Лошите пътища спират икономическото развитие на България, сочи анализ на ЕБВР

Въпреки хвалбите на правителството с инвестициите в пътища и реалният бизнес, и институциите отчитат, че лошата инфраструктура продължава да пречи на развитието на икономиката в България

© Надежда Чипева, Капитал

Въпреки хвалбите на правителството с инвестициите в пътища и реалният бизнес, и институциите отчитат, че лошата инфраструктура продължава да пречи на развитието на икономиката в БългарияПроизводителността на българската икономика остава ниска при засилващи се проблеми на пазара на труда. Бизнес средата продължава да е изпълнена със спънки, голямо препятствие пред икономическия растеж е състоянието на инфраструктурата, а качеството на въздуха остава проблем. Легалният бизнес продължава да се конкурира с този в сивия сектор.


Това са част от изводите на Европейската банка за възстановяване и развитие, оповестени заедно с новата ѝ петгодишна стратегия за България до 2025 г. в сряда вечерта. В нея акценти са инфраструктурата, финансовият сектор и конкурентоспособността. До момента институцията е инвестирала в българската икономика 4 млрд. евро.


Качеството на инфраструктурата и специално на пътищата продължава да бъде препятствие пред икономическия ръст. Пътната инфраструктура се "задъхва" под увеличения трафик.
В анализа за изминалите години банката посочва, че производителността в България остава ниска в сравнение с ЕС и доближаването й до тази в по-развитите страни става бавно.


Отчита се, че бизнес средата остава проблематична в някои сфери.


Цитира се докладът на Световната банка за правене на бизнес - Doing Business 2020, според който България заема 61 място от 190 икономики, като спада с 20 места в сравнение с 2014 г. Като конкретни проблеми ЕБВР сочи, че процедурите по свързване с електропреносната мрежа, започване на бизнес и плащане на данъци остават затруднени.


Слабите институции влошават представянето на страната


в глобалния доклад за конкурентоспособността, където България е поставена на 49 място от 141 икономики, се посочва в анализа. България се представя много добре с макроикономическите си показатели, но слабо в способността си да създава иновации и в качеството на институциите.


Проблем остава сивият сектор. В проучване на банката 60% от фирмите посочват, че се налага да се конкурират с нелегални бизнеси.


Посочва се, че според данни на Световната банка


корупцията и върховенството на закона са най-големите проблеми


на управлението в България. Допълва се, че според индекса на възприятието за корупция, изготвян от "Трансперънси интернешънъл", България е поставена на 77 място сред 180 страни и е най-зле представена в сравнение с другите страни в ЕС. Въпреки предизвикателствата се наблюдава напредък чрез механизма за сътрудничество и проверка. България ще трябва да продължи да работи по прилагането на ангажиментите, поети към момента на влизането й в ЕС, пише в анализа.


Преходът на България към зелена икономика ще трябва да се фокусира върху устойчивата енергия, подобрявайки чистотата на въздуха, и да отбележи напредък в общинското управление на инфраструктурата, препоръчват експертите на банката.


Прилагането на европейските правила в областта на околната среда се изпълняват, но все още представляват предизвикателство.


Зависимостта на енергетиката на България от въглищата


става една от най-високите в ЕС. Промяната на това положение е била по-бърза до 2005 г., но оттогава, изглежда, ситуацията е в застой. По-голямата част от регистрираните емисии въглероден двуокис (85%) се дължат на енергията, произведена от въглища и отоплението с тях, както и на транспорта. Посочва се, че електричеството от въглища е с 35% дял.


Качеството на въздуха продължава да е сериозен проблем. Смъртните случаи в резултата на мръсния въздух остават далеч над средните за ЕС нива.


Посочва се още, че България все още има


едно от най-високите нива на депониране на битови отпадъци


от страна на общините, а рециклирането остава ниско на ниво от 25% в сравнение със средно 44% в ЕС. Нужни са значителни усилия, за да се постигне целта от 59% рециклиране до 2020 г., отбелязва банката.


Дефицитът на квалифицирани кадри се превръща в основно предизвикателство за предприятията в България предвид свиването и бързото застаряване на населението. Това ще засили проблема с дефицита на пазара на труда, но пък може да даде възможност за включване в пазара на труда на неактивната част от населението.


Очаквано се отбелязва, че България се справя добре по отношение на правата на жените. Качеството на инфраструктурата и специално на пътищата продължава да бъде препятствие пред икономическия ръст. Пътната инфраструктура се "задъхва" под увеличения трафик. Младежката безработица е сравнително ниска, но не и с развитието на регионите.


Финансовият сектор е доминиран от банките,


а капиталовият пазар е недоразвит. Въпреки че има голям брой банки - 25, системата остава концентрирана в петте най-големи институции, които контролират около 60% от активите, се посочва в анализа. Според него секторът имат силни капиталови буфери и показва умерена печалба, а необслужваните кредити са все още сравнително високи, но спадат.

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  Само румънците могат да ни съперничат по този показател.

 3. 3 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#2] от "Gunners":


  Само румънците могат да ни съперничат по този показател.
  —цитат от коментар 2 на Gunners


  И те не могат - пооправиха си пътищата и корупцията

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#4] от "4ort":

  Гробарче, и твоята не е лесна с тези изгубени опорки в защита на шайката. Дано поне не те држат много гладна !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4900 Неутрално

  "Лошите пътища спират икономическото развитие на България..."

  Как лоши пътища, как ще отнемат гордостта на Баце

 7. 7 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Тя реално цялата държава е срината. Абсолютно нио не работи и се краде и лъже като пред края на света.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Само румънците могат да ни съперничат по този показател.
  —цитат от коментар 2 на Gunners


  Те са по-добре в икономическо отношение от нас при положение, че пътищата им са по-лоши от нашите.

 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5614 Неутрално

  При толкова много усилия на Борисов? Пътищата МУ все още ги няма. Обаче има "трасета" от тръби за руски газ (или поне 90% от тях) и "самовари" на склад за милиарди

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Да ама "Асфалт не се яде" каза един наш виден държавник със специалност руски копчета!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#8] от "Един препатил":

  Имаше и виц по този повод. Ония крали по една лента а нашите само двойно повече.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1964 Весело

  До коментар [#9] от "Jazzdevil":

  Айде бе.
  Румънците са по-добре от българите. Голям смях
  Ами какво чакаш. Заминавай за Румъния.

 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 984 Весело

  Можеха да си спестят разходите за този "анализ"- щях да им кажа същият извод, заедно с още 2-3 ключови фактора, които спират развитието на Отечеството!!!

 15. 15 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  До коментар [#12] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Имаше и друг виц - Виждаш ли този мост? - Не. - Е, как ще го видиш!

  Някога Бойко Борисов си запази партийната книжка, а сега си върна и вицовете от социализма.

 16. 16 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Твърде много автомобили. Направете бензина и дизела на средна цена от 1.80-1.90 евро литъра колкото в Норвегия и Нидерландия и ще видим дали ще са натоварени пътищата.

  мурзилка
 17. 17 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1236 Весело

  GP group хареса това + как беше Водострой ,Трейс,Щрабаг и другите "усвоители" и т.н :D:D:D:

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#16] от "Маршалов":

  Каква е средната заплата в Норвегия ? Да не се окаже, че И тяхната покупателна способност е по-голяма !?!?
  Внимавай с примерите !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1269 Любопитно

  До коментар [#13] от "Да вярваме на истината":

  Tвоята истина от Телеграф и Нова ли пристига?!?
  Щото във МВФ за 2019 твърдят, че БВП на глава:
  Румъния - $12 500
  България - $9 500

 20. 20 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#16] от "Маршалов":Каква е средната заплата в Норвегия ? Да не се окаже, че И тяхната покупателна способност е по-голяма !?!?Внимавай с примерите !
  —цитат от коментар 18 на КМЕТ В СЯНКА


  Просто хората ще пътуват с леките автомобили, само когато наистина имат нужда от това т.е. когато нямат алтернатива. Когато използуват автомобилите, няма да се возят поединично, а с един автомобил ще се придвижват до работните си места и мъжа и жената, примерна, а не както е сега всеки да се вози в отделна кола. Ще спрат да ходят до тоалетната с колата, ще спрат да ходят на други кратки дестинации до следващата пряка в квартала с колата и така. Ще ходят пеша, ще използуват повече обществен транспорт и велосипеди когато е подходящо времето.

  мурзилка
 21. 21 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3189 Весело

  До коментар [#2] от "Gunners":

  "Само румънците могат да ни съперничат по този показател."
  ============
  Даже са по-зле.
  Виж:
  https://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/32197-bylgariia-e-na-93-o-miasto-v-sveta-po-kachestvo-na-pytishtata/

  Еретик
 22. 22 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Само ако се затегнат техническите прегледи, ей такива коли като тези две от снимката ще останат достъпни само за ретро колекционери които да ги реставрират и да ги карат по ретропаради, а не с тях да е залято във всяка градинка и всяко междублоково пространство.

 23. 23 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Държавата за нищо не става, но не виждам как ще се отървем от гробарите! Сигурно поне 600 000 работят като държавни служители и чиновници. С решението за държавното ВиК се увеличават - мутрата Рапон се готви за избори! Като добавим и заблудените - спасение от никъде не виждам!

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  И пътища като слънце да имаш, с корупция като днешната, единствените печеливши са сараите, които " крепят стабилността" на мафията днес ! Това е тъжната констатация, която обрича на жалко живуркане огромната част от свестните хора у нас !

 25. 25 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 641 Разстроено

  Типичен пример е вълнообразният участък на магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора !

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  През деня Бойко стрОи магистрали.

  Нощем Костов ходи с една кирка и му ги разбива.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Нали според червените боклуци и лилавите крадци асфалт не се яде, та затова все Борисов им е в устата.
  Това е истината - няма инфраструктура, няма икономика. Още Плевнелиев преди да стане Пеезидент го каза и работеше по темата като министър. Но за червените по-важно винаги е било да откраднат, отколкото да съградят. И да ме ми харесва ББ поне се радвам, че направи доста пътища.

  Айде бързо ватата на амбразурата сега. С пълни с плюнки усти.

 28. 28 Профил на canu
  canu
  Рейтинг: 426 Неутрално
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 269 Весело

  Лилявите и червените комунисти не ядат асфалт! Само кИфтета, кИбапчИта, хотели по морето, сгради за милиарди, които отдават за по 30 000 лева месечно на банкери-мафиоти, техноимпекси, БГА-та и други тлъсти държавни активи! Виж, ако ядяха и асфалт, тогава през 2009-та, след 20 години лиляво-червен грабеж, щяхме да сме като Бейрут след бомбардировка!

 31. 31 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тва ми е малко като "кой източи язовира _ ами глобалното затопляне"

 32. 32 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Тя реално цялата държава е срината. Абсолютно нио не работи и се краде и лъже като пред края на света.
  —цитат от коментар 7 на sqrt

  На всички неудачници държавата им е виновна. Да беше учил повечко навремето. Да си на хубава работа сега. Или поне да имаш приятели на такава. Но, ако детството ти е минало в неправилна среда, с неправилните хора - да, държавата е виновна! Не родителите.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Еееее Бойко не харесва това. Клатите стабилността

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3189 Неутрално

  До коментар [#22] от "irobot":

  "Само ако се затегнат техническите прегледи, ей такива коли като тези две от снимката ще останат достъпни само за ретро колекционери които да ги реставрират и да ги карат по ретропаради, а не с тях да е залято във всяка градинка и всяко междублоково пространство."
  ============
  По принцип си прав, но да не мислиш, че снимката не е избирана дълго заради внушението? Голф двойка на 30 + години и дърт премиум са си внушение, заради което можеш да пропуснеш, че асфалтовата машина дими повече от всички.

  Еретик
 37. 37 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Лилявите и червените комунисти не ядат асфалт! Само кИфтета, кИбапчИта, хотели по морето, сгради за милиарди, които отдават за по 30 000 лева месечно на банкери-мафиоти, техноимпекси, БГА-та и други тлъсти държавни активи! Виж, ако ядяха и асфалт, тогава през 2009-та, след 20 години лиляво-червен грабеж, щяхме да сме като Бейрут след бомбардировка!
  —цитат от коментар 30 на Reporter US


  Слушай каскет, за десет години във властта любимия ти Пожарникар не е направил нито една реформа. Само ходи с една жипка и пише по фейса, какво е направил. Но истината е, че нещата в БГ се случват въпреки Тиквоча. Можеш ли да посочиш поне една обществена сфера, в която милиционерите да са направили нещо смислено, без да са гепили или да са дашли пари отвън?
  Не знам защо се лилявите са ви в простите глави, но вие сте на власт десет години, а от десет години в тая държава освен тупане по фуражките, не се вижда какво толкова сте свършили. Само стоите тук форума и плюете по някакви имагинерни 3% от хората, дето все ви пречат за нещо.
  Тъпанари.

 38. 38 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2837 Весело

  През деня Бойко стрОи магистрали.Нощем Костов ходи с една кирка и му ги разбива.
  —цитат от коментар 26 на Norman Granz


  Хахаха! Много добро! Ама се подготви за атака от гербокомунистите, те не търпят критика към бащицата - слънце.

  Пазете се от доносника vesolr
 39. 39 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 269 Весело

  Слушай каскет, за десет години във властта любимия ти Пожарникар не е направил нито една реформа. Само ходи с една жипка и пише по фейса, какво е направил.
  —цитат от коментар 37 на SSS

  Ти слушай, радиоточке комунистическа, направиха се поне пет пъти повече и по-смислени реформи от вашите мафиотски структури, дето си ги нацвъкахте навсякъде, а освен това се построи толкова, колкото и по живково време не се е строило. И доказателство за това е вашето наритване под опашката на коня, тържествено организирано от целия българский род и в противовес - продължаващото избиране на ГЕРБ и Борисов да ръководят държавата! А това, какво лилявите мурзилки наричате "реформа" - туй не касае никого. Вие и за себе си разправяте, че сте "умни и красиви", ама не съм забележил някой да вЕрва на това. Даже и самите вие.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 434 Неутрално

  не Лошите пътища спират , мутрокрадците спират всичко щот не им трябва конкуренция , крадат предприятия фирми , прават си закони само за тех си ,поръкоратурата ги пази , крият кой внася боклуците тука защо

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#38] от "GreenEyes":

  "Ама се подготви за атака от гербокомунистите..."

  Знаеш ли колко се трогвам от това?

  При управлението на Бойко Борисов България твърдо зае последното място в ЕС по всички показатели на икономическо и социално развитие. Когато (ако) приемат Албания, и тя неминуемо ще ни изпревари.

  За мен това е важно, а не какво би могъл да ме апострофира някой милиционер.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#29] от "tolex":

  Тоя език го дръж на майка ти и на баща ти. А бойко дори не може да изкърпва това което ония са построили. Не може дори и само маркировка да им сложи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#30] от "Reporter US":

  Ти къде го видя асфалта, че май само лакардии се виждат. И уйдурми !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#32] от "tolex":

  Ти за какво си учил в Симеоново ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 322 Неутрално

  GP group хареса това + как беше Водострой ,Трейс,Щрабаг и другите "усвоители" и т.н :D:D:D:
  —цитат от коментар 17 на MititU


  щрабак вземат проекти само ако
  бойко борисов, валентин златев и ко,
  държащи джи пи, пиести и гебесе разреши.
  в голямата си част са дребни проекти.
  не знам защо щрабак не сезира прокуратурата
  за нелоялна конкуренция. всички знаеме как печелят
  тея. със купени комисии за оценяване на обществените поръчки.
  купуват се важните членове, подменят се ценови предложения.
  не малка част от корупциятя директно
  се управлява от комисията по защита на конкуренцията.
  аааа и тоя мирински и водстрой 98.
  прокуратурата нещо, обаче все едно не е чувала за тях.
  а западните фирми мълчат за да има и за тях все пак.

 47. 47 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 322 Неутрално

  то и борисов не знае защо са важни пътищата,
  не само магистралите. все едно аортата да е чиста, но всички по-малки
  кръвоносни съдове да са запушени.
  еми няма как да стане.
  тоя си мисли, че по магистралите
  текат реки, а то не е така.
  просто от тях се краде най-лесно.
  за това иска магистрали.
  добавената стойност от превози
  не е висока. ако обичаше родината си
  и сънародниците си, а не пашата маджо
  и любен гоцев, щеше да наблегне на
  цифровата икономика и туризма.

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#39] от "Reporter US":

  Кажи само 3 реформи жалкий !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#40] от "Reporter US":

  Май няма и едно копче зашито с тези макари ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 760 Весело

  До коментар [#49] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#40] от "Reporter US":Май няма и едно копче зашито с тези макари ?
  —цитат от коментар 49 на КМЕТ В СЯНКА


  Ей кмете, нямате насита! Вече повече от 10 години Бойко ви "тропосва" червените "не предници", ама лакомията ви е съизмерима само с женската.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 51. 51 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1398 Весело

  Ма моля ви се как така тая нам-ква-си-европейска банка ще ми клати стабилността в Бойковината!? Че той Бойка колко лентички на новопостроени и ремонтирани пътища е прерязал, тая мижава банка няма толкоз пари в трезора си. Безсрамници!

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#50] от "todor._89":

  Я, и пазарджишката ревла се появи на гробарската барикада да брани с нефелни опорки кражбите от народа и от Европа !?!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#51] от "tsyrvulan":

  То и парите за Струма му взеха . Защо ли ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 760 Весело

  До коментар [#52] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кметичке, когато си испуснеш нервите си ми забавен. Разчитай на мене да си ми забавен!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4596 Неутрално

  Истината е, чè политиката на ГЕРБ да се инвестира в инфраструктура е абсолютно правилна. ЕБВР го потвърждава. Измислените проблеми с качеството са за чесане на езици и заработване на форумни надници на другариата. Всъщност, магистралите ни са едни от най-добрите в региона. Струма е с по-добро качестото от гръцката магистрала за Солун. Просто другариата вече много дълго седи извън играта, яде му се от баницата и е освирепял от глад.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Весело

  До коментар [#54] от "todor._89":

  Не помня да съм ревал като теб във форума.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 760 Весело

  До коментар [#56] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма нищо, простено ти е. От възрастта човек "изглупява".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 58. 58 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Тук си прав.
  Многократно по-голяма е.
  За най-грубо сравнение - минимална заплата на неквалифициран работник нето 5000 лв.
  Литър нафта с ДДС на колонка - 3.12 лв.
  Цена на жилище - апартамент 70-90 кв.м. в жилищна сграда - около 200 - 220 хил евро.
  Цена на къща в добър район - около 500 хил евро.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK