Бизнесът поиска няколко оставки заради високата цена на тока

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (29)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3870 Неутрално

  Горката ТИМинужка !
  На каки Гинка първа дружка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5890 Неутрално  ЕНЕРГИЙНИТЕ ТЕМЕНУЖНИЦИ ЗАСМЪРДЯВАТ УЖАСНО

 3. 3 Профил на myspam
  myspam
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Тези работодатели се правят на ощипани - вдигат врява, ама не искат правилните оставки, а оставките на някакви бушони. Ясно че тези бушони ще изгорят за да продължат да светят - Теменужка, Бойко и най-вече Кремъл.

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Няма как да сме с най-скъпия ток в ЕС и най-евтината работна ръка, а да говорим за благоденствие и стабилност! Нещо някъде се къса по логическата верига, някой да има обяснение?

 5. 5 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Теменужка, а носи смрад.

 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2830 Любопитно

  Тата..така..но имаче същите "бизнесмени" не виждат как някой им подготвя Беляни"...от който редовната цена без разпределение,данъци и борса ще е по-висока от тази на която са работили в неделя......
  По-страшното е че ще бъдат заложници на цената...зер АЕЦ трябва да работи поне 30 години при такъв режим и цени за да стане рентабилен......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 7. 7 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Един бивш шеф на БЕХ като си тръгна срамежливо спомена нещо за 1 млд лева които всяка година изчезват незнайно къде. Главният прокурор няма ли да се заинтересува?

 8. 8 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Аз имам нужда от пояснения.
  Държавата ли определя цената на тока? Правителството ли?
  Теменужка Петкова ли?
  Някой може ли да ме просветли?

 9. 9 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  Нали затова са договорите за горещ резерв, когато има голямо търсене, от резерв става основна мощност. Или тези договори са само подарък, без ангажименти.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 10. 10 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тата..така..но имаче същите "бизнесмени" не виждат как някой им подготвя Беляни"...
  —цитат от коментар 6 на Willy Messerschmitt


  С икономисаните пари от емисии от СО2 –
  в размер на 8,93 евро/тон СО2 и таксата, която ще плаща Русия за преноса на газ през България, ще се изплаща „Белене“.

  https://www.me.government.bg/bg/themes/opredelena-e-nova-referentna-pazarna-cena-na-emisii-ot-vagleroden-dioksid-za-2019-g-1964-456.html

 11. 11 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Един пример от преди 15 години:
  Марица 2: Служебно бях в Марица2 към 8.30 сътринта. На портала никой, няма кой да ме упъти. Влизам с кола без да ме спират. Намирам обекта. Към 10.00 се появяват двама. Започваме сглобяване на нова машина с пари на ЕС. Навсякъде въглищен прах поне 15 см. Сандъците с части, хидравлични маркучи, филтри и ЗИП бяха отворени и лежаха прахта. В 11.30 двамата механици изчезнаха и никъде няма жива душа. Търся ги. Оказаха се на обяд. Отивам и ги намирам в кръчмата пред портала. Пълна с работници от централата - обяд и бири. Към 2.00 се появяват. Работим. Към 15.30. всички други работници изчезнаха. Къде са - питам? А те отидоха да си копаят градините.....
  Прибирам се и изхвърлям всички дрехи, обувки, бельо и един дълъг душ. Безхаберници.
  Марица 1-3. Отивам . На портала 1-3 охрана. Телефон и чакам да дойде човек да ме придружи. Вървя - алей, трева, чистота. работа и никой не се отклонява и си върши работата. Ред.
  Не коментирам цената на тока. Само споделям за работата на работниците и управлението. Дали и сега е така?

 12. 12 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Защо става така ? Липсват и ДБ, и експерти всичколози ? Имаме някъде към 100 стратегии , 200 плана и още толкова концепции за Енергийна независимост , иииииии какво искаме още?:)) Защото , понеже , обаче.....имаме малки ВЕЦ , соларни неща, американски ТЕЦ ,те се грижат за ДИЗЕРСИФИКАЦИЯТА НА ЕНЕРГИЙНИТЕ НЕЩА. Преди време КОМУНИСТИЧЕСКАТА АЕЦ , обираше различни луфтове на "ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕНИ". Сега има прихващане през ТЪРГОВЕ , и изненада кой печели !?? :) Ние Българите трябва да разберем ,че демократичната енергия има ЦЕНА. Всичко останало са празни приказки или "хибридна война"........от от САУРОН.

 13. 13 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1308 Весело

  Умолявам всички зелени и затоплистки денове да прочетат това изречение:

  "Теменужка Петкова каза още, че на същия ден и производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници е белязало сериозно намаление."

  Докато няма адекватен метод за съхранение на енергията евтино и в големи количества за поне седмица, всички зелени източници в по-голямат си част са изкуствено допълнение каъ енергийната система

 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7016 Неутрално

  Тази куха лейка прави, каквото и наредят. Който и да е на нейно място, промяна ням ада има. Тука командва само един човек.

 15. 15 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1295 Неутрално

  До коментар [#14] от "Роси":

  Точно! Теменужка е посадена на разорана вече нива. Не мога да си представя, че бизнесът не знае това, което всеки все още работещ в държавната енергетика знае. Просто ги е страх да поставят ребром въпроса. А се надяват чрез призивите за махане на бушона нушка този, който дърпа конците да нормализира малко нещата. И изобщо т.нар търговци на електрическа енергия са едни напълно паразитни структури използвани за крадене от енергетиката.

 16. 16 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  Тази куха лейка прави, каквото и наредят. Който и да е на нейно място, промяна ням ада има. Тука командва само един човек.
  —цитат от коментар 14 на Роси  Да, един е и седи в Кремъл - всички под него са само наети на трудов договор с различни ставки .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 17. 17 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  Ти да видиш. Бизнеса се оплаква на държавата от бизнеса, и иска оставки от държавата. Да си стегнат първо бизнесмените с ток, пък тогава да се жалват.

 18. 18 Профил на lii07621540
  lii07621540
  Рейтинг: 33 Разстроено

  Този път съм съгласен с работодателите.Енергетиката ни се източва планирано и за сметка на обикновените потребители и бизнеса.Това е пагубно за идването на нови инвеститори и следователно,нисък разтеж и ниски доходи.Всички управляващи разчитат на оправданието,че хората плащат най-евтин ток в ЕС и внушението за неизбежното постоянно покачване на цените заради екоизискванията.Настояват да бъдем някакъв имагинерен енергиен център,независимо от цената която трябва да се плати от народа.А една част от народа се е притеснил,как аджеба ще си зареждат електромобилите ако не се построи БЕЛЕНЕ и се гордеят,че сме износители на евтин ток за съседите,а скъпия го плащаме всички ние.Извода ми е ,че имаме зависими и най-вече страхливи политици,които се страхуват да бръкнат в гнездото с осите и това ще продължава докато ножа не опре до кокала и политиците се уплашат от евентуалните последствия от това за тях.

 19. 19 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  не мога да рзбера какви са тези ''бизнесмени'' които се притестяват от увеличение на пазарната цена на тока. По скоро си търсят извинения за нещо.

 20. 20 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 355 Весело

  Умолявам всички зелени и затоплистки денове да прочетат това изречение:"Теменужка Петкова каза още, че на същия ден и производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници е белязало сериозно намаление."Докато няма адекватен метод за съхранение на енергията евтино и в големи количества за поне седмица, всички зелени източници в по-голямат си част са изкуствено допълнение каъ енергийната система
  —цитат от коментар 13 на Quo Vadis?


  Защо да не би незелената енергия да може да се съхранява в големи количества? Хмм?

 21. 21 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Пазара бил свободен, пък предлагането ограничено...Мине някой мафиот и си изпере 50 милиона от наркотици през тока и цените си таковат тавана.

  мурзилка
 22. 22 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ае, някой що не провери, дали цветан василев не прави мръсно на нашия бизнес направо от Сърбия чрез посредник тук?

  мурзилка
 23. 23 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Срам, Нушке! Двойни цени спрямо Европа! И не за първи път!

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3339 Весело

  " "Бизнесът в България казва "СТИГА ВЕЧЕ!" Няма да търпим повече да се ограбва трудът на нашите работници!
  Искаме незабавни оставки!", подчертават в общата си декларация четирите организации."

  Замириса на Теменужка, но защо уханието не е така хубаво, като от истинските теменужки ?

 25. 25 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#20] от "Lich King":

  Може да се произвежда в повечето случай когато ти е нужна.
  Ядрената енергетика съшо не е пайнкилър защото при нея го има проблема, че няма как да я изключи;. Така, че въглищни, газови централи и евнтуално ВЕЦ ще трябва да поемат пиковете в консумацията докато не се появи достатъчно мощна и евтина батерия за трахно съхранение на големи количества енергия

 26. 26 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  От 1.07.2020г. и токът за бита ще минава по тази мафиотска процедура. Вярно лято е, потреблението е по-ниско, в началото няма да го усетите на бавно и плавно до есента и зимата ще се усети от всички . Но, свиквайте - в страната на окончателно победилата червена мафия, нищо хубаво няма да се случва. Долу гора по същото време ще се стовари и схемата Мента-Горанов, та да мине с един масраф.

 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4897 Любопитно

  До коментар [#25] от "Quo Vadis?":

  ТЕЦ на въглища много бързо се пуска в системата викаш?

 28. 28 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Ако си забелязал по света студен резерв са само ТЕЦ и ВЕЦ.

 29. 29 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  Енергетиката ни е заложник на 7000 миньора (три пъти над необходимите) на държавна заплата в държавни мини за добив на кал.
  Това е положението. Ама и на работодателите не им стиска да им поискат оставка:)
  Над милиард зелени емисии ще платят Мариците тази година.
  Факт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK