ГЕРБ се отказа от идеята за имотите в Airbnb да дават съгласие съседите

ГЕРБ се отказа от идеята за имотите в Airbnb да дават съгласие съседите

© ReutersНяма да се иска съгласието на живeeщите в сградата за регистрация на апартаменти или стаи за гости, реши окончателно парламентът. Депутатите приеха на второ четене текстове от промените в Закона за туризма, съобщи БТА.


От името на ГЕРБ Димитър Бойчев, който е един от вносителите, обясни, че партията му търсела много олекотен режим на регистрация за този тип имоти. Вносителите от ГЕРБ оттеглиха предложението с аргумента, че искането на съгласието на повече от половината от живеещите в сградата ще бъде допълнителна пречка за регистрацията на тези обекти.


При това положение за този тип имоти остава регистрационният режим, който пък бе приет със заключителните разпоредби на Закона за бюджета през декември.
Предложението бе внесено миналата седмица в преходните и заключителните разпоредби на закона от група депутати от ГЕРБ. То предвиждаше собствениците на имоти, които се отдават краткосрочно под наем в онлайн платформи, да имат съгласието на поне 50% от собствениците на имотите в сградата. Изискването не се предвиждаше да важи за апартаменти във вилни селища или хотелски комплекси. Бизнесът в сектора реагира негативно на промяната, която бе одобрена на първо четене от ресорната комисия.


С приетите днес текстове в Закона за туризма местата за настаняване ще са три класа - А, Б и В, като в клас В се обособяват стаи за гости и апартаменти за гости.


Христо Проданов от БСП обвини управляващите, че са замислили нещо на тези апартаменти за гости в последните шест месеца, но не са наясно какво точно искат да направят. Елементарното е тези апартаменти да бъдат регистрирани и да си плащат данъците, коментира той.


Изискванията към категоризираните места за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, редът за определяне на категория, както и условията и редът за регистриране на стаи за гости и апартаменти за гости ще се определят с наредба на Министерския съвет, съобщи БТА.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 725 Неутрално

  И защо трябваше да го правят тогава?!!!
  Но това е типично за ГЕРБ - нефелност и некадърност!
  Ако си мислят, че така изглеждат по-разумни - лъжат се!Е, за някои тъпаци сигурно е така, но те и до днес не могат да осъзнаят, че ГЕРБ е БКП точно толкова, колкото и БСП е БКП.Че дори и повече на моменти!

 2. 2 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Сега умнокрасавците ще продължат да дуднят , че ще трябва да дават по 2 лв на нощувка към бюджета !

 3. 3 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Това си беше пълно безумие! То нямаше и как да се спазва, де.

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 4. 4 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Какво е това управление - ту напред, ту назад.
  Както (горе-долу) е казал В.И. Ленин...

  Спечелихме битка, но не и войната!
 5. 5 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Владислав Панев даде добра идея: Да го направят наобратно - при проявили се проблеми с някой отдаден през еърбнб апартамент да са необходими подписите на 50%+1 от собствениците на жилища в сградата, за да бъде прекратена регистрацията му.

  Не е толкова трудно да се сети човек, просто трябва малко да се помисли преди да се действа. Ако бяха спазени изискванията на Закона за нормативните актове и бяха събрани становища, нямаше да се стига до поредната гърбава пародия на законодателен процес.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 6. 6 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 852 Неутрално
 7. 7 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  Е как така изцяло. Можеха само да я изменят -- примерно "само с нотариално заверено съгласие на всички съседи на навършени 55 или повече години за жените и 60 или повече години за мъжете". Спи законодателят.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 8. 8 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  От пусто в празно. Ако смятат, чч е е правилно, да го отстояват. Ако не е,да не го предлагат изобщо.

 9. 9 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Отново пречат на милиционерите да оправят държавата. Костофф и Радефф са виновни, разбира се. Както за корупцията, така и за всичко останало.
  Ама сега Гешефф ще ги закове, казват другарите.
  И тогава ще станем кат Швейцария, вЕрвайте!

 10. 10 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 926 Неутрално

  ГЕРБ предлага тъпотия и после я оттегля? Не мога да повярвам.

 11. 11 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ерърбиенб в България е вица на сезона.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Весело

  До коментар [#8] от "nema_labavo":

  " От пусто в празно. Ако смятат, чч е е правилно, да го отстояват. Ако не е,да не го предлагат изобщо."

  Те само това правят - предлагат безумия, а после се отказват в последния момент като....благороден жест към публиката !

 13. 13 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Чудя им се на акъла на собствениците на апартаменти преотдавани в платформите ! Ако досега отдаваха апартаменти на туристи през уикенда , при евентуално изсветляване на бизнеса им и възможност да издават фактури за нощувките им , дали няма да имат възможност да си привлекат и бизнес клиенти през работните дни от седмицата и така да си увеличат доходите !? Да , ще имат 10% данък , ама и оборотите ще им скочат поне двойно .

 14. 14 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#5] от "Darulio":

  Владислав Пенев даде най-тъпата идея. Представи си инвестираш 300 000 евро за имот в центъра за да го даваш под наем, а съседите могат във всеки един момент да ти наложат рекет.

  Нормално е съгласието да е преди да инвестираш и да е за поне 20 г. напред.

  А ГЕРБ са смешни и неадекватни, че се поддават кресливите. Идеята за съгласието си беше съвсем разумна.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 15. 15 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Както винаги ГЕРБ и сами не знаят какво точно искат. Това с подписите на съседите си беше простотия и намирисваше на соц. нафталин.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 16. 16 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Предложението щом така лесно отпада, значи и отпадането може да отпадне. Да видим накрая какъв ще е този режим на регистрация, защото покрай тези истории със съседите може да промъкнат нещо дуго и съвсем пагубно за този вид дейност и ще разберем чак като наредбата влезе в сила.

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Весело

  До коментар [#13] от "Dankol":

  Пак не си разбрал герберче.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Кой има полза от това?
  Там търсете!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 19. 19 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#13] от "Dankol":Пак не си разбрал герберче.
  —цитат от коментар 17 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти си сто пъти повече герберче от мен , че сте всичките съученици от АОНСУ ! Пределно ми е ясно че става на въпрос за съгласието на съседите.

 20. 20 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 347 Неутрално

  ха ха.. само така. Явно някой се сети, че да се настройват хората едни срещу други няма полза. СЪПРОТИВА си трябва, дори и през форуми, деклараци итн.. Представете си подобно предложение в Гърция.. Солун ще бъде запален. Щото хората си имат традиции в в демокрация и борба за права.

 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Страхуват се от протести.

 22. 22 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 947 Неутрално

  И правилно са направили. Да питам съседите дали да пусна наемател-голяма глупост!

 23. 23 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1402 Весело

  До коментар [#14] от "MORTAR":

  Ами тогава няма да го отдаваш краткосрочно под наем, драги. Никой не предлага допълнителни ограничения за самото отдаване под наем.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 24. 24 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 845 Весело

  Очаквани нови промени в българското законодателство:

  - Ако някой покани гости и им предлага храна без да е регистриран като ресторант, да бъде санкциониран от БАБХ, а ако е в големи размери - затвор от 3 до 5 години. Ако гостите остават след 22:00 без писмено разрешение от домоуправителя - затвор и за тях!

  - Ако любовник преспи при любовницата си, и квартирата не е регистрирана като публичен дом - глоба от 5000лв, а при рецидив - затвор от 1 до 3 години.

  - Да се забрани Tinder и да се създаде Агенция по запознанствата към МТСП.

  - Уличните музиканти да се регистрират като концертни зали и да издават касови бонове по СУПТО, с изписване на цялата партитура върху касовия бон!

  - Който си разхожда кучето без лиценз за звероукротител - глоба от 1000 лв, а кучето се предава на БАБХ, и там знаете какво ще го правят...

  - В ЗАПСП да се запише, че който шерва чужд статус във фейса, без да е заплатил хонорар на автора, се наказва с конфискация на компютъра и пробация.

  - Ако 2 или повече лица ходят в планината без регистрация като туроператор - глоба от 1000лв. Ако питат някой за пътя, и той няма лиценз за планински водач - затвор от 3 до 5 години.

  - Всеки, който използва месинджър, Viber или WhatsApp, да се регистрира в КРС!

  - Цветя по балконите ще се отглеждат само с разрешение от министъра на земеделието!

  - Който си мие колата без да е регистриран като автомивка - глоба 5000 лв и конфискация!

  -Ако майка ви,баба ви или който и да било друг роднина ви даде пари като подарък,задължително попълвате данъчна декларация и ги декларирате като приход.

  -Ако помолите майка ви да гледа детето ви за няколко часа задължително да се регистрира като детегледачка иначе глоба от 20 работни заплати и 150 години затвор без право на помилване.

  - Всички консуматори на зрял фасул, следва да монтират пречиствателни филтри, сертифицирани с евро 6.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 25. 25 Профил на hinchastewart
  hinchastewart
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#14] от "MORTAR":

  Спорно е колко е била разумна идеята. А и защо се говори за съгласие на съседите в сградата, а не от етажната собственост (т.е. даден вход от нея)? Представете си многоетажна сграда от няколко входа. Как би се получило съгласие от съседите от друг вход, които в повечето случаи са напълно непознати? Има съвсем различен подход за неукриване на данъци. НАП се договаря с дадената онлайн платформа за авансово събиране на данъка при всяка резервация и с това се приключва. Или ако не се приключва, то поне се слага началото на разумен подход.

 26. 26 Профил на rewo
  rewo
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Не е много приятно съседните апартаменти да сменят местообитателите си всяка вечер.
  Не бива жилижните кооперации да се превръщат в хостели или крайпътни ханове. 27. 27 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Предложението щом така лесно отпада, значи и отпадането може да отпадне. Да видим накрая какъв ще е този режим на регистрация, защото покрай тези истории със съседите може да промъкнат нещо дуго и съвсем пагубно за този вид дейност и ще разберем чак като наредбата влезе в сила.
  —цитат от коментар 16 на Locke


  Ти вярваш ли, че всички ще отидат да се регистрират? Ако искат да събират данъци си има други методи. Но акъл няма да им давам, щото много крадат.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Весело

  До коментар [#24] от "Майндърбайндър":

  ++++++++++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Отказаха се щото всички имат апартамент чета тък там по центърите на големите градове и се усетих че и тях си ощетават

 30. 30 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#24] от "Майндърбайндър":

  хахаха:) ю мейд май дей.
  предлагам още една такава.
  -ако ползваш маска срещу фини прахови частици
  се наказваш с глоба до 3 минимални заплати
  за дискриминация срещу всички останали, които
  вдишват мръсен въздух и са без маски.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Поворот оверкил за тролетариата.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 33. 33 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 445 Весело

  Предлагам за официален слоган на ГЕРБ: "ИДИ МИ, ДОЙДИ МИ!".

 34. 34 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 933 Любопитно

  Айде сега кажете какво успяхте да прокарате, докато отвличахте вниманието на хората с тази глупост.

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4007 Весело

  До коментар [#24] от "Майндърбайндър":

  😀👍

 36. 36 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  Айде сега кажете какво успяхте да прокарате, докато отвличахте вниманието на хората с тази глупост.
  —цитат от коментар 34 на Александър Йорданов


  А, дойдохме на същността.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 37. 37 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#27] от "Tod":

  Аз лично ще се регистрирам. Тези които се крият сигурно няма, но не знам какъв процент са. Ако пък с цел събиране на данъци НАП направят връзка с Аирбнб и автоматично си ги дърпат, тогава ще съм най-доволен.

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#14] от "MORTAR":

  Дали се усещащ колко си нелеп?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на head_hunter
  head_hunter
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Този казус беше безумен. Пак ли трябва да уведомявам съседите, когато ще ми идват гости с преспиване за два дни?

 40. 40 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Отказаха се, не заради хората които дават имоти, а евентуално защото ще удари по строителството

 41. 41 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  До коментар [#24] от "Майндърбайндър":

  Толкова много идеи си "подал" на герберите, че няма да се учудя ако се възползват от някоя от тях, а? :-)

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 42. 42 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Слава богу! Това беше една от малоумните идеи на Герб

 43. 43 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  До коментар [#42] от "Julian Dob":
  Те от герп никога не се имали добри идеи.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 44. 44 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1224 Весело

  До коментар [#24] от "Майндърбайндър":


  Очаквани нови промени в българското законодателство:- Ако някой покани гости и им предлага храна без да е регистриран като ресторант, да бъде санкциониран от БАБХ, а ако е в големи размери - затвор от 3 до 5 години. Ако гостите остават след 22:00 без писмено разрешение от домоуправителя - затвор и за тях!- Ако любовник преспи при любовницата си, и квартирата не е регистрирана като публичен дом - глоба от 5000лв, а при рецидив - затвор от 1 до 3 години.- Да се забрани Tinder и да се създаде Агенция по запознанствата към МТСП.- Уличните музиканти да се регистрират като концертни зали и да издават касови бонове по СУПТО, с изписване на цялата партитура върху касовия бон!- Който си разхожда кучето без лиценз за звероукротител - глоба от 1000 лв, а кучето се предава на БАБХ, и там знаете какво ще го правят...- В ЗАПСП да се запише, че който шерва чужд статус във фейса, без да е заплатил хонорар на автора, се наказва с конфискация на компютъра и пробация.- Ако 2 или повече лица ходят в планината без регистрация като туроператор - глоба от 1000лв. Ако питат някой за пътя, и той няма лиценз за планински водач - затвор от 3 до 5 години.- Всеки, който използва месинджър, Viber или WhatsApp, да се регистрира в КРС!- Цветя по балконите ще се отглеждат само с разрешение от министъра на земеделието!- Който си мие колата без да е регистриран като автомивка - глоба 5000 лв и конфискация!-Ако майка ви,баба ви или който и да било друг роднина ви даде пари като подарък,задължително попълвате данъчна декларация и ги декларирате като приход.-Ако помолите майка ви да гледа детето ви за няколко часа задължително да се регистрира като детегледачка иначе глоба от 20 работни заплати и 150 години затвор без право на помилване.- Всички консуматори на зрял фасул, следва да монтират пречиствателни филтри, сертифицирани с евро 6.
  —цитат от коментар 24 на Майндърбайндър


  СТРАХОТНИ идеи!!! Разсмя ме яката, благодарско:)

  П.С. Нещо оф топик: Моля всеки да си отвори личните съобщения (ЛС). Пратил съм на доста хора ЛС, моля прочетете го. Ако не знаете как да си отворите ЛС-в сигнатурата ми има линк към коментар в друга тема с ясни инструкции.

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 45. 45 Профил на fpa15501869
  fpa15501869
  Рейтинг: 31 Неутрално

  Чудя им се на акъла на собствениците на апартаменти преотдавани в платформите ! Ако досега отдаваха апартаменти на туристи през уикенда , при евентуално изсветляване на бизнеса им и възможност да издават фактури за нощувките им , дали няма да имат възможност да си привлекат и бизнес клиенти през работните дни от седмицата и така да си увеличат доходите !? Да , ще имат 10% данък , ама и оборотите ще им скочат поне двойно .
  —цитат от коментар 13 на Dankol


  От писанието Ви личи, че не нямате никаква идея за какво говорите. А защо тогава толкова Ви напъва да се изкажете?

 46. 46 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Къде са сега Герберунгелите, които папагалчеха в коментарите колко било нужно това предложение? Да си изядат герберастките капели!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 47. 47 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Аз пък не виждам защо се приема толкова негативно идеята. За да живеете на хубаво се искат жертви, драги сънародници. Не може къде минете да оставяте кочина, а същевременно да ви е чисто. Не може да не се съобразявате с най-елементарни правила, а същевременно да искате ред. Мога да продължавам до довечера........

  Живея в САЩ. Закупихме си апартамент в един блок. Правилата са много, тези които са по темата - апартамента не може изобщо да се отдава под наем под каквато и да е форма. Презумцията на борда на директорите на блока (всъщност са 3 блока) са, че с наеми и закупуване на инвеститори, ще има повече противници на по-висока месечна такса за поддръжка, от което ще пострада поддръжката на блоковете.
  Направиха изключение за един апартамент само защото собствениците фалираха и дължаха месечни вноски за поддръжка за година назад. Изискването беше наемателят да бъде проучен и одобрен от борда на директорите.

  Някой горе е дал пример с инвестиция за 300к евро в центъра....и ти не можеш да го даваш под наем. Хайде да си представим обаче обратното.......имаш си апартамент от 10-ки години, разбирате се със съседите, изградили сте една безопасна, чиста, тиха среда. Появява се бай Пешо пишман инвеститора, купува едно жилище и изведнъж тая среда се появяват 100-ци нови хора, непознати за живущите да минават на месец там....всеки от тези 100-ци с отделна култура, обноски и възпитание.....всеки с манталитет, че това там не е негово.....всеки от някъде...непознат за собствениците в блока, може да е луд, може да е убиец, педофил......мога да продължавам до довечера....

  Жалко за идеята на ГЕРБ....трябвало е повече да настояват за нея....

 48. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#26] от "rewo":

  Ти какво си представяш — че всяка вечер нов наемател? Много рядко някой наема стая в апартамент за една вечер само. А и в повечето време стаите стоят празни, защото дори и за центъра на София трудно се намират наематели. Обикновено може в месеца един гост за седмица да ползва стаята, а ако половината месец ти е заета, направо си късметлия. А има и цели месеци, когато няма никой.

 49. 49 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Не знам дали въобще трябва да има възможност за такива дейности.
  За тази работа си има хотели.
  Логично е че ако през ден се мъкнат непознати във входа много по трудно може да се опази от злонамерени действия.
  Влизат постоянно непознати без дори да се знае кои.
  В хотелите искат личните карти на всички нощуващи, а тук може някой да се регистрира и с него да влезат още 10 човека, без никой да знае кой , какъв е

 50. 50 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  НЕкой е гледАл Референдум по БНТ снощи и се е сетил...
  Всичко Мара втасала, та ше опираме до този дребен бизнес...
  Да слагаш спирачки на това дребно предприемачество, в резултат на което изведнъж сума ти народ най-после се зае да си облагородява имотите, общите части, тротоарите и дворовете, е супер тъпотия.
  Да не говорим, че съм сигурен, че една част поне чинно си плащат данъците за това.
  И в крайн сметка, както някой каза някъде, нека поне да е по обратния начин - ако им пречи на ъседите, те да съберат решение от 50% да се спре отдаването. Логично е. Естествено, че обратното е смърт за този бизнес - като се знаем колко се обичаме междусъседски... "Я па тоа, откъде накъде ше печели пари а па аз ше съм пас...".

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 51. 51 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 450 Гневно

  Ееее ГЕРБ защо така бе чоджум? Леля Станка домоуправителката тъкмо ликуваше.
  Жалкари... ОСТАВКА!

 52. 52 Профил на denver
  denver
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Под мен апартаментът се отдава под наем и особено през лятото заетостта е почти постоянна. Понеже е голям, често се наема от групи младежи, докъм 7-8 души понякога. Макар че правилата за вдигане на шум в жилищна сграда са обвени на сайта и собственикът също ги предупреждава, неряко се слуша музика и се вика докъм 3-4 сутринта. Излизат на терасата, силен смях и дим на цигари и трева. Съвсем наскоро ми звъняха по домофона в 3 сутринта, защото двама толкова се бяха напили, че намерих единия да спи пред вратата на апартамента, а другият защо нямаше ключ, не беше ясно, звънеше на всички отдолу. Този лазеше нагоре по стълбите. После други двама се опитваха да влязат и почти избиха входната врата на апартамента. И така аз не мигнах до 6. Във входа има малки деца и възрастни хора също. Аз съм за икономическата инициатива на хората и това да си докарват допълнително от хубав имот, но моите права на покой и сигурност къде остават? Съседите трябва да имат възможност да прекратят този тип бизнес, ако не се спазват елементарни правила за съвместно съжителство.

 53. 53 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#24] от "Майндърбайндър":

  Не им подавай, че тези калинки и теменужки, толкова им е акъла, че като нищо ще ползват някоя от идеите ти при следваща законодателна инициатива...
  Иначе, браво за креативността.

 54. 54 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#52] от "denver":

  Проблемът не е в ербнб, а във факта, че в България 1. полицията не върши нищо, 2. самите хора нямат рефлекса да си търсят правата. Ако тия сладури бяха направили същото упражнение на запад, хостът им щеше да има четирицифрена глоба плюс заплаха да му закрият бизнеса.

 55. 55 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До [#1] от "Капабланка":

  Това е трагедията за България - ГЕРБ, която управлява с отровата за България - ДПС.
  Хората не могат да изгонят от входовете психично болни, които ги тормозят, гледат по 10 котки в апартамент, или са го превърнали в склад за отпадтци, но ГЕРБ опряха да наемателите и до това да определят кой как да си управлява собствеността.

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3999 Весело

  Какво е това управление - ту напред, ту назад.Както (горе-долу) е казал В.И. Ленин...
  —цитат от коментар 4 на PisnaMi


  Това се нарича валс бе!
  Не го е измислил Ленин.....
  Валс ли беше или лезгинка?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на rewo
  rewo
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#48] от "Fiji":

  Нищо не си представям.
  Аз имам за съседи такъв тип апартаменти.
  Ами не е приятно всяка вечер да има различни хора.
  Някои са много шумни, други не са.
  А най-досадно е когато идват да почистят след тях и постоянно разместват мебели.

 58. 58 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Гербаджийте, защо се уплашихте от арбенбейската сган? От статии на ла.нари като В. Панев ли? Арбиенби - в превод не ми дреме за съседите!

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Под мен апартаментът се отдава под наем и особено през лятото заетостта е почти постоянна. Понеже е голям, често се наема от групи младежи, докъм 7-8 души понякога. Макар че правилата за вдигане на шум в жилищна сграда са обвени на сайта и собственикът също ги предупреждава, неряко се слуша музика и се вика докъм 3-4 сутринта. Излизат на терасата, силен смях и дим на цигари и трева. Съвсем наскоро ми звъняха по домофона в 3 сутринта, защото двама толкова се бяха напили, че намерих единия да спи пред вратата на апартамента, а другият защо нямаше ключ, не беше ясно, звънеше на всички отдолу. Този лазеше нагоре по стълбите. После други двама се опитваха да влязат и почти избиха входната врата на апартамента. И така аз не мигнах до 6. Във входа има малки деца и възрастни хора също. Аз съм за икономическата инициатива на хората и това да си докарват допълнително от хубав имот, но моите права на покой и сигурност къде остават? Съседите трябва да имат възможност да прекратят този тип бизнес, ако не се спазват елементарни правила за съвместно съжителство.
  —цитат от коментар 52 на denver


  Моят съвет е: сериозен разговор със собственика; веднага да му се обаждате винаги, когато започне да се вдига шум, за да се свързва той с клиентите; сигнали до полицията за нарушаване на обществения ред (пращат екипи) и ако това не проработи в рамките на 1-2 месеца - активни действия за прекратяване на дейността.

 61. 61 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#27] от "Tod":

  Ами според мен сега въвеждат инструмент за рекет в бъдеще. Всяка една от тези брадви, които сега от страх прибират може спокойно да я извадят пак когато му дойде времето.

 62. 62 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Darulio":

  Просто трябва да се глобява ефективно този който вдига шум . Мен едно куче което лае непрекъснато от апартамента на съседа би ме дразнило повече

 63. 63 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  Как пък един път, тея от ГЕРБ.......не уцелиха вярното........от всичките им простотии, тва "съгласие на съседите" беше единственото разумно......и.......

 64. 64 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Съседи в България? Че те ще те обесят ако могат. Единствените които може да те обесят с по-малко жалост ще са роднини и приятели.

 65. 65 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#64] от "Таралеж":

  Роднините са ти даденост, но направѝ някакво усилие, да си избираш приятелите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK