Оборотът във въздушния транспорт нараства с над 23%

Оборотът във въздушния транспорт нараства с над 23%

© Анелия НиколоваОборотът в сектора на въздушния транспорт се увеличава с над 23% през последното тримесечие на 2019 г. в сравнение със същия период на 2018 г. по данни на НСИ.


Общият индекс на оборота в сектор "Транспорт, складиране и пощи" нараства с 5.9% на годишна база. Увеличение е регистрирано при всички дейности, като то е най-значително при "Воден транспорт" - с 42.5%, и "Въздушен транспорт" - с 23.5%.


Съществено увеличение има при оборота в сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения" - със 17.5% на годишна база. Най-съществен ръст има при "Дейности в областта на информационните технологии" - с 34.8%, а намаление е отчетено само при "Далекосъобщения" - с 3.7%.
В другите бизнес услуги ръст на годишна база се наблюдава при повечето дейности, като той е най-голям при "Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност" - с 18.1%, и "Дейности по почистване" - със 17.3%. Намаление е регистрирано само при "Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи" - с 6.7%.


В сравнение с предходното тримесечие общият индекс на оборота за сектор "Транспорт, складиране и пощи" се увеличава с 1.9% спрямо третото тримесечие на 2019 година, като спад има само при "Воден транспорт" - с 1%. По отношение на информационните услуги най-голям ръст има при информационните технологии - със 7.3%, а съществен спад е отчетен при производство на филми и телевизионни предавания, звукозапис и издаване на музика - с 15.4%, както и при издателската дейност - с 13.3%.

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Пламен Михайлов
  Пламен Михайлов
  Рейтинг: 507 Любопитно

  Това, предполагам са данни за Бангладеш ?

  artmosphere
 2. 2 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1585 Неутрално
 3. 3 Профил на cose
  cose
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Хаха, те скоро ще спрат сигурно повечето полети, а Дневник ни отвлича вниманието със стари данни.

 4. 4 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4935 Неутрално

  Какви са тези измислени тримесечни показатели, които не дават никаква съществена информация

 5. 5 Профил на the only easy day was yesterday
  the only easy day was yesterday
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Но ще спадне много скоро заради корона вируса!
  Не знам някой да иска да се разхожда по летищата на Европа след като в Севена Италия вече е пламнала епидемия.
  Много италиански дизайнери от Милано след като си изместиха производството в Китай докараха вируса от там. В Италия трудно се одържа вирус ...
  Тежко време настъпва за Европа!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK