Общо 12 банки ще отпускат безлихвени кредити за останалите без доходи в кризата

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (38)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Правителството на Сараите начело със сарайския бот Борисов и министъра на пеевските финанси Горанов предложиха конгречулейшън социално-икономически мерки, изразяващи се в:
  1. Кредити за безработни, а не безвъзмездна помощ!
  2. Кредити от ББР за едрия бизнес на Пеевски, а не за малкия и среден, каквато е функцията на тази банка!
  3. Парковете и градинките ще се отворят, когато антирадиационните и лечебни фурми на доктор Бойко бъдат разпространени чрез Български пощи до реципиентите.

  Има ли недоволни? Горанов е обхванал всички маргинали, калпазани и тарикати, които имат нужда от помощ, не ли?

 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2875 Весело

  "Това, че пазим парите в момента, не е лошо" - така се пази наследство, мазно, тлъсто чак, но за нЕкои! Парите наистина са средство, а ефективността им зависи от момента, в който се използват. БГ финансови корифеи обаче така оперират с парите, че да има за всички, които знаят как да ги влагат, смазвайки добре разработените машинки, от които да има ползи само за нЕкои. Запасите ще свършат, а парите ще са се наместили където трябва. Такива схеми ще спретнат, че ще им завидят не само в ЕС. Грижата на Баш Боса е завидна.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Още кредити за Пеевски. Обикновен човек не може да се добре до тези кредити.
  Аз имам 10 човека персонал и до сега не съм получавал никаква помощ от държавата.

  If you are going through hell... Keep going!
 4. 4 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 750 Неутрално

  1. Кредити за безработни, а не безвъзмездна помощ!

  --------

  Даже и безработен да си пак не можеш да вземеш такъв кредит.
  Условията са малоумни и неизпълними.

  If you are going through hell... Keep going!
 5. 5 Профил на MakoJacko
  MakoJacko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пазят парите за преди изборите, тогава ще трябва да се печелят гласове. Ако ги раздадът сега безвъзмездно хората ще забравят до пролетта другата година преди изборите. Като дойде януари и хората останат без пари съвсем тогава ще има бунтове и ще е подходящ момента да се раздават безвъзмездно пари. В момента в политически аспект е безмислено да се раздават такива средства най-малкото защото масовата част хората няма да се вдигнат на протести подари много причини.

  MJ
 6. 6 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2562 Любопитно

  И тези ,,дето са без доходи “ как ли ще ги връщат?

 7. 7 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Че какво сте дали, че да теглите вече кредити бе Баце? Досега сте купили има няма 50000 теста, маски, облекла и апарати за вентилация... тури ги 300- 400 милиона и то по вашите тарифи. А резервите уж бяха 3- 4 милиарда.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2562 Неутрално

  Страх ги е да ,харчат”, че видиш ли и по-лошо можело да дойде.
  Ама по-лошото вече дойде за някои...
  Явно се притесняват по-лошото да не стигне тях...засега топят мазнинки

 9. 9 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5833 Неутрално

  Всички кредити са с лихва/умишлено не се споменава каква/ с изключение на тези 4 500 лв за самоосигуряващи се и останали без доходи.

 10. 10 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 3245 Неутрално

  Абе коя е тази телевизия седмдесе осем ли, не разбрах? Ма това момче много злобно и арогантно. Говори 5 минути уж задава въпрос и пак не дава да се отговори, а грачи насреща? Ба си мисира! И как уж пита, а прокарва манипулации и лъжи! Става за измамник, изпечен ще е!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 11. 11 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1143 Весело

  Абе коя е тази телевизия седмдесе осем ли, не разбрах? Ма това момче много злобно и арогантно. Говори 5 минути уж задава въпрос и пак не дава да се отговори, а грачи насреща? Ба си мисира! И как уж пита, а прокарва манипулации и лъжи! Става за измамник, изпечен ще е!
  —цитат от коментар 10 на chichka


  Тая телевизия май само герберите я гледат ... хи хи :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 12. 12 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#10] от "chichka":

  ти досега щом не си разбрал, не ти и трябва да разбираш, личи ти че си от компанията на плевнАлиев, ненчев-перуката, иво минджев и други подобни .....

 13. 13 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  До коментар [#4] от "dante_18":

  Условията да такива, че ако има 1000 да ги изпълнят ще е чудо.:)

 14. 14 Профил на Alexadner Adjan
  Alexadner Adjan
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Това вече си е вътрешна информация между медиите. Те са единствените живи същества на които позират всички. И техника е другото. Дават си интервюта, те сами си ги гледат. Много изпростяха в това да бъдат разбрани от всички.

 15. 15 Профил на yde40619288
  yde40619288
  Рейтинг: 8 Весело

  Мрън-мрън-мрън, мрън-мрън-мрън ... бай Ганьо русофила пак мрънка, пак недоволен, в Русия и толкова няма, товарищи. Когато видите Путин да раздава безлихвени кредити на хората там елате се обадете.

 16. 16 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Пробемът е че всичко е "ще" и в бъдеще време. Тия май чакат да падне извънредното положение и да кажат "ама то вече няма извънредно положение - всеки да се оправя сам".
  Обещаха че за 5 дни банките ще са изработили критериите.- Минаха 10 дни - нищо.
  Това което ни бълбукат по медиите е шит.
  И все едно в България всички пострадали са ресторантьори, хотелиери, сервитьори и баничари. А сега и ИТ фирмите и на тях гювеч - което е втори шит. В ИТ фирмите заплатите започват от 2500 лв , работят само за външни поръчки и този сектор въобще не е спирал. А за леката промишленост, дърводобива и преработване, инженеринговите фирми на които всички проекти са им на трупчета и т.н. - нищо.
  И това изискване за доказване на спад от 20% за първото тримесечие в сравнение с първто тримесечие на 2019 е поредната глупост. Не всички произвеждат банички или шият дрехи. Фирмите, които работят на проектен принцип са по различни. Там едно тримесечие можеш да имаш добри обороти, следващото - нула. Там е синусоида. Да бяха взели данъчните декларации , ОПР , годишните обороти , а още по-добре и оборотите за последните 3 години, които са публикувани в Търговския регистър и са лесно проверими би било най-добре. Защото така ще разберат кои фирми могат да издържат и е редно да бъдт подкрепени. А не да дават 75 млн. на мутренска фирма с 2000 оборот.

 17. 17 Профил на yde40619288
  yde40619288
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пробемът е че всичко е "ще" и в бъдеще време. Тия май чакат да падне извънредното положение и да кажат "ама то вече няма извънредно положение - всеки да се оправя сам". Обещаха че за 5 дни банките ще са изработили критериите.- Минаха 10 дни - нищо.Това което ни бълбукат по медиите е шит. И все едно в България всички пострадали са ресторантьори, хотелиери, сервитьори и баничари. А сега и ИТ фирмите и на тях гювеч - което е втори шит. В ИТ фирмите заплатите започват от 2500 лв , работят само за външни поръчки и този сектор въобще не е спирал. А за леката промишленост, дърводобива и преработване, инженеринговите фирми на които всички проекти са им на трупчета и т.н. - нищо.И това изискване за доказване на спад от 20% за първото тримесечие в сравнение с първто тримесечие на 2019 е поредната глупост. Не всички произвеждат банички или шият дрехи. Фирмите, които работят на проектен принцип са по различни. Там едно тримесечие можеш да имаш добри обороти, следващото - нула. Там е синусоида. Да бяха взели данъчните декларации , ОПР , годишните обороти , а още по-добре и оборотите за последните 3 години, които са публикувани в Търговския регистър и са лесно проверими би било най-добре. Защото така ще разберат кои фирми могат да издържат и е редно да бъдт подкрепени. А не да дават 75 млн. на мутренска фирма с 2000 оборот.
  —цитат от коментар 16 на gosho3


  ИТ фирмите в България масово работят за туризма, хотелиерството и ресторантьорските сектори. Тези сектори ще са мъртви още 1-2 години. Как очакваш да оцелеят тези ИТ фирми ако не им се помогне?

 18. 18 Профил на M
  M
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ма разбира се, че кредити ще ни отпускат, как иначе? И данъците ще си платим с кредити..., че да може да има за държавата. А в някои държави (например Испания) превеждат директно по 70% от осигурителния доход на хората!

 19. 19 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Кредити под условие! Хубава работа, ама герберска. И след това дойдоха колекторските бухалки.

 20. 20 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И още нещо - данъчната практика в България е тотално сбъркана. Не всички фирми работят като шивашки цехове или баничарници, които купуват материали (физически активи) и на края на месеца изравняват ДДС. Има много фирми в много сектори - болшинството дори, които издават законни и проверими фактури с ДДС, но нямат покупки на нещо. И какво става след 3 месеца ? НАП им казва - ревизия. Вие казвате на НАП "можем ли да направим насрещно прихващане срещу мои задължения към бюджета, данъци, осигуровки" . НАП ви отговаря "НЕ". "Ти си плати твоите задължения, пък след това ще ти направим една ревизия", която трае поне 3 месеца в която на практика почти ти спират работата, ако не я спрат и въобще. Този терор засяга голям сегмент от българската икономика - основно малки и средни фирми. В цяла Европа данъчните органи правят насрещни прихващания на задължения към бюджета срещу дължимо от дърважата (ДДС). У нас - НЕ. Да не говорим, че там ДДС се изравнява и плаща на квартал (тримесечия) а не всеки месец. И май имаше и Директива по този въпрос, ама у нас на кой му пука.

 21. 21 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 775 Гневно

  ГЕРБерската идея за помощ: кредити. Само за справка, Франция раздадоха 1500 евро еднократно на малък бизнес, отделно от 110 милиардния план за помощ.
  ГЕРБ са безпомощни, но хората си ги харесват. Заслужаваме си управниците.

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7456 Неутрално

  Гербера урежда само заеми за бедните. Помощите от държавата ще ги вземат такива като Домусчиев и Милен Велчев. Те били първи в списъка.

 23. 23 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#17] от "yde40619288":

  Под "ИТ стартъп" на които са се нагласили да дават пари не се разбират малките работилници за поправка на компютри или поддръжка на касови апарати или поддръжка на елементарния софуеър в ресторантьорството и хотелиерството.
  Под това се разбират средните и големите софтуеърни разработчици, които за 5 дни ще си регистрират нова фирма, ще я нарекат "стартъп" , ще представят един бланкетен бизнесплан и част от клиентелата на фирмата-майка и с това ще гушнат едни пари. Защото те нямат практически никакви инвестиции в ДМА и разработка на пазара. Е, за това става дума. При тях няма почти никакви разходи за наеми, транспорт, складови площи и т.н.

 24. 24 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Ще... Може би... Някой ден... То няма никави заразени вече, бе! Докато се сетите да направите нещо, икономиката умря!

 25. 25 Профил на Toni Bonboni
  Toni Bonboni
  Рейтинг: 877 Неутрално

  И с кво ще ги връщат кредитите като са безработни

 26. 26 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Баси якото, за бедните и останали без работа хора - заем. За Шиши и компания - държавна помощ, ма евала, ашколсун.

 27. 27 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#26] от "bacillus ":

  Ама много сте прав.
  Я вижте по телевизията кои са получили първи пари - помощ : турците от "Шишеджам", които назначават хора само ако говорят турски с предимство, хотелите на братя Велчеви и други подобни. Той и Домусчиев поискал държавни пари да си плаща на тъмнокожите ритнитопковци ама после щял да ги дари. Ще ги дари - ама утре. Имаше виц "Тате каза, че ще ми купи колело , ама после" Айде по-добре да не иска. Защото Домусчиев никога не връща нищо.
  Вчера по телевизията показаха един "хотелиер" - собственик на фона на огромен хотел който заплаши, че щял да освободи 84 работници и бил зле с кредитите ако държавата не го подпомогне. А това, че собственика на "Мизия" -шивашкото предприятие с 1000 работнички го затваря и че никой не го е видял да хленчи по телевизиите - нищо.
  Явно сега правят списъците на "нашите" , на които да се даде и другите, които няма да получат нищо.

 28. 28 Профил на Krasimir Tsanev
  Krasimir Tsanev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Предупреждение! Някой масово краде пари от сметки в Уникредит

 29. 29 Профил на cvetomir_borisov_11_22
  cvetomir_borisov_11_22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ейй не те се спря г-н Мавродиев. Ти и твоите приятелчета Пеевски, Андон Георгиев, Митрев и т.н. Не се наядохте. Не ви ли е срам от това, което правите?

 30. 30 Профил на Дилян Пеев
  Дилян Пеев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В началото на април, след бурята около отпуснат от Българската банка за развитие кредит от 75 млн. лв. за колекторска фирма насред пандемията, министър-председателят Бойко Борисов максимално публично "уволни" цялото ръководство на институцията по телевизията. Почти веднага след това главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев беше отстранен.

 31. 31 Профил на stasyyy1
  stasyyy1
  Рейтинг: 8 Любопитно

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица

 32. 32 Профил на Камелия Романова
  Камелия Романова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица, сподвижници от предишните му кариерни стъпки - като офшорен адвокат и като председател на Комисията за финансов надзор (КФН)

 33. 33 Профил на Галина Латунова
  Галина Латунова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Първият работен ден на Мавродиев в сферата на финансите е директно на поста председател на Комисията за финансов надзор, а първият му ден като банкер е на поста изпълнителен директор именно на ББР. Как се постига това?

 34. 34 Профил на Данаил Миленов
  Данаил Миленов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Продуктите на Маджаров не за първи път биват обект на наказателна отговорност. Преди години хората често намираха какви ли не предмети в месата си.

 35. 35 Профил на Йоан Владиславов
  Йоан Владиславов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Подкрепям вашите тези. Чувал съм от познати как се приготвят продуктите на Маджаров. Внимавайте и избягвайте употребата им.

 36. 36 Профил на Константина Станимирова
  Константина Станимирова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Част от внушителната заплата на Мавродиев (а може би и цялата) подлежи на конфискация в полза на държавата. За целта е нужно просто Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да приложи логиката на скорошното си решение, с което в аналогичен казус установи конфликт на интереси при доскорошния шеф на БЕХ Петьо Иванов.

 37. 37 Профил на Величка Константинова
  Величка Константинова
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Господин Мавродиев има отношение към схемата за пране на пари, по която подсъдим е Евелин Банев. Чрез свои действия той е улеснил изпирането на сума, придобита от наркотрафик."

 38. 38 Профил на Nikola Kalchev
  Nikola Kalchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И какво се оказва накрая, че Стоян Мавродиев е непоклатим и прави каквото му скимне без да бъде наказан за действия си ? В каква държава живеем ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK