Горанов не вижда проблем, че се е срещал с Божков и са обсъждали хазартните закони

Горанов не вижда проблем, че се е срещал с Божков и са обсъждали хазартните закони

© Георги КожухаровФинансовият министър Владислав Горанов потвърди, че се е срещал с бизнесмена Васил Божков и са обсъждали хазартните закони. На брифинг в Народното събрание той посочи, че нито една от промените в хазартното законодателство, одобрена от ГЕРБ, не е била, за да облагодетелства някого. Повод за брифинга бяха остри нападки срещу финансовия министър, които тази сутрин след известно време на затишие отправи бизнесменът Васил Божков в телевизионно интервю от ОАЕ, където се намира. В интервюто Божков наричаше министъра "Влади Горанов" и поиска оставката му.


Горанов потвърди стари свои тези, че не е имал правомощия да контролира действията на Държавната комисия по хазарта (ДКХ), и направи множество паралели между поведението на Божков и друг български бизнесмен, който обвинява и се защитава от чужбина, но не се явява пред българското правосъдие.


Познавал ли е Горанов Божков


В интервюто Васил Божков обяви, че много пъти са говорил с финансовия министър, разменяли са си и есемеси.
"Никога не съм твърдял, че не познавам Васил Божков, и не виждам нищо лошо в това, тъй като съм срещал в моя кабинет и господин Валентин Златев, и Кирил Домусчиев, и много други хора, които са изградили успешен бизнес в България", обяви Горанов.


Продължаваме да готвим изменения в законодателството, свързано с хазарта, но нито една от промените от 2015 г насам не са свързани с нечие облагодетелстване, посочи той.


По-рано тази сутрин в интервю пред Би Ти Ви Васил Божков обяви: "Ако е знаел, че се приемат и отхвърлят данъчни закони, да си подава оставката. Ако не е знаел - пак да си подава оставката."


Нямам никакви притеснения, всичките разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите хазартни собственици, най-честата тема е свързана с настояването му за изравняване на режимите за онлайн и офлайн хазарта, обясни Горанов. Допълни, че тези искания не са получили подкрепа от управляващата партия и Министерството на финансите, в резултат на което и "заради грешното прилагане на закона, са се натрупали тези задължения" (700 млн. лв. заедно с лихвите - бел. авт.). Моногократните настоявания от негова страна за изравняване на ставките за онлайн и офлайн хазарта не срещнаха нашата политическа подкрепа и не се състояха, заключи министърът.


На въпрос, свързан с поисканата му от Божков оставка, Горанов посочи, че не разбира аргументите му да я иска. Не нося вина, че негови служители заедно с членове на Държавната комисия по хазарта са прилагали грешно закона и се дължат 700 млн. лв., обяви той. "Ако той, странно за мен се изрази, е получил консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже и ще понеса отговорност", обяви Горанов.


Божков да си плати и после да говори


Финансовият министър съобщи, че продължават действията на Държавната комисия по хазарта, свързани със събирането на вземанията на държавата, и "ако някой претендира, че е изряден, да бъде така добър да си плати задълженията".


И в момента, ако иска, господин Божков може да плати това, което не е платил навреме, защото милиарди са генерирали фирмите, свързани с него. След като плати, ще има моралното и нормативното основание да претендира пред комисията по хазарта и за продължи своя бизнес, обяви Горанов. През март ведомството отне лиценза на "Еврофутбол" и тогава бе обявено, че връщането му може да бъде поискано след плащането на дължимите суми, срокът за което е три месеца.


Министърът за пореден път защити тезата, с която отхвърля от себе си отговорността за действията на хазартната комисия, като обясни, че той е назначавал председателя й, но тя е самостоятелен и колективен орган и никъде в Закона за хазарта не са вменени функции на министъра на финансите. Отново изреди, че в комисията представители имат различни институции, сред които ДАНС, НАП, Министерството на икономика, Министерството на правосъдието и други. Посочи, че единственото, което можел да направи след сигнала за платени от фирми на Божков занижени такси, е да възложи на подчинената му финансова инспекция ревизия на комисията. И след като тя установила, че комисията е прилагала "негодно и некоректно" Закона за хазарта, съгласувано с колегите си от другите ведомства е подменен съставът на комисията.


Обяви, че "кризата в хазарта" е започнала с междуособици сред участници на пазара, сменено е ръководството и е започнала процедура по начисляване на несъбраното от бюджета. "Тези актове минаха съдебен контрол и са в сила и всеки, който иска да е коректен, да си внесе тези 700 млн. лв. и за него тази тема ще отпадне. Друг е въпросът, че има много други обвинения, несвързани със собствеността на Божков в хазартните фирми, които аз няма да коментирам", посочи Горанов. Допълни, че Министерството на финансите по нито един закон не разполага с правомощия да налага запори.


"Как го разбрахте, че съм министър на Делян Пеевски?"


Това попита на свой ред Горанов в отговор на въпрос-констатация от журналист, след като Васил Божков обяви, че и преди, и сега мутрите са едни и същи, но разликата била в съществуването на депутата от ДПС Делян Пеевски, който "дърпа конците в сянка". Посочи, че е имал среща с депутата от ДПС през 2010 г., за която знаят всички, и обяви, че дали някой е на някого е много лесно да се съди по делата. "Аз и за вас много неща мога да твърдя, но не е коректно, защото не е истина", коментира още той на въпроса от медия.


Ако ме видите да правя законодателни инициативи, свързани с медии или други сектори, с които Пеевски има връзка, може лесно да ме упрекнете. Но да твърдите този е на този... Посочи, че е бил народен представител от два района и с едно прекъсване през 2014 г. е бил министър на финансите и не смята, че с което и да е свое действие е позволил да постави интересите на конкретен бизнесмен над тези на държавата.


В отговор на въпрос, свързан с констатацията на Васил Божков, че България се управлява от хунта, Горанов отговори, че това е причината да прави при цялото си изказване сравнения с друг бизнесмен, също избягал в чужбина. Неслучайно търся аналогия с други обвиняеми, които не намират кураж да застанат пред правораздавателната система, посочи той.


За твърденията, че някой на някого е отнел бизнеса, основания може да се търси в политическото решение за монополизиране на лотарийните игри от държавата, обяви Горанов в отговор на репликите на Божков, според които и днес България се управлява от мутри, които отнемат бизнеса, които днес той вижда в лицето на "прокуратура, ДАНС и НАП".


Вместо да се сипят подобни обвинения, аз препоръчвам на всеки български бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата, да ги оправи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да е преследван от наказателните власти.


На няколко пъти направи паралели с бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, макар и да не го назова по име, който, като получил обвинение, започнал да твърди, че липсва правова държава, и не иска да се изправи пред конституционно уредените институции, които могат да уредят този спор.


Министърът не каза колко чести са били разговорите с Божков, дали е информирал за тях и тяхното съдържание премиера Бойко Борисов, дали е запознавал Божков с членове на комисията по хазарта.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Вероятно Божков е носил подаръци при всяко посещение :D Нали като един добър гост..

 2. 2 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Иха! Да предположим , че Черепа е крил данъци. Остава открит въпроса кой си е затварял очите за това , в продължение на години/

  SHADOWS of SOFIA
 3. 3 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5379 Неутрално

  Какъв е Божков за финансовия министър, че трябва да обсъжда законите с него.

 4. 4 Профил на today
  today
  Рейтинг: 920 Неутрално

  И КПКОНПИ няма да види проблем. Засега, докато ББ изпълнява нарежданията на Доган.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Е, то стана ясно, че Божков не е действал директно в комисията по хазарта, а чрез Горанов. И че запорите му са от НАП (Горанов/Борисов), а не както БокУ каза на левскарите "да се обърнат към прокуратурата".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на Sniff and so on and so on
  Sniff and so on and so on
  Рейтинг: 54 Гневно

  Докога ще издържаме тези мутри и техните домашни любимци?!?
  НАРОДЕ!?!

 7. 7 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 858 Неутрално

  И Румен Петков не виждаше проблем в това , че се е срещал с братя Галеви и Маджо...

 8. 8 Профил на today
  today
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Какъв е Божков за финансовия министър, че трябва да обсъжда законите с него.
  —цитат от коментар 3 на Тsonkooo


  Ментор. И спонсор.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  И Румен Петков не виждаше проблем в това , че се е срещал с братя Галеви и Маджо...
  —цитат от коментар 7 на palav_nik


  +

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Обсъждали ЗАКОНИ ? Това било нормално ...Обърквам се по темата НОРМАЛНО/НЕНОРМАЛНО . Нали сме нещо ПАРЛАМЕНТАРНО.. или...Пунта Мара :)

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2292 Весело

  "отправи редица упреци и поиска оставката му." - обясненията започват, но нищо конкретно няма да има, защото ще се прави, че не знае или не си спомня, или само за държавните работи е мислил. Понеже всичко в държавата продължава да е прозрачно, та чак заслепява, се знае само, че Влади Г е квартирант, т.е. няма апрат-и, тераси или други неща, заради които част от свитата около ББ вече не са публични обяснители. Кротването тепърва предстои, не само заради куража и различната дестинация на ВБ, защото КТБ си я потулиха от раз, а и заради много други, които ще са потърпевши, уж заради заразата. Български особености...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Ама той горанов не вижда проблем и в това, че живее събсем безплатно в апартамент собственост на кръстника му.

 13. 13 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#7] от "palav_nik":

  румен беше шефа на мвр ве не финансов.май не видиш разликата

 14. 14 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 331 Неутрално

  И Гешев със сигурност не вижда проблем.

 15. 15 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  Е 500 000 000 не са влезли в хазната, матряла ги е измизерствал вече, кво толкова.

 16. 16 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  Е 500 000 000 не са влезли в хазната, матряла ги е измизерствал вече, кво толкова.

 17. 17 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Аз искам с Влади (министър Горанов) да обсъдим Приемането на един закон:
  Закон за безвъзмездното прехвърляне на БНБ (Българска народна банка) върху лицето Депутат241...
  После може и да почерпя!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  Обсъждали закони с Божков?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Биволъ 23 ноември 2018
  https://bivol.bg/goranov-sariev.html
  ТИ НА МЕНЕ - АЗ НА ТЕБЕ...
  СИНЪТ НА KРЪСТНИКА, КОЙТО ПРЕДОСТАВИЛ АПАРТАМЕНТ НА ГОРАНОВ, СТАНАЛ ЕКСПЕРТ В МФ

 20. 20 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Биволъ 30 ноември 2018
  https://bivol.bg/goranov-sariev-2.html
  БОРИСОВ ПРЕХВЪРЛИ НА КПКОНПИ ВЪПРОСА ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ПРИ ГОРАНОВ
  Синът на кръстника работил 11 месеца в Министерството на финансите и подпомагал отчитането на пътните разходи

 21. 21 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  https://bivol.bg/goranov-yarema.html
  КРЪСТНИКЪТ НА ГОРАНОВ ОСИГУРИЛ И ЛУКСОЗНА ВИЛА

 22. 22 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Огромен морален и поведенчески проблем е министър на финансите да се прави на умряла лисица! Оставка веднага бе!

 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2693 Весело

  Какъв е Божков за финансовия министър, че трябва да обсъжда законите с него.
  —цитат от коментар 3 на Тsonkooo


  Помагал му е да си плати "наема".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Значи ли че вратичката по която (не)плащаше данъци също е обсъждана?

 25. 25 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 16 Весело

  До коментар [#6] от "Sniff and so on and so on":

  Докато спонсорират "отбора на Рада" :)

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 26. 26 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Любопитно

  ,,На брифинг в Народното събрание той посочи, че нито една от промените в хазартното законодателство, одобрена от ГЕРБ, не е била, за да облагодетелства някого.”

  Тогава ЗАЩО г-н Горанов непрекъснато се налага вие горе да променяте законите?

 27. 27 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Горанов не вижда проблем, че се е срещал с Божков...

  Горанов няма проблем, ние имаме проблем с Горанов.

 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Е 500 000 000 не са влезли в хазната, матряла ги е измизерствал вече, кво толкова.
  —цитат от коментар 16 на 442


  По-интересно е друго. Ако е правено една година може да бъде грешка или недоглеждане. Но когато това е продължило години приказките на финансовия министър губят тежест.

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#13] от "uej03527584":

  Какава е разликата? Действаш министър се среща с мутра от 90те.

 30. 30 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  До коментар [#3] от "Тsonkooo":

  Е това е въпроса...!

 31. 31 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1668 Любопитно

  Засега ГЕРБаджиите го раздават, като да не им пука, но другата седмица ще видим какво ще излезе когато Хекимян звънне отново в Дубай...

  I Want To Believe
 32. 32 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#29] от "Doge":

  нема смисъл да ти се обеснява.немаш си на идея как работат органите на реда

 33. 33 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 526 Весело

  Владко Маргинала имаше доста тъжна и уплашена усмивчица.
  Сам добре знае, че Черепа в подходящия момент ще им го надене до сливиците.

 34. 34 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 537 Весело

  Г-н Горанов на тази снимка май е със смарт часовник! Браво! :)

  Бог да благослови Америка за България!
 35. 35 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3012 Весело

  Заровете са хвърлени, ако Божков не даде нещо повече ще си остане в Дубай, а Горанов - в МФ.
  А че финансовият министър е проспал 500 млн. Лв. Данъци от Божков - да бе, ние сме идиоти....

 36. 36 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1378 Весело

  Е хайде сега бе хора.. Естествено, че финансовия министър ще знае как да се финансира...

 37. 37 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Засега ГЕРБаджиите го раздават, като да не им пука, но другата седмица ще видим какво ще излезе когато Хекимян звънне отново в Дубай...
  —цитат от коментар 31 на 2.5


  Защо само Хекимян. Има достатъчно сайтове през които може да се пусне информация. Със сигурност Черепа не е глупак и си е подготвил застраховка.

  SHADOWS of SOFIA
 38. 38 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Това момченце е голямо лайно. Но те от Д(п)С малки нямат, де...

 39. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  Маргинали бе!
  Кво да ги правиш?

 40. 40 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  Ще си скъса ли гущера опашката?... Епизод пореден

 41. 41 Профил на toni99
  toni99
  Рейтинг: 13 Гневно

  Този за пореден път се държи нагло. И на калъп да го хванат - пак няма да види проблем.. той е недосегаем!

 42. 42 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Този за пореден път се държи нагло. И на калъп да го хванат - пак няма да види проблем.. той е недосегаем!
  —цитат от коментар 41 на toni99


  Всъщност ни каза в прав текст. Ние му прибрахме бизнеса. А той нека си говори.

  SHADOWS of SOFIA
 43. 43 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1744 Весело

  До коментар [#3] от "Тsonkooo":

  Началник!!!

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 44. 44 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Чакам Божков, като е казал А, да каже и Б.
  Добре ще е, ако е с документи (или записи).

 45. 45 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 892 Любопитно

  Гьонсурат с власт ,въобще не му и дреме, какви ги говори божков ,важно е, че шиши и гела са на негова страна

 46. 46 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2437 Весело

  Той не е член на партия ГЕРБ! Защото в ГЕРБ няма такива нагли членове:))
  Там има само умни, учтиви хора.☝️☝️
  Те дори могат да помогнат на стара баба да пресече пътя.
  10000 пъти видял това.

  "Чуждестранен агент"
 47. 47 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2437 Весело

  Той не е член на партия ГЕРБ! Защото в ГЕРБ няма такива нагли членове:))
  Там има само умни, учтиви хора.☝️☝️
  Те дори могат да помогнат на стара баба да пресече пътя.
  10000 пъти видял това.

  "Чуждестранен агент"
 48. 48 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ако някой се чуди, защо "Дневник" така упорито и открито подкрепя престъпници като Божков, мога да му подскажа. Как се става мултимилионер (милиардер) когато началото ти е поставено през 90-те? Сещате ли се...? Собственикът на тази безцензурна медия и Божков са на една хранилка. Проблемът им е, че партията-майка не е била на власт вече 6-7 години и свърши откраднатите кинти. Справка - "На Позитано пред фалит"

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  "Не нося вина, че негови служители заедно с членове на Държавната комисия по хазарта са прилагали грешно закона и се дължат 700 млн. лв., обяви той" (Вл. Горанов).

  Симпатяга е Влади.
  А дали същото мисли и самият закон - Закон за хазарта и Устройственият правилник на ДКХ и нейната администрация:

  Чл. 6, ал. 3, т. 9 от Устройствения правилник на ДКХ:
  "В изпълнение на своите правомощия като ръководител на администрацията на комисията председателят: представя НА МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ ежегоден отчет за резултатите от дейността на комисията."

  Нормално е, защото: "Комисията се състои от председател и четирима членове. Председателят и членовете на Комисията се назначават ОТ МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ..."

  Гешев, Гешев колко широко затворени ти са очите...

 50. 50 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Чакам Божков, като е казал А, да каже и Б. Добре ще е, ако е с документи (или записи).
  —цитат от коментар 44 на taratanki


  Има един факт малко в страни. Жена му няма право да иска по-лека форма на задържане още два месеца. След което вероятно ще се появят доста нелицеприятни информации.Но бизнеса вече е взет и най-много да гръмнат още няколко бушона.

  SHADOWS of SOFIA
 51. 51 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#50] от "2LOOP":

  ти да не мислиш че черепахата е улав кат тебе.ни го слушай кви ги приказва че му взели бизнеса

 52. 52 Профил на drunk
  drunk
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Естествено, че не ВИЖДА ПРОБЛЕМ ДЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ!!!!!
  Той си го мери спрямо неговия си морал, к'во му пука.

 53. 53 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 919 Любопитно

  Ако някой се чуди, защо "Дневник" така упорито и открито подкрепя престъпници като Божков, мога да му подскажа. Как се става мултимилионер (милиардер) когато началото ти е поставено през 90-те? Сещате ли се...? Собственикът на тази безцензурна медия и Божков са на една хранилка. Проблемът им е, че партията-майка не е била на власт вече 6-7 години и свърши откраднатите кинти. Справка - "На Позитано пред фалит"
  —цитат от коментар 48 на 1908


  Как точно Дневник подкрепя Божков? Чрез свобода на словото и това, че отразява даденото по БТВ интервю, може би?
  Лъжец и манипулатор!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 54. 54 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 810 Весело

  щом се отчита човека няма проблем :)

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 55. 55 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Финансов министър се среща с хазартен бос да обсъждат закони и това е нормално? Божкеее, този в една бяла страна щеше на минутата да му бъде повдигнато обвинение от прокуратурата.

  Аре ве каскет, гешев, къде си се наврял бе мишок? Няма ли пак да има заглавия "Гешев поема разследването в слови ръце"? Безполезна лоена топка...

 56. 56 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#50] от "2LOOP":ти да не мислиш че черепахата е улав кат тебе.ни го слушай кви ги приказва че му взели бизнеса
  —цитат от коментар 51 на uej03527584


  Ами взеха му го. Друг е разговора колко са му взели и дали ще успеят да го задържат.А Черепа не е улав напротив.

  SHADOWS of SOFIA
 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Весело

  " Никога не съм твърдял, че не познавам Васил Божков и не виждам нищо лошо в това, тъй като съм срещал в моя кабинет и господин Валентин Златев, и Кирил Домусчиев, и много други хора, които са изградили успешен бизнес в България", обяви Горанов."

  И аз не виждам, поне не и за едно добре премислено и прецизирано обвинение в съда, така че да издържи и на трите инстанции, имам предвид ! Аз пък, като че ли забравих кой е главен прокурор у нас.....

 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Любопитно

  До коментар [#41] от "toni99":

  Ами такова е цялото управление, ама щом го търпим, какъв е проблема ?

 59. 59 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Не се сърдете на Горанов. Казал е, че не вижда проблем. Тоест проблем може и да има, просто той не го вижда.

 60. 60 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#53] от "virtual brain":

  За разлика от ленинския ти мозък, аз помня повече от един месец. Погледни статиите на "Дневник" от януари и февруари по темата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Любопитно

  До коментар [#17] от "Депутат 241":

  " Аз искам с Влади (министър Горанов) да обсъдим Приемането на един закон:
  Закон за безвъзмездното прехвърляне на БНБ (Българска народна банка) върху лицето Депутат241...
  После може и да почерпя!"

  А ти какво си мислиш, че е обсъждал с успешните бизнесмени у нас ? Дарения за социално слабите ? Всичко е било облагодетелстване на бизнеси за много, много големи интереси....

 62. 62 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  Той е либерал, никога в нищо не вижда проблем.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 63. 63 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Обсъждали закони с Божков?!
  —цитат от коментар 18 на hamiltonf


  Неее, Горанов е обяснил на Божков, че Кадиев не е правилният човек за промените и е споделил проблемите си с плащането на наема си. А Божков каза, че общото между 90-те години и сега е Борисов, който бил нещо като съединител и тогава и сега.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 64. 64 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 846 Неутрално

  "Никога не съм твърдял, че не познавам Васил Божков и не виждам нищо лошо в това, тъй като съм срещал в моя кабинет и господин Валентин Златев, и Кирил Домусчиев, и много други хора, които са изградили успешен бизнес в България", обяви Горанов."

  Това пък е намек към тези господа, както и към други неспоменати, че същото може да се случи и на тях, така че да продължат да слушат и да подкрепят където трябва.

 65. 65 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Хайде сега, касиерът на шайката да е с нещо виновен. Той е непречьом.

  Бил обсъждал закони с виден мафиот, ами нали и той беше от тях, за 30г са все едни и същи от котилото на ДС и БКП, които бастисаха държавата.

  Дано дойде видов ден за тези уроди, но надали....да ги изкара народа от бърлогите им и да потърси сметка.

 66. 66 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Весело

  Към "трите изречения" на Дневник за отговора на Горанов прибавете и

  "Срещите с Божков са били само по две теми "Регулация на рекламата в хазарта" и "Изравняване на режимите на онлайн хазарта с наземния" ..."
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8556364

  "Как разбрахте, че съм министър на Делян Пеевски, попита финансовият министър в отговор на въпрос за взаимоотношенията му с депутата от ДПС. Среща с Пеевски съм имал 2010 година, призна той. По думите му и журналистите са се срещали с Пеевски, когато е идвал в Народното събрание."
  https://news.bg/politics/vladislav-goranov-bozhkov-i-sega-mozhe-da-plati-dalzhimoto-na-darzhavata.html
  :)

 67. 67 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Горанов не виждал проблем. Той никога не вижда проблеми там, където наистина ги има.

 68. 68 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Докога ще търпим постоянните лъжи на това управление? Та, аз като дължа данъци (или нещо друго на държавата) ме уведомяват по най-бързия начин и ако не платя веднага, продължават да настояват. Но при мен става въпрос за около 1000 лв на година. За 700 000 000 лв има съвсем други 'закони' явно, но Горанов и всички зад него не може да не са замесени в това. Оставка на Горанов е малко според мен в случая... А Божков, може би е виновен за много неща, но общото между тях е, че и двамата трябва да бъдат съдени (ако се намерят прокурори, които да повдигнат качествени обвинения)...

 69. 69 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  Закончето, г-н Божков (всякакво друго име също става), как ще го искате -- едноредно или двуредно? Отзад с една цепка или с две?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 70. 70 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  КВО ПЪК ТОЛКОВА ИМА ЗА "ОБСЪЖДАНЕ" В ХАЗАРТА???
  ИНАЧЕ ТОЯ МУХЛЬО БЕЗДОМЕН И МАРГИНАЛНО ГЛУПАВ СИ ЖИВЕЕ В СВОЙ СВЯТ,КЪДЕТО "НЕМА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ"...

 71. 71 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 420 Весело

  Според обвиненията на прокуратурата Божков е един от най-големите престъпници на прехода.
  Според Горанов няма проблеми да си обсъжда закони с него?

 72. 72 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Според мен ВБ(Ч) и ВлаГор при срещите си не са играли на покер или шах, защото са различни категории...

  Залагам до 1 (една) стотинка суха пара, че са играли нещо по-неутрално - пр. класиката - "Не се сърди човече", макар и там да има тактически похвати - "щипане на зар", броенето и прескачането и пр., където ВБ(Ч) също би следвало да има предимство...

 73. 73 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Е 500 000 000 не са влезли в хазната, матряла ги е измизерствал вече, кво толкова.
  —цитат от коментар 15 на 442


  Но пък една голяма част, от тези 500 милиона, са били платени на тиквата.

 74. 74 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Тоя вкара цялата сган в обяснителен режим, евала :)

  Обичам да грухтя и плюскам.
 75. 75 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Неутрално
 76. 76 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Не носи вина, че негови служители прилагали грешно закона и ощетили хазната с милиарди. Ами кой носи отговорнаста тогава бе Влади? Ти като финансов министър трябва да знаеш. Интелигетно момче си, хайде сега да не ти подсказваме тука от форума.

 77. 77 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  "Не нося вина, че негови служители заедно с членове на Държавната комисия по хазарта са прилагали грешно закона и се дължат 700 млн. лв....."

  А защо облагането на хазарта е извадено от ЗКПО и е прехвърлено в Закона за хазарта?

  А защо в Закона за хазарта не се плаща данък, а такса за поддържане на лиценза?

  А защо в чл. 30 на Закона за хазарта текстът на ал. 6 противоречи на текста на ал. 3?

  А защо в раздел IV на Декларацията по чл. 30 от ЗХ е допуснат избор на облагане какъвто съгласно ал. 3 от същия чл. 30 не би трябвало да има?

  А образецът на тази декларация за "неправилно прилагане на закона" не е ли утвърден лично от Владислав Горанов като министър на финансите?

 78. 78 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Горанов.

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 79. 79 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#48] от "1908":

  На, взэмэтэ тэзи копэйки!

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 80. 80 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Докато матрџла блее, бай Ставри ще е безработен.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 81. 81 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Вероятно Божков е носил подаръци при всяко посещение :D Нали като един добър гост..
  —цитат от коментар 1 на Ramon Asvalda


  "Цветан Василев вече е "претоплена манджа "! Да живее ЧЕРЕПА !

 82. 82 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  И Шиши, и Черепа, и Златев, и Гела и много други са изградили „успешен бизнес” не само благодарение на срещите си с Горанов, а и на много други срещи. Но Влади е адски безочлив: не може да е нормално да обсъждаш хазартните закони и хазартната политика с най-големия хазартен бос. В законова държава това министерско признание води до моментална оставка.

 83. 83 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#49] от "inn":

  В такава каша винаги се оплитат че...

 84. 84 Профил на dj_tiesto
  dj_tiesto
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Ей и аз искам, да обсъждам някой закони с МинистърЪТ на финансите. Може ли и аз имам идеи, час от които ще си позволя да споделя:
  1. ДДС - 10% и то по избор които иска да внася който не да подаде декларация
  2. Осигуровки за пенсия - пожелание който иска в НОИ който иска в частен фонд
  3. Здравни осигуровки - пожелание който иска в НОИ който иска в частен застраховател
  4. Сроковете по т.1, т.2 и т.3 и тука да имаме избор, в най-общия случай кой както си поиска
  5. Данък дивидент 2.5%
  6. Местни данъци и такси в два варианта или плащаш или не - по избор

  Айде сега Финансовият министър да върже бюджета. Ако го върже ще гласувам за него на всички избори от тук нататък.

  ББ се среща наляво и надясно се среща с синдикати, работодателски сдружения, фенове на Левски и ЦСКА, сдружения на автомобилни инструктори и т.н. ВГ с кой се срещна, засега с ВБ.

  :)

 85. 85 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  До коментар [#84] от "dj_tiesto":

  Ааа не може!
  Кой си ти?

 86. 86 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  До коментар [#84] от "dj_tiesto":


  Имаш ли едър работещ бизнес?
  Не?
  Тогава значи си никой....

 87. 87 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#2] от "2LOOP": кой си е затварял очите за това

  Ами като му лепне по една пачка на двете очи и ги затваря !

 88. 88 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#11] от "ЗаНиЗа":Влади Г е квартирант, т.е. няма апрат-и, тераси или други неща,

  Нещо много бързо забравяте ! Момчето със стъклените очи още при Бойко 2 построи една къща на Витоша, която на снимка изглежда като хотел, защото има външни коридори за влизане в стаите. На два етажа. Веднаж се показа из пресата.

 89. 89 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 919 Любопитно

  До коментар [#53] от "virtual brain":За разлика от ленинския ти мозък, аз помня повече от един месец. Погледни статиите на "Дневник" от януари и февруари по темата.
  —цитат от коментар 60 на 1908

  Давай конкретни линкове, това не минава. Искам да видя нещо по-различно от обективно отразяване на случващото се и как точно Дневник подкрепяли Божков.
  Лъжец и манипулатор за копейки.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 90. 90 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 677 Неутрално

  ЧЕ ВАСИЛ ГИ Е ПРИГОТВИЛ ТИЕ ГИ Е ПРИГОТВИЛ , ВЪПРОСА Е КОГА

 91. 91 Профил на wky17603359
  wky17603359
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Ама разбира се проблемът е на 1)На тези които гласуват вече повече от 10 години за Бараб Ганюс от Банкя,че иначе ще дойдат комунистите-за тези години Доган ,Шиши и комунистите станаха много по-охранени с парите от ЕС и 2)проблем е и на всички българи които търпят е такива наглеци като корифея от Свищовската школа Владко Тарикатко да ги правят на идиоти има и още ама...

 92. 92 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#40] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":Ще си скъса ли гущера опашката?... Епизод пореден

  Най- добре да скъсаме горната половина,( Опашка да си шава.) За да бъде епизод последен.

 93. 93 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Тези трябва да се изритат на изборите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Просто са абсолютното дъно.

 94. 94 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#46] от "putinxujlo":Те дори могат да помогнат на стара баба да пресече пътя.

  И да я пребъркат докато пресича. Едно време един Паниковски практикувал тоя занаят.

 95. 95 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#90] от "reply":

  Веднага..., ако не му уидисат на мухабета....

 96. 96 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 420 Весело

  "Министърът за пореден път защити тезата, с която отхвърля от себе си отговорността за действията на хазартната комисия, като обясни, че той е назначавал председателя й, но тя е самостоятелен и колективен орган и никъде в Закона за хазарта не са вменени функции на министъра на финансите."

  Тоя, ако работеше в частния сектор и се обясняваше като ученичка как не носи отговорност за хората, които управлява и назначава, отдавна щеше да е на улицата.

 97. 97 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Дядо Йоцо гледа...Ама Хекимянчето няма начин да не го е видял-дай Боже да го разкарат,че не се трае...

 98. 98 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  До коментар [#96] от "danubian.whale":

  ..то в държавния може...

 99. 99 Профил на dj_tiesto
  dj_tiesto
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#86] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не, ама поне имам образование и опит да обсъждам закони, по добре от един математик.

 100. 100 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#68] от "Николай Колев":общото между тях е, че и двамата трябва да бъдат съдени

  Разликата е,че Божко ще го съдят за неплащане на данъци, а Горанчо - за престъпления срещу държавата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK