Как ще се почива на морето това лято: уравнение с много неизвестни

Как ще се почива на морето това лято: уравнение с много неизвестни

© Надежда Чипева, КапиталС 30 градуса навън лятото вече не е на прага, то е тук. От няколко седмици ресорното министерство вече обяви, че сезонът на морето ще започне на 1 юли, а подготовката вече тече. И че най-вероятно хотелите и заведенията по морето ще трябва да разчитат основно на българските туристи. С днешна дата обаче нищо конкретно от това как точно ще работят хотелите и плажовете, какви ще са изискванията към българските и чуждите туристи и как ще се третират, ако има изобщо, чужди туристи не се знае.


Отговорите на всичко това се разполагат между намеренията на Министерството на туризма, леко различните планове на Министерството на здравеопазването, липсата на информация или решение за отварянето на границите и изчакването в сряда, 13 май, Европейската комисия да даде общи указания за това как ще работи секторът.


В това време някои страни като Гърция и Португалия обявиха частично свои планове и мерки за летния сезон, но като цяло неизвестните в целия ЕС в сектора са повече от известните, коментират туроператори.


Как ще работят плажовете
В изявление днес на министъра на туризма Николина Ангелкова пред репортери в Народното събрание се разбра, че на 1 юни плажовете ще са отворени за посещение, дотогава ще заработи и мобилното приложение (което е по идея на АЍнгелкова - бел. авт.), което ще показва къде каква е заетостта на чадърите и шезлонгите. Все още не се знае колко ще струват чадърите и шезлонгите. С промени в Закона за здравето, които в близките дни трябва да бъдат окончателно приети, се предлага цените да са с поне 50% под тези от миналата година, обяви Ангелкова, като посочи, че е дала срок на концесионерите и наемателите на плажовете да дадат и своите идеи до 25 май. "Оттам нататък очакваме и много по-сериозни намаления. Всички почти са се съгласили, че трябва да намалят цените, някои предлагат и безплатни чадъри и шезлонги", обяви Ангелкова.


Засега обаче все още не е факт наредбата или друг документ, който определя какви ще са разстоянията между шезлонгите и всички останали подробности, по които ще се ръководят стопанисващите плажовете и които трябва да знаят плажуващите. В интервю в събота Ангелкова посочи, че днес ще бъдат изготвени този и още документи, но днес от думите й се разбра, че се чака сряда. Тогава Европейската комисия ще излезе с общи указания към страните от общността в сектора. Днес Ангелкова уточни, че на базата на тези указания ще се разработят и специфичните изисквания за България.


Как ще се влиза от чужбина


Към днешна дата министърът на туризма Николина Ангелкова не можа да даде отговор. Посочи, че отварянето на границата за посетителите от чужбина и изискванията към влизащите се координират с Министерството на външните работи и на здравеопазването.


Посочи, че ситуацията е динамична, но ако днес трябва да се каже, то българи, отишли на ваканция в Гърция или Турция, при завръщането си ще подлежат на 14-дневна карантина.


Не е известно дали български граждани, идващи в България за лятна ваканция, ще трябва също да бъдат под карантина и дали тя може да бъде прекарана в хотел на морето например. В събота министърът обяви, че ще има ред изисквания към работата на хотелите, но те също още не са обявени официално.


Какво ще декларират пристигащите в България


Сред документите, които няма да видят бял свят днес и също ще чакат указанията на Европейската комисия, е и декларацията, за която съобщи в интервю в събота министърът. Тогава, а и днес, тя посочи, че в нея пристигащите за туризъм ще декларират, че са здрави и че ако се разболеят от коронавирус, докато са в България, техният застраховател, здравна каса или те самите ще платят за лечението си.


Днес министърът потвърди всичко това, но не каза дали в декларацията ще се прилага и копие от направен тест за коронавирус с отрицателен резултат, каквото изискване обявиха някои страни, че имат. Тя отново препрати решението за това след сряда.


Ще има ли ваучери


Ако се съди по думите на ресорния министър, все още, без да е известно докога, тече обсъждане на размера и обхвата на ваучерите, за които се говори отдавна. По идея те трябва да се дават на българи без задължения към бюджета, с които да платят някаква част от ваканцията си в България това лято.


Текстът за ваучерите в Закона за здравето, обсъждан днес, бе предложен от лидера на НФСБ Валери Симеонов, който още когато пое вицепремиерския пост, бе много активен в туризма, заради което с Ангелкова влязоха в множество конфликти. Те обаче не са вече факт тази пролет.


Днес обаче депутатите отхвърлиха предложението на Симеонов. Така, ако не се приеме друго, предложено между първо и второ четене, ваучери няма да има.


Здравният министър казва друго


Въпреки че в изявите си министърът на туризма непрекъснато съобщава, че всички стъпки се координират със здравното министерство, от изявите на колегата й Кирил Ананиев през уикенда излезе друго.


В телевизионно интервю той обяви, че забраната за влизане на чужденци в България, запазването на задължението за карантина за българите, пристигащи от чужбина, временното спиране на работа на обекти с обществено предназначение ще иска да се запазят и след 13 юли. Това е датата, до която проектозаконът за продължаването на противоепидемичните мерки предвижда да останат и след края на извънредното положение, предвиден за 13 май. Ако се съди по неговите думи, дори българските граждани, които дойдат на море през лятото, ще трябва да бъдат под карантина.


"Изключително много са неизвестните пред сектора", обяви днес Ангелкова и подчерта, че се разчита на българските туристи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Как ще се почива на морето това лято?

  Много ясно как. Чаша фрапе и си в джаза!
  Южно от Ангелкова.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  Ще спекулирам с ваучери .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 583 Неутрално

  май ще си се почива що годе както винаги, с малко повече хигиена и дистанция.

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Неутрално

  На нашето море ли? Ми, няма да съм на него. По-скоро Далмация.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Весело

  До коментар [#4] от "Vlado Nikolov":

  Предател. Оставяш сами мутрите и слугите им.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 459 Неутрално

  "Как ще се почива на морето това лято"

  В присъствието на смъртоносен вирус, предполагам, леко нервно.

 7. 7 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Навсякъде се дават уклончиви отговори, но и всеки знае защо.
  Никой не е наясно как ще се развие ситуацията с този бацил. Как да ви обещаят нещо?
  И аз си имам планове, но шансът да пропаднат е твърде висок.
  Ако си мислите, че развитието на ситуациата зависи от настроението на Ангелкова, да ръкопляскаме под прозореца на мъжа и. И без това стана модно.

  Еретик
 8. 8 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Носете си собствени вилици и лъжици в ресторанта. Както и чаршафи и кърпи в хотела.
  И избягвайте да седите в помещения с климатик.
  Успех.

 9. 9 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Значи отпаднаха ваучерите и безплатните чадъри :))))
  Типично по ГЕРБ!

 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Любопитно

  Пустото приложение ще и изяде главата на тази Министърка :)))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Весело

  До коментар [#10] от "padrino":

  Това не я притеснява. вЕрвай ми !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Нищо не е сигурно предварително. Всичко ще зависи от това, ще има ли втора вълна, след 1-2 месеца или няма да има.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Весело

  До коментар [#12] от "Роси":

  На морето най-страшна е деветата вълна !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Значи отпаднаха ваучерите и безплатните чадъри :))))Типично по ГЕРБ!
  —цитат от коментар 9 на vtl53383951


  Не са отпаднали, а е опростена процедурата. Вместо да ви дават ваучери, вие да ги носите в хотела, хотелиера да ги осребрява и т.н. направо се дават парите на Валери Симеонов и всичко е точно!

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#14] от "yavooor":

  Само по банков път, че иначе парите са много мръсни с вируси.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  В Европа ще се почива тази година по едни и същи правила. Който има възможност да следи поне две европейски държави (освен България) по време на пандемията, няма начин да не е забелязал, че нещата се случват почти огледално като мерки и поведение с разлика от няколко дена и поднесени в различна опаковка (на едни им се карат от телевизора а други ги баламуркат). Така, че много национална изобретателност няма да има. Отделно, тези държави, които аз следя, много енергично на държавно ниво подкокоросват гражданите си да да подкрепят родният си туризъм и ги страхуват с проблеми в чужбина. Та така.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 17. 17 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Весело

  [quote#14:"yavooor"][/quote]

  Ами ето, а после някой казват че Герб не мислели как да направят живота на хората по лесен :))))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 18. 18 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  Това ще бъде "най-умрелият " туристически сезон от десетилетия!

 19. 19 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Няма как да спасяват сезон, ако важат разни карантини още. Няма ли условия за премахване на домашния арест, забравете за туристи, тоталната щета е неизбежна.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 20. 20 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5706 Неутрално

  От статията става ясно, че Ангелкова нищо не е свършила и всичко е на АКО...

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Весело

  До коментар [#19] от "virtual brain":

  Ще те пускат само то определения ти от Партията хотел и обратно с путьовка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Весело

  До коментар [#20] от "pet_fire":

  Толкова е АКО ,че вече мирише.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1065 Весело

  Всяко лято във форума започва една война за това къде е по-любаво да си печем ... гърбовете. Сега още не знаем ще може ли да ходим в Далмация или Гърция, но кавгата пак набира сила.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 24. 24 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1953 Любопитно

  Не си го представям.
  Напомня ми как са подмамвали евреите към концлагерите, те са били сигурни, че държавата работи в тяхна полза и че се налага да търпят мимолетни неудобства...

 25. 25 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Ако септември може да море в Гърция ще ходя на море. Ако не ... не ваучери - пари да ми дават при родната мутра не стъпвам. Дано изпофалират всичките.

 26. 26 Профил на jsx42647741
  jsx42647741
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Значи пияните англичани пълни с вируси ще влизат в България с една декларация, а за българите връщащи се от Гърция - карантина?
  Що ми се струва че тая пак се опитва да плаши гаргите?

 27. 27 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 18 Неутрално

  България - почивайте на Черноморието, спасете мутрите, калинката Ангелкова и бетона!

 28. 28 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Проблема идва от това, че биещият се в гърдите наднационален парламент на ЕС, който трябваше да издаде укази за координация между държавите на всичи равнища се укри в миша дупка и сега всяка държава се спасява поединично.
  За това цари хаос и неразбория. Така е у нас, в Гръцко и навсякъде.
  Ние тази година бяхме резервирали за Канарите, където изгоряхме и с оглед на сигурността вече резервирахме на Златни пясъци. Пет години ходихме в Гърция, мога да кажа и лошо и хубаво. По миналата година бяхме в Дюни и ни хареса, не всичко, но като цяло останахме доволни. В курорта те обслужват украинци, които не знаят дори дума бг, нито английски, но ние знаем руски та се оправихме. Интересно и германците също знаеха, а тези които не знаеха, няколко мили, пияни типове от Единбург и Дъблин ни молеха да им превеждаме. Като резевирах си мислех, че ще успея да се разпищоля, но за моя изненада всички хотели по Севера бяха пълни от Шабла до Албена, та една успяхме да се вместим. С деца по чужбина не смея да ходя и под карантина не ми се седи. Не съм виждала Златните от 10 години, харесахме си някои плажове и към Балчик.
  В Гърция няма да ходя, само Кефалония ми харесва там, в последно време навсякъде беше ужасно и там.

 29. 29 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3223 Весело

  Гърците вече са обявили мерки и правила, ние - не, министрите се карат.
  Поне едно е сигурно - и там, и тук, места ще има, тази година ще е пазар на купувачите на турист услуга.

 30. 30 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  ...мимолетни неудобства...
  —цитат от коментар 24 на ju.li


  Абсолютно! И тук са подготвили камери, знаейки, че българският турист е с автомобил, а места за паркиране няма.

 31. 31 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  Значи пияните англичани пълни с вируси ще влизат в България с една декларация, а за българите връщащи се от Гърция - карантина?Що ми се струва че тая пак се опитва да плаши гаргите?
  —цитат от коментар 26 на jsx42647741


  Щото пияните британци ще се движат само в една посока -> самальот, хотел с всичко включено, скачане в басейн -> самальот -> домой.
  А почивалите в Гърция ще щъкат къде ли не из страната.😉
  Доста страни в ЕС са подложени на натиск от туроператорите именно за такъв режим на почивка, където всичко да е под контрол без самоволен контакт с местните. Самолет->хотел-> плаж-> организирани екскурзийки -> организирани забавлерния само в рамките на групата -> самолет -> дома. Това щъканене насам натам ...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Весело

  До коментар [#29] от "boevbisser":

  Я ни разкажи за гръцките ваучери !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Как ще се почива...

  Както се самоуспокои Борисов, всичко ще е проба - грешка.
  При 100 заразени затвориха зимните курорти. Това беше проба.
  Сега при 1500 заразени отварят летните курорти. Това ще е грешка.
  Просто е, нали?

 34. 34 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1115 Любопитно

  " ще заработи и мобилното приложение (което е по идея на АЍнгелкова - бел. авт.)," Авт.може ли, да ни запознае какви са идеите и на ЦВайнгелкова,ТРайгелкова и останалите гелкови ?

 35. 35 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3223 Весело

  До коментар [#32] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Предлагам да не ги мислим гърците. Чакам да отворят границата и да махнат карантината. Нашият туризъм е за мислене....

 36. 36 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Стига с тия мутри де. На всеки плаж 50% е свободна зона. Аз си ходя винаги с хавлията. Шезлонг и фрапе не ми трябват. Ходя да се къпя, да се пека, да ровят децата в пясъка. Мутрите нека си искат колкото щат за шезлонгите и шалтетата - щом има кой да им дава...
  И какво значи "плажовете ще работят от 1 юни"? Че те и сега са си там, аз вече ходих. Няма пъдар да те гони. Отиваш и се печеш. Аз вече ходих. За къпане е още студена водата, но след 2 седмици и за къпане ще става.

 37. 37 Профил на bguser
  bguser
  Рейтинг: 409 Весело

  те плажовете са си отворени целогодишно!?

  It's not impossible, it just costs more!
 38. 38 Профил на jsx42647741
  jsx42647741
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#32] от "КМЕТ В СЯНКА":Предлагам да не ги мислим гърците. Чакам да отворят границата и да махнат карантината. Нашият туризъм е за мислене....
  —цитат от коментар 35 на boevbisser


  С тази криза навсякъде, цените ще паднат яко. А това значи че българският туризъм губи единственото си предимство.

 39. 39 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3223 Весело

  До коментар [#38] от "jsx42647741":

  тази година всяка държава ще трябва да убеди почиващите, че предлага сигурност, поне частична. цените ще са второстепенни. гърция засега предлага мерки, за да гарантира тази сигурност, ние предлагаме евтини шезлонги и декларация, че идваш на своя отговорност. къде ще идат туристите?

 40. 40 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#38] от "jsx42647741":

  Къде са паднали цените можеш ли да ме светнеш?! Щото като отвориш всички сайтове за резервации на Севера се почива от 3 до 4 бона на седмица за семейство. Никъде, никакви цени не са паднали! Това можеш да бъдеш сто процента сигурен! Колкото и да не ви се вярва хората изперкаха от тая карантина и ще се юрнат по морето като откачени. Много няма да отидат в чужбина от страх правителството да не измисли някакви простотии ида си седиш после дома още 14 дни. Ние и за това се отказахме.
  Мога да ти кажа, че от ден първи като се махнаха КППтата цяла Витоша се пукаше по шевовете, а ние селяните тука по Яката бяхме нападнати то хиляди откачили за планина софиянци...

 41. 41 Профил на dnd1
  dnd1
  Рейтинг: 8 Весело

  Значи тази година почивката ще е 1 седмица на море в Гърция и 2 седмици работа от вкъщи.

 42. 42 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#39] от "boevbisser":

  Зарежи ги тея филми...никой, никъде , нищо не ти гарантира...навсякъде си ходиш на собстевн риск. Проблема с чужбината е, да не увиснеш като прани гащи по летищата с дечурлига и после да си отвисиш и в къщи като канарче в клетка. Всичките ми познати , до един които ходеха по Канарите, Италия, Испания, Хърватска и Гърция тая година са налетели дебелите хотели по морето. Страх лозе пази.

 43. 43 Профил на jsx42647741
  jsx42647741
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#39] от "boevbisser":

  Не мисля че е въпрос на убеждаване. По скоро зависи от типа туризъм. Аз например при никакви обстоятелства няма да отида на олинклузив в Турция не заради турците, а заради 2000 българи и други, с които ще съм натъпкан в един хотел. По същата причина, ако съм англичанин или немец, няма да дайда и в Бългаария. Но защо да не отида със семейството си и още 2-3 семейства в малко хотелче в Гърция? Няма да пътувам със самолет, нама да деля затворени пространства с непознати. Ще срещам други хора само на плажа и в таверната, но и двете са на открито и с голяма дистанция между хората.
  Естествено най-сигурно е на село. Но пък там няма море :-)

 44. 44 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2441 Неутрално

  Кратко, точно и ясно: НИКАК няма да се почива на морето това лято. :-)

 45. 45 Профил на jsx42647741
  jsx42647741
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#40] от "Tsveta":

  Не знам какво имаш предвид под "Севера". Ако става дума за серното черноморие - не знам там как са цените и честно казано не ме интересува, защото тук говорим за почивка, а не за екстремни мазохистични преживявания.
  Иначе ок - супер е че ще са пълни хотелите по "севера", не разбирам тогава Ангелкова какво реве?

 46. 46 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3223 Весело

  До коментар [#42] от "Tsveta":

  До гърция ходиш в 99 % от случаите с кола, оттам нататък - всеки да си прави сметката кое е по-добре. Аз отдавна съм заложил на гърция, така че не съм представителен. Весела вечер на всички.

 47. 47 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 282 Весело

  Хммм ... ще се опитам по-нАкратко да коментирам следното:
  „… Ако се съди по неговите думи (на Здравният министър), дори българските граждани, които дойдат на море през лятото, ще трябва да бъдат под карантина.“
  Значи съпругата ми и аз си взимаме по две седмици отпуск, резервираме си почивка на „Слънчев бряг“ и си изкарваме една приятна карантинна почивка в хотела, за което си плащаме съвсем доброволно самолетни билети, хотел, храна и екстри. Подписваме декларация за поемане на разходите за лечение при евентуална зараза от корона вируса.
  Найстина трябва и двамата със съпругата ми да сме изкукоригали, за да си платим две седмици карантина на слънчев бряг.... Еми то, ако си стоим у дома (на нашия остров), ще е най-добре и без излишни главоболия.
  Поздрави от Isla Más a Tierra.

  robin ot Crusoe
 48. 48 Профил на Александър Стефанов
  Александър Стефанов
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Що никой не коментира какво се случва със милионите раздадени за наеми това лято на хилядите обекти по черноморието....магазини....ресторанти...барове....атракциони....чейнч бюра....май наесен хазяи и наематели ще се стискат за гушите...особено при нулев сезон

 49. 49 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Трябва да проведем изследване как влияят на короната лайната във водата. Данните от Индия са много окуражаващи.

 50. 50 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Амиии, няма да се почива. Аз отмених всичко запланувано. Туристическия бранш ще бере сериозни ядове по цялото земно кълбо. Живот и здраве да има.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 51. 51 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1819 Весело

  До коментар [#47] от "робин от Крузо":

  Как е в близкото Чили?

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 52. 52 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1819 Весело

  На автора и на него му е писнало от министърката на туризма:

  (което е по идея на АЍнгелкова - бел. авт.)

  Аха да й тегли една заслужена, и се е сепнал...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 53. 53 Профил на piliferus
  piliferus
  Рейтинг: 363 Неутрално

  До коментар [#7] от "Костадин Иванов":

  Бацил си ти, а тази пандемия е причинена от вирус. А ще се почива по метода на старшината в казармата, т.е. няма да се почива.

 54. 54 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#17] от "padrino":
  Даже и хората с лесния живот са ясни, и не са толкова много! :)

 55. 55 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1954 Неутрално
 56. 56 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Ами екипа на 7/8, един доцент и стотина с уста голяма и смърдела като градски кенеф през бай тошово време че са на българското черноморие.

  Ръй! Ръй!
 57. 57 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  ...и ще е малко като... чисто :-))

 58. 58 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 432 Весело

  До коментар [#8] от "montale":

  Да не си забравите яденето и пиенето! Цената на пакета остава същата, но заради всички тези малки неудобства - бонус - безплатни чадър и шезлонг. 😄 Важно е гостите да са спокойни.

 59. 59 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2560 Неутрално
 60. 60 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Няма да ида да почивам на бг морето. При никакви обстоятелства.
  А с призива си към руснаци и британци да почиват тук, тези наглеци се подиграват и на сънародниците, които все пак са подбрали да почиват у нас. Значи ще ме карантинират понеже се връщам от Гърция, а в същото време тук по морето ще се подвизават туристи от държави с взрив на епидемията. И ще насърчават бг населението да ходи там. Извращенци!!!
  Ако бяха затворили границата за чужденци, да, можеше да се дискутира, че никой не бива да излиза. Но да правиш кампания за привличане на туристи от мега ковид заразени държави и да приканваш гражданите да се смесят с тях, възпирайки ги от други опции, е откровен цинизъм. Нека се пробват, но това няма да издържи. Некадърни хора. Докога ще ни управляват такива невежи?!

 61. 61 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 337 Неутрално

  Да вземат пример от Гърция!
  С правилните мерки може да се закрепи сезона.

 62. 62 Профил на иванчолаков
  иванчолаков
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Неизвестно и замотано тук,в България,но вече много ясно в Турция,Гърция и Хърватска!Бай Ганьо още дреме и се озърта като пръднал...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK