ГЕРБ официално предложи 9% ДДС за ресторантите, но им вдига осигуровките (допълнена)

ГЕРБ официално предложи 9% ДДС за ресторантите, но им вдига осигуровките (допълнена)

© Цветелина Белутова, КапиталКакто бе обявено вече през седмицата от премиера Бойко Борисов за определяния от много експерти като в голяма степен сив сектор - на заведенията, ГЕРБ предлага ДДС за тях да падне на 9%. В същото време те се задължават да осигуряват служителите си на минимум 800 лв. Това се вижда от проекта, като поправката се прави в приложението към Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване тази година.


От приложената таблица за минималния осигурителен доход, определен по икономически дейности и в зависимост от квалификацията и дейността, извършвана от отделните групи персонал, се вижда, че всички графи, в които сега стои числото 610 лв., което е и размерът на минималната работна заплата за тази година, е заменено с 800 лв.


В проекта са определени и конкретните условия, при които ще са отпускат ваучери за почивка в държавни и ведомствени станции и хотели. Вече бе обявено, че те ще важат само за хората на първа линия за борба са коронавируса.
Въвежда се и намалена ставка на ДДС от 9% за книгите, учебниците и учебните помагала, включително електронни, за настаняване в хотели и в къмпинги, както и за кетъринг услугите.


Предвижда се законът да влезе в сила от 1 юли. Вносители са депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти".


Осигуровките се доближават до реалните заплати


Мотивът на управляващите за вдигането на осигуровките в сектора на заведенията е, че, от една страна, ще се повишат приходите по това перо в бюджета, като не се посочва колко са те в момента. Освен това се смята, че ще има социален ефект за заетите (по данни на бранша около 250 хил. в цялата страна, по данни на НСИ - 108 хил.), като осигуровките се доближат до размера на реалните заплати.


Според предложението за този сектор всички приети прагове сега, които са под 800 лв., се повишават дотолкова. Вдигат се праговете и за ръководители и специалисти - от 966 и 831 лв., действащи сега, съответно на 1266 и 1090 лв.


Атанас Димитров, съпредседател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, коментира пред "Дневник", че подобно вдигане на осигуровките е било обсъдено с другите участници от бранша на срещата с премиера, като е имало различни идеи. Неговото предложение е било вдигане до граница между 700 и 800 лв., защото смята, че това е близо до реалността. "Важното е наистина, че осигуровките се доближават до реално изплатените заплати при повечето колеги и това спомага за изсветляване на сектора, с което да защитим поетите ангажименти за повишаване на приходите", коментира той.


Представител на сектора, пожелал да не бъде назоваван, пък отбелязва, че сега на работниците ще се наложи да си поемат своя дял в осигуровките, "както е по закон", и обясни, че досега те се договаряли каква чиста заплата ще вземат, а работодателят поемал цялата тежест на осигуровките.


Какъв ще е ефектът


Очакването на клиентите на секторите с намален данък е цените да намалеят с размера, с който е редуциран данъкът. Това обяви и Борисов, когато съобщи новината с уговорката, че с нея не са съгласни нито министърът на финансите Владислав Горанов, нито председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.


Пред "Дневник" Атанас Димитров обясни, че са възможни два подхода в ресторантьорския бранш - единият е намалението в данъка, с който на практика се облага потреблението, да се отрази в крайните цени за клиентите. Другият подход е, че бизнесите може да използват това, за да направят инвестиции в по-качествена услуга.


Във всеки случай това ще се отрази изключително благоприятно на бизнеса и смятаме, че ще има и много голям социален ефект, коментира той. Допълни, че е важно намалението да започне да важи веднага, защото секторът сега има нужда от подкрепа, след като заведенията бяха затворени с въвеждането на извънредното положение в средата на март.


Подходът за това намаленият данък да се използва за повишаване на качеството, а не смъкване на крайните цени, е подход, който ще се избере от някои издатели. Това обясни пред "Дневник" през седмицата Манол Пейков, собственик на "Жанет 45".


Нито на теория, нито на практика е възможно с размера на намалението на данъка да се намалят и крайните цени, както обяви, че очаква премиерът. Причината за това е, че в крайната цена влизат и разходи за суровини, труд, транспорт, електроенергия, чиито цени също се облагат с данъка.


За бюджета обаче ефектът ще е видим. Изчисленията, приложени към мотивите на проекта, показват от 1 юли до края на годината пропуснати приходи от 275 млн. лв. Специално от ресторантите и кетъринга загубите се изчисляват на 105 млн. лв. за тази година и на 150 млн. лв. за 2021 г. При книгите и учебниците ефектът до края на декември се изчислява на 7 млн. лв., а за 2021 г. - на 13 млн. лв.


От ДДС са общо 40% от приходите в бюджета.


Ваучерите ще напълнят държавните бази


С проекта се въвеждат и ваучерите за ваканция, които първоначално управляващите обявиха като намерение да бъдат едва ли не масови, но после ги сведоха до хората, които са на първа линия в борбата с вируса. Така отпадна възможността по този начин да се стимулира вътрешният туризъм освен поради обстоятелството, че може да не се отворят границите или да се иска карантина след завръщане в родината.


Сега е предвидено по 210 лв. да получат медици и служители на МВР, на Министерството на отбраната, на тол управлението, на регионалните здравни инспекции. Те могат да се ползват еднократно, като почивката трябва да е поне за 7 дни, като разликата очевидно ще се доплаща, а настаняването може да бъде само в базите и болниците за рехабилитация на НОИ, в базите на министерства и други държавни ведомства. Посочено е, че това ще осигури заетост на базите от около 100 дни, а от мярката ще могат да се възползват около 70 хил. служители със семействата си.


Кой има право на такъв ваучер ще се определя от съответния министър, а той може да се ползва до 30 ноември. Не се посочват мотивите защо не е прието настаняването да може да става и в частни бази, а общо леглата в държавните, които ще се ползват за целта, са 15 хил. В мотивите няма оценка за това как мярката ще се отрази на достъпа на хората, които ползват тези бази за лечение.


Посочва се, че намаленият данък ще действа временно - до 31 декември 2021 г., като целта му е да подпомогне по-бързото възстановяване на секторите от кризата с коронавируса. Какви бяха ефектите в сектора на ресторантите и кетъринга още в началото на кризата с вируса - четете тук.


Политическия риск го поемат и други


Заради несъгласието на финансовите експерти с отстъпката в размера на ДДС само за някои премиерът Бойко Борисов обяви личното си решение по въпроса за "политически риск". Както се и очакваше, то не само отвори вратата за искания и от други сектори, но постави въпроси как и защо точно тези сектори бяха избрани, но и породи вълна от алтернативни проекти на други партии.


От партията на Веселин Марешки също са внесли проект за промени в Закона за ДДС, който предвижда намалена на 9% ставка също за книгите, учебниците и учебните помагала. В друг член се предлага по-ниската ставка да важи и за фитнес центрове и спортни зали. Лидерът на "Воля" притежава фитнес на брега на морето във Варна, където живееше, преди стане депутат. Съоръжението е двуетажна вила, но официално е фитнес клуб за обществено ползване. Тъй като цената за час тренировка е 100 лв., а "комплексната услуга" фитнес плюс масаж - 10 хил. лв., единствените клиенти на "клуба" са самият Марешки, семейството и приятелите му.


В мотивите към проекта се посочва, че книгите в България са сред най-поскъпналите в ЕС по данни на Евростат през последните години, а по-ниският данък за учебниците ще помогне на образователната система, а облекчението за спортни зали ще намали разходите за здравеопазване. Предлага се законът да влезе в сила от обнародването му.


Ден след като премиерът Бойко Борисов обеща по-нисък данък добавена стойност за заведенията и за книгите, депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Мустафа Карадайъ внесоха проект за промени в Закона за ДДС, които предвиждат по-нисък налог за нощувки в хотели и за някои детски продукти.


Бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски още миналата година заговори за намаляване на ДДС за книгите, лекарствата и хляба. Самият Борисов декларира по-късно, че в рамките на мандата на правителството му данъчните закони няма да се променят.


Преди няколко дни и партньорът на управляващите в лицето на "Обединени патриоти" внесоха проект. В него първият текст е по идеите на премиера - за 9% за заведенията и кетъринга, В допълнение се предлага 5% ставка за вноса и вътрешнообщностните придобивания. Проектът се предлага да влезе в сила от 1 юни.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7072 Неутрално

  С едната дават, с другата вземат.

 2. 2 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Това е уникална глупост! За едно правилно нещо (мерките срещу ковид 19 и то само в началото) ще направят още 10 простотии!

 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4371 Неутрално

  Е нека сега някой да спори, че Мафията си няма държава.... Това направо си е срамно поведение от където и да го погледнеш....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":

  Толкова може това управление

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  Поредната мутренска мярка във вреда на обюеството и работниците !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  И сега ще започне отново една игра на "котка с мишка" по отношение на трудови договори на работещи по морето. Сивата /морска/икономика не само няма да изсветлее, но ще стане тъмно сива

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#4] от "neut":

  толкова НЕ може !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Андерсен
  Андерсен
  Рейтинг: 584 Любопитно

  Просто трябва да ги осигуряват на реалните пари, или да узаконят бакшишите, за да се плаща данък и върху тях, както е в нормалните държави.

 9. 9 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 584 Неутрално
 10. 10 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 924 Неутрално

  С едната дават, с другата вземат.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  Трябват за:песии,субсидии на партии,за здраве,за водния сектор,за пътища и т.н.
  По този начин,може би ще се изсветли малко сектора,защото осигуряват хората на мин.ставки!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 11. 11 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 602 Неутрално

  С едната дават, с другата вземат.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  Вземат, ама от празната ти глава. Тебе пък ти харесва да работиш за 1000лв/примерно/, но да те осигуряват на 600? Като четете поне за 10 секунди не мислите ли...

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#9] от "julesta":

  Верно ли ???Май е точно ОБРАТНОТО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#10] от "АмброзСП":

  Герберастче - хайде да видим кой ще ти работи на 810 лева в сектора за 8 часа !?!?!?
  КОГО ЛЪЖЕТЕ ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3792 Неутрално

  Понеже не може да спре далаверите със заплатите по заведенията, властта измисля все по-глупави и екзотични решения. Без ефект естествено. Важен е обаче шума, който се създава и рекламата, че нещо се прави.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#11] от "deutschland":

  Още един клакьор на мутрите !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#14] от "Vlado Nikolov":

  Поредната узаконена КРАЖБА от Обществото !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  А при покачване на МРЗ цифрата 800 в таблицата ще се променя ли?

 18. 18 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#10] от "АмброзСП":Герберастче - хайде да видим кой ще ти работи на 810 лева в сектора за 8 часа !?!?!?КОГО ЛЪЖЕТЕ ???
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА  Тоя, който сега работи за 610 лв,

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  До коментар [#18] от "nema_labavo":

  Това наистина ли го вярваш? Ти къде живееш ???Готвач - минимум 2000-2500 и то без особени умения.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  До кога, с данъците си, ще издържаме ведомствени станции и хотели!? Някой да е видял почивна станция на Конгреса на САЩ? Или ловна резиденция на Белия дом?

 21. 21 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#10] от "АмброзСП":Герберастче - хайде да видим кой ще ти работи на 810 лева в сектора за 8 часа !?!?!?КОГО ЛЪЖЕТЕ ???
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  По твоята петолъчна логика е по добре да те осигуряват на 610лв вместо на 800лв?
  Гечев ти ли си?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 22. 22 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 602 Весело

  До коментар [#18] от "nema_labavo":Това наистина ли го вярваш? Ти къде живееш ???Готвач - минимум 2000-2500 и то без особени умения.
  —цитат от коментар 19 на КМЕТ В СЯНКА


  и ти какво предлагаш, да вдигнат на 2000лв осигуровките ли... а чакай, маи само вятър на устата си правиш? Разбрахме вече, че според тебе вдигането от 600 на 800 е във вреда за работниците.

 23. 23 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Готвач, чистач, списвач, нема значение. Важно е на какъв договор се осигурява.

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  До коментар [#18] от "nema_labavo":

  Обева за Царево - на края на географията другарю.
  И ТОВА НЕ Е РЕАЛНОТО !!!
  https://www.zaplata.bg/restoranti-zavedeniia/carevo/479055/personal-za-restorant/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Какво ли ще видим и прочетем във форума , ако Горанов подхване и осигуровките на троловете като Кмета в сянка !?

 26. 26 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Ето какви мозъци решават за Територията:
  Жената-кон Ангелкова: "Чадърите на някои плажове ще бъдат на нулеви, а на други на още по-символични цени."

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#21] от "АмброзСП":

  РЕАЛНОТО старши !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  И сега какво, ще има ли тестове?

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#22] от "deutschland":

  РЕАЛНОТО старши !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3381 Весело

  Не, че защитавам ресторантьорите, ама тая фатка с минималната осигуровка си е чиста рефлекторна първосигнална мутромилиционерска реакция според менталният им модел нивгаш да не оставят зян без да щипнат, дори като в случая - мъничко, по-скоро символично, ама да си щипнат!

 31. 31 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Вдигнете минималната за всички... Но пак си има начин, може да те пишат на половин работен ден и пак си прецакан.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 32. 32 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Перманентно теглене на ДДС от кръчмите да почне сега!
  Всичко се купува с 20% ДДС, продава се с 9% ДДС! Половината европейско производство на месо и зеленчуци "по документи" ще мине през нашите кръчми!!! Може Държавния бюджет да не стигне за възстановяване на ДДС на кръчмите? Заем ли ще теглим или ще вдигаме другите данъци.... за да налеем пари в кръчмите?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 33. 33 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 139 Любопитно

  Кой ти плаща осигуровки, бе батко!?
  Държавата едни 700 милиона е проспала
  само от Божков, представете си другите
  сектори и бизнеси. 🙄🤦‍♂️

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#23] от "nema_labavo":

  Крадлива пасмина !!! Във вреда на РАБОТНИКА И ОБЩЕСТВОТО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Преместих си го от единия крачол в другия.

 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#31] от "anonim440":

  МАСОВА МУТРЕНСКА ПРАКТИКА КАКТО И НЕПЛАЩАНЕ НА ДЪЛЖИМИТЕ ПАРИ НА ПЕРСОНАЛА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1690 Весело

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами действай, другарке :) Аз обещавам, като свърши лято 2020 да ти пусна РЕАЛНА обява за зимата :)

 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3381 Весело

  Ето какви мозъци решават за Територията:Жената-кон Ангелкова: "Чадърите на някои плажове ще бъдат на нулеви, а на други на още по-символични цени."
  —цитат от коментар 26 на SaveBG


  Ха-ха-хаааа!

  От дечицата на Тато - по татовски!
  Ай ся очаквам:
  Туризмът ни е изправен на ръба на пропастта, но с нашите мерки ще направи решаваща крачка напред!

 39. 39 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 139 Неутрално

  До коментар [#35] от "Tod":

  ГЕРБ какво правят вече не ни интересува особено.
  Ясно, е че основното им занимание е да обслужват мафията и да разпределят порциите на финансиране в държавата заедно с техните ортаци Пеев и Доган. 😉

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#25] от "Dankol":

  Да заповяда. Дано му стигне времето и акъла, че май е пътник !!!
  В интерес на истината той е срещу това изхвърляне с ДДС.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3183 Неутрално

  А обещаният намален % ДДС върху книгите ще се предложи с проекта на Бюджет`21 или...друг път?

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 42. 42 Профил на khs12646386
  khs12646386
  Рейтинг: 8 Неутрално

  800 лв? Че досега на 600 ли работят? Тия пари са смешни.

 43. 43 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#31] от "anonim440":МАСОВА МУТРЕНСКА ПРАКТИКА КАКТО И НЕПЛАЩАНЕ НА ДЪЛЖИМИТЕ ПАРИ НА ПЕРСОНАЛА !!!
  —цитат от коментар 36 на КМЕТ В СЯНКА


  Иди и в Англия им се скарай, там като не си покриеш нормата и се усетят... че примерно днес е нямало как да бъде покрита, просто ти режат от часовете, понеже там минималната ставка е на час.

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Гневно

  До коментар [#37] от "nema_labavo":

  Другарке викай на баща ти ако не си сирак.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2508 Весело

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Пенсия 1 500 лева чисто и то на общ работник, стига до 3 000 при учените пенсионери.
  Герберче - евала ти правим ако пишман готвач взима два бона минимум.

 46. 46 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3381 Весело

  А обещаният намален % ДДС върху книгите ще се предложи с проекта на Бюджет`21 или...друг път?
  —цитат от коментар 41 на Bramasole


  Е, де!
  Вий на пунтамарите на Баце още ли не сте им се научили ?

 47. 47 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  Вдигнете минималната за всички... Но пак си има начин, може да те пишат на половин работен ден и пак си прецакан.
  —цитат от коментар 31 на anonim440


  За кои всички? Вдигат осигурителния праг, на тези с намаленото ДДС. МРЗ ще се вдигне за всички следващата година. Въпроса е тогава, на тези да се вдигне и толкова осигурителния праг.

 48. 48 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#37] от "nema_labavo":Другарке викай на баща ти ако не си сирак.
  —цитат от коментар 44 на КМЕТ В СЯНКА


  Да си дойдем на думата. Ти другарю викай на майка си, ако не си....

 49. 49 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Какво ли ще видим и прочетем във форума , ако Горанов подхване и осигуровките на троловете като Кмета в сянка !?
  —цитат от коментар 25 на Dankol


  Кмета е дърт комунист и взема пенсия от 1200 лева благодарение на сегашното управление.

  Всички комунисти трябва да са първи фенове на Горанов, защото основно те се облагодетелстваха , че им вдигнаха пенсиите от 910 лева на 1200

 50. 50 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#22] от "deutschland":РЕАЛНОТО старши !!!
  —цитат от коментар 29 на КМЕТ В СЯНКА


  и ти как предлагаш държавата да ти сложи фиксирани ставки за осигуряване в цяла България по сектори и длъжности? От 600 на 800 не е ли по-добрия вариант, тоест се предполага, че поне 95% от работещите там са на поне 800лв, тези дето вземат повече ти можеш ли да ги разцепиш на сектори и по някакъв магически начин да задължиш бизнеса да осигурява тоя - на толкова? Понеже реално как да стане?

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Гневно

  До коментар [#43] от "deutschland":

  Там за 600 лева ли работят? Я кажи направо как е в Сев. Корея !!!
  Искаш ли да ти кажа как е в Германия ако не платиш на работник изработеното ???
  ЗНАЕШ ЛИ ?!?!?!
  Я направо отиди и им кажи. Можеш да питаш и покойния Шарлопов какво му се случи в хотела в Германия!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Логично. Ако аз трябваше да предлагам нещо, бих направил същото.
  При 80% от този бизнес ефект за консолидирания бюджет няма. За отделните бюджети става - намалени приходи за републиканския бюджет, увеличени приходи за бюджета на ДОО и бюджета на НЗОК

  Бог да благослови Америка за България!
 53. 53 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  кръчмарите и сервитьорчетата се разцивриха :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 54. 54 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Това с осигуровките си е чиста проба данък и то много висок - към 20% от дохода. Нямаше да е така ако имах вариант да не плащам никакви осигуровки на пикливата държава и да се откажа от жалката им пенцийка

 55. 55 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Перманентно теглене на ДДС от кръчмите да почне сега!Всичко се купува с 20% ДДС, продава се с 9% ДДС! Половината европейско производство на месо и зеленчуци "по документи" ще мине през нашите кръчми!!! Може Държавния бюджет да не стигне за възстановяване на ДДС на кръчмите? Заем ли ще теглим или ще вдигаме другите данъци.... за да налеем пари в кръчмите?
  —цитат от коментар 32 на chichka


  Чичка, за съжаление на практика не са така нещата. Кръчма излиза на възстановяване само в два случая - при отварянето и, ако тогава е регистрирана по ДДС или при голям ремонт, когато освен строителство има закупено и скъпо оборудване.
  Приказките как като кръчмаря щял да купи пържоли за 100 лева и ги продадял за 200 лева щял да източи бюджета са дълбоко непознаване на този бизнес

  Бог да благослови Америка за България!
 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Гневно

  До коментар [#45] от "Deaddark":

  Колкото толкова. И без това крадете и от пенсиите на хората вече 10 + години !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Гневно

  До коментар [#48] от "nema_labavo":

  Колко милиционерско ! Дано скоро го разбереш !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#54] от "dlh48570945":

  Не е точно така. Ставаш гражданин на държава, дето не плащаш осигуровки. Отказваш се от бг гражданство и собственост. Така не плащаш нищо на пикливата държава и не чакаш пиклива пенсия. Имаш избор.

 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Гневно

  До коментар [#50] от "deutschland":

  КОНТРОЛ И СТРОГИ САНКЦИИ !!! ИБЕЗ ПРИВИЛЕГИИ ЗА МУТРИТЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Гневно

  До коментар [#54] от "dlh48570945":

  Това също е вариант но ставаш маргинал според бойко и владко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 62. 62 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":
  С едната дават, с другата вземат."

  Що Ма Роси? Храната в ресторанта ще ти поети се/ти да видиш 😉/, а човека който то я приготвя и сервира, ще бъде по добре осигурен. Ама като мислиш с хУ.

  си не разбираш как се пренасочват паричните потоци,😎


 63. 63 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Нямаше да е така ако имах вариант да не плащам никакви осигуровки на пикливата държава и да се откажа от жалката им пенцийка
  —цитат от коментар 54 на dlh48570945


  Във САЩ има такъв вариант, но пък във Европа това още не може да се приеме 'като няма да плати, хвърляй го да мре' иначе и двата варианта не са лоши. Стига да си здрав, тогава и в двата варианта си ок.

 64. 64 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  Изглежда плащането на осигуровки е наказание което само идиотите понасят а тарикатите от кръчмите се чувстват засегнати.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 65. 65 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1690 Любопитно

  До коментар [#57] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти си като вълка, от вица в самолета. Еб@ваш се, без да можеш да летиш. А после се гневиш. Отговорих ти по твоя начин. Ако ти е сърдито, върни коментарите. И ти вярвам, че е милиционерско, в това си специалист. На теб, ако не се доверя, на кой?

 66. 66 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 502 Весело

  Перманентно теглене на ДДС от кръчмите да почне сега!Всичко се купува с 20% ДДС, продава се с 9% ДДС! Половината европейско производство на месо и зеленчуци "по документи" ще мине през нашите кръчми!!! Може Държавния бюджет да не стигне за възстановяване на ДДС на кръчмите? Заем ли ще теглим или ще вдигаме другите данъци.... за да налеем пари в кръчмите?
  —цитат от коментар 32 на chichka


  Очаквам всяко квартално магазинче да се регистрира като "бар" и да продава големи количества алкохол с 9% ДДС.

 67. 67 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  По-добре да решават следващите

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#65] от "nema_labavo":

  Във вашия самолет няма пилот. Само стюардеси и стюарди сте останали ако ме разбираш какво ти казвам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  До коментар [#67] от "dark'star":

  следващите пак ще са те, така че заеби тези сънища

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  До коментар [#60] от "todor._89":

  Отстъпвам ти тази чест!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Потресаващо е, че властите признават, че има значително разминаване между осигурителен и "реален" доход в сектор, в който са почти 10% от всички заети лица.

 72. 72 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#68] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Пасажери поне има ли, за да опитам да разбера?

 73. 73 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  "...Подходът за това намаленият данък да се използва за повишаване на качеството, а не смъкване на крайните цени, е подход, който ще се избере от някои издатели. Това обясни пред "Дневник" през седмицата Манол Пейков..."

  муахахах... е тука Пейков може спокойно да си го на*ука... как може бе чичо еднодневка, която купувам от Щатите за под $2 вие тука да я издавате за 14-16 кинта... 1:1, в случая без превод дори?

  ай чупката и сиктир

 74. 74 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2508 Весело

  До коментар [#56] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Герберче, аз не съм от ГЕРБ, от под опашката на коня съм. И то от ДБ само. Ти защо гласува за пребоядисаните другари, а сега ревеш?

 75. 75 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 264 Весело

  не може само с политически риск,
  трябва и акъл
  е, мутрите го нямат за съжаление
  най-доброто предстои :)

 76. 76 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2508 Весело

  До коментар [#68] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А вие и самолет нямата - пропихте го. Останали са ви сал една пилотска куртка и то без копчета, че Станишев ги е тафил.

 77. 77 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":

  не бих казал - с едната ръка дават, с другата блокират една повсеместна злоупотреба в този сектор, която е в основен ущърб на служителите.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 78. 78 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#8] от "Yanko":

  ма те и сега трябва да се осигуряват на реални пари, но не го правят. ми като не го правят, се тегли черата и се вдига прага - ся или трябва да бачкат без договори или трябва да ги осигуряват поне на 800.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 79. 79 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Егати, тоя ристорънтьорски бизнес. Трябва поне на 1200лв да осигурява.

  мурзилка
 80. 80 Профил на guadeloupe.11
  guadeloupe.11
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":


  С едната дават, с другата вземат.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  Не взЕмат, а взИмат

  Аз взимам, ти взимаш и т,н,

 81. 81 Профил на liverpoolfc
  liverpoolfc
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Нека първо изсветлите бизнеса, за да видим реалното му състояние.

  Сега към институциите се пускат фалшиви отчети, води се двойно счетоводство, не всички обекти, да не казвам почти никои, не отговарят за правилата за безопасност, и прочее и прочее.

  Вкарайте ги в ред материално, накарайте ги да осигуряват служителите си върху реалните доходи, засилете контрола от ной, нап, рзи, пожарна безопасност.

  След 1 година, когато ви представят реални финансови отчети, седнете, обсъдете и поговорете.

  Забрани флаша към Капитал, не позволявай да ти натрапват реклами!!!
 82. 82 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  До коментар [#67] от "dark'star":следващите пак ще са те, така че заеби тези сънища
  —цитат от коментар 69 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Може ... но тези си заминават :-) издъниха се и е въпрос на време

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#72] от "nema_labavo":

  Драстично намаляват. Бягат ви.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#79] от "Маршалов":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 85. 85 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#77] от "bludniq_sin":

  Нищо не блокират с тази палиативна мярка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 86. 86 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  До коментар [#80] от "guadeloupe.11":

  https://rechnik.chitanka.info/w/вземам?log=0

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 87. 87 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Нито ДДС ще видите, нито осигуровки. 800лв за готвач на морето може, но за седмица и ако е на 1/2работен ден.

 88. 88 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 492 Разстроено

  Очаквам всяко квартално магазинче да се регистрира като "бар" и да продава големи количества алкохол с 9% ДДС.
  —цитат от коментар 66 на danubian.whale


  Честно казано :) Първата мисъл, която ми мина на ум е, как при всяка топла точка в произволна бакалия да се сложат две масички с по две столчета.
  Обаче бат ви Валери Симеонов излезе хитрец, разбиращ си от бизнеса - обвързва намалената ставка с категоризацията по Закона за туризма ;) Много гадно.... таман бях започнАл да спретвам едно данъчно планиране

  Бог да благослови Америка за България!
 89. 89 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 649 Неутрално

  А и като се замисля, всички финансови потоци при кръчмарите така се нагласят, че ДДС в края на месеца да е жълти стотинки. Дали 0, 5, 9, 20 или 24% Ефекта ще е почти един и същ.

 90. 90 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#89] от "acarid":

  Защо само кръчмарите? Това е във всеки микробизнес - т.е. 95% от регистрирания у нас бизнес.

  Бог да благослови Америка за България!
 91. 91 Профил на didko8
  didko8
  Рейтинг: 672 Неутрално
 92. 92 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Тия се чудят как да отклонят вниманието от скандала с Горанов. Ако продължавате с темата /имам предвид Дневник и Горанов/, утре може да обявят и че хлябът, парното и градският транспорт ще станат безплатни, а всички ние ще бъден освободени от данъци до края на 2020г. Затова предлагам на Дневник да поддържа огъня, докато ДПС не се съгласят или Горанов да си ходи или ние да получим всички споменати по-горе благинки.

 93. 93 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2340 Неутрално

  Може и да нема ланец,
  но е пълен иди00т

 94. 94 Профил на sunshine
  sunshine
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Значи критична маса хора са се усъвършенствали в надхитрянето и прецакването на държавата. Вие представяте ли си, ако някой реши да сложи ред и да отреже тези възможности. Ами то ще настане революция.

 95. 95 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Абе, за какво сме в тоя ЕС? Няма ли кой да ни помогне? Те, там, в момента се заливат от смях на тиквешките дотации на кръчмите, ама ние ще плачем много след съвсем малко...
  Безумно е това решение, което, сигурен съм, е за някой виден собственик на пивници!

 96. 96 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  Да, трябват пари за калинки със заплати 13 000лв., като така наречената "девойка".

  Любовта ще спаси света!!!
 97. 97 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  Този закон ще бъде дискриминационен по бранш. На едни ще им намалят ДДС-то по незнайни причини,а на други не,когато всички браншове са поставени от държавата при едни и същи условия с тези ненужни карантинни мерки.

 98. 98 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 475 Неутрално

  С революционните песни ”Вятър ечи, Балкан стене” и ”Боят настана” се надъхват стотиците протестиращи пред Народното събрание българи.
  Те се увеличават с всеки изминал момент. Прави впечатление, че сред тях има много млади хора. Много от тях са с национални знамена......
  https://mobile.frognews.bg/article/196476/


 99. 99 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 855 Весело

  То си пише-едното Бойко го е договорил с едни,другото с други.И сега го вкарват на куп.Дето се вика-на два ката.

 100. 100 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 855 Весело

  Който съветва бизнеса да играе по тази свирка,той го съветва да фалира.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK