Шефът на ТУИ поставя България сред добре подготвените за летен туризъм

Туроператорът е въвел редица изисквания към полетите, хотелите и екскурзиите на място, обяви изп. му директор Фридрих Юсен.

© Fabian Bimmer, Reuters

Туроператорът е въвел редица изисквания към полетите, хотелите и екскурзиите на място, обяви изп. му директор Фридрих Юсен.Един от най-големите туроператори в Европа - ТУИ (TUI), обяви, че иска да възстанови туристическите пакети през това лято до дестинации, които се смятат за "сигурни", съобщава "Ройтерс".


Изпълнителният директор на компанията Фридрих Юсен посочва, че Майорка се очаква да е първата такава дестинация, която да приеме гости на оператора, тъй като хотелите са преминали здравни тестове и могат да отворят веднага,


Сред "добре подготвените за летен туризъм" Юсен посочва и България наред с Гърция, Кипър и Хърватия. В същото време в България няма публично известна голяма яснота при какви условия ще се провежда морския туризъм, който е основната част като изключим няколко устно съобщени от ресорния министър Николина Ангелкова напътствия за изискванията към хотелите, чадърите и шезлонгите на плажа. От изявите й в четвъртък се разбра, че по-конкретно ще се говори в края на месеца. Преди дни пък тя самата се похвали, че директорът на ТУИ й казал, че България е сред приоритетните дестинации за неговите туристи това лято.
Като "възможни дестинации" са посочени още Австрия и Дания, който са сред малкото в Европа, които започват да отварят границите си.


В същото време е ясно, че възстановяването на полетите ще става плавно, а отделно в много страни все още има 14-дневна карантина при влизане - фактори, които ще затрудняват туризма, припомня "Ройтерс".


Туроператорът е определил план с 10 изисквания към хотелите, които включват и ограничение до минимум на бюфетите на самообслужване. Вместо това храните и напитките трябва да бъдат сервирани на гостите от персонал, който е с маски. Тези мерки ще бъдат въведени във всички хотели, оперирани от ТУИ, и ще бъдат "налични" в тези, с които компанията си партнира.


За гостите ще има ограничения в познаните досега забавления и дейности, сред които е забраната за игра на футбол. Ще бъдат допустими само тези с малко участници и без близки контакти.


Сред другите мерки са онлайн чекиране, социална дистанция на публични места - като коридори и фитнеси и намален капацитет на ресторантите, които ще работят с удължено работно време, за да могат да се разпределят гостите.


Освен това ще се увеличи броят на устройствата с дезинфектанти на публични места, предвидено е и по-често чистене на стаите.


Тези изисквания са в допълнение на вече утвърдените от туроператора изисквания за полетите, трансферите до хотелите, екскурзиите на място, круизите и малите магазини.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK