Според Калфин зад влизането на държавата на пазара на горивата има частен интерес

Ивайло Калфин

© Надежда Чипева, Капитал

Ивайло КалфинСпоред бившия вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин, ако се говори за сектори с проблеми, този с горивата е последното място, в което има смисъл да се прави държавна компания. В интервю за БНР той изрази предположение, че това му прилича на "някаква намеса на държавата, от която след това ще се покаже частен интерес".


Преди 10 дни Министерството на финансите предложи създаването на държавно предприятие "Държавна петролна компания", което да изгради верига бензиностанции в цялата страна и да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти. Като аргумент за създаването на държавната петролна компания от Министерството на финансите посочват оптимизиране на управлението на задължителните резерви и предлагане на горива на "максимално ниски цени". Премиерът Борисов поясни, че целта е във времена на криза правителството да има инструмент за защита на населението и да не може никой да прави дъмпинг и да постави държавата на колене.


"Хората очакват държавата да се намеси и да свали цените, независимо как, които да приближи до доходите им. Предложете им да има държавен магазин за мляко, за хляб, за брашно, ще ви дадат същите отговори, но това не е логика. Ако имаше някаква икономическа логика, някой щеше да обясни колко ще струва тази компания, какъв е бизнес планът за тази компания, за колко би се продавало горивото. Това е една инвестиция, която ще се направи с парите на данъкоплатците. Абсолютната мъгла около параметрите на една такава компания подсказва, че надали някой мисли за икономическия интерес", коментира Ивайло Калфин.
Не виждам нито една причина държавата да направи държавна петролна компания с това претенциозно име по подобие на арабските страни, които добиват петрол, с която да прави складове и бензиностанции, изтъкна Калфин. По думите му това може да се случи, "включително и чрез предоставяне на складовете на държавния резерв, което и сега ще стане".


Според Калфин България е сред страните с най-много бензиностанции. "Проблемът с аптеките е много по-голям, отколкото с достъпа до горива. Очевидно е, че това е някакъв интерес към този бизнес, който ще видим накъде ще тръгне", заяви той.


Мярката с намаляването на ДДС за ресторантьорския и туристическия бранш няма да проработи, нито ще помогне на бранша, прогнозира още Калфин. "Очевидно е, че министърът на финансите не прави политика с бюджета,


Владислав Горанов пази бюджета като един счетоводител


Ивайло Калфин,

бивш вицепремиер и социален министър


който го е страх да не се промени нещо в баланса на компанията", заяви той. По думите ми финансовата стабилност има смисъл, когато държавата помага по време на криза. "Кризата се управлява. Един от методите е фискалната политика или бюджетната политика. Ние доброволно сме се отказали от този инструмент и се хвалим, че имаме най-ниския дълг в Европа. Най-ниският дълг има смисъл, за да може да генерираш ресурс и да помогнеш на икономиката, когато е в криза. У нас цялото това нещо го няма като разбиране", заяви още Калфин.


"Ако политиката се разбира като разхождане на една джипка, която раздава пари, при която трябва да целунеш ръка на премиера - видяхме унизително поведение на кметове вчера, за да получат някой допълнителен лев (има предвид кмета на Пазарджик Тодор Попов, който след шеги и ласкателства поиска от премиера Бойко Борисов "малко съпортче" от 1.5 млн. лева - бел. ред.), е едно. Ако смятаме общите ни пари като нещо, за което всички ние имаме отговорност, и какъв най-добър ефект може да се постигне с тях, е съвсем различно. Политическа промяна ще има, когато българите разберат, че държавата е тяхна, не е на някой владетел, когото трябва да пипнеш, за да получиш някаква облага. Държавата е на всички нас и тя трябва да работи за всички еднакво - и за големите, и за малките", подчерта Ивайло Калфин.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (293)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7228 Неутрално

  То в нашата държава, всичко , което прави правителството е в нечии интерес , но не на гражданите.

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Сега от сто деветдесет и девет кладенеца ще ни донесат вода, само и само да ни доказват, колко не трябва държавата да нарушава рахатлъка на картела на горива!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2641 Гневно

  "държавата да се намеси и да свали цените, независимо как, които да приближи до доходите им" - като нЕма КОЙ да вдига доходите, щото икономиката така е вързала, ще цъфнат безумни държавнически плодове. Докога Баш Бип ще се изявява като слънцето, което огрява и ръси от държавата? Какви закони и какви институции има в държава, в която апатията е по-приемлива, отколкото някакви реални санкции на самовлюбени във властта, свързани помежду си, правещи се, че не знаят какво се случва? Кое място пазим в демократичния свят? Поредните алгоритми, които ще изритат някакъв развит бизнес, заради нЕкой, имащ отношение към Баш Боса...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  На един хипотетични частници му се привиждат, на друг не му било изгодно да му харчат данъците за бензиностанции защото нямал кола, на трети пък било фалшива загриженост за шофьорите да им намалят бензина с 40-50 стотинки)!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Сега от сто деветдесет и девет кладенеца ще ни донесат вода, само и само да ни доказват, колко не трябва държавата да нарушава рахатлъка на картела на горива!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  Държавата има механизъм за да развали "рахатлъка на картела на горива" - картелите са незаконни. Но ако държавата се намеси на пазара това в повечето случаи води до лоши и по-лоши последици. Примери - колкото искате.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 6. 6 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4446 Весело

  Калфин май е последния който го е разбрал :)))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 7. 7 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Чий частен интерес? Никой частник няма интерес да продава по-евтино. Когато цените на петрола се вдигат веднага се повишават и цените на горивата, обратното обаче не става никак бързо. Явно мнозина са притеснени от плановете на държавата.

 8. 8 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":
  —цитат от коментар 5 на Nil satis nisi optimum


  А с какво ви пречат държавните бензиностанции?! Конституцията и законите не ги забраняват! А те са най-сигурното средство за намаляване на цените! Пречат само на горивната мафия!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 9. 9 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Ей тук се крие зайчето:

  ... някой щеше да обясни колко ще струва тази компания, какъв е бизнес планът за тази компания, за колко би се продавало горивото. Това е една инвестиция, която ще се направи с парите на данъкоплатците. Абсолютната мъгла около параметрите на една такава компания подсказва, че надали някой мисли за икономическия интерес...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 10. 10 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3831 Неутрално

  Естествено, че има частен интерес. На този, който ръйоводи работата и на неговия шеф бибитко. А и нови места за назначаване на калинки - бъдещи избиратели.

 11. 11 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 269 Неутрално

  За оти дЕржвата ще прави дЕржавни бензиностанции? Държавна фирма ли ще ги строи, или...? А после ще се стигне ли до приватизацията им един ден....? Защо не направи рафинерия, която да продава на бензиностанциите по-скоро....Абе много въпроси за поредната корупционна идея на Баце

 12. 12 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":

  Интересно, че на никой не пречи държавният ЧЕЗ. Няма коментари защо оперира и то на българският пазар.

 13. 13 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Абе тя нека го нарушава, ама защо пак да е на мой и твой гръб? Всичките тия чиновници, КЗК, НАП и т.н., за какво са?

 14. 14 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":

  Пречи ми това, че стотици милиони вместо да отидат за това, което е задължение на държавата - да осигури спасването на законите и да наказва престъпниците ще бъдат прахосани за изграждане на бензонистанции със съмнителна полза....

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Калфин по-добре да отговори що скоропостижно напусна правителството точно когато Гоце се изцепи
  "Първанов: Плевнелиев няма да повтори мандата си",
  а Радан Кънев услужливо обяви Плевнелиев за "независим кандидат" без да го пита... Затова
  "В подкрепата на ДСБ Плевнелиев видя интрига на Костов и Първанов"
  Аре.

 16. 16 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":

  Все едно да кажеш, че Български пощи са най-сигурният начин за регулиране на цени на Спиди...

 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":

  Аз съм голям противник на всичко държавно. Даже газопреносната мрежа ако съм Премиер бих приватизирал за 20 милиарда. Ама Държавата си има право да създава фирми колкото си иска. Също и фондове.

 18. 18 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1637 Разстроено

  .....каква е тая мантра , че Държавата е ЛОШ СТОПАНИН......????!!!!????.......ааа най-ДОБРЕ БЕХМЕ по ВРЕМЕТО на ЖИВКОВ- КЪСНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ......!!!!.....тогава ДЪРЖАВАТА БЕШЕ АБСАЛЮТЕН С О Б С Т В Е Н И К....../.....не виждам нищо лошо да има ПОВЕЧЕ ДЪРЖАНА СОБСТВЕНОСТ..ииии...Дъжавата да е ДЪРЖАВА....!!!!......../...

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 19. 19 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 779 Неутрално

  >Абсолютната мъгла около параметрите на една такава компания подсказва, че надали някой мисли за икономическия интерес

  От Лойко Мутрисов каквато и да било мисъл не очаква никой.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 20. 20 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":

  Ако бяха в една Чехия тия бензиностанции, нямаше да ми пречат. Ама тук отсега го виждам...
  1. В началото се споменаваха цифри от сорта на 100-150 млн. като първоначално вложение. Сега са около 200. Кой знае след месец-два колко ще са
  2. Нови сладки местенца за калинки-чиновници. Разбира се - "правилните хора"
  3. Обществени поръчки - тук, мисля, е ясно
  4. Мениджмънт - погледнете Топлофикация, Български пощи, БДЖ... Кое в мениджмънта на тези компании Ви кара да мислите, че в тази ще е по-различно?
  5. Защо въобще ще се прави това, като има куп държавни институции, които биха могли да ударят същия този картел?
  6. Чак сега ли държавата се сети, че имало картел? Не, че нещо, но досега държавата твърдеше, че картел няма и на всичко отгоре си затваряше очите, че ЛукОйл не плаща данъци, а Борисов си цъкаше белота със Златев?

 21. 21 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":Все едно да кажеш, че Български пощи са най-сигурният начин за регулиране на цени на Спиди...
  —цитат от коментар 16 на lz73


  И това е вярно. Ами все пак им задържат цените!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 22. 22 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  на някой от партийците му се играе роля на корпоративен играч, да се прави на меринджей. да правят промоции за чадъри, ддс-та, водни компании и т.н.

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  Лукойл е олигархична руска структура, чрез която плащаме данък Кремъл - всички го виждаме ! Останалото е въпрос на коментари, което е нормално - частни интереси, държавна намеса....това подлежи на критика, спор няма ! Но грабежът и рекета от Лукойл над обществото ни е факт отдавна !

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  Следващата стъпка на "десния": държавни супермаркети тип "КООП", после държавни хотели тип "Балкантурист", естествено държавна фирма за продажба на автомобили тип "Мототехника" (със записване и чакане 10 години за Вартбург).

  Удри спекулЯнта, бате Бойко!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#23] от "samoedin":

  Факт е, разбира се.
  И всеки го знае, но въпреки това държавата си правеше чадър на ЛукОйл. И, точно като с Божков, изведнъж осъзнаха, че тия от години не плащат стотинка данък :)))

 26. 26 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  То Балкантурист се връща... С тая платформа, дето щяла да е (смея се, само като го помисля) конкурент на Букинг...

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Любопитно

  До коментар [#16] от "lz73":

  " Все едно да кажеш, че Български пощи са най-сигурният начин за регулиране на цени на Спиди..."

  Факт е, че държавата допусна групировката на Лукойл да прави каквото си иска у нас през тези вече повече от 20 години ! Ако трябва да се реши проблема, трябва да се търси отговорност пряко от Лукойл за укриването на данъци, за злоупотребата с монополно положение, за корупцията у нас ......! Другото просто е извън целта и цели да се замаже отговорността от управляващите, които " играеха белот с Вальо " !

 28. 28 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5719 Неутрално

  Гаварит Масква. Не надо трогать Лукойл! Лукойл наш!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 29. 28 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Весело

  Калфин съвсем се е объркал, че мярката с ресторантите няма да проработи, защо да не проработи, тя е направена /за разлика от доста други/, за да проработи.
  Сметката е проста - при 100 000 лв. оборот още едни 10000 ще остават в тях, вместо в бюджета като ДДС.
  Да не говорим, че ще е до края на 2021 г,. хубава бомба им заложи Боко на следващите - ако е той, ще я продължи, ако е друг и тръгне да я отменя - проблеми.
  Майстор е, две думи няма.

 30. 30 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Естествено, че има частен интерес. На този, който ръйоводи работата и на неговия шеф бибитко. А и нови места за назначаване на калинки - бъдещи избиратели.
  —цитат от коментар 10 на Vlado Nikolov


  Ще ни светнеш ли какъв е частният интерес?Интересно ни е.

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  " Следващата стъпка на "десния": държавни супермаркети тип "КООП", после държавни хотели тип "Балкантурист", естествено държавна фирма за продажба на автомобили тип "Мототехника" (със записване и чакане 10 години за Вартбург).

  Удри спекулЯнта, бате Бойко!"

  Да, ама бате Бойко е превърженик на " живковата школа", а тя е част от проблема, не от решението.........

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#27] от "samoedin":

  "Факт е, че държавата допусна групировката на Лукойл да прави каквото си иска у нас през тези вече повече от 20 години ! Ако трябва да се реши проблема, трябва да се търси отговорност пряко от Лукойл за укриването на данъци, за злоупотребата с монополно положение, за корупцията у нас ......! Другото просто е извън целта и цели да се замаже отговорността от управляващите, които " играеха белот с Вальо " !"

  ИЕграха белот с "Вальо" и променяха послед нощ закони за "Васко", пък сега се правят на шити госпожици.

  Картелът от частни пазарни играчи се се преборва със социализъм, а с прилагане на законите, надзорни органи и икономическа полиция, ама кой да им каже.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#31] от "samoedin":

  "Да, ама бате Бойко е превърженик на " живковата школа"..."

  Окомуш момче и добър ученик излезе...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#23] от "samoedin":

  "Но грабежът и рекета от Лукойл над обществото ни е факт отдавна !""

  И кой трябва да се занимава с това? Филанкишията ли?
  Държавните органи трябва/ трябвало е да се вземат в ръце и да действат.
  При установяването на всеки картел ли държавата ке да създава свой участник с цел, преустановяването му? Каква е гаранцията за успех, и каква е гаранцията, че няма да продължи симбиозата между държавни структури и частни интереси?
  Какво ли не измисля калпавото управление с парите събрани от всички.

 35. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  [quote#30:"uvtest"][/quote]

  Чакай, че не е дошла още флашката! Като дойде с опорките, като ги прочете и ако ги разбере ще ти отговори!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 36. 36 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3403 Весело

  До коментар [#9] от "дедо Андро":

  Ей тук се крие зайчето:

  ... някой щеше да обясни колко ще струва тази компания,
  =======
  Как ''колко''....1 $..... (един долар)....без ДДС .....

  Bukalemun
 37. 37 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Весело

  Да правиш държавни бензиностанции с пари на данъкоплатците в началото на икономическа криза е иновация, с която. правителството спокойно може да се кандидатира за нобеловата награда за икономика.
  Кръгли идиоти.
  пп. А междувременно самото правителство казва, че парите свършват и че трябва да се тегли 10 млрд. нов дълг, шизофрения някаква.

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  Един много добър анализ в Club Z:
  https://clubz.bg/98799-mareshkata_desnica

  "Мероприятията на ГЕРБ в сферата на горивата са всичко друго, но не и дясна политика.

  Няма нищо дясно в това държавата да върти бизнес. Едно дясно управление би трябвало да прави съвсем други работи - държавните институции да не допускат картели и нелоялна конкуренция, да гарантират истинска пазарна икономика. Това става с приемането на определени закони и чрез тяхното прилагане от оторизираните за това органи.

  А, да. И с гарантирано върховенство на закона - тези толкова мръсни думи по нашите географски ширини.

  Така че вместо да прави държавни бензиностанции и държавни данъчни складове, правителството трябва да накара държавните институции да заработят. А парламентарното мнозинство да огледа законодателството и да попълни пропуските, ако има такива. В момента управляващите просто признават, че нямат воля, а може би и реална власт, за да се справят с големите играчи, които държат цените на горивата много високи. Имат воля само да се правят на "Воля"."

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1637 Весело

  Следващата стъпка на "десния": държавни супермаркети тип "КООП", после държавни хотели тип "Балкантурист", естествено държавна фирма за продажба на автомобили тип "Мототехника" (със записване и чакане 10 години за Вартбург).Удри спекулЯнта, бате Бойко!
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  ......такива като тебе с ТВОЯ ПРЕАтЕЛ ЛАБОРАНТА......!!!!!????!!!!!.......ВИДЕХМЕ КАКВА я СВЪРШИХТЕ.../...СПРЕТНАХТЕ..../...!!!!...../...като кучето на НИВАТА...../....спести си """акъла""" за тебе и МЛАДАТА БУЛКА.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 40. 40 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1637 Разстроено

  До коментар [#9] от "дедо Андро": Ей тук се крие зайчето:... някой щеше да обясни колко ще струва тази компания, =======Как ''колко''....1 $..... (един долар)....без ДДС .....
  —цитат от коментар 36 на eti mehter


  .......иииии.....АВИОКОМПАНИЯ БАЛКАН на ЦЕНАТА на двустаен АПАРТАМЕНТ.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 41. 41 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Ако това безумие въобще тръгне, ще бъде източвано яко.
  И тъй като се предвижда то по ЗАКОН да не може да фалира, в него ще се наливат пари до откат под мотото за "ама то е важно за обществото!" и т.н.
  След като в един момент на хората им писне да им бъркат в джобовете, някой хубав ден въпросната компания ще бъде продадена за 1 лев (или един долар, или едно евро...) на някой "точен" бизнесмен с цел "по-ефективно управление".
  И всичко това, за да сипвате бензин с няколко стотинки по-евтино. Защото то ще са няколко стотинки, това за 50-60 стотинки по-евтин бензин са герберски опорки.
  Да не говорим, че хибридите така настъпват, че бензинът в бъдеще може да падне толкова, че тая компания да не излезе на печалба никога.

 42. 42 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 779 Весело

  Според Калфин зад влизането на държавата на пазара на горивата има частен интерес
  —цитат от коментар 0 на От статията

  Щом и левият Калфин е разкрил 'десните' от ГЕРБ.. :)

 43. 43 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  това са предизборни хватки ве,матриЯла си иска държавното:))))

 44. 44 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#43] от "свети георги груп от последните дни на герп":

  Искат си го я.
  То лафа "Моето е мое, държавното е общо" да не е от вчера?

 45. 45 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Човек като чете червено-лилавите мнения и коментари,ще си помисли,че най големия ни проблем е създаването на "Държавна петролна компания".И се почва:ама защо сега,що държавна,ще е губеща,за частен интерес се създава,ще се назначават калинки и тн.А истината е една,всички на барикадата да бранят руските интереси в търговията с горива.

 46. 46 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  доста читаво изказване на Калфин, съгласен съм с всяка дума

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#42] от "ali_ibn_isa":

  "Щом и левият Калфин е разкрил 'десните' от ГЕРБ.. :)"

  Кой въоведе плоския данък? "Лявата" БСП (защото милиардерите бяха в нея, не за друго).

  Кой ще го премахне? "Десните" от ГЕРБ.

  В България всичко е наопаки: БСП е партия на милиардерите, ГЕРБ са леви популисти, тоталитарното ДПС се водят "либерали", а откровено руските агенти от Атака и МВРО - "патриоти"...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Прав си, но пък и носещите вода имат донякъде основание. Държавните болници не развалят рахатлъка на частните , та не очакваш ли да се появи и бензиностанция в бензиностанцията?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#1] от "Роси":

  "То в нашата държава, всичко , което прави правителството е в нечии интерес , но не на гражданите."

  Е като че ли по света е различно! 😃

  В Русия съм! В Русия съм!
 50. 50 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#21] от "lz2":

  Държат им...топките. Цените на Спиди ги задържа Еконт и обратното. А Български пощи, вместо да ги смажат с конкуренция, го карат на доизживяване и субсидии..., а имаха огромна мрежа...Просто нямаха мениджмът и стимул, защото са държавни!

 51. 51 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2959 Весело

  Всъщност да вкарват трети енергиен пакет и в бензиностанциите, собственика е длъжен да предостави 50% от капацитета на друг продавач

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 52. 52 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#12] от "Да вярваме на истината":

  30% от акциите на "държавния" ЧЕЗ са собственост на частни лица и компании, което гарантира някакъв външен контрол на управлението на компанията. У нас общински съветници от ДБ предлагат поне 20% от акциите на софийските общински дружества да бъдат продадени на борсата. Познай кога ще се случи това?

  До коментар [#21] от "lz2":

  Никакви цени не задържат, защото просто не могат да ги конкурират. Български пощи ги ползват предимно държавните институции, а отскоро и ДП за разпространяване на изданията му (естествено също с държавни пари). Без ежегодните десетки милиони трансфер от държавния бюджет Български пощи отдавна да са сгънали.
  Същото ще е положението и с бензиностанциите - ще получават (дано само) десетки милиони трансфер от бюджета, за да предлагат няколко стотинки по-ниски цени на горивата.
  Това, че някой бизнес е успешен в ръцете на частни собственици, които имат интерес от това собствеността им да бъде управлявана добре, не означава, че бизнесът ще е успешен в ръцете на дрийм тим от посочени от еднокнижната мутра калинки и техни роднини.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 53. 53 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Обаче герберите са уникални гьонсурати.
  Бейко си цъкаше с години белота със Златев, КЗК буквално до миналата година твърдеше, че картел в горивата няма, правителството с години не забелязва, че ЛукОйл не плаща стотинка данъци, но всеки, който критикува държавните бензиностанции, бил руско прокси :)
  Тия тотално превъртяха.

 54. 54 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1637 Весело

  До коментар [#42] от "ali_ibn_isa":"Щом и левият Калфин е разкрил 'десните' от ГЕРБ.. :)"Кой въоведе плоския данък? "Лявата" БСП (защото милиардерите бяха в нея, не за друго).Кой ще го премахне? "Десните" от ГЕРБ.В България всичко е наопаки: БСП е партия на милиардерите, ГЕРБ са леви популисти, тоталитарното ДПС се водят "либерали", а откровено руските агенти от Атака и МВРО - "патриоти"...
  —цитат от коментар 47 на Norman Granz


  .......ииии...."""остана"......автентичната градска десница представяна от Рада ДЪЛБОКАТА , и секви автентично """десни"""" ЕКЗЕМПЛЯРИ с НЕСТАНДАРТНИ НАКЛОННОСТИ.......!!!!????!!!!!......КОИТО НЕМА ДА ПОМИРИШАТ ВЛАСТ ТАМАН СТО ГОДИНИ.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 55. 55 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  А имам и още един въпрос - не, че нещо, ама вие ще имате ли доверие на качеството на държавното гориво? Някак, като знаете как се управлява всичко държавно у нас, хм, дали няма да го поразвалят, как мислите?

 56. 56 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 817 Весело

  И по времето на Луканов имаше държавни бензиностанции.Даже всички бяха държавни, нямаше бензин,но беше евтин.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Любопитно

  До коментар [#34] от "gmbh":

  " И кой трябва да се занимава с това? Филанкишията ли?
  Държавните органи трябва/ трябвало е да се вземат в ръце и да действат.
  При установяването на всеки картел ли държавата ке да създава свой участник с цел, преустановяването му? Каква е гаранцията за успех, и каква е гаранцията, че няма да продължи симбиозата между държавни структури и частни интереси?
  Какво ли не измисля калпавото управление с парите събрани от всички."


  Може да ти звучи абсурдно, но всички ние май трябва да решим тоя проблем ! Защо ние ? Ами държавата е превзета ? КОЙ да го направи ? Ако не говорехме и поствахме през цялото това време по форумите, ако хората не протестираха срещу лобистките промени в законодателството, които бяха написани под пряката диктовка на Вальо, ако обикновените потребители не протестираха срещу високата цена на горивата и монополната му структура, КОЙ щеше да се трогне изобщо ? ВЕрваме ли го изобщо ? Белота между татовия и Вальо щеше да си върви и досега ! И пак това, което се предлага, е замазване на положението, не решение на проблема !
  А проблемът е, че руският Лукойл е ощетил държавата с МНОГО МИЛИАРДИ, но никой не си ги търси от него !

 58. 58 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 891 Неутрално

  На един хипотетични частници му се привиждат, на друг не му било изгодно да му харчат данъците за бензиностанции защото нямал кола, на трети пък било фалшива загриженост за шофьорите да им намалят бензина с 40-50 стотинки)!
  —цитат от коментар 4 на lz2

  Боже, Боже, докъде я докараха десните милиционери!!!??? Вкарват държавата в икономика, а др. Калфин ги критикува!!!??😂
  Ало, лизачката на Боко, по-големи и вредни комунисти от БСП сте, бе!!!! Срам и позор!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 59. 59 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  А зад активирането на Калфин има руски интерес.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 60. 60 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 891 Любопитно

  До коментар [#8] от "lz2":Все едно да кажеш, че Български пощи са най-сигурният начин за регулиране на цени на Спиди...
  —цитат от коментар 16 на lz73


  И това е вярно. Ами все пак им задържат цените!
  —цитат от коментар 21 на lz2

  Ааааа-ха-ха, лизачка2 на ГЕРБ - пръв защитник на повсеместната намеса на държавата в икономиката!!!!😫
  Не, не си комунист, но я ни светни - десен ром ли си или десен милиционер всъщност?🤔

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 61. 61 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Целта не е да се подпомагат хората, а държавата да прави кинти. Защото като пуснат по евтин бензин и всички ще се юрнат към евтиното.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 62. 62 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#55] от "Killing Joke":

  А то пък качеството в другите бензиностанции все едно е налице?
  Я заредете в Гърция бензин и да видите за какво става въпрос.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 63. 63 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3403 Весело

  До коментар [#39] от "kesh":

  спести си """акъла""" за тебе и МЛАДАТА БУЛКА.......
  ======
  Остави ги да си носталгират ,kesh.....
  Търсят си соца....ама няма как .....опорните точки пречат....
  Или както е казал народа...'' Млада булка ,стар късмет''.....

  Аз пък вече втори ден преядах от баклава .....и то от най вкусната ....
  Напиши .... bülbül yuvası baklava. .....
  Така де ......само нормана ли ще се хвали , че е ял холандско синьо сирене. ....:))

  Bukalemun
 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#56] от "Майндърбайндър":

  "И по времето на Луканов имаше държавни бензиностанции.Даже всички бяха държавни, нямаше бензин,но беше евтин."

  В тоя ред на мисли - Венецуела, държавата с доказано най-големите залежи от петрол в света, вече внася бензин от ... ИРАН!!

  До това води социализмът, към който са ни подкарали "десните" около Барба Тулупьос.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2959 Весело

  До коментар [#63] от "eti mehter":Аз пък вече втори ден преядах от баклава

  Е толкова ли не можа да пратиш някое кило до редакцията, тя щеше да ни ги разпредели

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 66. 66 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 817 Любопитно

  В ЕНП,ще се направят ли,че не виждат голи,червени задници в управляващата "дясна" партия?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  А,най-кимичното е как автентичната Газета все леви анализатори пуска.

 68. 68 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  До коментар [#7] от "Voiko":

  И явно наливатн пари за пропаганда.

 69. 69 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 891 Весело

  В ЕНП,ще се направят ли,че не виждат голи,червени задници в управляващата "дясна" партия?
  —цитат от коментар 66 на Майндърбайндър

  Дясномилиционерска идеология за едно светло бъдеще. От пъдаря на бай ТодАр толкоз:
  https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/comix/05-21-2020.jpg?itok=Dq7IuO7P

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 70. 70 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  До коментар [#12] от "Да вярваме на истината":

  Виж сега-миже държавна фирма от деуга държава да има,но българска държавна в България е можело.За сведенуе на автентичните тролове например Ромпетрол е държавна..РшТа знапи миже чъжди държавни,ама нали не можело?!

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#69] от "virtual brain":

  Хаха, уникална карикатура!!

  Бензин народен на Бате Бойко от ... хм, маркуча.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 891 Любопитно

  До коментар [#2] от "lz2":А,най-кимичното е как автентичната Газета все леви анализатори пуска.
  —цитат от коментар 67 на yanne

  Милиционерско джудженце, да вземеш да се пообразоваш малко ли, кво ли... 🤔
  Кой точно е ляв? Който пропагандира повсеместната намеса на държавата в икономиката или който е против?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3403 Весело

  До коментар [#65] от "дерибеев":

  Валлахи веднага. .....
  Комшийката пак е пратила от дюккяна си три тепсии.........а те са антеплии ....
  Gaziantep пък е родината на баклавата .....
  От там нататък смятай....

  Bukalemun
 75. 75 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Любопитно

  " Веригата бензиностанции „Лукойл България“ от 10 години отчита загуби и не е платила нито стотинка данъци в България. В същото време бургаската рафинерия е отчела близо 60 милиарда лева приходи.
  Министерство на финансите, ръководено от Владислав Горанов, отказва да предложи промяна в законодателството, свързано с данъчните складове за търговията с горива.

  Това засилва съмненията за лобизъм в полза на Лукойл.

  Веригата бензиностанции „Лукойл България“, например, отчита, над 16 млрд. лв. приходи за 4 години, но отново не отчита нито лев печалба.

  Тези шокиращи данни неведнъж са предоставяни във Финансовото министерство, но реакция от министър Горанов няма, твърдят експерти. Още преди две години от гражданско сдружение „Справедливи цени на горивата“ са направили публични тези данни, отново без резултат.

  Справка в търговския регистър показа, че от началото на 2008 г. до края на 2015 г. „Лукойл Нефтохим“ е непрекъснато на загуба, а приходите за периода са общо 50,1 млрд. лв. До 2018 г. са получени още милиарди. Това е абсурдно, недоумяват експерти. Веригата бензиностанции „Лукойл България“ е на загуба от 2011 г., като приходите ѝ оттогава са над 17 млрд. лв.

  Още по-шокиращо звучат данните, че Лукойл като производител държи 80% от данъчните складове за горива, а други 15% са при зависима от него фирма. Това твърдят запознати.

  Ако някой се опита да внесе по-евтино гориво, той е принуден да ползва складовете и да плати такса. Не са редки случаите, когато подобни вносители биват „случайно“ притискани от НАП и други контролни органи, горивото им се блокира и повечето се отказват или фалират. Дали това е вярно трябва да установи прокуратурата, защото съмненията са големи и засягат пряко обществения интерес и този на отделния гражданин.

  Защо този режим не се облекчава със законодателни мерки вече толкова години е въпрос, на който е крайно време министър Горанов да отговори. Сегашното положение е плод на проповядвана от него политика, водена на тъмно.

  Освен належащите законодателни промени във връзка с увеличаване на конкуренцията на пазара за горива, важна мярка от страна на държавната администрация и данъчните органи е контролът върху финансовите схеми и манипулации на финансовите резултати на големите играчи на пазара на горива.

  Няма никакво обяснение защо единствената рафинерия в България отчита загуби и не плаща данък печалба години наред.

  Този въпрос има пряко отношение към дейността на Горанов като министър, защото изкривява цялата бизнес среда в страната.

  „Бездействието“ води до съмнения за задкулисни връзки, които управляват зависимостите между големия бизнес и политическата класа в страната. Липсата на отговор гарантира скрити доходи и не оборват по никакъв начин съмненията за корупция. Това води до социално напрежение и протести.

  Ако не се вземат спешни мерки протестите ще набират скорост, смятат експерти. Според тях непрозрачността и задкулисните връзки водят до огромно напрежение."

  https://www.periscop.bg/ot-10-godini-lukoyl-ne-e-platila-nito-stotinka-danatsi-v-balgaria/


  Кой ще понесе отговорност за този пладнешки обир у нас ?

 76. 76 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#72] от "virtual brain":

  "Кой точно е ляв?"

  ГЕРБ са класически леви популисти, но на тулуп не можеш да му обясниш.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 77. 77 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Любопитно

  До коментар [#48] от "дерибеев":

  Държавните жолницинвикаш са ненужни ли?!Зсщо автентичния Пенчев не се лекува в частна,тогава?&

 78. 78 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 891 Весело

  До коментар [#69] от "virtual brain":Хаха, уникална карикатура!!Бензин народен на Бате Бойко от ... хм, маркуча.
  —цитат от коментар 71 на Norman Granz

  Навремето с ТодАр овчаря си мислихме, че сме ударили дъното на дъното, но пъдаря му ни доказва в момента, че може още надолу.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 79. 79 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":

  Така прогнозирахте и говорехте и за КТБ за Лафка, за лотарията, за Левски, но нещо не ви се получиха прогнозите. Държавата ще направи данъчни складове, които ще обслужват частен интерес, като разбият монопола в складове на Нефтохим и е нормално руските подложи да не харесват това, но с това, че ще осигури конкуренция на Нефтохим ще спечелят и големите дистрибутори без Нефтохим и нормалните хора поради намалените цени. Русоробите могат да плачат колкото искат.

 80. 80 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Весело

  До коментар [#69] от "virtual brain":

  " Дясномилиционерска идеология за едно светло бъдеще. От пъдаря на бай ТодАр толкоз:
  https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/comix/05-21-2020.jpg?itok=Dq7IuO7P "


  Тая карикатура обяснява всичко в държавата !

 81. 81 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 891 Любопитно

  До коментар [#79] от "tda10501756":
  Ставаш за агитатор на БКП! Държавата естествено не веднъж се е доказала, че го може всичко това, особено при нас! 😂
  На десните милиционери им свършиха всички пазарни инструменти и тръгнаха да одържавяват наред- ВИК, лотария, бензиностанции... ТКЗС-та кога да ги чакаме, другари?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  [quote#8:"lz2"][/quote]

  И най-веè данъчните складове, които в момента са само на Лукойл.

 83. 83 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2584 Любопитно

  Сега от сто деветдесет и девет кладенеца ще ни донесат вода, само и само да ни доказват, колко не трябва държавата да нарушава рахатлъка на картела на горива!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  А Вие що не докажете как "Държавната петролна компания" ще е по-ефективна от останалите фирми на пазара? Каква "иновация", конкурентост ще извади държавната фирма, та, ако не печели, то да раздава тлъсти заплати ….като в РВД-то … на назначени кумци и кумици.

 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":Пречи ми това, че стотици милиони вместо да отидат за това, което е задължение на държавата - да осигури спасването на законите и да наказва престъпниците ще бъдат прахосани за изграждане на бензонистанции със съмнителна полза....
  —цитат от коментар 14 на Nil satis nisi optimum


  Ами няма такова нещо. Капиталът на новата компания ще се набира на свободния финансов пазар и ще се изплаща от стопанската дейност. Няма да се вземат готови пари от бюджета. С това плашат червените бабички, но ти не си от тях, нали?

 85. 85 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2584 Весело

  До коментар [#77] от "yanne":

  "Защо автентичния Пенчев не се лекува в частна, тогава?"

  Беден е, не може да си плати … като Митьо Очите или Киро Гела.

 86. 86 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#8] от "lz2":Все едно да кажеш, че Български пощи са най-сигурният начин за регулиране на цени на Спиди...
  —цитат от коментар 16 на lz73


  Не е все едно, защото в куриерските услуги няма картел.

 87. 87 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#81] от "virtual brain":

  "На десните милиционери им свършиха всички пазарни инструменти и тръгнаха да одържавяват наред- ВИК, лотария, бензиностанции... "

  Спомняш ли си как преди два месеца и половина щяха да ни набутат ДЪРЖАВНО ФИКСИРАНИ ЦЕНИ на основните потребителски стоки, като в Куба и Северна Корея?

  Това означаваше догодина по това време да сме преживели още една Луканова зима и да чакаме някой нов Иван Костов да ни вади от ямата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  Следващата стъпка на "десния": държавни супермаркети тип "КООП", после държавни хотели тип "Балкантурист", естествено държавна фирма за продажба на автомобили тип "Мототехника" (със записване и чакане 10 години за Вартбург).Удри спекулЯнта, бате Бойко!
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  Ами не, няма да има такива следващи стъпки, защото става въпрос за различни типове бизнеси. Схващаш ли?

 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  Следващата стъпка на "десния": държавни супермаркети тип "КООП", после държавни хотели тип "Балкантурист", естествено държавна фирма за продажба на автомобили тип "Мототехника" (със записване и чакане 10 години за Вартбург).Удри спекулЯнта, бате Бойко!
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  Ами не, няма да има такива следващи стъпки, защото става въпрос за различни типове бизнеси. Схващаш ли?

 90. 90 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  Лилавият псевдодесничариат горещо подкрепя мнението на тъмночервения комунист Калфин.
  Някой учуден?

 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  Гаварит Масква. Не надо трогать Лукойл! Лукойл наш!!!
  —цитат от коментар 28 на Незнайко в Слънчевия град


  Абсолютно! И виж кои най-яростно защитават руската компания монополист - лилавите болшевики, конечно!

 92. 92 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#62] от "anonim440":

  Сипвал съм. И точно затова твърдя, че тук, докато държавата не си гледа работата, такъв бензин няма да има. А тя няма да си я гледа, та нейният ще е същият.

 93. 93 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#37] от "boevbisser":

  Стига лъгал! Няма пари на данъкоплатците. Ще се ползват банкови заеми.

 94. 94 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#70] от "yanne":

  Пропускаш да кажеш, че Ромпетрол е "държавна", ама на две държави. ;)

  До коментар [#86] от "Alarmstufe: Rot":

  Какъв картел??? Нали гербавото КЗК каза, че няма картел?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 95. 95 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2584 Весело

  До коментар [#53] от "Killing Joke":
  " ЛукОйл не плаща стотинка данъци"

  Кой гледа стинки, не вижда милиардите долари платен данък печалба.
  https://www.macrotrends.net/stocks/charts/LUKOY/lukoil/financial-statements

 96. 96 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#42] от "ali_ibn_isa":

  Щом баш десните вярвате на левия Калфин :-)

 97. 97 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#61] от "anonim440":

  Целта всъщност не е ли качеството? Ако е за стотинките - и сега има Марешки. :)

 98. 98 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  доста читаво изказване на Калфин, съгласен съм с всяка дума
  —цитат от коментар 46 на ТиквунскаСтабилност


  Нищо чудно. Комунистите се подкрепяте.

 99. 99 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Стига си дрънкал глупости! "...Това е една инвестиция, която ще се направи с парите на данъкоплатците. ..."

  От този момент излиза проблема, е и отговора на желанията на ГЕРБ и ДПС. Строежи с пари на данъкоплатците, и присвояването им.


 100. 100 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#42] от "ali_ibn_isa":"Щом и левият Калфин е разкрил 'десните' от ГЕРБ.. :)"Кой въоведе плоския данък? "Лявата" БСП (защото милиардерите бяха в нея, не за друго).Кой ще го премахне? "Десните" от ГЕРБ.В България всичко е наопаки: БСП е партия на милиардерите, ГЕРБ са леви популисти, тоталитарното ДПС се водят "либерали", а откровено руските агенти от Атака и МВРО - "патриоти"...
  —цитат от коментар 47 на Norman Granz


  Кои подкрепят монопола на руснаците от Лукойл? Тези, които се тупат в гърдите какви русофоби са.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK