Без глас против енергийната комисия одобри създаването на държавна петролна компания

Таско Ерменков, Валентин Николов, кадърът е архивен.

© Цветелина Белутова, Капитал

Таско Ерменков, Валентин Николов, кадърът е архивен.Без гласове "против" и "въздържал се" енергийната комисия одобри създаването на държавна петролна компания, която ще съхранява петролни запаси и ще може да създаде търговско дружество, чрез което да изгради бензиностанции и да предоставя данъчни складове за горива. Проектът се внася от Министерството на икономиката, към което се предвижда да бъде и компанията и предлага промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси.


Таско Ерменков от БСП обяви от име от на партията си, че проектът ще бъде подкрепен, защото той е в унисон с водената от нея политика.


Колкото повече държава в държавата, толкова по-добре


Таско Ерменков,,

депутат от БСП
Какво се предлага


В средата на май Министерството на финансите предложи създаването на държавно предприятие "Държавна петролна компания", което да изгради верига бензиностанции в цялата страна и да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти. Подобна идея от няколко години лансира лидерът на "Воля" Веселин Марешки. Като аргумент за създаването на държавната петролна компания от МФ посочват оптимизиране на управлението на задължителните резерви и предлагане горива на "максимално ниски цени". Малко преди това финансовият министър Владислав Горанов установи, че надценката на горивата в момента е 50 ст. Години наред Комисията за защита на конкуренцията или не откирваше нарушения на пазара, или не налагаше санкции след секторните си анализи.


Пред енергийната комисия проектът бе представен сбито от зам.-министърът на икономиката Лилия Иванова. От поставен към нея въпрос се разбра, че ведомството не е направило анализ разходи/ползи за нуждата от такава държавна компания и от създаването на държавни бензиностанции, за които бе обявено, че ще бъдат около 100.


Тя обясни, че при структурирането на компанията, която ще създаде търговско дружество, ще се направи анализ и броят на бензиностанциите ще зависи от него. Допълни, че не става дума за големи разходи по преструктурирането на сегашната ситуация, при която агенцията "Държавен резерв" поддържа петролните запаси, които са ангажимент на държавата", тъй като става дума за "един вид вътрешен аутсорсинг".


Председателят на комисията Валентин Николов (ГЕРБ) изрази изненадата си от създаването на бензиностанции, но не получи отговор на въпроса колко ще струва всичко това е откъде ще се вземе. Таско Ерменков от БСП също посочи, че не вижда как със 100 бензиностанции ще се регулират цените при наличия на около 3200 частни.


"Изправяме Давид срещу Голиат, но не сме в библейски условия да разчитаме Голиат да победи", обяви той и препоръча по-скоро да се подобри ефективността в работата на Комисията за защита на конкуренцията и на Комисията за защита на потребителите.


Представител на Българската петролна и газова асоциация обяви само, че организацията настоява в правилника за прилагане на закона да се запишат точно процедурите, по които ще се осигурява свободен обем в данъчните складове, защото в сегашния му вид, държател на такива складове можело да се раздели с лиценза си след едно телефонно обаждане и в рамките на два дни.


От последния секторен анализ на КЗК на пазара на горива се вижда, че през 2018 г. около 50% от вместимостите на акцизните и данъчни складове за бензин А-95, над 80% за А-98 и около 40% за дизела се държат от един играч - "Лукойл Нефтохим Бургас" (тук влиза рафинерията), припомня "Капитал". Ако се следва табличната подредба в доклада на регулатора, защото имената на компаниите са заличени, следващият пазарен участник е "Лукойл България" - с 30-35% от складовите вместимости за бензин А-95 и дизел, както и около 10% от тези за бензин А-98. По Закона за запасите от нефт и нефтопродукти доминацията на групата е още по-голяма. Доста по-назад са "Сторидж ойл" и "Сакса" - съответно с около 10% и 6%, а далеч зад тях са "Инса ойл" и "Варна сторидж".


На въпрос дали с тези мерки държавата "удря "Лукойл" в предаването "Неделя 150 по БНР в неделя, 31 май, министърът на икономиката Емил Караниколов отговори: "Към момента имаме 6 или 7 участници, които държат всички данъчни складове. "Лукойл" притежава над 70%, влизането на държавата и отварянето на тези обеми по никакъв начин не може да създаде монопол или по някакъв начин да попречи на който и да е от представителите, които имат собственост в тези данъчни складове. По отношение на бензиностанциите, да обърнем внимание, информацията ще бъде пълна след около 1 месец, но има около 4500 бензиностанции и отделно 1200 ведомствени. Считате ли, че със 100 държавни бензиностанции държавата може да бъде монополист?!". На уточняващ въпрос отговори, че управляващите не се месят в работата на прокуратурата.


Депутатите одобриха и либерализацията на енергийния пазар


С друго решение Комисията по енергетиката одобри и промени в Закона за енергетиката, с които се предлага от 1 октомври всички потребители на електроенергия да минат на свободния пазар. На регулирания ще останат само битовите, предвижда проекта, чиито вносител е председателят на комисията Валентин Николов. (Какво предвижда той четете тук).


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обясни, че според евродирективата, по изпълнението на която България се бави, тези небитови потребители е трябвало да излязат на свободния пазар от 1 януари, но се е преценило, че е по-добре да не е в тежкия зимен период, а есента.


По време на обсъждането електроразпределителните дружества предложиха не всеки фризьорски салон, кафене или офис да сключват индивидуален договор с новите доставчици на ток, а да са унифицирани, защото иначе търговците, и разпределителите ще трябва да администрират всеки по 300 хил. договора.


От името на БСП депутатът Таско Ерменков изрази опасения, че свободният пазар не е достатъчно ликвиден и че цените там ще скочат, въпреки че в момента са ниски заради кризата с коронавируса и свитото потребление. Допълни, че повечето от тези небитови потребители са микропредприятия, с които търговците не искат да сключват договори заради малката печалба от тях. Ако те не сключат договори, трябва ад отидат при доставчик от последна инстанция, където цените "знаете какви са", допълни той. Посочи, че така ще се оскъпят и предоставяните от тях услуги. Препоръча между първо и второ четене на проекта да се намери решение на тези въпроси.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5702 Любопитно

  Аз само да питам - преди да се одобри създаването на държавна петролна компания, някой сети ли се да направи ревизия на какъв хал е БДЖ !?

  [email protected]
 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Колкото сегашната лотария печели в сравнение с тази на Божков, толкова ще печели и тази структура, в сравнение с частните вериги. За съжаление дотациите ще са на гърба на данъкоплатеца.

 3. 3 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2503 Неутрално

  Имаше един лаф по Тошово време:
  "Няма страшно - по-нататък ще го отчетем, като грешка!"

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3160 Разстроено

  Създаването на държавна петролна компания в началото на икономическа криза, без план за инвестиции и каквито и да било подробности за харченето на парите на данъкоплатците удивително прилича на другото безумие - Белене.
  Позорно действие от ГЕРБ, и един нормален човек не трябва да гласува повече за партия, правеща подобни извращения с парите ни.

 5. 5 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 635 Неутрално

  След като го отчетем като грешка, ще я подарим на някое от приятелчетата ни.
  Че държавата не може да я управлява ефикасно.

 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Винаги е притеснително, когато малоумни предложения се приемат единодушно. Значи всеки ще има келепир. Очаквам продажби на терени на безумни цени, предлагане на туби нафта и бензин на половин цена и какво ли още не. Тъпо, много тъпо.

 7. 7 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 111 Неутрално
 8. 8 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2503 Неутрално

  ...Позорно действие от ГЕРБ, и един нормален човек не трябва да гласува повече за партия, правеща подобни извращения с парите ни.
  —цитат от коментар 4 на boevbisser


  Съгласен съм, но не виждам по-добра.
  Освен да потърся сред "патриотите".

 9. 9 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Краденето продължава. Затова БСП оглушително мълчи.

 10. 10 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Колкото сегашната лотария печели в сравнение с тази на Божков, толкова ще печели и тази структура, в сравнение с частните вериги. За съжаление дотациите ще са на гърба на данъкоплатеца.
  —цитат от коментар 2 на Lazarus


  Само дотациите ли? А строителството на стотина бензиностанции на гърба на марсианците ли ще са?

 11. 11 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 382 Весело

  240 разбойници.
  —цитат от коментар 7 на helemong


  Барба Ганьос и 240- те разбойника...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 12. 12 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 66 Любопитно

  Опа, свежа пара в нечии гуши...

 13. 13 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Велико е 44-то НС. По всички медии се говори за рекета на премиерчето, те, 240 депутата, дъждец ръмял....

 14. 14 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  "Таско Ерменков от БСП обяви от име на партията си, че проектът ще бъде подкрепен, защото той е в унисон с водената от нея политика."

  Благодарим з уточненито.

  ГЕРБ изпълнява политиката на БСП.

  Две партии - една цел!

 15. 15 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Оставка на правителството!
  Оставка на народните представители и избори за Велико Народно събрание!
  Спрете безумията и реставрацията на социализма!

 16. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3683 Весело

  Само така.За да засилите конкуренцията върнете"Плод и Зеленчук"табелките"Образцов Дом"Балкантурист"и до изборите мислете какво друго да върнете.

 17. 17 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  А бе добре да се възстановят и ТКЗС-тата, но ще трябва да се намерят и стотина хиляди балами да работят срещу паница боб, по един месец, всяка есен.

 18. 18 Профил на Geburg
  Geburg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когато всички мислят еднакво, значи никой не мисли.

 19. 19 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Спешно трябва да се замаже днешния гаф на прокуратурата на Територията:
  https://vstoykov.blogspot.com/2020/06/blog-post.html?fbclid=IwAR2N0atFjjkUzKIM6-MvjCdnzlXb7jaVCkk7pB9jhXtsQ7oiN_g5I7eII10&m=1

  Прокурорските снимки са от февруари месец!
  ПРОКУРАТУРАТА ЛЪЖЕ!
  Представяте ли си до какво ниво е паднала българската прокуратура?!? Начело с мутромилиционер от Магнаурската школа, българската прокуратура се е превърнала в силова групировка по модела на бригадите на ВИС и СИК!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 20. 20 Профил на pon18646697
  pon18646697
  Рейтинг: 10 Разстроено

  Коментарите в Дневник са все по-клиширани и безинтересни. Тука само тролове останаха.

 21. 21 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 465 Весело

  КОМУНИЗМА СЕ ЗАВЪРНА!!!
  Кризата с корона-вирусът изкара на яве, че всички партии в парламента са комунистически и гласуват в единен строй :-)

 22. 22 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Държавна петролна компания - проект без бъдеще

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 23. 23 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 663 Разстроено

  Няма абсолютно нищо, наподобяващо държава тук.

 24. 24 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1400 Неутрално


  "Лукойл", "Петрол" системно не плащат данък печалба.
  Всяка година пишат, че са на загуба.
  Измамници нагли.


 25. 25 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1815 Весело

  Само така.За да засилите конкуренцията върнете"Плод и Зеленчук"табелките"Образцов Дом"Балкантурист"и до изборите мислете какво друго да върнете.
  —цитат от коментар 16 на chicago514


  1001 стоки и КифБанМекГеврек :))

 26. 26 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 382 Весело

  Единодушно... Тва баш като при бае тодар. Остава само и един член да се оправи - този за ръководната роля на партията...
  Очевидно този път всички са поканени на софрата и ше има доста мазничко, пърдон "тлъстинки" беше май...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 27. 27 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Да ни е честито началото на новата петилетка!

  Години наред нито една институция да не намери нищо нередно на пазара на горива и накрая държавата да тръгне да "бори" "несправедливостта" на пазара чрез държавни бензиностанции е тотално падение!

  От една страна признава, че собствените й институции са напълно импотентни.
  От друга директно се присмива на всички данъкоплатци като им казва: "Ще си направим нова далавераджийница с вашите пари", а след някоя и друга годинка правилните хора ще я приватизират!

  Междувременно мат'ряла ще плаща и за руски тръби и за АЕЦ и ще блее щастливо, че силната държава в лицето на лидера на нацията се "грижи" за обикновения човек

 28. 28 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1205 Гневно

  Пак ще грабят раята по заповед на руските си господари!

  Гнус!

 29. 29 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Дано тези промени с влизането на държавата
  доведат до регулиране(уеднаквяване и намаляване) на цените на горивата за крайния потребител.
  Дано това не е поредния начин да се краде бедния българин.

 30. 30 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Не бъркайте държавното участие с държавния монопол.
  Никакъв "комунизъм" не се връща.
  Напротив. Всички добре знаете, че ИМА КАРТЕЛ!
  Разни полуграмотни нищожества вальозлатевци, гришаганчевци са си направили частен комунизъм.
  Плащаме им го ние.

 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Любопитно

  Ето един жив пример ще дам. В Пловдив по бензиностанциите цената на метан-а е около 1.50, а в Смолян-1.90...?
  Защо?

 32. 32 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  УДРИ срещу картела!
  УДРИ!

 33. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Държавна лотария, държавно ВиК, държавни бензиностанции...
  Не бе, нищо не намеквам... просто наблюдавам...

 34. 34 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1815 Любопитно

  До коментар [#31] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Щото Смолян е по-далеч от Пловдив?

 35. 35 Профил на pon18646697
  pon18646697
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Всички форми на собственост според конституцията са равни. Основаването на още една компания в бранша, пък била тя и държавна само трол от ДеБъ може да тълкува като връщане към комунизма. Щото тия хора доказано нямат връзка с главния мозък. Те имат само една гънка на мозъка - да плюят Боко.

  С което за съжаление му правят услуга.

 36. 36 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#34] от "nema_labavo":

  Хубу де... във Враца колко е метана? А във Плевен?

 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#35] от "pon18646697":


  Виж сега, давай го по-семпло!
  Реши ли някой горе да краде-краде без оглед вида на собствеността!
  НЪЛ тъй?

 38. 38 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#30] от "Шоуто на щаба":

  И как се е случил този картел?
  Дали има нещо общо с изпълнителната власт?
  А каква е световната практика за борба с картелите?

 39. 39 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Аз само да питам - преди да се одобри създаването на държавна петролна компания, някой сети ли се да направи ревизия на какъв хал е БДЖ !?
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  От тези на снимката и техните кукловоди не очаквай нищо. Агент Радулов, агент майк, агент иван и т.н. са хората, които днес определят развитието на България. Всъщност тя не се развива, а загива, за съжаление.

 40. 40 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#30] от "Шоуто на щаба":

  "Всички добре знаете, че ИМА КАРТЕЛ!""

  Правителството обяви ли официално съществуване на картелно споразумение при дистрибуцията на горива? Да или не? И факт ли е официално?
  Защото ако има така изрично становище на правителството за картел, подкаскВсички добре знаете, че ИМА КАРТЕЛ!тното пространство трябва да се задейства немедлено.
  Трябва да се установи, кой и защо е допуснал това от страна на държавата.

 41. 41 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  До коментар [#38] от "Fiji":

  Да ама нали виждаш че ние ПО ОТНОШЕНИЕ НА КАРТЕЛИТЕ сме извън всякаква световна практика🤓

 42. 42 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#40] от "gmbh":

  Такааааа. Да си дойдем на думата....😂

 43. 43 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#36] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не зная. Трябва да са еднакви цените навсякъде ли, или да са колкото в Пловдив?

 44. 44 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#43] от "nema_labavo":


  На мен ми харесва да са максимално ниски... Ей така поне като паднат горивата чат-пат и бензиностанциите да ги свалят.. имам изподнадвпредвид

 45. 45 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Любопитно

  До коментар [#43] от "nema_labavo":


  Чакай сега и аз да питам така като побудала. Ако има примерно две държавни бензиностанции-едната в Смолян ,другата в Пловдив- цената на метана една и са ли ще бъде в двата града?

 46. 47 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Защото ПРИМЕРНО НА МЕН НЕ МИ ПУКА какъв вид ще да е собствеността на дадена бензиностанция. Важното е да мога да си зареждам колата с ЕФТИН МЕТАН ПРИМЕРНО.

 47. 48 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1815 Весело

  До коментар [#44] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  На теб вероятно, най-много ще ти хареса метана да е без пари. На теория може, като събираш в балон това, което изспускаш.Но, не съм сигурен, дали ще ти е без пари трансфера в колата :)

 48. 49 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  До коментар [#48] от "nema_labavo":

  Е, сега пък ти... била съм искала ,, без пари”.
  Аз да не съм депутат.

 49. 50 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  Следващото ще е държавен Балкантурист и държавно Енерго. Ревете соросоиди!

 50. 51 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1815 Весело

  До коментар [#45] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Аз ще ти отговоря като по-будала. Ако двете бензиностанции са на една и съща държава, но в различен регион, следва да имат различни цени. Ако са на две различни държави, не мога да отговоря. И, по дяволите, кой кара на метан?

 51. 52 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Не ми харесва тази тенденция. Държавен мега холдинг ВиК, държавни хазартни игри, държавни данъчни складове, държавни бензиностанции. Свръхцентрализацията става все по-видима. Против съм. Всичките държавни холдинги работят на загуба. БЕХ, БДЖ, Мариците...вероятно и други.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 52. 53 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  До коментар [#51] от "nema_labavo":

  Ами и на метан карат някои по дяволите

 53. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  До коментар [#52] от "tsyrvulan":


  Нищо! Може след това да дойде масовата приватизация😂..
  Пък може след това и да е по-честна

 54. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  Ох я да хапна две три вафли ,,Споко” че пак нещо ми се обажда нервата...

 55. 56 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1610 Любопитно

  Кога да очакваме петилетни планове?
  И как ще броим петилетките - от Първа ли ще започнем или ще продължим с Десета петилетка.

 56. 57 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  До коментар [#56] от "Virgin":


  Тиии недей забравя за коронавируса ако обичаш.
  Много бързаш да мислиш за петилетки.
  Аз утре незнам дали ще осъмна
  Давай го такааа по-семпло.

 57. 58 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1815 Весело

  До коментар [#53] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  А представяш ли си, ако можеше и на дъждовна вода? В тропиците колко ли километра щяха да навъртат? Нямаше да ти се налага да пътуваш от Смолян до Пловдив, за да сипеш до горе метан, Фул макс. Ефтин метан :)

 58. 59 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1768 Любопитно

  До коментар [#33] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Държавна лотария, държавно ВиК, държавни бензиностанции...Не бе, нищо не намеквам... просто наблюдавам...
  —цитат от коментар 33 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Какво наблюдавате? Как Бойко Борисов сбъдва младежките си мечти?

 59. 60 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#31] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ето един жив пример ще дам. В Пловдив по бензиностанциите цената на метан-а е около 1.50, а в Смолян-1.90...?Защо?
  —цитат от коментар 31 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  До коментар [#45] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  До коментар [#43] от "nema_labavo":Чакай сега и аз да питам така като побудала. Ако има примерно две държавни бензиностанции-едната в Смолян ,другата в Пловдив- цената на метана една и са ли ще бъде в двата града?
  —цитат от коментар 45 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  До коментар [#46] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Една и съща!
  —цитат от коментар 46 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Точно така - една и съща ще бъде. По 2,50 лв.

 60. 61 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#60] от "Един препатил":
  Ами тогава ми харесва да са държавни😂

 61. 62 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  До коментар [#58] от "nema_labavo":


  Абе то и с каруца може, ама ако я теглиш ти.

 62. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7702 Неутрално

  Всички са от един дол дренки в този парламент. А хората мислят, че са гласували за различни партии.

 63. 64 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1815 Весело

  До коментар [#62] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Немаш грижи, само метана да ти е евтин :)

 64. 65 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 567 Весело
 65. 66 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 567 Весело

  Държавен хлебозавод кога?

 66. 67 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Десислава Танева се опита да разреши част от проблемите в земеделието (неразрешени и създадени от ГЕРБ) чрез търговските вериги. Това изобщо не е начина за оправяне на тези проблеми. По идентичен начин колегите и некадърници от ГЕРБ се опитват да решат проблемите в енергетиката (проблемите с горивата са една малка част от енергийните проблеми и загубите плащани от населението ), чрез държавни бензиностанции. Това няма да доведе до нищо, защото решаването на един проблем изисква съвсем друг подход. За съжаление при ГЕРБ крадци приоритетите са други.

 67. 68 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Не бъркайте държавното участие с държавния монопол. Никакъв "комунизъм" не се връща.Напротив. Всички добре знаете, че ИМА КАРТЕЛ!Разни полуграмотни нищожества вальозлатевци, гришаганчевци са си направили частен комунизъм. Плащаме им го ние.
  —цитат от коментар 30 на Шоуто на щаба


  Тоя картел се бори с работещи институции и ефективни контролиращи органи, а не със създаване на държавна бензиностанция.

 68. 69 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#68] от "danubian.whale":

  Следващия логичен ход би бил - държавни ЕРП. Те май се опитаха с ЧЕЗ.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 69. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  Бай Тошо може да спи спокойно. 80-те % имат пълно представителство в парламента, сега могат да му занесат един венец на гроба.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 70. 71 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Една бензиностанция на Марешки в Люлин свали цените в една четвърт от София .

  Ако се направят още три-четири в останалите райони на града , то няма как да не се отрази на цените в Центъра , Младост ,Дружба и т.н. !

 71. 72 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Незабавна оставка на крадливото правителство! И връщане на демокрацията, а не на социализма и Балкантурист!
  500 милиона от НАШИТЕ пари ще откраднат. Легално! А нямаме болници, училища и детски градини!!!

 72. 73 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  До коментар [#66] от "danubian.whale":

  😂😂😂

 73. 74 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Весело

  До коментар [#72] от "Ksharp":

  То точно толкова им липсват в хазната от Божков(нали така казаха!).

 74. 75 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Карабастуне, БДЖ е на такъв хал на какъвто след няколко години ще бъде новата Държавна Петролна Компания! Тъжно е, но ни управляват откровени крадци!

 75. 76 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  Скоро и ТКЗС! Да не забравите, че ГЕРБ са дясна партия, ей!

 76. 77 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Значи БКП и БСП са в унисон с политиките.
  Явно голяма мръвка се предвижда.

 77. 78 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  По принцип да за ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ, и трябва да има и в други сектори.

 78. 79 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Краденето продължава. Затова БСП оглушително мълчи.
  —цитат от коментар 9 на historama


  Мълчи и се облизва.

 79. 80 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Бързат, шайката, че избори идат и май им се задава края

  No Pain No Gain
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK