ТЕЦ "Бобов дол" получи нова забрана за горене на отпадъци

ТЕЦ "Бобов дол" получи нова забрана за горене на отпадъци

© Надежда Чипева, КапиталТЕЦ "Бобов дол" получи нова забрана от РИОСВ -Перник, и РИОСВ - София, за изгаряне на отпадъци, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Такова ограничение беше наложено на 9 април, но със спиране на предварителното изпълнение на принудителната мярка от Върховния административен съд на практика разрешиха разпломбиране на техническите съоръжения и пускането им в действие.


Новата забрана става факт, тъй като от ТЕЦ "Бобов дол" не са въвели визуален контрол и ясно видеозаснемане на всички точки от площадката при приемане на отпадъците и при извършване на процесите по последващо третиране и проследяване в реално време. Освен това не е създадена техническа възможност за осъществяване на контрол върху дейността и се възпрепятства възможността за проследяване на приеманите на площадката отпадъци по вид и обем, както и процесът по последващото им оползотворяване от контролните органи, казват от МОСВ.


След среща между министъра на околната среда и ръководството на "ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД се стигнало до решение на съвета на директорите в предприятието то вече да не използва РДФ модифицирани горива в своите мощности.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK