Банката за развитие е придобила 70% от увеличения капитал на ПИБ (допълнена)

Банката за развитие е придобила 70% от увеличения капитал на ПИБ (допълнена)

© Георги КожухаровЧрез Българската банка за развитие (ББР) държавата е придобила 70% от увеличението на капитала на Първа инвестиционна банка (ПИБ) на проведения в сряда аукцион. Това са около 140 млн. лв., с което държавата става акционер в институцията с дял от малко под 19%. Общо увеличението на капитала е за 200 млн. лв. и се налага заради установения при проверка от ЕЦБ миналата година капиталов недостиг. Попълването му е последното неизпълнено досега изискване към кандидатурата на България за влизане първо в чакалнята на еврозоната - механизма ЕРМ-2, а впоследствие и в еврозоната и в банковия съюз.


На извънредно заседание днес правителството разреши на ББР да придобие акциите, с което увеличи секторите, в които завзе територия. Оправданието е, че залогът за това е влизането на България в чакалнята ва еврозоната. В допълнение ще бъде увеличен капиталът на ББР.


Как се стигна дотук


За компенсирането на недостига в капитала на ПИБ вече имаше няколко неуспешни опита като веднъж Комисията за финансов надзор върна проспекта на банката за увеличението за ремонт. Другата банка с недостиг - Инвестбанк, обяви, че го е компенсирала окончателно, това е станало през март, обяви днес финансовият министър Владислав Горанов.
В началото на заседанието, на което по традиция се пускат телевизионните камери, за да предават на живо изказване на премиера, Борисов обяви, че това е последното изискване, с което се гарантира стабилността на банката. "Изключително важно да влезем в банковия съюз, защото това гарантира, че всички български банки са под контрол. И чакалнята на еврозоната дава допълнителна сигурност за това, че сме в Европа на първата скорост и няма да изпаднем на втората", заключи той.


На пазара до сряда никой не бе записал акции от увеличението на капитала на ПИБ и така се сигна до риск държавата да не успее да изпълни единствента останала пречка пред изпълнението на изискванията за влизане в чакалнята на еврозоната.


Изключително важно е да се влезе в банковия съюз, защото това гарантира не само стабилност, но и контрол на всички български банки. А чакалнята на еврозоната дава допълнителна сигурност за това, че сме в Европа на първата скорост и че няма да изпаднем на втора скорост, защити решението на правителството премиерът.


Увери, че с това всички изисквания, които са поставени към България, са изпълнени, за което България била поздравена от еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер, защото стриктно е спазила всичко, договорено с ЕЦБ и ЕК. "Защото целта е този процес да приключи юли, а и веднъж завинаги и българите да не се плашат, че някой ще им фалира банките. Защото знаете имаме шампиони - някои от нашите политически опоненти са успявали да фалират по 15-16 банки, други само по една", обяви той, имайки предвид банковата криза през 90-те години на миналия век и КТБ по време на кабинета "Орешарски". Похвали се, че "с огромни усилия успяваме да върнем обратно милиарди след това, но за това трябват години".


Днес Борисов увери, че тези акции "след това ще бъдат изкупени от банката на пазарни цени с лихви и няма да загуби по никакъв начин ББР и държавата. Да го има записано". След това сложи точка на изявлението си, като удари с чукче, подобно на използваното от съдиите.


Какво ще прави държавата в ПИБ


Финансовият министър увери, че ББР ще може да участва пълноценно в управлението на ПИБ като гарант за увеличение качеството на управлението и допълнителна гаранция за стабилността на банковата система като цяло. В отговор на въпрос посочи, че предстои ръководството на държавната банка да влезе в разговори с другите акционери за "подобаващо участие" в органите на управление на ПИБ.


В отговор на нъпрос се разбра, че капиталът на ББР ще бъде увеличен заради операцията. Министърът обясни, че държавната банка вероятно разполага и със собствен ресурз за целта, но той държи да няма съмнения, че по-рано налетите през годината 700 млн. лв. за мерки свързани с коронавируса няма да се насочени към ПИБ. Това и налага новото увеличение, с което собственият капитал на ББР вече вероятно ще надхвърли 1.5 млрд. лв., изчислява "Капитал".


Освен това в доклада си посочва, че ББР няма клонова мрежа, докато ПИБ разполага с една от най-добре развитите и ефективни клонови мрежи на пазара на банки, което ще даде възможност на ББР да се възползва от този потенциал, "като използва съществуващите дистрибуционни канали и експертиза на банката, при бъдещи програми за финансиране на малки и средни предприятия".


Увери, че участието на държавата в цялата операция не представлява държавна помощ, а от думите му се разбра, че въпросът е бил консултиран с Брюксел. Изискването операцията да не бъде приета за непозволена държавна помощ, нарушаваща конкуренцията, е частният интерес към увеличението на капитала да е поне 30%, посочи министърът на икономиката Емил Караниколов. Той е бил точно толкова на проведения аукцион на Българската фондова борса. Днес Горанов говореше за частни инвеститори в множествено число. Кои са те предстои да се разбере от данните на Централния депозитар, който оповестява всеки акционерен дял над 5% на публичните дружества.


"Капитал" посочва, че в този случай държавата се опира на възприетите от ЕК правила за рекапитализация на банки още при предишната криза, които позволяват такава намеса да не се смята за държавна помощ.


От разясненията на финансовия министър се разбра, че ББР няма да бърза да се разделя с дела си в частната банка, а това ще стане, когато има добра оферта за покупката на акции на ПИБ.


"С този дял ББР съм убеден, че ще реализира доходност", обяви той в подкрепа на казаното по-рано и от Борисов. Обясни, че в момента балансовата стойност на акциите на ПИБ е над 8 лв., а когато България влезе в банковия съюз и в чакалнята на еврозоната и получи заради това по-висок кредитен рейтинг, то и цената на активите на българските компании ще се повиши.


"Няма планове ББР да се разпорежда веднага с тези акции. (...) В момента, в който нашите прогнози се сбъднат или когато се появи системен външен инвеститор, а такива интереси са проявявани неведнъж, доколкото ми е известно, тогава ББР може да излезе от тази инвестиция с нелош положителен резултат", допълни той.


Пазарна ли е цената


Тъй като ПИБ е публична компания, увеличение на капитала си тя може да направи само на официалния пазар на Българската фондова борса. Първият опит да го увеличи бе през декември, когато тя планираше да набере 200 млн. лв., като предложи 40 млн. акции по 5 лв. Към онзи момент сделки с нейни акции имаше на цена от около 3 лв. "Капитал" припомня, че след това дори бе направен опит да се прокара увеличение на 8 лв., но се върна към първоначалния вариант. Това стана с одобрения в края на април преработен проспект да публично предлагане. Изданието коментира, че държавата сега придобива "само" два пъти по-скъпи от борсовата цена акции, като обосновката в проспекта на ПИБ е, че заради ниската ликвидност на българската борса цената не отразява действителността и затова са взети предвид и оценките от банковите придобивания в страната от последните години.


В момента платената от държавата зена надвишава около два пъти пазарната цена на акциите на банката.


Такива аргументи изтъкна на пресконференцията и финансовият министър, който се спря обстойно на въпроса с цената. В доклада му, представен пред Минстерския съвет, се казва, че "емисионната стойност е определена на базата комплексен анализ на ключови параметри, а емисионната стойност бе потвърдена от КФН като справедлива и определена въз основа на обективни критерии. При определяне на относимата пазарна цена на акциите са взети предвид изискванията на Международните стандарти за оценяване".


И пазарите, и инвеститорите не са толкова активни в условията на пандемия, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който е настоящият принципал на ББР. С това той опита да обясни защо се е наложило държавата да се намеси в увеличението на капитала при липса на частен интерес, който е по-лесно обясним за цената, която надвишава пазарната. "ББР участва на открития аукцион при публично обявени цени и условия, наравно с всички останали инвеститори", пише в доклада на Горанов.


Ако операцията по увеличението на капитала на ПИБ приключи успешно, може да се очаква през юли решение за приемането на България в банковия съюз, обяви още Горанов. През миналата година, когато бе попарена кандидатурата на България за чакалнята на еврозоната, й се наложи да поеме ангажимент да отговори едновременно на изискванията за влизане в банковия съюз и в чакалнята.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (193)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Ще бъдат изкупени на пазарни цени... Ти си ги купил на 5 лева при цена от 2. За колко ще ги купят обратно Цеко и сие?

 2. 2 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 870 Гневно

  Днес Борисов увери, че тези акции "след това ще бъдат изкупени от банката на пазарни цени с лихви и няма да загуби по никакъв начин ББР и държавата. Да го има записано".

  Аман от галфони! Как АД ще изкупува собствени акции? И какви са тези лихви? Акции на публична компания се изкупуват на борсата по пазарен курс!

 3. 3 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Ашколсун.
  Наливайте пари в джобовете на НЕКАДЪРНИЦИТЕ Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев дето понеже фалираха вече една банка и по Закона за банките нямат право да управляват друга!
  ...
  И ако си мислите, че с тази корупция ще влезем в ЕРМ - хаха... на върбова сряда!
  Никакви акции няма ни вкарат там.

 4. 4 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 535 Гневно

  "Банката за развитие е придобила 70% от увеличения капитал на ПИБ"

  Само заради това тоя от снимката трябва да бъде разчекнат.

  П.П. Дано съдът да оправи нещата.

 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Честито на акционерния мат'рял!

  140 млн. левчета на 7 милиона акционери - по 20 левчета на акцийка излиза!

  Прочее ... честито и на Цеко, Георгиус и Жирардели!

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  Влезем ли в еврозоната ПИБ ще е първата банка, която ще изчезне, купена за стотинки.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на hsi
  hsi
  Рейтинг: 233 Весело

  Защото знаете имаме шампиони - някои от нашите политически опоненти са успявали да фалират по 15-16 банки, други само по една", обяви той, имайки предвид банковата криза през 90-те години на миналия век и КТБ по време на кабинета "Орешарски".

  А собствениците на тази банка колко други са фалирали ? :)

 8. 8 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2497 Неутрално
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  Няма ли някоя мисирка да пита сврилото, защо изкупи акциите на 2 пъти над борсовата цена?

 11. 11 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Честита придобивка българи!
  Утре банката за развитие да придобие 70% от кораб на морското дъно претърпял корабокрушение и да го купи на двойна цена.

 12. 12 Профил на Heavy Horses Ltd.
  Heavy Horses Ltd.
  Рейтинг: 463 Разстроено

  Ще ги изкупи на пазарни, или на още по-символични цени...

 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  ... Днес Борисов увери, че тези акции "след това ще бъдат изкупени от банката на пазарни цени с лихви и няма да загуби по никакъв начин ББР и държавата. Да го има записано". След това сложи точка на изявлението си като удари с чукче подобно на използваното от съдиите ...

  Тоа вече съвсем се е разпасал и вживял!

  Пазарни цени с лихви?
  При положение, че трябва да се покрие чисто като акция над 100% марж, от 2 до 5 без "лихви" дори?

  Мошеник нагъл!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Ей това се казва изненада! Повечето анализатори очакваха акциите да бъдат купени от Дойче банк или поне от Deutsche Bahn.

 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Ще ги изкупи на пазарни, или на още по-символични цени...
  —цитат от коментар 12 на Heavy Horses Ltd.


  За да е поне "без загуба", без "лихвите", елементарната сметка показва, че ПИБ трябва да "върне" акциите наполовина на стойността им.

  Още като деца казвахме - а корабче плува ли?!

 17. 17 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Цеко и компания източиха банката да си купуват бизнеси в България и чужбина, а ние им платихме 140 милиона. Ашколсун Тикво, машаллах.

 18. 18 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Ако ББР плаща днес по 5 лева, защо на борсата цената днес, в деня на продажбата е 2.65?
  Някоя мисирка няма ли ли да пита как така се плаща двойно, само Цеко и Ивайло да си останат собственици?
  Кой нормален има борсова загуба от 47% на момента? Защо държавния дял е само 19%, а не по борсови цени - 28% и Цеко и Ивайло да не са с над 50% дял?

  Само това пилеене на държавни пари в условията на огромна криза е не само за оставка, а и за съд. Борисов на един дъх подарява 65 МИЛИОНА лева на Цеко и Ивайло???

 19. 19 Профил на jel47547128
  jel47547128
  Рейтинг: 238 Неутрално

  В случая, целта оправдава средствата

 20. 20 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 721 Весело

  В случая, целта оправдава средствата
  —цитат от коментар 19 на jel47547128


  И Божков така твърди. "Не исках да плащам, но ми трябваше съпорт."

 21. 21 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Днес Борисов увери, че тези акции "след това ще бъдат изкупени от банката на пазарни цени с лихви и няма да загуби по никакъв начин ББР и държавата. Да го има записано".Аман от галфони! Как АД ще изкупува собствени акции? И какви са тези лихви? Акции на публична компания се изкупуват на борсата по пазарен курс!
  —цитат от коментар 2 на john_3volta


  защо пишеш глупости като не си наясно с материята? Как да няма обратно изкупуване на акции на публична компания?

 22. 22 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 270 Гневно

  Подарък им направи ББ с наще пари, ама защо и толкова глупости наговори?!
  Пеленачета ли сме, бавноразвиващи ли та да се хванем???

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 25. 25 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 424 Весело

  Шиши я източва, държавата го покрива.. схема Слънце, като нашия премиер. Гарантирано от "Граждани за европейско развитие на БЪлгария".. :))))

 26. 26 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Важното е да има стабилност, да не се върнат социалистите на власт, за да могат комунягите от гепп и техните коалиционни партньори от дпс да грабят на воля.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 27. 27 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Ако питате Гечев, той е на мнението на повечето форумници. Според мен контролът на Европейската банка е особен важен. Тези с лошите кредити и тези, които искат да продължават да взимат такива, това не ги устройва. След този контрол заемите ще са срещу солидно обезпечение, както за обикновените хорица.

  Исках да купя един парцел в с. Пожарево. Съдебният изпълнител не можеше да го продаде и за 15К Евро, а БУЛБАНК им беше дала 91К Евро заем с обезпечение този парцел.

 28. 28 Профил на Acid
  Acid
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Поне след КТБ да си бяхме взели поука...

  За собствениците печалбите, за данъкоплатеца загубите

  Честита ви нова (квази-)държавна банка. Поне 1/4 такава. От вчера ПИБ вече е на практика 26% собственост на Република България. След 2 седмици ще стане официално. Изигра се пошлата порнография, при която бившият финансов шеф на ПИБ бива назначен за управител на държавната Българска банка за развитие, за да налее наши пари към бившия си работодател.

  Още от началото на април когато Живко Тодоров смени Стоян Мавродиев като управител на ББР знаехме, че ще се случи. Това, разбира се, не прави нас, данъкоплатците акционери. Не, ние дивидент няма да получим. Само ще покрием загубите. За какво са данъкоплатците иначе?! А печалбите? Печалбите си остават за частните собственици и политиците, които ги покровителстват. Както винаги. Класически пример на „национализация на загубите“ и „приватизация на печалбите“.

  Разбира се, министър Караниколов ще обиколи всички телевизии да обяснява как това наливане на пари от джоба на обикновения българин в ПИБ (и собствениците ѝ) е неизбежно. Защото сме в криза. Защото трябва да влезем в ЕРМ2. Защото, защото, защото…Всичко, което ще излезе (и вече излиза) от неговата уста (и на Борисов и на Горанов) е лъжа. ПИБ всъщност можеше да си набере капитала напълно пазарно. Но цената беше ниска и ако го беше направила, досегашните собственици щяха да се сбогуват с мажоритарния си дял. А това явно не е политически удобно.

  https://ekipbg.com/pib/?fbclid=IwAR1DoOexIpIsjsdmlZIpmVtXWFEpM6b2aKCJnbj0FRjaZpQQj-g_j_bg9Dk

 29. 29 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  [quote#21:"bobinews"][/quote]

  Глупостите ги пишете вие. Човека го е написал ясно: Акции на публична компания се изкупуват на борсата по пазарен курс! Пък за бисера с лихвата на мутрата - за пореден път ни демонстрира глупостта и невежеството си.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 30. 30 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  .... Борисов увери.... "

  НА този мошеник думата не струва нищо.

 31. 31 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#1] от "falkoneti":

  Това е лакардийка за неграмотните гербиджи да има с какво да преглътнат. Няма вариант някога Пиб да стигне пазарна цена от 5 лв.

  Днес е петък - "Ден на Истината" за Вожда и Учителя.

  Какво ще стане може да се предположи с някаква степен на вероятност, като дойде НЯКОГА момента, ще врътнат схема, при която Пиб да "придобие" я дцк, я нещо друго и да си прихване цената на обратното изкупуване от ББР.

  Важното на Матр'яла да му цъка на екранчето "пазарни цени" и "лихви". И милиардите от КТБ, дето са ги "върнали".

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 32. 32 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  Поне след КТБ да си бяхме взели поука...
  —цитат от коментар 28 на Acid


  Ми те си взеха!
  Услади им се!

 33. 33 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ... Ще бъдат изкупени на пазарни цени... "

  Ми той пазара ясно показа, че не иска да инвестира в мафиотска Банка. Кого лъжеш Борисов?
  За пореден път наливат пари на данъкоплатците в тази мутринско мафиотска банка.

 34. 34 Профил на Acid
  Acid
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ей така като стане, значи. Продадоха му къщата, дето я няма. И още го разследват за пране на пари, пустите каталунци.

  For sale the Esplugues house linked to the money laundering plot that splashes the Bulgarian Prime Minister

  https://www.elperiodico.com/es/politica/20200611/venden-casa-esplugues-vinculada-trama-blanqueo-primer-ministro-bulgaro-7984340

 35. 35 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Вчера фандъчката се оплакваше от собствениците н неработещите лифтове. Кауза и тем подобни. А през това време баце им налива от нашите пари. Яко.
  Че и с лихви щял да ни ги върне. Матряла радостно скимти. А какви ги разправя ЕЦБ оня ден не дочува.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 36. 36 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Тия, само за да се задържат още седмица-две на власт, са готови на всичко.

 37. 37 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 855 Весело

  Ех, огромна е мъката на "красивитета", че България ще направи крачка към еврозоната. Те си сакат Мая, Румен, Копейкин...., ама пък са по-десни от най-десните.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Acid
  Acid
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Докато 90% от българите приемат напълно реалния пладнежки грабеж на ОПГ-то за нещо абстрактно, което не им бърка директно в техния джоб така ще е...

  Голямото спасяване на бандитската банка минава и през наливане на евромилиони по непрозрачен начин заради коронакризата.

  ФОНД МЕНИДЖЪР НА ФИНАНСОВИ ОБЛАГИ В БЪЛГАРИЯ
  Коронавирусът налива 400 млн. лв. европари в ПИБ и близките до ГЕРБ „стартъпи”

  https://bivol.bg/fnf-pib-covid19.html?fbclid=IwAR1r1EAjFPIDrAft1UNbTGJ4yo8uLpBEtDxA-mBqDx53wjBoVqMwMU4R-_Y&__cf_chl_jschl_tk__=d8147d5ffc0524833f868ea2fee92a502d90060f-1591957388-0-AdyuJjL--9wXHAeEQPT3Jmo_qklOO3Vxx20t5fw2O6fy9_sxYbOWm7kPxMbeMzR4xwBkRYJriy6mmCZ7ZJaA8kR-WvBnbxvv7qMomO0B335BrGmB7USh8deVrdSOIN-ZaWXyxU1h4z0SCMEFk4Rmr8rxJN1KgYNgOpkVLkYpbRa9KrsxR27odHyyLaljIUaZsGiTCznGxR_QhsE0dredLKlvO4z6w-o1zA3FpGwhZwopIGVXsFsJ8Q91RxeyxSAkz-hoDiJtEfdAhHvjfHHhJAWPJXQzovv98Z-WUlNVWxh1Tg_QMzfJwcN9GuNy6_DqV1hl89OOIxe22IVDn7qGchne4UGG82asb6QD68ZKeyhopapJNqwGPzfPw287v7t-c8indPbXUP94aSLhiAMWidQ

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 535 Гневно

  До коментар [#21] от "bobinews":

  Да оставим всичко останало и да обърнем внимание на Търговския закон:

  Чл. 187б. (Нов - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) (1) Дружеството може да изкупи собствени акции въз основа на решение на общото събрание на акционерите, което определя:
  (3) (Доп. - ДВ, бр. 66 от 2005 г.) Изкупуването се извършва при съответно прилагане на чл. 247а, ал. 1 и 2. Общата номинална стойност на изкупените акции и на тези по чл. 187а, ал. 4 не може да надхвърля 10 на сто от капитала. За изкупените акции, които надхвърлят този размер, се прилага чл. 187г.

  Чл. 187г. (Нов - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) Ако дружеството е придобило собствени акции в нарушение на чл. 187а до 187в, те трябва да бъдат прехвърлени в едногодишен срок от придобиването им. В противен случай акциите се обезсилват и се прилага чл. 200, т. 2.

  Чл. 200. Капиталът може да се намали:
  1. с намаляване на номиналната стойност на акциите;
  2. чрез обезсилване на акции.


  Тоя от снимката как предлага да се случи това, което казва? Ще промени закона специално за ПИБ за да не си намалява капитала?

  Айде да спре да приказва глупости, а? Народът не е съставен предимно от тъпи ГЕРБави калинки.

 42. 42 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Весело

  Това с пазарните цени, не го е казвал Борисов и е манипулация поредна.
  В неговия си стил каза, че ще бъдат обратно изкупени на същата цена с включени лихви.
  Това каза
  Нито каза за 2 лева, нито за 5 лева, нито пазарни цени и след това удари с едно дървено чукче ...

  Къде са разбирачите дето прорукуваха , че ще ни дърпат ушите затова.
  Оказа се че сме в постоянен контакт с ЕЦБ и правим това което ни нареждат от там за да ни приемат в чакалнята.
  Нито ще има наказания , нито лъжем и заблуждаваме някой

 43. 44 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 482 Любопитно

  Хм, според оповестена вчера информация имаше 2 сделки с книжата, едната за 108млн права и една за остатъка. Явно голямата сделка е от държавата, но тия 108 млн права се изчисляваха на 26% от капитала, а не на 19%, както обявява Борисов. Ако някой може да каже от къде идва разликата?

 44. 45 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Към този момент това е правилното решение, отделен въпрос е защо се е стигнало дотук.

 45. 46 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 721 Весело

  Ех, огромна е мъката на "красивитета", че България ще направи крачка към еврозоната. Те си сакат Мая, Румен, Копейкин...., ама пък са по-десни от най-десните.
  —цитат от коментар 37 на todor._89


  Тези, на които плаща Сорос, са отдавна в еврозоната, защото на него му е по-изгодно да раздава евро! Пачките са по-компактни и по-лесно се пренасят със сакове и контейнери.

 46. 47 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  До коментар [#43] от "Наблюдател":

  Ето какво платихме вчера с държавни пари чрез влизането на ББР в капитала на Първа Инвестиционна Банда #ФалираЛиПИБ Споделяйте да се знае!

  Лондон - апартаменти в най-хубавата сграда на Кенсингтън 134 срещу Харолдс. Има японска градина около 500 кв. Там по един двустаен апартамент имат Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. Всеки от тях струва по 4 млн. паунда.

  Испания, Марбея - 1,8 млн. евро за тристаен апартамент в Кемпински Естепона в крилото за собственици.

  и още ...

 47. 48 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 270 Весело

  Нова тролбригада атакува статията- от това действията на ББ не стават по легитимни!
  Само информирам за последните подаръци-
  Дупката във Варна на Гергов
  Теца на Доган
  Милиони бакшиш за ПИБ, която №10 източва

 48. 49 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  До коментар [#43] от "Наблюдател":

  ...
  Le Rêve в Дубай, в най-скъпата сграда - апартамент за 6 млн. евро. Обзавеждане от Fendy като за Версай - 700 000 евро.

  Палм де Джумейра в Дубай - къща за 5 млн евро. Garden House на Ивайло Мутафчиев.

  Hi-tech къща в Бояна, само ремонтът е за 2 млн. евро. Стени, които се местят с поглед. Прозорците се затъмняват с махане на ръка.

  Картини от Моне, Реноар и др. за 20 млн. евро.

  Нов самолет за $ 52 млн. Gulfstream 550 купен от Атланта от централата.

  и още ...

 49. 50 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  До коментар [#43] от "Наблюдател":

  Яхта за 14 млн. евро (на снимката)

  Биволъ следи движението на всичкото това имане. Когато изринем кочината, а това неминуемо ще се случи, на базата на нашите данни ще тръгнат искания за конфискация. Но тогава Гешев, Цацаров, Буда и двамата хубавци ще са при Бай Ставри.

  А засега, народе прост, плащай. Плащай и не мрънкай! И депозирай, депозирай в ПИБ, защото апартаментите и яхтите искат поддръжка.

  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/3212929668758793

 50. 51 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 877 Гневно

  Изключителна наглост и безобразие, но ние само пишем, няма ни на площада. Хитрият селски тарикат Бойко знае това, знае времето, знае ситуацията с коронавируса. Сега му е паднало да пази стабилността!
  Днес излиза проучване на Маркет Линкс, че одобрението към ГЕРБ расте - водят на събратята си комунисти с 8%.
  НЯМА ТОЛКОВА ТЪП НАРОД! Конкуренция ни правят само руснаците!

 51. 52 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Весело

  Вчера по новините казаха, че германската държава е наляла 9 милиарда в частната компания луфтханза, за да не фалира и въпреки това , тя щяла да уволни над 20 хиляди служители ...

  Това как ще го коментират разбирачите, като далавера нали
  Кога ще накажат Германия

 52. 53 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Предполагам, че Цековата банка пое кредитите на Шиши Пеевски от КТБ-то и сега трябва да запушваме дупките. Да се види къде отидоха 500 млн кредити на Свинята и ще стане ясна и тая далавера.

 53. 54 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Ако държавата в крайна сметка официално стане миноритарен акционер с дял над 10% в публично дружество, тя ще има доста нови права спрямо ПИБ. При добро желание тези права могат да бъдат използвани за известна доза контрол върху действията на мажоритарните акционери. Не толкова че да ги принуди да предприемат правилни действия, но достатъчно да им направи живота ад, ако предприемат грешни. Съответно трябва да се питаме с каква цел ще бъде използван този контрол и дали ще бъде използван изобщо.

 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 56 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 535 Любопитно

  До коментар [#52] от "001":

  Ми май в това е разковничето:
  "The German Finance and Economy Ministries on Monday said Lufthansa was an operationally healthy company before the coronavirus outbreak, was profitable and had good prospects for the future but had got into trouble because of the pandemic."


  За ПИБ важи ли? Мослите ли, че 20 % от Луфтханза са равнозначни на 26 процента от ПИБ ?

  (https://www.cnbc.com/2020/05/25/lufthansa-and-german-government-agree-9point8-billion-rescue-package.html)

 56. 57 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Държавата да купи ПИБ.Тъй или иначе, кредитите раздадени на КОЙто трябва, ще ги връщат добросъвестните данъкоплатци. След това цеко ще каже "лошото държавно Оправление съсипа най-добрата банка в България". Държавата ще пие една студена вода за 2-3 млрд а ние ще ПРЕИЗБЕРЕМ бойку за 18 път, за да може още по-вярно да служи на сарая.
  Мила родна картинка...

 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 59 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#38] от "Геновева Плюнченко":

  "Галят, галят ушната ми мида...""

  С кожен дюбел ли?
  😂

 59. 60 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 454 Неутрално

  ЗА ГЛАДУВАЩИТЕ ПАРИ НЯМА А ПРЕЯЖДАЩИТЕ С ХАЙВЕР ДО ПОВРЪЩАНЕ МУТРОГАЛЕНИЦИ ГИ ЗАТРУПВАТ С МИЛЯРДИ ОТКРАДНАТИ ОТ ТОЯ ИЗСТРАДАЛ НАРОД , ТИЯ НЕ СА ХОРА ТИЯ СА..........

 60. 61 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#37] от "todor._89":

  Тва като със Шенген и Мониторигна ли ще стане "влизането", или някакви нови крачки сте измислили - странични, но в посока напред?

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 61. 62 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Днес Борисов увери, че тези акции "след това ще бъдат изкупени от банката на пазарни цени с лихви и няма да загуби по никакъв начин ББР и държавата. Да го има записано".

  Самото това твърдение е за безмозъчни овци, след като държавата е платила 2 пъти над пазарната цена. Ами ако пазарната цена стане 1 лв, пак ли г-н Борисов ще обяснява колко е справедлива далаверата ? За тая сума държавата трябваше да придобие 2но по-голям дял по пазарна цена за сметка на Цеко и сие, след като сме тръгнали да им купуваме далове от банката и да спасяваме кандидатурата за Еврозоната.

 62. 63 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#56] от "Lilith":

  а ти мислиш ли че, 108 милиона не са малка сума с която може да си осигурим много повече , като ни приемат в чакалнята и ни смятат за стабилно място за инвестиции.

  В дългосрочен план изгодата ни ще е много по-голяма.
  Щяхме да сме най големите глупаци , ако заради 55 милиона евро ни бяха отрязали от чакалнята и да понесем негативите от това.
  Понижени кредитни рейтинги

 63. 64 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Много ми е интересно разбирачите какво предлагат.
  Ясно се разбра, че нещата стоят по следния начин.
  Изпълняваме до запетайка това което ни казват.
  А от ЕЦБ ясно са ни казали, ако искате в чакалнята повишавате капитала на тази банка, дори и ако искате го направете чрез намеса на държавата.
  Точка
  Ако не го направите , няма нужда въобще да кандидатствате, защото няма да стане, нито сега нито след година или 10

 64. 65 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#52] от "001":

  "Вчера по новините казаха, че германската държава е наляла 9 милиарда в частната компания луфтханза, за да не фалира и въпреки това , тя щяла да уволни над 20 хиляди служители ...

  Това как ще го коментират разбирачите, като далавера нали
  Кога ще накажат Германия"

  Шефът на Луфтханза ходи ли със скъсана тениска като основният кредитополучател на ПИБ и собственик на половин България - Георгиус Георгиу от Кипър?

 65. 66 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 855 Весело

  До коментар [#61] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  Черна лентичка върза ли си?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 66. 67 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  [quote#58:"Геновева Плюнченко"][/quote]

  Севде, ти ли си? Я бягай да спасяваш къщата...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 67. 68 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3110 Весело

  Четох някъде, че ПИБ вече спокойно могат да се рекламират като "вашата банка".
  За предпочитане е пред ""втора държавна".

 68. 69 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#63] от "001":

  Вие сериозно ли ми го заявявате това?

  Не са 108, много повече са, предвид, че е чиста загуба за данъкоплатеца.
  Не е редно държавата да спасява частна инвестиция- има си ред, има си закон за тези ситуации. ПИБ не е специална, не е над закона, не е над българина и определено не е йа-важната банка в тая страна.
  Нечестно е към изрядните банки. За тях защо има само "законови регулации" и "правила на пазара"? Не са ли и те български банки?
  Тая врътка не просто ни очерня пред ЕС И ЕЦБ. Тя е явен държавен произвол.
  Тя е харчене на пари без оглед интересите на данъкоплатците.
  Тя е неродени, поради липса на условия, българчета.
  Тя е необразовани, поради липса на условия, българчета.
  Тя е болни, поради липса на условия, българчета.
  Тя е гладни, поради липса на условия, българчета.

  За да има Цеко Минев и парньора му банка- държавата прецаква България, но Вие сте ОК с това???
  И какво дава гаранция, че при ПИБ ще допълни капиталовата дупка с липсващи още доста милиони, за да се случи това, което казвате?

  Щото липсват едни над 150 мил. още. Или тях ще ги даде България също, ма под масата?

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 72 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Кое гарантира стабилността на банката, господин Борисов? Това, че никой не пожела да вложи парите си, за да придобие тези 19%, говори ли за стабилност? Това, че за пореден път държавата трябва да налива пари в тази банка, говори ли за стабилност? Това, че оттук нататък държавата като акционер ще трябва да поема негативите на банката, това ли е стабилност?

 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Любопитно

  В нета има видео от заседанието и сега пак го гледах ...
  Борисов не говори за пазарни цени, а завършва с това да се запише, че после банката ще ги изкупи на цени с лихви и ББР няма да загуби нищо ....
  Това точна казва Борисов, обаче мисирките си пишат каквото им харесва и след това 50 коментара на нещо , което не е казал Борисов

 74. 75 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  До коментар [#68] от "boevbisser":

  Така е , надделява интереса на цялата държава ,над интереса на групата за усвояване на парите в ПИБ .

 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4096 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lilith":

  " "Банката за развитие е придобила 70% от увеличения капитал на ПИБ"

  Само заради това тоя от снимката трябва да бъде разчекнат.

  П.П. Дано съдът да оправи нещата."

  Той е човек на турците във властта - не се пипа, без да е благоволил да го направи почетния !

 77. 78 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Подпорно джиросване, ще го платим всички, така че #БъдетеЗдрави

 78. 79 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3110 Весело

  Абе Борисов говори, че акциите се купували на пазарни цени. Да не напишат пак след известно време приятелските му медии "Премиерът е бил подведен".
  А и кой му е казал, че след това акциите ще се изкупят с лихвите, може някой, с цел така по-позитивно звучене, да е объркал облигации с акции.
  За мен си остават въпросите:
  - защо на тази цена
  - ако не влезем в ЕЗ /споменът Шенген още пари/ какво става с акциите?

 79. 80 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Весело

  До коментар [#70] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  а ти сравняваш 55 милиона евро с 9 милиарда евро ли
  , че да сравняваш банката с луфтханза

 80. 81 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Весело

  Милиционерите пак ви клатят яко. #БъдетеЗдрави.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 81. 82 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#72] от "Fiji":

  Защо се напъвате без да знаете, какви са условията по сделката. През 2014та, когато всички пак обясняваха, как държявата е подарила 1 милиард на ПИБ се оказа, че държавата е емитирала ЦК за 1 милиард, другите банки са ги купили при купон около 1.8%, а държавата ти е дала срещу 3%. Та даже се е мръщила, че пибаьжийте бързат да и върнат парите.
  Горанов е като митничарче. Той изваждане не е учил. Предполагам, че сделката е с опция за обратно изкупуване примерно на цена от 5.50 след няколко години.

 82. 83 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  "Изискването операцията да не бъде приета за непозволена държавна помощ, нарушаваща конкуренцията е частният интерес към увеличението на капитала да е поне 30%. "

  И кои са тия лукови глави, които са купили 30% на 5 лв? То да речем, че ако много искаш голям дял, има (може би) някаква логика да купиш на 5лв, вместо малки дялове на 2.5 от борсата, но ако целта ти е да придобиеш около 8% - защо? Сигурно е някой добре известен партиен другар

  Не ме търсете преди обяд
 83. 84 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 535 Любопитно

  До коментар [#74] от "001":

  Борисов, очевидно, е тъпак.

  Пазарнте цени на акция на ПИБ в момента са 2.5, не 5 лв. Ако Борисов е заявил, че ПИБ ще си ги изкупи по пазарни цени, то той директно е казал, че тия 108 мил. вече са 54 мил. лева. Тоест държавата България днес изгуби 54 милиона лева
  54 000 000.

  Осъзнавате ли го или да Ви го обясня?

  Сигурен ли сте, че това е защита на националния интерес?

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 86 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 855 Весело

  До коментар [#76] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  Извинявай, сега забелязах, че си новоизлюпен трол! Няма да ти отделям внимание повече.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 86. 87 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Весело

  До коментар [#84] от "Lilith":

  Абе колко пъти да ви казвам, че Борисов не е казвал нищо за пазарни цени.
  Каза на ЦЕНИ с ЛИХВИ за да се гарантира , че ББР няма да загуби нищо

  Да спомена само , че и в България си имаме една авиокомпания на ТИМ, щом за вас няма проблем Меркел да дава 9 милиарда евро, значи и няма проблем Баце да даде на нашата 900 милиона евро

 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 89 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  До коментар [#64] от "001":

  Спеца, оня ден излезна анализа на ЕЦБ. Накратко чеп за зеле не става от нас. Основно заради принципите на управление в страната. Отделно заради очевидната невъзможност в средносрочен план да покриваме изискванията за инфлация. И дреболийки като ПИБ.
  А ако се обясни защо трябва баш сега да влизаме в зоната ще е супер.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 89. 90 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 535 Любопитно

  До коментар [#85] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  Нова икономика измислят в движение.

  П.П. Ма БНБ не наложи ли отрицателни лихви? Сигурно Баце визира, че още някой лев ще трябва да дадем на ПИБ поради това.

  Добре, че няма как да се плати лихва по начина, по който разсъждават тия.Но пък кой знае, сигурно ще направят " обратен дивидент" -даваш некой лев на ПИБ щото си и акционер с право на глас, вместо тя на теб.

 90. 91 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Весело

  В момента България плаща 60 процента на много частни компании , затова какво ще кажете.
  За вас нормално ли е частни компании да искат работниците да им работят и да им изкарват пари, а повече от половината заплати да ги плаща държавата и затова да не получава и една акция от фирмата им

 91. 92 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 0 Разстроено

  До коментар [#86] от "todor._89":

  Ау, напрау ми стана тъжнУ, мъ удари в сърцето чак.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 94 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3110 Любопитно

  Според мен все пак трябва да изчакаме края на сделката, вкл. и дали ще искаме разрешение от ЕК за държавна помощ, защото това е държавна помощ.
  А и точната икономическа терминология не е точно силата на премиера - казъл, рекъл, пазарни, лихви...
  Да видим как изглежда всичко на хартия, ако я дадат хартията де.

 94. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 96 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  До коментар [#71] от "Геновева Плюнченко":

  Товаришч. Че нъл точно през този период баце беше назначен за виден бизнесмен? И лична охрана на тато. Я да преосмислите началото на възхода му.
  Ей тъй горкия асистент напусна татовото МВР за да не напуска Партията. А на сутринта осъмна с възложена охрана на най-голямото предприятие в страната - нефтохима и цялата му инфраструктура. В т.ч. и тръбата до София.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 96. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Не вярвам нито дума на Горанов и Караниколов. Лъжат и преувеличават постоянно.

 97. 98 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#85] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  Предполагам, че до месец всички ще проумеете, какви простотии пишете. Боцо прекъсна Горанов именно за да започнат шараните ва кълват на гола кука. Разбира се не смята да лови шаранчетата в този форум. Надява се да закачи някоя лидерка на опозиционна пяртия или някой президент.

 98. 99 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  До коментар [#93] от "001":

  това по закон може да се направи с облигации, а не с акции, а какво премиерът е казал, утре може да се окаже, че не сме го разбрали. трябва да изчакаме.

 99. 100 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#95] от "Lilith":

  а оправдава мисирките , че си измислят какво бил казал.
  Казва тулуп , да го цитират точно тулуп
  Казва мисирки , да го цитират точно мисирки ...
  Това се изисква от тях, а не да си измислят неща които не ги е казал Борисов

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK