Регулаторът определи нови цени на тока, парното и газа

Регулаторът определи нови цени на тока, парното и газа

© Анелия НиколоваОчаквано днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) определи нови енергийни цени.


Средно с 2.79% поскъпва токът от днес до 30 юни 2021 г. в цялата страната. За клиентите на ЧЕЗ в Западна България увеличението е от 2.7 на сто. За клиентите на "Електроразпределение Юг" ЕАД увеличението е с 4.12%, за клиентите на "Електроразпределение Север" АД" повишението е с 1.05%. В тези цени са включени цената на електроенергията, цените за мрежовите услуги и добавката "Задължение към обществото".


"Капитал" отбелязва, че вместо токът да поевтинее с 0.55% той поскъпва, защото министърът на енергетиката Теменужка Петкова е издала извънредна заповед, с която задължи Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да включи в енергийния микс и държавната ТЕЦ "Марица-изток 2". Според предварителния доклад на регулатора централата беше оставена без квота заради високата цена на електроенергия й. Изданието посочва, че това ще струва 100 млн. лв. извънредно на енергийната система.
От 1 октомври всички фирми и най-малките ще купуват ток от свободния пазар, така че регулаторът ще определя цени само за бита. За домакинствата либерализацията предстои като според председателя на регулатора това ще стане на два етапа - през 2023 г. за половината потребители и две години по-късно за останалата половина.


За първи път за година напред са определени и цени на парното, които досега се определяха краткосрочно, но въведените нови правила предвиждат да са година напред като се базират на прогнозни цени на природния газ


В сравнение с цените на топлинната енергия за предходния годишен период 2019-2020 г. средното намаление за цялата страна е с 12.69%, съобщава регулаторът. С уточнението, че ако се отчете направеното преизчисление на цените на топлинната енергия в резултат на намалението на цената на природния газ за периода 5.08.2019 - 31.03.2020 г., намалението е с 4.54 %. То се наложи след като "Газпром" намали със задна дата цената на газа за България.


За София и Плевен цената на парното поевтинява най-много - с над 14%, Велико Търново - над 12%, Пловдив - с 10%, в Бургас - с над 5%.


В действителност обаче спрямо цените през май тази година при парното има повишение заради прогнозата на комисията, че газът ще поскъпва през следващата година. Този въпрос неотдавна разгневи премира и той поиска смяна на регулатора, макар че е независим орган. Това предстои за няколко от членовете с изтекли мандати, сред които и за председателя Иван Иванов. Днес той увери, че под негово ръководство комисията винаги е взимала решенията си обективно, безпристрастно и балансирано.


"Ако се отчете, че междувременно, заради анекса с "Газпром", се реши да се възстановяват суми на бита, след корекцията намалението е с 4.54 на сто", обясни логиката на изчислението си Иванов, цитиран от БНР.


Комисията за пореден месец намали и цената на газа по предложение на "Булгаргаз". Така тя от 1 юли е 19.10 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с действащата цена за юни поевтиняването е с 6.05%. Според новите правила, по които работи регулаторът, цената на парното се променя при 15% отклонение в тази на газа, а не при 5% както бе доскоро.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  Честито ви ДРАНЕ българи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2916 Разстроено

  Дупе да ни е яко! Какво друго да каже човек...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2453 Весело

  С вдигането на пенсиите , се вдигат и консумативите за живот.......по правило ! Можеше да го направят поне след 5-6 месеца , че да им се радват хората !

 5. 5 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3926 Неутрално

  КОЯ е причината за поскъпването ненормалници???

 6. 6 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  И стареца от картинката ли?

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Бучков":

  Няма прошка за раята !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  До коментар [#6] от "hasmokar":

  ДА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  Пак Народът е прецакан!Заплатите са замръзнали/ даже някъде ги режат/ , но за сметка на това инфлацията си върви нагоре!

 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Весело

  Никъде по света не съм видял такава ролетка с цените на енергията за битови нужди както в България. Всеки няколко месеца има още едно "неизбежно обстоятелство" и цената се променя....дори когато борсовите цени паднат с 40% и повече, "необяснимо" как в България това ВИНАГИ се трансформира в покачване на цените за крайният потребител 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  До коментар [#10] от "padrino":

  Затова ще си ходят скоро.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Постулат:
  Тока ще стане 3 лв преди бензина!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 13. 13 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 180 Неутрално

  Докарали са енергетиката от източване до колапс и се чудят какво да правят. Да вдигаш цени на ток и парно, твърдейки, че ги сваляш е изродско.

 14. 14 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#10] от "padrino":

  Никъде по света не съм видял такава ролетка с цените на енергията за битови нужди както в България
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️
  Има таква страна:)))
  В чест на общопутенландския празник, по повод занулиране на всички предишни мандати на Путен, в Путенланд от днес се повишават всичките тарифите за жилищни и комунални услуги.
  Според ТАСС в Москва тарифите ще се повишат с 5%, - токът, газ, водата и отоплението.

  "Чуждестранен агент"
 15. 15 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Платете си дълговете на Топлофикация София.:)
  Не се измъквай.

 16. 16 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Къде ми е сопата... Толкова изнагляха, че вече и без доказателства ще ни осъждат, ще си плащаме като попове каквото решат, ще ни спират по границите, ще инсталират камери на всевъзможни места с безумни ограничения, само за да те "щракнат"... ще ходим по току-що ремонтирани , но разбити улици, а ремонтът на един парк, наречен Западен постепенно ще се зарави, докато видим построени сгради в парка с гръмко име на квартал Ийст Парк Резиденшъл Вю, ще застроят цялото море, утре и изходни визи ще въведат за да си го консумираме морето...
  Отвратен съм.

 17. 17 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  ".....министърът на енергетиката Теменужка Петкова е издала извънредна заповед, с която задължи Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да включи в енергийния микс и държавната ТЕЦ "Марица-изток 2"...."

  За сведение на все още неразбралите това е начинът, по който Бойко Борисов и Теменужка Петкова си представят как ще се изпплати АЕЦ "Белене".

  И по който в скоро време, чрез цената на природния газ ще започне изплащането на "Турски поток" през България.

 18. 18 Профил на standby
  standby
  Рейтинг: 537 Неутрално

  11% от цената на кифтето като подарък към заведенията покрай 9% ДДС се коментират до посиняване.
  А колко е подаръка към топлофикациите като сметнем, че разходите им намаляват с около 30-35% заради двойно по евтиния газ (спрямо м.г. отоплителен сезон), а цената за потребителя пада спрямо същия с 12%?
  И ако кифтетата може да си ги купиш от магазина, ако имаш ТЕЦ да го спираш и да бухаш печки/климатици е безумно пък и пак ще ти натоварят такси.

  Ток от газ почти не правим (топлофикациите са малък % от цялото производство), там с квоти и дивотии цената все ще е нагоре, освен ако не газифицираме де що имаме ТЕЦ (вкл. МИ 1,2 и 3).

 19. 19 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  .... Браво....... Как па ме им дойде акъла.???....... Такава гавра с хората...... Но е важно, баланса на ДДС да им излезе...... И бюджета на бюджетните кърлежи да е 6.......

 20. 20 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Абе колко е съотношението на "бюджетни кърлежи" към "реален бизнес"........ Де го има тва?

 21. 21 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Ако не се повишава тока и водата, как ще ги ценим, а и как ще се повишават заплати в сектора?
  Проблем са ниските заплати и неефективен труд, корупция.

 22. 22 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Ще удължат отоплителния сезон с 14% и пак ще изкарат същите кинти. Там ситуацията е непоправима...

 23. 23 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Колко ще плати всеки за "студеният резерв" на Доган ???? Ако може процент да кажат от сметката за ток ????

 24. 24 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Някой може ли да обясни сериозно как въглеродните квоти поскъпват след като икономиката на ЕС и в частен случай България е в рецесия? А може би както едно време Балентин Златев казваше тая година бензина ще е 2.20 и толкова?

 25. 25 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#23] от "MPetr":
  Ей тъй да знам колко му плащам?????

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  До коментар [#15] от "Да вярваме на истината":

  Бъркаш ме с чекмеджурев.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Честито на съгражданите данъкоплатци, на следващите избори, пак всички да идат да берат гъби ...

 28. 28 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  ....."долни боклуци"....... Само от днес 2.79% поскъпва токът ........но иначе, тея недоразумения ореваха всичко за увеличението на пенсиите.......... Дет станали пенсионерите богати с 250 лв........... Гнус......

 29. 29 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Ето так се плаща студеният резерв на Доган! Ако този резерв беше още в Марица Изток 2 нямаше да има нужда от това поскъпване.
  Моля, гласувайте пак за ГЕРБ и ДПС!

 30. 30 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Дори в САЩ "социалистите" за една година и половина станаха 3,83 милиона.......гонят 4..........но не са като нашите социалисти........нищо общо......нашите са просто "травестит-социалисти"......... За Австралия, всич да не говоря......там вече са 87% синдикал-социалисти..... Ние обаче в България ...щот всеки е олигарх.....гоним дясното........ Смях....смях........ https://www.wsws.org/en/

 31. 31 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Само се чудя, как и не разбраха "десните в България"........че са леви ...евро леви... Цялата им идеология е лява....... А БСП.......са едно нищо.......0

 32. 32 Профил на Dubai
  Dubai
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "putinxujlo":

  Вие наистина ли мислите, че се интересуваме какво става в Русия? Лично аз смятам участието ви в този форум за доста неуместно.

 33. 33 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  ..... Яд ме много........ Аз съм австралийски гражданин (и български) .....пенсионер и преди 3 години и 9 месеца се върнах в България.."пенца".......(реституция....наследство и т.н...... )...но това дето е в България, го няма никъде..... Тая "зган"......като у БГ......... Не съм видял другаде, а съм живял в 7 страни..... Да ти отчуждават земи ...за разширение на БДЖ.......... И да ти бутат къща...... На 8 лв.на кв. м...

 34. 34 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Средна пенсия щяла да стане у България 443 лв...............смях.........тая Сачева.... ако беше у Австралия.....щяха да я пуснат на разгонени кенгири и да и се кефят как я порят....... 100%

 35. 35 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1891 Весело

  Да цитирам баба си
  Чумата да ги тръшне тези от ДСБ дето вдигат цените

 36. 36 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  "Българинът трябва да свикне да си плаща справедливо за това което потребява". Приписва се на Буров. Който мрънка е комунист. Точка.

 37. 37 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  До коментар [#35] от "1001":

  Убий бабата ,спаси България.

 38. 38 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Тока трябва да стане пет лева на киловат. Едно време бабите ви се ток са ползвали. Още повече ,че сега има толкова интубирани от Ковида ,че вие ток трябва да ползвате само при крайна нужда ,а не за глупости. Спрете да спасите ,изроди.

 39. 39 Профил на standby
  standby
  Рейтинг: 537 Неутрално

  "Българинът трябва да свикне да си плаща справедливо за това което потребява". Приписва се на Буров. Който мрънка е комунист. Точка.
  —цитат от коментар 36 на pavur


  И като как точно определяме справедливото при монопол/олигопол/картел?
  Инак с мрънкане не става... факт.

 40. 40 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Едно време се газ са ползвали. Гевезета. Никъв ток и газ за вас,комуняги.

 41. 41 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  До коментар [#39] от "StandBy":

  Как картел? Тва е пазарна икономика ,комуне? Пазара решава колко да ти в тока и газа. Пазара реши ,толкоз. Като не ти харесва - чемадан- - вакзал- - Пхенян . Даже там газа и тока го плащат.

 42. 42 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  България... не липсват десни партии има бол.....липсват леви партии....... И това е "загадката".....че ако "десните" уж в България се замислят.......ще разберат че са леви......евро леви.....а БСП е една измама........ Най голямата измама на последните 30г.

 43. 43 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Комунягите искат сичко без пари. Няма .

 44. 44 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Комуняги,авантата свърши. Който е кадърен ползва ток. Който е мързелив комундер и чака да му даде държавата и брасълс ,го дува сополив.

 45. 45 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  До коментар [#10] от "padrino":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  У нас "енергийната мафия " си има Комисия /КЕВР/ и заради това цените винаги се движат нагоре и само нагоре!

 46. 46 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Аз........мисля, че в България трябва повече информация и БСП-то ще хвърли флага https://www.wsws.org/en/ ... Новите леви имат много добро (ама много).. финансиране и е време БСП да се разпуснат...... И ново ляво.....

 47. 47 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  До коментар [#45] от "bat_plamen":

  Комуне ,чакаш държавата са ти даде или да откраднеш ток ,нали. Работи и няма да ти пука цената на тока. Ако си кадърен ,образован и имаш акъл в главата ,ше имаш пари за ток . А не да мрънкаш ,колко бил скъп . Аман от комунисти.

 48. 48 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  До коментар [#13] от "liz31552545":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Така е!Още преди две -три години дупката в баланса на НЕК беше над 1, 5 милиарда!Сега ТЕЦ "Марица Изток-2" /държавна ТЕЦ струва поне половин милиард годишно, защото работи на загуба и освен това плаща / т.е. данъкоплатците/ безумни суми за замърсяващи емисии

 49. 49 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Любопитно

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Жена ми преди няколко години каза , че щом чуе , че ще има повишение на пенсиите със сигурност ще има повишение на цената на тока!За протоколът тя е учителка по български и литература и бъкел не разбира от от икономика , но за сметка на това е наблюдателна и "схваща бързо"!Та и това лято тази "система работи" безотказно!

 50. 50 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  До коментар [#48] от "bat_plamen":

  Така е . Комунисти,сър. Държавата не трябва да продава ток. Ток продават само чужди ,държавни компании ,щото са кадърни,а не некви комунисти да мрънкат ,че бил скъп тока. Ми образовсй се ,работи ,развивай бизнес и даже десет лева на киловат няма да те бригат. Мене примерно и двайсе лева на киловат няма да ме съборят ,щото съм кадърен ,образован и имам кинти.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Комунягите ми хакат минуси. Много сте зле,другари.

 53. 53 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  БСП е 0........фалшива лява партия на олигарси....... Абе как някой ще има 3100-3400 наемни работници и ще е ляв

 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Весело

  Щот видиш ли..... му била по наследство.......

 55. 55 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1891 Любопитно

  До коментар [#37] от "pavur":

  не може ли шефа на Енергийно регулиране от ДСБ

 56. 56 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  До коментар [#55] от "1001":

  Образовсй се ,работи ,развивай бизнес и тогаз трепи шефа на регулирането. Той е невинен . Комунягите сте виновни ,че искате само да крадете и ток без пари.

 57. 57 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  И най важното......... Синдикатите в България са фалшиви........... Трябва много на брой синдикати, дори и на 2500 -3000 човека..... А тея нащи........... "Тристранки".......у Австралия умряха за 6 месеца..... Че и ги съдиха........

 58. 58 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Лявото Не е Руско.....тва е "хибридната атака".....на лумпени .... дет си мислят че лявото е Руско.... Не е!!!! ........

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Мене ток и по педесе лева на киловат ме устройва. Да му мислят готованците и комунистите,дето гледат само да краднат и нещо без пари. Я газ ,я ток.

 61. 61 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Според мене тока трябва да стане сто лева за киловат.

 62. 62 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Двеста лева на киловат според мене е справедлива цена.

 63. 63 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Аз съм млад ,богат,със златни зъби и триста лева за киловат не ме събарят. Да му мислят комунистите ю

 64. 64 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ГазА може да ходите да го тестувате, илитерати!

 65. 65 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#12] от "chichka":

  Щом има кой да плаща безропотно най високи цени в света на всичко , значи ще стане и 3 лв киловата .

 66. 66 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Оня ден ви казах, че чифутите ще ви изядат, вие не вярвате. Целта е разпад на ЕС и на всичко, което може. Комунистите са само фон.

 67. 67 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vlado Nikolov":

  "Капитал" отбелязва, че вместо токът да поевтинее с 0.55% той поскъпва, защото министърът на енергетиката Теменужка Петкова е издала извънредна заповед, с която задължи Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да включи в енергийния микс и държавната ТЕЦ "Марица-изток 2". Според предварителния доклад на регулатора централата беше оставена без квота заради високата цена на електроенергия й. Изданието посочва, че това ще струва 100 млн. лв. извънредно на енергийната система"
  Т.е плащаме за "Марица-изток 2"оставена без квота и с висока цена на енергията,но за сметка на една централа с мирис на морска вода и друга в западната част на страната.Е,това е положението...

 68. 68 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2492 Любопитно

  До коментар [#32] от "Dubai":

  За начало, прочетете за какво става въпрос в коментара ми:))
  🤦🏻‍♂️Ви наистина мислете, че ми пука вашето мнение?
  Сериозно?!

  "Чуждестранен агент"
 69. 69 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#67] от "miho45":

  ====Т.е плащаме за "Марица-изток 2"оставена без квота и с висока цена на енергията,но за сметка на една централа с мирис на морска вода ====точно така е.....и колко% плаща всеки на Доган? Колко?

 70. 70 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Изедници

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А вие кво ще гарантирате

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Ами трябва да спасяваме държавната "Марица". Гледайте това и си представяйте Белене.

 73. 73 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Работете, българи, че да плащаме по-високи сметки и да спасим ТЕЦа! Нищо, че електроенергията му е на нереални цени, КПД-то е ниско, да не кажа отрицателно, а печалба няма никаква. Важно е да спасим ТЕЦа с джобовете си. Че иначе няма други мераклии да купуват скъпия му ток. А когато построим и АЕЦа с още по-скъпия ток, ще има още отгоре върху сметките.

  Преди 25 години червеното правителство на БСП реши да спасява държавните предприятия, вместо да ги приватизира. Те работеха постоянно на загуба, а разходите им се плащаха от данъкоплатците. В резултат държавата фалира за 1-2 години. Днес правим същото. Поддържаме с народни пари нерентабилно производство, но понеже БЕХ много задлъжнявал, затова прехвърлят тежестта директно върху потребителите.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 74. 74 Профил на iln16577057
  iln16577057
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Чудя се с колко се нагуши Иван Иванов за тази услуга на кожодерите от ЕРП?

 75. 75 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Оня ден ви казах, че чифутите ще ви изядат, вие не вярвате. Целта е разпад на ЕС и на всичко, което може. Комунистите са само фон.
  —цитат от коментар 66 на bosko


  Не знам кои са чифутите, но Хитлер използва израза "еврейския болшевизъм"!

  Русия- проказата на планетата Земя.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK