Токът може да поевтинее заради промяната със студения резерв

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и председателят на КЕВР Иван Иванов.

© Цветелина Белутова, Капитал

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и председателят на КЕВР Иван Иванов.Цените на тока, които са в сила от 1 юли 2020 г., може да се променят, ако се намали размерът на студения резерв, както иска правителството. Това предположение изказва във вторник председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, цитиран от mediapool. Той не казва директно, че това означава поевтиняване, но от обясненията му се разбира, че с промените в управлението на студения резерв ще бъдат свити и разходи и това може да бъде повод за преразглеждането.


Действията на управляващите по темата са част от опитите им да демонстрират разграничаване от влиянието на ДПС и Ахмед Доган, собственик в ТЕЦ "Варна". От развитието сега се разбира, че това е влияело и върху цената на електроенергията.


Нова схема за студения резерв
"Ако се намали размерът на студения резерв, може да доведе до промяна в мрежовите такси. Това, респективно, може да доведе до промяна на ценовото решение на КЕВР. Но това ще бъде обсъдено тепърва. Не може да се каже нищо, преди да видя закона", обяснява Иванов. Той има предвид подготвяните поправки в Закона за местното самоуправление, които се очаква да бъдат гласувани на второ четене в четвъртък.


В сряда премиерът Бойко Борисов нареди да се плаща само реално консумираният ток от студения резерв, а не както досега централи да получават пари за това, че са в готовност да произведат такава електроенергия при нужда. До ранния следобед нямаше информация такива текстове да са внесени за разглеждане.


Преразглеждането на вече определена цена на тока в текущ период не е правено отдавна и би изисквало допълнителни анализи, изчисления, дори евентуални промени в Закона за енергетиката (до момента при по-висока цена компенсации са били правени с намаление в следващия период - в случая след година). Но при политическо решение по темата се очаква да бъде намерен начин как това да бъде постигнато.


В последните дни се обсъждаше само прехвърляне на резерва към държавна централа, а не и промяна на неговия размер, и затова от финалните законови промени, за които говори Иванов, се очаква да отговорят на част от въпросите.


От сегашната схема за резерва най-печеливши са ТЕЦ "Варна", собственост на дружество с основен акционер почетният председател на ДПС Ахмед Доган, е получил за година 26.5 млн. лв., както и свързваните с Христо Ковачкии ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Марица III" и "Топлофикация Русе" с общо 25.4 млн. лв. Борисов нареди, ако се взима ток от студения резерв, това да става само от държавната ТЕЦ "Марица-изток II".


Според последното решение на КЕВР на "Електроенергийния системен оператор" (ЕСО) са признати разходи за 57 млн. лв. за студен резерв до края на юли 2021 г., припомня mediapool.


Промените за резерва се прокарват през преходните и заключителни разпоредби на Закона за местното самоуправление, които трябва да бъдат гласувани на второ чете утре. Това се прави с цел текстовете да се приемат максимално бързо. От парламентарната трибуна в сряда енергийният министър обяви, че студеният резерв ще се възлага след доклад на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), при това само при необходимост, и то на държавната топлоелектрическа централа.


Теменужка Петкова заяви, че в момента се водят преговори с ЕК за въвеждане на механизъм за капацитет. "Той изисква изпълнението на няколко основни неща, едно от които е да бъде премахнат студеният резерв. В тази връзка в този преходен период студеният резерв ще се възлага въз основа на доклад на ЕСО само при необходимост, и то на държавната топлоелектрическа централа за този период от време", заяви пред депутатите Петкова. Според нея това е много важна тема, защото се гарантира електроенергийната сигурност на страната, като се разчита на централата с най-голямата разполагаема мощност в България.

Министърът не е коментирала засега влиянието на резерва върху цените на тока.


"Демократична България": Три въпроса и оставка на Теменужка Петкова


Няколко часа след нареждането на Борисов от "Демократична България" поискаха оставката на Теменужка Петкова заради студения резерв. Те зададоха и три въпроса към нея.


- "Защо държавната ТЕЦ "Марица-изток II" се е отказала от своята квота за ток от него?"
- "Защо количеството ток в резерва е увеличено на 650 мегаватчаса?"
- "Защо по схемата пари е получавал ТЕЦ "Варна", собственост на Ахмед Доган, въпреки че технологично няма как да произведе ток при нужда?"


Според Иво Мирчев от "Демократична България" отговорът и на трите въпроса е един: "Петкова и Бойко Борисов са зависими от интересите на Шиши (Делян Пеевски) и им е невъзможно самостоятелно да взимат решения."


Мирчев посочи още, че двама от новите кандидати за членове на Комисията за енергийно и водно регулиране са свързани с Христо Ковачки. Той отбеляза, че те са предложение от две различни партии и това е поредното доказателство, че степента на корупция в държавата е такава, че в в нея няма независими регулатори от Доган, Пеевски и Ковачки.


Седем души се състезават за четири места в регулатора, след като през април изтекоха мандатите на толкова членове на комисията. Кандидатите са Евгения Харитонова, Георги Добрев и Валентин Терзийски (издигнати от ГЕРБ), Любомир Денчев и Димитър Кочков (БСП), Владко Владимиров ("Обединени патриоти") и Кремен Георгиев ("Воля"). Днес се разбра, че от участие в надпреварата се е отказал Любомир Дреков (предложен от ГЕРБ).


Във вторник лидерът на "Демократична България" Христо Иванов направи пряко включване пред ТЕЦ "Варна", с което предизвика прокуратурата да направи проверка.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Излиза, че амо ако ударят Доган/пеевски през пръстите, тока може да поевтинее - какво повече трябва да е случи, та да се разбере че тези, даже и да не ги вкарат в пандиза, само да ги изгонят и всички ще сме по-добре.

 2. 2 Профил на Тасе Делев
  Тасе Делев
  Рейтинг: 45 Неутрално

  Доган не харесва тази статия.

  И въпреки всичко, много закъснял ход, Защо на Борисов му трябва да реже държавни връзки с олигарси, чак след като народа излезе на улицата? Много закъсняла реакция и основно хвърляне на прах в очите. #оставка

  Слепотата на масата не прави виждащия сляп.
 3. 3 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  Почнаха да режат ръцете на крадливата турско-руска мафия в лицето на Доганчо и хората започват да чувстват подобрение на жизнения си стандарт.Демокрация с ердогано-путински подлоги не се прави...

  shlshlshlshl
 4. 4 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Както поевтиняха цените на газа и на парното ли другари? :-) Като нпишат "може", в пространството илиза все едно вече се е случило. Хайде сега, напишете и кога за последните 10 години, цените на електрическата енергия са поевтинели? Няма да поевтинеят и този път! Поредната партенка!

 5. 5 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  Така е, с нашите сметки за ток пълнехме гушата на Доган. Ха, честито ...... и благодарете на Бойко за грабежа.

 6. 6 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3978 Неутрално

  С тези си действия гербавите увеличават гнева на българите срещу тях. Всички виждат мащабите на кражбите на Доган и прислугата му от ГЕРБ, всички виждат , че нагло се краде от всеки един потребител на електроенергия в България.

 7. 7 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5702 Неутрално

  Излиза, че милионите за Доган са идвали директно от българите. Само промяната със студения резерв да не стане като с оставката на Горанов, която той отказва да подаде въпреки че премиерът му я поиска, а Росенец продължава да е недостъпен и въпреки подадените сигнали никой не разследва защо Доган се е настанил в сграда, която е строителен обект и няма акт 16.

 8. 8 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  А ако имаме и друг източник на газ освен Кремъл дали няма и там да има поевтиняване господа управляващи "евроатлантици"?

  Не ме търсете преди обяд
 9. 9 Профил на hill875
  hill875
  Рейтинг: 748 Любопитно

  А Нужка колко години вече ни обяснява, че всичко не може да бъде по-добре.

 10. 10 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 387 Любопитно

  А 52-та милиона кой ще ги връща? А за престъпната "небрежност" кой ще лежи в затвора?

 11. 11 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  А когато не съществуваше определението студен резерв, какъв беше механизма?

 12. 12 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Теменужка преди време каза, че корупцията е "усещане". Интересно какво ли е усеща тя сега? Като я видя и се сещам за думата "дебелоочие".

 13. 13 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3978 Неутрално

  А ако имаме и друг източник на газ освен Кремъл дали няма и там да има поевтиняване господа управляващи "евроатлантици"?
  —цитат от коментар 8 на tulup


  От години България купува от Газпром най-скъпия газ в Европа. Разликата в цените на руския газ, който купуваме и този на европейските газови борси е фрапираща, повече от два пъти. От тази разлика загубите за държавата всяка година са стотици милиони евра. Това е само част от данък Русия , който плащаме.

 14. 14 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Философския камък на Доган вече не работи. И не работи не заради тези които го надариха с него.

  SHADOWS of SOFIA
 15. 15 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  До коментар [#8] от "tulup":


  А ако имаме и друг източник на газ освен Кремъл дали няма и там да има поевтиняване господа управляващи "евроатлантици"?
  —цитат от коментар 8 на tulup


  мне, няма да има. Ще се оправдаят с марсианците ако трябва, но цени няма да свалят!

 16. 16 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2021 Весело

  Токът може да поевтинее заради промяната със студения резерв
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  Мдаааа!
  "Представи си бабо Пено,
  живо пиле да умре.
  После пак да се съвземе
  и да почне да кълве!"

  Този пребоядисан СДС-ар,
  съм го запомнил, че много лъже!
  И сега пак така я е подкарал!

 17. 17 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3777 Неутрално

  Интересите на Доган/ Пеевески в енергетиката трябва да бъдат спрени!!!!

 18. 18 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5866 Весело
 19. 19 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3777 Неутрално

  До коментар [#1] от "tsvetko_51":


  До коментар [#2] от "Тасе Делев":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Така е , но съпротивата на отровното дуо Доганя/ Прасчо ще неимоверно силна!

 20. 20 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Може, зависи кой ще оглави КЕВР.
  Но важното е, че сега ще стане ясно и на бабите на село защо им е скъп токът.

 21. 21 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3978 Неутрално

  До коментар [#10] от "danubian.whale":
  "А за престъпната "небрежност" кой ще лежи в затвора?"

  Бих го написал така без въпросителна: за престъпната "небрежност" КОЙ ще лежи в затвора.

 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#1] от "tsvetko_51":До коментар [#2] от "Тасе Делев":++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Така е , но съпротивата на отровното дуо Доганя/ Прасчо ще неимоверно силна!
  —цитат от коментар 19 на bat_plamen


  От както Костов каза , че Доган е проклятие за България мина доста време. Всички след управлението на ОДС обаче се сдушиха с него.И резултата е видим.

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Преклонена главица ток не я хваща.

 24. 24 Профил на sa6ka_grey
  sa6ka_grey
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Както поевтиняха цените на газа и на парното ли другари? :-) Като нпишат "може", в пространството илиза все едно вече се е случило. Хайде сега, напишете и кога за последните 10 години, цените на електрическата енергия са поевтинели? Няма да поевтинеят и този път! Поредната партенка!
  —цитат от коментар 4 на Stargate


  Анджик!!! Дойде изравнителната сметка за парно и кво!?? Консумацията ни е една и съща всяка година защото нямаме радиатори, и уж парното по ефтиняло тази година,пък сметката е с 200 лева отгоре от предишната и с 300 лева по предишната и така на татъка. Цените падат,а па плащаме от година на година все повече.

  Ако мразиш себе си, ти ще мразиш и останалите
 25. 25 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Бойко доказа, че е кукла на конци. Разиграва цирк за пред електората. Тия плоски ходове стават като за гласоподаватели на ГРОБ

 26. 26 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  52 млн за половин година от сметките за ток към Ковачки и Доган. Около 5 лв от домакинство на месец за такса Мафия .
  Теменужка и И. Иванов са за затвор.
  Кой и къде прави схемите за разпределение на откраднатото от министрите и уж независимите регулатори?

  Има ли поне едно министерство, което да не краде за благото на Паралелната държава?

 27. 27 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Весело

  Нищо не излиза....просто всичко е влязло вече , сега и без това ще годим зеленият хайвер !

 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  52 млн за половин година от сметките за ток към Ковачки и Доган. Около 5 лв от домакинство на месец за такса Мафия . Теменужка и И. Иванов са за затвор.Кой и къде прави схемите за разпределение на откраднатото от министрите и уж независимите регулатори?Има ли поне едно министерство, което да не краде за благото на Паралелната държава?
  —цитат от коментар 26 на mara71


  Има! Министерството на благоденствието което във всеки момент ще се генерира.

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Доган не харесва тази статия.И въпреки всичко, много закъснял ход, Защо на Борисов му трябва да реже държавни връзки с олигарси, чак след като народа излезе на улицата? Много закъсняла реакция и основно хвърляне на прах в очите. #оставка
  —цитат от коментар 2 на Тасе Делев


  Въпросът тук според мен е - как Тиквата ще компенсира Доган за загубата на тези милиони. С други думи - какво е договорил Борисов със Сарая като компенсация за това решение?

 30. 30 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fiji":

  А иначе съвсем ще го усетят като излезнат на свободния пазар!

 31. 31 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Замазването на очите няма да мине. Съд и присъди за виновниците!

 32. 32 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Сетил са ТУЛУПА да са побара ОСТАВКА, ТУ-ЛУ-ПИИИИИИ

 33. 33 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Димките стават все по-отчаяни и олигофренски, отивате при БКП да си разказвате приказки, Боче

 34. 34 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Или с две думи ни казват, че морският сарай на Доган сме го платили всички ние с парите за студен резерв платени на Доган (ТЕЦ Варна).

  Кристално ясно, дори и за заслепения върл ГЕРБер, фен на репортажите от жипката.

 35. 35 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Ехаа, значи все пак могло?? Браво на Христо Иванов, с неговото видео от ТЕЦ Варна много хубаво разрови Борисово-Догановата кочина!

 36. 36 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 473 Весело

  Токът няма как да поевтинее от това.

  За студен резерв са дадени 57 милиона лева на година.
  Ако се намалят плащанията наполовина ще станат 30 милиона.

  Ако приемем, че половината са платени от битовите потребители(останалите от бизнеса) и в държавата има 3 000 000 домакинства, то резултата е, че всяко домакинство ще спести по 5 лева годишно!

  На КЕВР препоръчвам в следващото решение в разбивката на цената да включат и тази компонента, за да няма повече спекулации.

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 37. 37 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Сега изтича договорът за резерва. Боко използва народното недоволство за да има повод да отреже Доган и ковачки от резерва. С една дума искам да ви го дам, ама не мога. След изборите нов късмет

 38. 38 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Весело

  БоЕко пак е издал заповед от рода на "правите ми нерви, затова теменужка да ходи по студиата да дрънка тъпана и да бърбори, че съм спрял парите на доган".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4280 Неутрално
 40. 40 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1062 Разстроено

  Бе трепането им е малко на тия в управлението на държавата, бе, малко ще да е. То е крадене, то е съсипия (на обикновения човек), то са интереси... И за кого? За 10-ина човека, които се имат за богове, за недосигаеми. И не е за вярване, че 7 милиона им слугуват безропотно толкова години, и, че това е изобщо възможно да се случи...

 41. 41 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Някой вярва ли на Тиквата и Н. Петкова? И след като е можело, защо дадоха на Доган 57 млн?
  Сбъркал ли?
  Оставка, съд и затвор! Това са 57 млн, не 5 лв!
  БОКЛУЦИ!

 42. 42 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#41] от "historama":

  Някой вярва ли на Тулупа? Вече лъже повече от 3 пъти на ден. Пу.ьо!

 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  Теменужка е същата куха лейка, като останалите некадърници от правителството.

 44. 44 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Да връщат заради надплатения досега студен резерв!
  И тъй като платихме и сараите и яхтите, да ги национализират!

 45. 45 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Значи държавата е управлявала системата неефективно и в ущърб на гражданите.

 46. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  На бас, че БНТ и Нова ще излъчат довечера новината, без нито веднъж да споменат "Доган" и "Росенец".

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 47. 47 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  "Бате к*ре, фффчера ми дзвони Дидо Дебелио. Каам му, когат цтаа раотата - цтаа. Но ноу я напънАхме раята, ънпрау я разпрахме! РазпискА це! Аре цтиъ му толкоа ън момичето, ъ дига гащи и ъ дзаминаа, скоро пак! Ахъ-хъ-хъ-х-хъъ-хъ!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 171 Весело  Ето защо крадливата върхушка Дпс-Герп толкова много се опитват да дискредитират Христо Иванов. Каква ли не помия се изля по медии и форуми. Човека просто им осветли кацата с меда публично.
  Интересно е че под тази статия няма депесаро-герберски тролове с пяна на уста. Или поне пазят накакво приличие.

 53. 53 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Всъщност управляващите си признават, че в цената на тока са ни калкулирали данък Доган.

 54. 54 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  До коментар [#51] от "qfj44672044":

  А какво стана с проекта Наб(ълб)уко. И там избълбукахме едни милиарди

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  Токът щял да поевтинява? Ама наистина ли? Значи май, наистина се задават предсрочни избори...! Щом ГЕРБ-ерите започнаха да лъжат и да обещават на едро, значи изборите са близо.

  Бивш tww09306483.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Цяла България е плащала по-скъп ток, за да има кинти за Доган..... Не, не Доган е за затвора, а всичките му лакей!!!

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Значи можело, щото само допреди седмици твърдяха обратното.

 64. 64 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Айде стига вече прах в очите. Нали вие му натъпкахте тези пари на Доган ! Ще ми излизат сякаш нищо не се е случило. А кой ще поеме отговорността, че държавата е наливала милиони в джоба му ?

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Неутрално

  Всъщност управляващите си признават, че в цената на тока са ни калкулирали данък Доган.
  —цитат от коментар 53 на 3biri


  Точно това каза вчера и Христо Иванов.
  Вижте колко бърво можело да се подобри състоянието на домакинствата ако разкараме тази мафитска паплач Доган/Борисов/Пеевски и сие.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Представяте ли си колко ще ни поевтинее живота, ако си върнем държавата? Нямам думи... Всъщност - една - оставка!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Нито тока ,нито парното ще поевтинеят ,въпреки по ниските цени на Газпром и липсата на разход за студения резерв ,в енергетиката всеки разход е на поне 70% корупционен и е факт ,че никой не ги хваща , тоест не е проблем ,че крадат ,но е проблем ,че не ги хващат ,щото ако затворят едни 5-10 олигарси от енергетиката ,както в алкохолната далавера или пък Баневи и нещата веднага си идват на местата .

 69. 69 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Някой вярва ли на Тиквата и Н. Петкова? И след като е можело, защо дадоха на Доган 57 млн?Сбъркал ли?Оставка, съд и затвор! Това са 57 млн, не 5 лв!БОКЛУЦИ!
  —цитат от коментар 41 на historama


  на тях не им пука

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK