Христо Иванов: в "приватизираната" държава няма място за силен частен бизнес

Христо Иванов: в "приватизираната" държава няма място за силен частен бизнес

© ДневникПредложената за обсъждане енергийна стратегия на България до 2030 години с хоризонт 2050 г. "блести" с унизително ниската амбиция на управляващите за модернизиране на българската енергетика и с фактическия отказ от изпълнението на европейските енергийни политики, написа в своя "Фейсбук" профил съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.


Той отбелязва, че целият институционален и финансов ресурс на държавата е подчинен на АЕЦ "Белене", който е огромен и ненужен проект. Иванов казва още, че вместо в него би било добре да се инвестира в по-малки инвестиционни проекти, свързани с използване на възобновяеми енергийни източници.

Според съпредседателя на "Демократична България" стратегията предвижда руската доминация да се запази и по отношение на вноса на нефт, нефтопродукти и природен газ. Той отбелязва, че няма никаква амбиция за път към енергийната независимост на България.


За Христо Иванов е фрапантно и пренебрегването на световните технологични иновативни компании, които не са поканени да инвестират в модернизирането на българската енергетика.


Той обобщава, че в "приватизираната" държава, собственост на Борисов и Сараите, няма място за силен частен бизнес и за свободни предприемачи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK