Собственикът на The Mall обмисля да изкупи партньора си в инвестицията

Собственикът на The Mall обмисля да изкупи партньора си в инвестицията

© Надежда Чипева, КапиталСобственикът на първокласни молове, сред които и The Mall в София - Property WriterHyprop Investments, търси възможности за растеж, докато южноафриканската икономика е в рецесия, съобщава изданието "Бизнес дей".


В публикацията се посочва, че южноафриканският фонд обмисля да изкупи инвестиционния си партньор в Източна Европа. Компанията е собственик на 60% от Hystead - джойнт венчър с PDI Investment Holding, която притежава другите 40%. Hystead е собственик на 6 мола, оценени на 807 млн. евро, в България, Сърбия, Северна Македония, Хърватия и Черна гора.


Българският мол бе придобит през 2017 г. от базирания във Великобритания инвестиционен фонд.
От ръководството на компанията съобщават, че има голяма вероятност тя да изкупи дела на PDI и така да придобие 100% от Hystead.


Планът за Hystead бе да бъде листвана отделно, но кризата с коронавируса прави това малко вероятно. Водим разговори с PDI и един от възможните изходи е да поемем пълне контрол върху Hystead. Така компанията може да се превърне в трамплин за растеж в региона, който в момента е относително по-атрактивен от редица други", коментира, цитиран от изданието, изп. директор Морне Уилкин.


Ръководството на фонда съобщава, че е използвало последните две години да намали дълговете му, за което фондът бе критикуван в миналото от анализатори. Сега ръководството отчита, че за тези две години дългът е намален с 271 млн. долара.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK