"Нова броудкастинг груп" вече официално притежава "Канал 3" и още 6 медии

"Нова броудкастинг груп" вече официално притежава "Канал 3" и още 6 медии


Нова броудкастинг груп" стана официален собственик на още 3 телевизии и 4 радиа, след като през септември телевизията на братята Кирил и Георги Домусчиеви заяви намерението си да придобие медийните активи на "Бест съксес инвестмънт" ЕООД. "Канал 3" се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски, припомня "Капитал".


Сделката вече е финализирана, съобщи пресцентърът на медийната група, и тя вече е собственик на телевизиите "Канал 3", The Voice TV, Magic TV и радиата "Витоша", "Веселина", The Voice и Magic FM. Сделката стана факт с одобрението на Комисията за защита на конкуренцията въпреки становището на Асоциацията на европейските журналисти в България, че бъдещата обединена медийна група ще представлява огромен за мащабите на страната медиен конгломерат и ще я постави в господстващо положение.


"В жанровото многообразие, което предлагаме, ни липсваха изцяло новинарски и музикален телевизионен канал. Придобиването на водещи профилирани медии като "Канал 3" и The Voice TV напълно отговаря на лидерската позиция на компанията. Навлизането на радиопазара чрез присъединяване на любими на аудиторията музикални радиостанции, сред които The Voice и "Веселина", към широкия спектър от платформи на групата е поредна важна стъпка към увеличаване на нашата аудитория", коментира изпълнителният директор на "Нова броудкастинг груп" Ива Стоянова.
В прессъобщението се цитират данни на "Гарб Аудиенс Межърмент България", според които "Канал 3" е най-гледаният новинарски телевизионен канал в последните 3 години, а The Voice е лидер сред музикалните телевизионни канали. Според данните през 2020 г. "Веселина" оглавява класацията, а "Витоша", The Voice и Magic FM се нареждат в топ 20 на най-слушаните радиостанции от градското население.


По-рано днес инвестиционната група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер обяви, че вече е официален собственик на Central European Media Enterprises Ltd., част от която е българската "БТВ медиа груп".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK