Нов въздухопречиствател от Daikin намалява рисковете от предаване на COVID-19

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Нов въздухопречиствател от Daikin намалява рисковете от предаване на COVID-19По време на корона пандемията се изисква повече от всякога от магазини, офиси, ресторанти, хотели, училища и болници да осигурят безопасна среда в затворени помещения. Сега Daikin Central Europe предлага AAF AstroPure 2000 - нов мобилен въздухопречиствател от American Air Filter (AAF), член на Daikin Group, като допълнително устройство за по-добро качество на въздуха и намаляване на риска от предаване на SARS-CoV-2.


Подаването на чист въздух чрез редовна вентилация е важна мярка срещу разпространението на коронавируса. Използването на вентилационни системи с подходящи филтри и технология за пречистване на въздуха допълнително оптимизира качеството на въздуха в помещенията и се счита за ефективна алтернатива на вкарването на чист въздух чрез отваряне на прозорци, което може да бъде предизвикателство - особено сега в студения сезон.
"Daikin е една от малкото компании в глобален мащаб, която да доставя до 90% необходимото оборудване за по-добро качество на въздуха в помещенията. По този начин ние предлагаме решения за всяка стая и размер на сградата - без значение дали говорим за преоборудване или ново оборудване. От февруари 2021 г. ние допълваме нашето обширно портфолио с новия пречиствател на въздух AAF AstroPure 2000 за търговски и обществени среди като училища, офиси, болници, ресторанти или магазини в 15 от нашите централно-европейски пазари ", казва Карл Ливенс, управляващ директор на Daikin Central Europe.


Вентилация за по-добро качество на въздуха


По време на коронавирус пандемията вентилацията стана още по-важна. "Сега не е достатъчно само да имаме вентилационна система, която да вкарва свеж въздух в сградите. Също така е от решаващо значение вентилационните системи да бъдат проектирани адекватно да въвеждат правилното количество свеж въздух в сградата, като същевременно се извеждат потенциално замърсеният въздух от помещенията. Но ако няма налична подходяща вентилационна система, препоръчваме вкарване на свеж въздух чрез отваряне на прозорци, допълнено от използването на вътрешни сензори за качество на въздуха и въздухопречистватели за почистване на вътрешния въздух чрез рециркулация, използвайки високоефективна филтрация и доказаната технология на Flash Streamer на Daikin", обяснява Мерт Гьонлюзен, отдел "Бизнес развитие,, приложни системи" в Daikin Central Europe.


Нов въздухопречиствател от Daikin намалява рисковете от предаване на COVID-19


Днес много сгради не са оборудвани с вентилационни системи и преоборудването на по-стари системи често може да бъде трудно: "Поради необходимите корекции на съществуващия дизайн на каналите, това може да бъде сложен и продължителен процес, свързан с високи инвестиционни разходи. В такива случаи новият AAF AstroPure 2000 е лесен начин за осигуряване на по-добро качество на въздуха в помещенията" отбелязва Мерт Гьонлюзен. Въпреки това отварянето на прозорци, социалното дистанциране и носенето на маски за лице все още са много важни мерки срещу прекия риск от инфекция с SARS-CoV-2.


AAF AstroPure 2000 комбинира пречистване на въздуха с HEPA филтър и бактерицидно UV лъчение
Напълно автономният, самостоятелен и мобилен рециркулационен уред е високоефективно решение за филтриране за пространства, където са необходими допълнителни, изключително високи филтрационни характеристики. С въздушен поток от 2000 м3/ч, въздухопречиствателят AstroPure 2000 е подходящ за търговски или обществени площи до 200 м2. AstroPure 2000, комбинира най-съвременната HEPA филтрация с опционално налично UV-бактерицидно облъчване (UVGI), за да създаде цялостни решения за чист въздух, отговарящи на всички насоки като VDI 6022*.


AstroPure 2000 e интелигентно проектиран да убива патогени, като същевременно поддържа висока ефективност на филтриране. Допълнителната флуоресцентна UV-C опция излъчва 255 nm микробицидна дължина на вълната, което предотвратява производството на озон, и същевременно запазва подходящия обхват за унищожаване на бактерии и вируси. Инсталирането на UV лампа ще осигури по-широко бактерицидно покритие, без да се влияе на ефективността на филтриране.


* VDI Verein Deutscher Ingenieure: Сертификатът VDI 6022 се присъжда на вентилационни продукти, които са произведени, за да отговарят на хигиенните стандарти за приложение в болници, фармацевтична индустрия, биологични центрове и др.

>

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK