Фирма на Румен Гайтански-Вълка със заем от държавна банка сменя собственика

Иван Георгиев в миналото е бил съдия.

© Росен Босев

Иван Георгиев в миналото е бил съдия.Пътностроителното дружество, което преди 2 г. взе заем от държавната Банка за развитие от 150 млн. лв. за покупка на малка фирма от същия сектор и следите на което водят към Румен Гайтански-Вълка, има нов собственик. Номинално това е адвокат Иван Емилов Георгиев, който го е купил за 100 лв. от Георги Йорданов, съобщава "Капитал".


Изданието посочва, че реално това не води до промяна в контрола върху компанията "Роудуей кънстракшън", а взетият от нея заем през 2019 г. е за придобиването на "Пътстройинженеринг". Тя е от по-малките фирми в бранша, като нейният предишен собственик "Био майнинг" е компания, директна собственост на Гайтански.


Формалната смяна на собствеността става чрез компанията "Каменни фракции", която държи 99.8% от "Роудуей кънстракшън", което на свой ред притежава почти целия капитал на "Пътстройинженеринг".
Новият собственик от години обслужва всички вписвания по фирми на Гайтански в Търговския регистър, а е бил и в бордовете на негови компании.


Сделката за 100 лв. дава в ръцете на новия собственик компания със 174 млн. лв. активи към края на 2019 г. поне на хартия.


Повече по темата четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK