Финансов проблем спря предаванията на ТВ+

Финансов проблем спря предаванията на ТВ+

© Юлия ЛазароваТелевизия ТВ+ е спряла предаванията и новинарските си емисии, потвърди пред "Дневник" програмният директор Милена Данева след като по-рано през деня журналистът Веселин Дремджиев информира във "Фейсбук", че предаването му "Денят с Веселин Дремджиев" няма да бъде излъчено тази вечер.


"ТВ+ не е получавала заплащане за съдържанието си от "Булсатком" от няколко месеца", написа водещият. Вместо неговото предаване, което може да се гледа и на канала ТВ1, тази вечер в 20 ч. беше излъчен концерт класическа музика.


Данева поясни, че задължения са натрупани в продължение на месеци и от други разпространители, но "Булсатком" е най-големият. Тя не коментира размера на задължението, но отбеляза че дружеството - собственик на телевизията, "Розенфелд" вече не е в състояние да генерира заплати. Почти всички от екипа на телевизията са пуснати от работодателя в "престой" засега за седмица, но тя не изключи той да бъде удължен.
"Надявам се задълженията към нас да бъдат изплатени, но не знаем кога", добави Данева, напомняйки, че телевизията работи с партньорите си от години. В отговор на въпрос каза, че не остава с впечатлението, че забавянето на плащанията се дължи на финансови проблеми на контрагентите, но и че засега е рано да се мисли за съдебно уреждане на спора.


Дремджиев публикува и реакция от "Булсатком": "Ние сме жертва на изнудване и 9 месеца. TV+ отказва да води конструктивни преговори с новото ръководство на компанията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK