Газът поскъпва с 14%, няма да се отрази на цената на парното, топлата вода и тока

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов

© Надежда Чипева, Капитал

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай ПавловГазът поскъпва с 14% и през този месец един мегават час ще се продава за 37.71 лева, реши окончателно Комисията за енергийно и водно регулиране. Това се дължи на скока на цената на европейските борси през този месец, съобщиха от комисията.


Промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на парното, топлата вода и тока и те остават непроменени, уточняват от КЕВР.


Предварителната заявка предвиждаше 8% поскъпване. По време на общественото обсъждане на цените преди дни изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов обясни, че тенденцията компанията да предлага по-ниска цена на природния газ в сравнение с цените на европейските пазари ще продължи през май и през следващите месеци. Той очаква тя да е с около 10-11% по-ниска в сравнение с цените на европейските газови пазари.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK