Продажбите на нови автомобили в Европа скочиха с над 200% през април

Продажбите на нови автомобили в Европа скочиха с над 200% през април

© ReutersПродажбите на нови автомобили в Европа през април скачат с 218.6%, сочат данните на Асоциацията на производители на автомобили в Европа (АСЕА). Това е обяснимо предвид факта, че миналата година по това време в почти всички страни имаше строги ограничения заради пандемията от коронавирус.


Големи поводи за оптимизъм все още няма, защото продажбите през април са с почти 300 хил. по-малко от април 2019-а. Най-сериозен ръст на търсенето има в най-засегнатите от първата вълна страни като Италия (ръст от 3276.8%) и Испания (+1,787.9%).


За България продажбите скачат със 191.3% до 2400 бройки.


Поглед към данните за първите четири месеца на годината показват ръст на търсенето на нови автомобили от 24.4% до 3.4 милиона. Повишение на продажбите има на почти всички пазари с изключение на Литва, Португалия и Словакия. За България ръстът е 18.3%, формиран от 7984 сделки.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK