Служебният кабинет праща деца на безплатна почивка, а учители - на рехабилитация

Служебният кабинет праща деца на безплатна почивка, а учители - на рехабилитация

© ДневникОбщо 30 хил. ученици и учители ще могат да посетят по определен ред туристически обекти безплатно. Новата мярка е насочена към подпомагане на туристическия сектор и беше обявена от министрите на финансите, на образованието и на туризма Асен Василев, Николай Денков и Стела Балтова на съвместен брифинг днес.


Министерството на финансите заедно с Министерството на туризма са успели да намерят пари от централния бюджет, за да се направи тази програма, която да вдигне заетостта в туризма като нощувки, а в същото време да има и силен социален ефект, обясни Василев. Програмата се казва "Отново заедно" и ще бъде финансирана с 15 млн. лева. 500 лева е пакетът за всеки участник - дете или придружаващ учител. Пътуванията ще започнат след края на учебната година, която приключва официално на 23 юни за 1 до 3 клас и на 30 юни за 4 до 11 клас.


За участие в "Отново заедно" ще могат да кандидатстват всички 2258 държавни и общински училища. Всяко от тях ще има възможност да включи до 70 деца, подбрани по преценка на педагогическия персонал и със съгласието на родителите. Заявките ще бъдат удовлетворявани по реда на постъпването им до изчерпване на лимита на програмата.
МОН ще започне да приема кандидатури веднага след като Националната програма "Отново заедно" бъде приета от кабинета. Очаква се това да стане най-късно в началото на юли. Още преди това училищата ще получат конкретни указания, които ще им помогнат да се подготвят навреме.


"В продължение на една седмица ще могат безплатно да летуват, за да могат да си отдъхнат след тази тежка година, в същото време помагайки на туристическия бизнес", посочи Николай Денков. "Не става дума само за отдъхване. Всички знаем, че един от най-големите проблеми на пандемията е намаляването на социалните контакти, които се отразяват особено тежко на учениците и на децата", допълни той.


Стела Балтова уточни, че ще бъдат подготвени туристически пакети и децата ще могат както да бъдат застраховани и придвижени до местата за настаняване, така да бъде поето и тяхното изхранване по време на престоя.


"Подготвят се много интересни програми, които са свързани с арт дейности, експозиции, с обучения по народни танци, посещение на музеи и други туристически обекти. Приоритет е създаване на условия бизнесът да бъде стимулиран да работи. Работим и по подобряване на условията за достъп на чуждестранните граждани в страната", допълни тя. Взето е решение и за намаляване на цените на плажните принадлежности.


За педагогическите специалисти пък правителството подготвя отделна програма, която ще бъде финализирана през следващите две седмици - за профилактика и рехабилитация. Държавата отделя 400 хил. лв., за да могат учителите безплатно да минат на профилактични прегледи.


Към началото на май бюджетът има сериозни проблеми


До 14 май от централния бюджет са изхарчени 1.164 млрд. лв., от буфера са взети 283 млн. лв. и от бюджета на Министерството на финансите - 22 млн. лв. От тях 810 млн. лв. са за непредвидени разходи чрез преструктуриране. С тези разходи са платени COVID мерките и мерките за бизнеса, както и 50-те лева за пенсионерите за април и май. Това обяви министърът на финансите Асен Василев на брифинга.


"Тоест, вместо да се актуализира бюджетът, когато през март става известно, че ще трябва да се продължат мерките и за бизнеса, и за пенсионерите, и за COVID мерките, това не се прави, а започват да се дърпат всички налични пера, за да се покрият тези разходи", посочи той. "Още преди ние да влезем като правителство, започват да се дърпат от пера, които не са предвидени за тази цел", обясни министърът.


По думите му пари са дадени и като непредвидени разходи за църкви, за Фонда на фондовете, за БНТ и т.н. Структурно бюджетът към началото на май вече има сериозни проблеми и трябва да се дърпат пари от най-разнообразни места, за да могат да се финансират продължаващите нужди на бизнеса. "Това, което успяхме да направим с колегите, е да намерим буфери по различните министерства, така че да се намалят разходите по персонала, с които да се продължи мярката за пенсионерите. Активно работим и с колегите да се направи един пакет от мерки за възстановяване на бизнеса. За щастие епидемиологичната обстановка е такава, че няма затворени бизнеси. Ние трябва да минем в режим на подпомагане на бизнесите да заработят нормално и да преминат през икономическите трудности. В тази насока са всички мерки, по които работим. В тази насока е и мярката, по която работим от първия ден на правителството, защото тя е за сектора, който е най-засегнат все още - туризма", обясни Василев.


Министерството на финансите заедно с Министерството на туризма успяха да намерят средства от централния бюджет да се направи една програма, която да вдигне заетостта в туризма като нощувки, а в същото време да има и силен социален ефект, каза още Василев.


Ключови думи към статията:

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Гневно

  "БЕЗПЛАТНО"??????
  "Комунисти, Сър"!!!!
  Както казваше Баронеса Маргарет Тачър : "Комунистите са най-добри в харченето на чужди пари"!!!

 2. 2 Профил на bokalcho11
  bokalcho11
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Майко, и тези почнаха с изцепките!!!

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2510 Любопитно

  "беше обявена от министрите на финансите, образованието и туризма" - много добро съгласуване, което ще даде резултат. Насърчаването на бизнеса не е само с пари и идеите, които предлагат трябва да се реализират без досегашните изсмуквани ползи. С тези програми, от които, ако са доволни разбира се, потребителите ще вложат още пари, а какво по-добро от увеличено потребление. Май на реалността се гледа от съвсем друг ъгъл? Успех.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Борисов,
  на почивка,
  кога?

 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  Вместо да им доплащаме ол инклузива на дойчовските баби - ще почиват децата.
  Одобрявам!

 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Весело

  Борисов,на почивка,кога?
  —цитат от коментар 4 на yavooor


  Луд умора няма ...

 7. 7 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 295 Неутрално

  много са тъпи - да бяха пратили пенсионерите или поне да им бяха дали предизборни добавки :(

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 8. 8 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Така ми.
  Какво беше досега! Тези, дето се занимават с миникур и педикур тънат в разкош, а даскалите една почивка не могат да си направят.
  Този проблем с разясняването кой заслужава и кой не е важен.
  Който бачка - харчи. Който се храни от "мижи да те лъжа" - не трябва да се вози в скъпо возило.

 9. 9 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 586 Неутрално

  няма безплатен обяд, плащаме всички

  BG e мини империя на злото.
 10. 10 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Весело

  До коментар [#2] от "bokalcho11":

  Не са "започнали", просто не са спирали!!!

 11. 11 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 518 Неутрално

  а сега оня, некъпания, ще ореве пак ефира, че не са помислили за заведенията...

 12. 12 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 195 Неутрално

  Ще се наливат едни милиони в бетонните комплекси. Явно няма значение кой е на власт - хотелската мафия винаги е на печалба!

 13. 13 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 195 Неутрално

  Могат да кандидатстват държавни и общински училища.
  За пореден път управляващите (дето уж били "нови') открито заявяват, че за хилядите деца от частните училища държавата е мащеха. Пак ще харчим пари да циганчетата, а за децата, чиито родители пълнят бюджета - нищо.

 14. 14 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  няма безплатен обяд, плащаме всички
  —цитат от коментар 9 на 1984


  ——

  Именно! Децата и учителите трябва да са приоритет!
  Браво! Много, много добро решение.

  Любовта ще спаси света!!!
 15. 15 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Това е Хитро !! Учениците с нещо в главата,............. туристиèските компании с осигурени и пари , а разходите се поемат държавата . Това са добре похарчени пари ...още такива инициативи ..

 16. 16 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Щом парите са за деца и култура одобрявам.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 17. 17 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  На учителите е им трябват слнчеви бани ;-))

 18. 18 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  А ве всичките ми приличат на мургавата Дияна, от село. Ваша Яна Салвянска.

 19. 19 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Много добра инициатива. Умни момчета са в новия икономически екип на служебния Министерски съвет !

 20. 20 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1578 Любопитно

  До коментар [#1] от "selqnin":
  инициативата е добра, дано изпълнението не е като на гербавите.
  Селски, по твоята логика най големи комунисти са тези от еврокомисията. Все пак ще се харчат едни чужди 750млрд. а ще ги връщат внуците на твоята тъща. От това по голям комунизъм е само американския, там нещата са отдавна минали 23 трилиона дълг и японския е само 11,5 трилиона . Толкова за комунизма от мен селянино.
  Всъщност да погледнем комунистически Китай там дълга е 19% от БВП ,за сравнение американския е 102% японския е 235% а на английските малоумници само 345от БВП. Единствено Нидерландия ги слага в малкия си джоб с дълг от 460% от БВП, Друга развита държава Сингапур гони 470% от БВП, за сравнение фалиралата Гърция е само с 300% дълг.
  Хайде пак говори за комунизъм и кой на кой харчи парите . Баба ти Тачър заедно с другия плазмодии Рейгън, са едни от виновниците за отпушването на ограниченията за контрол върху дълга и банкстерската инвазия, която ни води до следващата световна война.

  ум море, глава шамандура
 21. 21 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1115 Весело

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Че то вече над година държавата раздава пари наляво и надясно, в това отношение няма особена промяна

  Не ме търсете преди обяд
 22. 22 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Инициативата е полезна. Сега е интересно и към кого ще бъдат насочени почиващите. Конкурси или с ваучъри по избор на ущилището или друго?

 23. 23 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 119 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  изглежда светът е пълен с комунисти, уол стрийт, производителите на автомобили, и какви ли още не. да не говорим за твоят бойко, дето смяташе парите на държавта за свои..

 24. 24 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Майко, и тези почнаха с изцепките!!!
  —цитат от коментар 2 на bokalcho11


  Всъщност Емилия Масларова по Станишово време беше първата. Само че тогаз пращаше пенсионери. В хотели на наши хора, естествено, но това е нищо пред социалната загриженост. После май имаше и прокурорски обвинения, но това е реваншизъм.

 25. 25 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  Някой спомня ли си , че миналата година имаше решение лекари и сестри да почиват с ваучери? И какво стана - едно голямо нищо!

 26. 26 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  Пионерски лагер? Не-е-е-еа!!! Още имам кошмари от тези мероприятия. П###л съм Ви на организираните мероприятия.

 27. 27 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1605 Гневно

  В съседната статия финансовият министър рИве колко е зле бюджетът, тук четем, че ще се харчат пари за сапсяване на мутробетона. Екстра!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 28. 28 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Комунизмът се завръща, спрете спокойно, деца!
  Колко даскалски, директорски и "спонсорски" дечица ще си изкарат безплатно море това лято!
  "По преценка на педагогическия персонал..." Ха-ха-ха!

 29. 29 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  В съседната статия финансовият министър рИве колко е зле бюджетът, тук четем, че ще се харчат пари за сапсяване на мутробетона. Екстра!
  —цитат от коментар 27 на Хриси


  харчат се пари за ДЕЦАТА !!! Никой не ни би по главите да затрием държавните почивни станции и сега да има само на мутри, ама някои деснеещи така разбират капитализма

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 30. 30 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#25] от "star bastun":
  е то при Бойче винаги това се получава, едно голямо нищо . За сметка на това е скъпо платено,

  ум море, глава шамандура
 31. 31 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  По какви критерии ще се селектират тези деца? Добри и лоши, умни и не толкова умни? Какви са тези разделения, да не кажа дискриминация? Като са намерили мангизи, да ги дадат на туризма. Защо сеят разделение?

 32. 32 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  Последният, който разработваше и прилагаше подобни, програми беше Е. Масларова, само че тогава пращаха пенсионери.
  Като учител не изявявам желание да придружавам почиващи ученици. Това значи да съм на караул 24 часа. Профилактичните прегледи не ме впечатляват, а на почивка /за каквато дума не е ставало/, няма да отида къде да е, защото било без пари или с намаление.
  Ако програмата направи деца или колеги щастливи - добре!

  Еретик
 33. 33 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  По времето на комунизма ученическите лагери бяха най-гадното нещо което съществува. Ако ще са такива и тези почивки, няма нужда.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Вярно, Боко комуниста най-добре се справяше с харченето на нашите пари. И с краденето им също.

 35. 35 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Е каква е тази глупост? Не е ли по-смислено да има почивка и рехабилитация за медицинските лица в ковид отделенията?

 36. 36 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1605 Гневно

  До коментар [#29] от "dark'star":

  Кои деца? Чии деца? Как ще бъдат избрани тези 5% от всички ученици?
  Това е някаква пунта мара, уж за децата. Всъщност, тези пари - нашите пари - се харчат за мутробетона, а не за децата.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 37. 37 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2736 Неутрално

  "Тоест, вместо да се актуализира бюджетът, когато през март става известно, че ще трябва да се продължат мерките и за бизнеса, и за пенсионерите, и за COVID мерките, това не се прави, а започват да се дърпат всички налични пера, за да се покрият тези разходи", посочи той.
  *
  Т.е. предишният парламент вместо да се занимава с актуализация на бюджета по който да работят следващите правителства единственото, което направи беше да приеме нов изборен закон.

 38. 38 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Когато на някой му липсват разсъдителност и идеи, но все пак трябва да покаже, че управлява, измисля такива безумни неща като тези "почивки".

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 39. 39 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Поредното абсурдно и наистина, изумително глупаво предложение.
  До вчера реваха, че пари няма, ГЕРБ издухали бюджета, всичко е в преразход, но изведнъж намериха десетки милиони ?!

 40. 40 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 659 Неутрално

  По-добре беше да пратят родителите с децата и баби/дядовци на семейни почивки. Те ще ми правят летни лагери. Цялото училище го превърнаха в занималня, та родителите да си делегират децата на държавата. Колко хилядолетия семействата са се борили за правата си,з а децата си, и за народа си, сегашните са готови да се откажат от всичко, заради работа. Тъжно е. И после рев - ама те на какво ги учат, ама какви са тия детски законодателства, ама защо детето слуша само учителите, защо родителите нямат авторитет. Ами затова! Щото семейството не е стимулирано и овластявано, а само държавните институции и свързаните с тях служби! Да вдзраствует светлий социализм и комунистическая молодежь!

 41. 41 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 659 Неутрално

  "Тоест, вместо да се актуализира бюджетът, когато през март става известно, че ще трябва да се продължат мерките и за бизнеса, и за пенсионерите, и за COVID мерките, това не се прави, а започват да се дърпат всички налични пера, за да се покрият тези разходи", посочи той. *Т.е. предишният парламент вместо да се занимава с актуализация на бюджета по който да работят следващите правителства единственото, което направи беше да приеме нов изборен закон.
  —цитат от коментар 37 на pamela


  И как се актуализира бюджет, ако правителството не внася актиализация?

 42. 42 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Това правителство изглежда, че още живее в соца.
  Повечето хора/семейства в България имат собствени планове и идеи за почивка. Да изпратят детето си с група други деца, за периоди в които те нямат никаква възможност да избират е наистина абсурдно !
  Ако изобщо това правителство иска да помогне на хотелиерския бизнес, това отдавна е измислено как - с ваучери !!!!

  Ще повторя, с ваучери !!!
  Така всеки един ще може да избира кога и къде !
  Ако някой иска детето му да отиде на зелен лагер - ще се възползва от този ваучер.
  Ако иска детето му, заедно със семейството му, да почива на морето, отново ваучера ще помогне.
  Тия абсурдни пионерски лагери, със записване, ред на чакане и селектиране на определени деца е наистина уникално постижение .... на соца !

 43. 43 Профил на panaiotov12
  panaiotov12
  Рейтинг: 50 Неутрално

  С какво учениците и учителите са заслужили повече безплатна почика спрямо здравните работници от ковид отделенията, които от над една година полагат къртовски труд?

 44. 44 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Да живее социализма и милионерката Масларова! Държавата ще пълни хотелите на червените мутри с ученици.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 45. 45 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#42] от "Хай Буй":

  Което води до поне два въпроса. На какво ги учат в Харвард и какво научават в Харвард.

 46. 46 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  В съседната статия финансовият министър рИве колко е зле бюджетът, тук четем, че ще се харчат пари за сапсяване на мутробетона. Екстра!
  —цитат от коментар 27 на Хриси


  --------------
  не се спасява "мутробетона", а работни места. Какво ще стане с хилядите сезонни работници? Ще увиснат на бюджета или ще емигрират, това ли искаме?

  Любовта ще спаси света!!!
 47. 47 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  До коментар [#42] от "Хай Буй":Което води до поне два въпроса. На какво ги учат в Харвард и какво научават в Харвард.
  —цитат от коментар 45 на nema_labavo


  Ако изобщо са завършили Харвард. Може би са били там като туристи.

 48. 48 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#42] от "Хай Буй":

  "Да изпратят детето си с група други деца, за периоди в които те нямат никаква възможност да избират е наистина абсурдно ! "
  -----------

  В реалния свят има семейства, които не ходят на почивка, а децата им не са виждали морето.
  Миналата година говорих с такава жена, събираше пари да отидат с двете деца на море, мъжът и изчезнал някъде на гурбет преди години. След няколко месеца каза, че не е успяла да събере и не са почивали.

  Любовта ще спаси света!!!
 49. 49 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  До коментар [#48] от "hope":

  Това не променя абсурдната идея. Ваучерите са доказан и отличен инструмент.
  Другото е нахранване на точно определени хотели и техните собственици.

 50. 50 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#41] от "ozd05563707":

  "И как се актуализира бюджет, ако правителството не внася актиализация?"
  -----------
  Само Парламентът има право да променя бюджета. Няма Парламент, няма актуализация.

  Любовта ще спаси света!!!
 51. 51 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  До коментар [#39] от "Хай Буй":

  "Поредното абсурдно и наистина, изумително глупаво предложение.
  До вчера реваха, че пари няма, ГЕРБ издухали бюджета, всичко е в преразход, но изведнъж намериха десетки милиони ?!"
  ==============
  Да не би да си изненадан?
  Всичко е предизборно:
  1. ГЕРБ издухали бюджета, всичко е в преразход.
  2. Грижа за децата, най-милото на всеки.
  3. 80 000 са гадните даскали, Бойко им вдигна заплатите, ние поне рехабилитация да обещаем.

  Еретик
 52. 52 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#48] от "hope":Това не променя абсурдната идея. Ваучерите са доказан и отличен инструмент. Другото е нахранване на точно определени хотели и техните собственици.
  —цитат от коментар 49 на Хай Буй


  ------------------
  И спокойно може родителите да "осребрят" ваучерите, без децата да са ходили на почивка, за 80% /примарно/ от стойността на ваучера.

  Любовта ще спаси света!!!
 53. 53 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  След първия локдаун цените в заведенията в ЮК бяха на 50% за един месец. Другата половина я плащаше правителството. Това е нещо подобно , само че напълно безплатно. Няма да е лошо и за ресторантите на помислят за 50% субсидия за определен период.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 54. 54 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 477 Неутрално

  И как точно ще се подбират тези деца и учители. На партиен принцип? Тези гласували за ГЕРБ разбира се не заслужават, но кои са заслужилите? Хората на Слави или на ДБ, или пък може би майките дето системата още не ги е доубила.

 55. 55 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  ей това е тъпо:

  ''За участие в "Отново заедно" ще могат да кандидатстват всички 2258 държавни и общински училища. Всяко от тях ще има възможност да включи до 70 деца, подбрани по преценка на педагогическия персонал ''

  да субсидират туристическия бизнес срещу заетост. Така всеки ще бъде спонсориран според нивото на заетост.

  ако пък пращат децата на точно определени места, ще е мега тъпо

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 56. 56 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  [quote#52:"hope"][/quote]

  ?! Нима тези бедни и отрудени хора, дето нямат възможност да изпратят децата на море, ще ощетят децата си и така брутално ще погазят тези детски надежди ?!
  Не вярвам.
  Освен това, дори да 'осребрят' ваучерите, в крайна сметка ще бъдат използвани и крайният получател - хотелиерите и те ще получат парите от държавата.

 57. 57 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#41] от "ozd05563707":"И как се актуализира бюджет, ако правителството не внася актиализация?"-----------Само Парламентът има право да променя бюджета. Няма Парламент, няма актуализация.
  —цитат от коментар 50 на hope


  Да, ама и правителството трябва да участва. А на ББ правителството не пожела.

 58. 58 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1555 Любопитно

  Само едно не разбра: Как учениците не могат да са в клас присъствено за да не се заразяват с COVID, а могат да спят, ядат, танцуват и играят заедно? То вярно че лятото заразата намалява, понеже хората са навън повече, вярно че децата средно изкарват болестта по-леко, но с какво лагера е по-безопасен от училището при положение че пандемията не е приключила?

 59. 59 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 57 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  А, бе Тома, а бе Биков, кейнсианството не е комунизъм. Даже твоят десен Боцко го практикува.

 60. 60 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Катилитена Радев трябва само и единствено да подготвят и проведат /без/честни избори, а не да се занимават с евтин популизъм и да играят Майка Тереза предизборно!

 61. 61 Профил на just
  just
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Бюджета бил в затруднение, и за това ще подарят на мутрохотелиерите 15 000 000
  ей така да усетят и те че другарят Радев е на власт.
  Това ли е гениалната идея за подкрепа на българският бизнес?
  Това ли са великите експерти? Това ли ви е промяната?

 62. 62 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Парите за църкви и манастири са пари за чекмеджето,. На изпроводяк Барба Ганьос крадна малко. БПЦ е крепост на ДС и всичко каквото се налее там е предварително разпределено. Много ясни наблюдения имам от десет години следя няколко строителни фирми, които като свински черва са се навързани и играят на тази поста(това включва и игричката със санирането и маса други обществени поръчки) от няколко различни провинциални града са и се въртят като изпълнители и подизпълнители. Обединява ги принадлежността им към партията на корупцията, ха познайте коя е тя.

 63. 63 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  До коментар [#48] от "hope":

  "Миналата година говорих с такава жена, събираше пари да отидат с двете деца на море, мъжът и изчезнал някъде на гурбет преди години. "
  ===========
  Не е било на гурбет, пълнолетни сме.

  Еретик
 64. 64 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1605 Любопитно

  До коментар [#46] от "hope":

  Айде стига глупости! Всяка година мутробетонът рИвеше, че нямало достатъчно кадри, та наемаха от Молдова, Украйна и м@йната си, даже от Азия искаха да си внасят. Техните работни места ли ще спасяват с моите пари?

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 65. 65 Профил на cinqueau
  cinqueau
  Рейтинг: 462 Неутрално

  " Служебният кабинет праща деца на безплатна почивка, а учители - на рехабилитация"

  Служебният кабинет има за основна задача да организира и проведе парлемантарни избори след 6 седмици. След това проблемите ще се решават от избраното редовно и легитимно правителство. Или какво? Да не би там някъде да е решено служебното правителство назначено от Румен Радев.ru да управлява няколко години?

 66. 66 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Що за глупост... явно ще правим оборот на хотелите на "наши" хора.
  А това "училището решава кой ще ходи" си е гаранция за корупция и връзкарство. Поне да имаше някакъв критерий за доход, че да ходят по-бедните деца на тази безплатна почивка.

 67. 67 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  Брях. Комунизмът дойде!

  Държавата не ви е казарма другари. Ние всички плащаме масрафа.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 68. 68 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 448 Любопитно

  Това е тъпотия а ла Масларова (о, минало незабравимо!) ...

  Не очаквам чудеса от служебно правителство, но засега единственият министър, който отговаря на изискванията за поста си, е К. Петков, този на икономиката.

  Един въпрос - къде са милиардите от европейските фондове и къде са милиардите от бюджета, т.е. от всички българи? Покрай организацията на изборите служебното правителство трябва поне да се опита да отговори... Нещо за фонд "Земеделие" например???

  За себе си давам още 2 седмици толеранс, предвид това, че Радев е прост червен тъпоъгълник, една идея по-остър от Тиквата, но за разлика от последния - в благоприятна ситуация. След което ще сложа палец нагоре или надолу.

  Между другото, не споделям хайпа по Бойко Рашков. Само като му чуя изказа, и си мисля: "Ей, кадесарщината е школа за отрицателни величини, добре, че не говоря така!". "Боец" са ми симпатични, но изпитвам възмущение от всякакви коленичения и дълбоко несъгласие с персонални "решения" на системни и структурни проблеми, какъвто е този с главния прокурор. Дали ще е Гешев или Рашков, все тая, след като самата функция "главен прокурор" е уродлива. Да речем, че сложим един добър човек на поста - за 5-7 години нещата ще са приемливи, а после?

  Все повече споделям идеята на "Правосъдие за всеки" - без главен прокурор, структурата на прокуратурата да съответства на тази на съдилищата. "Шапките" в отделните прокуратури ще имат само административни функции, както е в съдилищата.

 69. 69 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 448 Любопитно

  До коментар [#68] от "mgsh":

  Кликнах на настроение "гневно", но явно не го направих както трябва.

  Не искам служебното правителство да ни занимава с глупости, искам по същество!

 70. 70 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  Що за глупост... явно ще правим оборот на хотелите на "наши" хора. А това "училището решава кой ще ходи" си е гаранция за корупция и връзкарство. Поне да имаше някакъв критерий за доход, че да ходят по-бедните деца на тази безплатна почивка.
  —цитат от коментар 66 на ДСиБ


  ==============
  Корупция? Чуваш ли се за какво говориш?
  На никого не му се занимава с глупости.
  На всички е ясно, че ако това нещо изобщо стане, ще е един тъп пионерски лагер. Тези, които искат да отидат, са мотивирани само от възможността да направят няколко магарии далеч от родителски очи.

  Еретик
 71. 71 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#59] от "vvs08576060":

  Винаги съм се изумявал от хора , които са непростветени по дадена тема , но имат мнение. Плюсът ви е от мен.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 72. 72 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#68] от "mgsh":

  Няма нищо общо с това , което направи Масларова.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 73. 73 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#66] от "ДСиБ":

  Знаете ли какво ще стане , ако се приеме критерия по доходи?Само една уязвима група ще иде на почивка. А трябва да идат децата , които имат отличен успех , нямат неизвинени отсъствия и не създават проблеми на учителите и съучениците си , те трябва да бъдат поощрени.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 74. 74 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 990 Любопитно

  Комунизмът се завръща - безплатни почивки, може би и др.безплатни благинки ще има! А нали в основата на пазарната икономика стои максимата, че няма безплатен обяд? Все някой трябва да плаща за това, кой ли?

 75. 75 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Едно си баба знае едно си бае: БЕЗХАБЕРНО И БЕЗПЛАТНО НО СТРОГО ЗА НАШЕВО БРАТА!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK