Заради дълговете за газ енергийният холдинг може да влезе в "Топлофикация София"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това е безумие. Едноличен собственик на капитала на Топлофикация София е Столична община. Защо БЕХ да влиза в губещо предприятие. Просто да запорират сметките на дружеството и собствдника му.

 2. 2 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  всички тези "дружества" за са линчуване

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 3. 3 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Закривайте пробития стар паразит Топлофикация. Или премахнете законодателния чадър, превръщащ хората в роби на Топлофикация. Дайте право на хората да се откажат от паразита и той сам ще умре. Всъщност той е мъртъв (фалирал) отдавна, време е да му откачите "животоподдържащите системи", захранвани от всички нас, и да го оставите да си иде.

 4. 4 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "Green Day":

  Тези, които имат парно и се отказват от него са идиоти, защото те са дотирани от всички нас, които не ползваме парно. Веднъжпрез високата цена, на ковто БЕХ изкупува от тях прозведената ел енергия и втори път през ежегодните наливания на пари в капитала на дружеството от Столична община.

 5. 5 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  Тука правилният въпрос е къде са парите! Централното парно е хубаво нещо и доказателство е, че новото строителство също се свързва с топлофикация, защото така се продава по-добре, хората искат да имат парно.
  Хората като цяло си плащат парното, това с длъжниците са врели некипели, заведоха се дела, събраха се дълговете и хората си плащат. Тогава от къде са тези дългове ако хората потребяват и си плащат потреблението по съответните цени,а се продава и ток от ко-генерацията? Значи просто някой краде. Вярно е, че КЕВР им лимитира цените НО едва ли ги натиска до ниво да са на загуба.

 6. 6 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#4] от "3biri":

  От Топлофикация не можеш да се откажеш индивидуално. Докато паразита има абонатна станция във входа ти, плащаш, ако ще да мръзнеш като куче, ако ще да си свалиш радиатора и пломбираш тръбите (което всъщност също е незаконно - Топлофикация не разрешава да свалиш собствените си радиатори в собствения си дом). Идиоти са тези, допуснали това, идиоти сме и всички ние, че още не сме излезли с камъни и дърве на площада.

 7. 7 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Веднага пуснете 49% от Топлофикация на борсата и се разплатете с Булгаргаз! Вариантът за участие на държавното дружество БЕХ в софийската топлофикация е лудост, която ще доведе до още по-плачевни резултати! ОПГЕРБ са наясно с това, но са изгладнели и затова опитват да реализират още една схема!

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4780 Неутрално

  Това е безумие. Едноличен собственик на капитала на Топлофикация София е Столична община. Защо БЕХ да влиза в губещо предприятие. Просто да запорират сметките на дружеството и собствдника му.
  —цитат от коментар 1 на 3biri


  Не е толкова просто! Ясно е, че Топлофикация - София си е за фалит отвсякъде, но ако спре работа въздухът в София няма да може въобще да се диша! Така че трябва да се намери някакво решение. Оптимизация на разходите и постепенно повишаване на цените за потребителите.

 9. 9 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#5] от "uq":

  Ниските цени на топлоенергията в София купуват гласове на ОПГЕРБ и затова са дотирани от цяла България. Схемата е прозрачна, но за прованса е по-важно да пипнат мускула на Бойко, пък майната им на парите.

 10. 10 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#6] от "Green Day":

  Но пазаран товариш! Революция, да пребием изедниците които ме крадат със 100 лева на месец! Не мога да се откажа. Че кой ти пречи? Продай си апартамента и си купи такъв без парно и си решаваш проблема. Просто имаш нужда да плюеш и да се изкарваш жертва

 11. 11 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#5] от "uq":

  Централното парно е хубаво нещо, "Топлофикация София" е изрод.
  Новите сгради се свързват в Топлофикация, защото няма абонатни станции, няма задължително плащане, няма законодателна робия. Имаш личен топломер - ако ползваш. плащаш, ако не ползваш - не. Като с всяка НОРМАЛНА услуга.
  Изродщината лъсва в старите сгради, населени често и със стари хора.
  Имаш 400 лв. пенсия, къпеш се веднъж на две седмици, цяла зима радиаторите са на нула и седиш вкъщи с палтото. И Топлофикация ти праща 250 лв. сметка за абонатната станция. Ако не успееш да платиш, със съдебните такси и тези на ЧСИ се оказва, че дължиш 5000 лв. за нещото, което не си ползвал, докато Вальо Топлото се е плацикал в джакузито си.
  Това е изродщина. Това е геноцид.

 12. 12 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Айде да се обзаложим - цяла България ще плати този дълг. При това не за първи път.

 13. 13 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#9] от "Darulio":

  Даваш ли си сметка каква глупост си написал? Значи провинцията Сотира ниските цени на парното в София и така ГЕРБ си купува гласовете на софиянци. А да ти е минавало през ума, че топлофикация я има много преди ГЕРБ? А някак да обясниш, че ГЕРБ не спечели изборите в София и точно районите с парно печели ДБ?
  Па мислете малко с това над раменете бе!!

 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  В софийската топлофикация трябва да влезе не БЕХ, а прокуратурата!

 15. 15 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#4] от "3biri":

  Защо да са идиоти, след като отоплението с парно струва повече от два пъти по-скъпо, отколкото това с климатик. Всеки гледа своята изгода. А Топлофикация ти е до гроб - няма отказване от нея.

 16. 16 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "uq":

  Елементарно! В случая не става въпросждори толкова за кражби, колкото за безхаберие и популизъм. Безхаберие, защото, когсто фалира КТБ, герберите измислиха как да си цедират собствдните депозити, но забравиха за милионите на Топлофикация и популизъм, защото мутрата от Банкя иска взички да го обичат! Как за 2013 таможеше да е на печалба 5 милиона, а след това да започне да трупа по 50 милиона загуби годишно.

 17. 17 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#10] от "uq":

  Викаш напълно е ОК хората да си продават апартаментите, за да се отърват от натрапена услуга?
  Защото това е много по-просто, по-лесно и по-справедливо от това да НЕ им се натрапва услуга?
  Селяни, много ви допада опорката, че вие плащате на софиянци парното. Не ни плащате парното, плащате шетцифрените заплати, Ес-класите и джакузита на мафията, която ограбва всички ни. Гот ви е, явно, да ви скубе мафията и периодично да ви спуска по някоя опорка от рода "плащате на лоши софиянци парното" и "да си продават имотите бе, у-брее".

 18. 18 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Green Day":

  Продай сижилището и си купи друго без парно. При равни други условия това с парно върви по-скъпо.

 19. 19 Профил на jzd32671451
  jzd32671451
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "3biri":

  До 5-10 години както върви, цената на тока за бита ще скочи с 30- 50%. Малко "на едро" го казвам, но нещо такова ще стане, ако незабавно не се вземат драстични мерки в електроенергетиката, но за сега не се вижда.

  Тогава тия "умниците", които сега искат да закриват Топлофикация, да режат тръби ще реват колко им е скъп тока и колко им са сметките за отопление. Отделно, че мрежата на София няма да издържи във всички квартали, ако се мине масово на ток. което означава че и ЕРП ще трябва да прави нови инвестиции и да вдига цената за пренос и разпределение.

  Ама българина кога е мислил за 10 години напред...

 20. 20 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#18] от "3biri":

  Цвета, ти ли си? Аз ще си продам имота, а ти сигурно ще 'одиш пеш?

 21. 21 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#13] от "uq":

  Не съм написал глупост, просто не виждаш по-далеч от носа си и затова ти е трудно да проумееш какво обяснявам.
  ОПГЕРБ изгубиха едва последните избори в София и то за пръв път от повече от десетилетие. Схемата с "високоефективните когенерации" беше измислена, за да спаси Топлофикация София, а покрай нея облажи и Ковачки. От това се възползват ГЕРБ, които изключително късогледо и недалновидно държат ниски цените на топлоенергията в София, като ги дотират през цената на електроенергията и като допълнителен мултимилионен бонус генерират стотици милиони загуби на ДЪРЖАВНОТО дружество Булгаргаз, което е основен доставчик на газ за топлофикацията.
  Толкова струва удоволствието София да бъде управлявана от самоковската чума и ОПГЕРБ.

 22. 22 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3431 Неутрално

  До коментар [#3] от "Green Day":Тези, които имат парно и се отказват от него са идиоти, защото те са дотирани от всички нас, които не ползваме парно. Веднъжпрез високата цена, на ковто БЕХ изкупува от тях прозведената ел енергия и втори път през ежегодните наливания на пари в капитала на дружеството от Столична община.
  —цитат от коментар 4 на 3biri


  И както е дотирано, пак е свръхскъпо. Т.е. можем да си представим там как се краде!

 23. 23 Профил на jzd32671451
  jzd32671451
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "Darulio":

  Реално погледнато, няма пряк механизъм за такова "дотиране". Още повече топлофикациите не са свързани в някаква обща шапка и всяка е сама за себе си, използват различни горива и оттам и някои обективни разлики в стойността на услугата.

 24. 24 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#23] от "jzd32671451":

  Въпросният механизъм се нарича "високоефективна когенерация"

 25. 25 Профил на jzd32671451
  jzd32671451
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Darulio":

  И какво общо има когенарацията с "дотации" от цяла България?

 26. 26 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#18] от "3biri":Цвета, ти ли си? Аз ще си продам имота, а ти сигурно ще 'одиш пеш?
  —цитат от коментар 20 на Green Day


  Маяма, ти ли си ма сестро.
  На какви хапчета си днес до обяд?
  Като гледам колко глупотевини си надърдорила за нула време.
  Смеех!!!

 27. 27 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#17] от "Green Day":

  Роден съм и живея в София от 40 години, купил съм си два апартамента и двата са с парно и си го ползвам и си го плащам. Когато живееш в сграда с други съсобственици, се съобразяваш с инфраструктурата. Като си купил апартамента, той е бил с парно и си го приел никой не ти го е натрапил. САМО ЧЕ апартамента не си го купил, имаш го от мама и тате а те и те не са го купили а "са им го дали" другарите, барабар с парното, когато парното беше 3 лева на месец когато са се преместили в София за да работят в Кремиковци заради софийско жителство. Схващаш ли сега къде е заровено кучето?

 28. 28 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Колкото и да ни е неприятно, цените трябва да се вдигнат, а що се отнася до Топлофикация, ако си наемем едни примерно финландски управляващ екип, може да се окаже че дявола не е толкова черен.
  Краде се като за световно - помним милионите в Австрия в чекмедже на майката на Вальо топлото - е, не че сме ги прибрали:), но дали някой си мисли, че сега там всичко е ОК?

 29. 29 Профил на jzd32671451
  jzd32671451
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#21] от "Darulio":

  Доколкото знам Ковачки изкупува на преференциална цена тока от когенарцията в София и тя е по-ниска от пазарната. Естествено!

  Така макар принципно да съм напълно съгласен с тебе, както съм бил и по други теми, че цените на тока и парното в София се държат ниски по политически причини в последните години за да се крепи герболяка, не виждам в случая как директно се дотира Топлофикация София и то от цяла България.

  Напроотив, активно трупат задължения и са една от многото "бомби" в енергетиката.

 30. 30 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#28] от "tsvetko_51":

  Ми не е от милиони в чекмедже на Вальо. Колко милиона да има в чекмедже? 2-3 тук говорим за десетки.
  Е човека ти го е написал ко-генерация, Ковачки прекупува и ето ти, ремонти договори с външни фирми на завишени цени, не бих се учудил ако и по пътя на газа има някой посредник или пък направо Булгаргаз им го продава на "странна" цена, тук там някой актив купен -я почивна станция, я имот за бъдещо строителство, я оборудване някакво... така се точат нещата не с чекмеджета, чекмеджето е много малко

 31. 31 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#25] от "jzd32671451":

  Така, съгласно чл. 33 и 33а от Закона за енергетиката
  Комисията определя преференциални цени за продажба на електрическа енергия, произведена по високоефективен комбиниран начин от централи с комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия по чл. 162, ал. 1. и
  Комисията определя на централи с обща инсталирана електрическа мощност 500 kW и над 500 kW премии за произведената електрическа енергия от високоефективно комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия.
  Това е извадка, самите текстове са по-дълги и можеш да се запознаеш с тях в цялост в Лекс.

  Премията по чл. 33а от ЗЕ за Т-С за настоящия период е 79,30 лв./MWh и се изплаща от т.нар. Фонд "Сигурност на електроенергийната система", който се "пълни" от сметките за ток на всички ни.

 32. 32 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#21] от "Darulio":.............Доколкото знам Ковачки изкупува на преференциална цена тока от когенарцията в София и тя е по-ниска от пазарната. ................
  —цитат от коментар 29 на jzd32671451


  И от къде точно го знаеш?

 33. 33 Профил на jzd32671451
  jzd32671451
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#32] от "nhh18551388":

  И защо питаш?

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4210 Неутрално

  До коментар [#27] от "uq":

  С какви щрангове е сградната- вертикални или хоризонтални?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4210 Неутрално

  До коментар [#30] от "uq":

  Сейф в австрийска банка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4210 Неутрално

  До коментар [#32] от "nhh18551388":

  От ПРЕСАТА!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#34] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Единия ми апартамент е с хоризонтална разводка и топломер на входа на всеки апартамент, другия -с вертикални щрангове и топломери по радиаторите.
  И двата са в ниски блокове (6 и 4 етажа) и не се краде от живущите. То в тоя с хоризонтална разводка и няма как.

 38. 38 Профил на jzd32671451
  jzd32671451
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "Darulio":

  Наясно съм с тези текстове :), но не съм сългасен, че те описват модел за "дотиране" на

  До коментар [#5] от "uq":Ниските цени на топлоенергията в София
  —цитат от коментар 9 на Darulio
  както си написал първоначално.

  Моделът за компенсация на тока от когенерации от Фонда СЕС си е за електроенергийната система и е свързан с това, да се обезпечи изкупуването на 100% на производството от когенарации на топлофикациите. И да се компенсират разходите им за това. Иначе ептен ще го закъсат. Преди тази електроенергия се изкупваше от обществения доставчик ако не е лъжа.

  Не виждам ПРЯКА връзка с топлофикационната дейност на "Топлофикация София".
  Такива производства от когенерации има не само в София и на други места, така че това не е специален модел за София, а за всички когенарации.

  Топлофикационната дейност на Топлофикация София би трябвало и счетоводно да е отделена от електроенергийната и когато се определя и контролира цената на топлото от КЕВР, не се смесват приходите и разходите с тези от производството на електроенерегия.

  За това и казвам, че не виждам пряката връзка и не виждам "дотация" на цената на парното в София от България вкл. и в премиите за тока от когенерации.

  Мога да се съглася само, че това е механизъм като цяло за подпомагане на всички топлофикации с когенерации.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4210 Неутрално

  До коментар [#37] от "uq":

  По радиаторите НЯМАШ топломери. И там те крадат.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4141 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Какво значи "имат парно, но се отказват"?

  Много апартаменти са технически свързани за доставки от монопола Топлофикация,
  но собствениците/наематели/обитатели решават
  дали да са клиенти абонати по абонаментни договори с доставчика -- или да не са.
  По свои съображения и право.

  Освен това, контролът дали да потребяват или не -- ако има изобщо "подаване",
  е при потребителите.

  Ако някои абонати -- набедени или действителни абонати,
  ущетяват по някакъв начин Всички данъкоплатци,
  кои са идиотите?

  Я помисли пак.

  Другото, да.
  Идиотско е, че продължават да дундуркат с бюджетни кредити и съмнителни схеми предприятие паразит,
  каквото Национално компетентно е определено още през
  2013 г... в 2015 пак...... от Национален Омбудсман за:

  "гнет за гражданите и държава" заслужил "фалит".

  До коментар [#4] от "3biri":
  До коментар [#3] от "Green Day":

  Тези, които имат парно
  и се отказват от него са идиоти,

  защото те са дотирани от всички нас,
  които не ползваме парно.

  Веднъжпрез високата цена, на ковто БЕХ изкупува от тях прозведената ел енергия и втори път през ежегодните наливания на пари в капитала на дружеството от Столична община.

 41. 41 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#38] от "jzd32671451":

  Да, де - облагодетелства всички топлофикации (по-горе написах точно това - че схемата беше измислена, за да спаси Т-С, но от това облажи и Ковачки, който е """"консултант"""" на няколко топлофикации в страната), но най-вече Т-С, тъй като тя е най-голямата топлофикация в страната със значително по-голямо производство от останалите. В крайна сметка не във всеки град, камо ли в някое село, има парно и топла вода, но всички задружно плащат "високоенергийната" продукция на топлофикациите.

  Позволи да поставя тук един линк към 24ч*са, където черно на бяло се повтарят някои от тезите ми. Признавам, че не го бях чел досега, а попаднах на него, докато търсех нормативната уредба, която урегулира дотирането на топлоенергията: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8591925
  "Енергийният експерт проф. Атанас Тасев" твърди следното:
  "благодарение на преференциалната цена на електроенергията, произведена в режим на високоефективна когенерация, столичани сме привилегировани, като заплащаме по-ниска от реалната цена на топлинната енергия.
  Допълнителният приход от електроенергията, произведена в режим на високоефективна когенерация, позволяващ да се намали цената на топлинната енергия за нас, жителите на столицата, се разпределя върху потребителите на електроенергия в цялата страна. Като столичани това ни прави длъжници към „целокупния български народ"."
  Точно това имах предвид в предишните си коментари.

 42. 42 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 2378 Неутрално

  „Задълженията на "Топлофикация София"
  ще надхвърлят 1 млрд. лева през 2024 г.“
  investor.bg/energetika/472/a/zadyljeniiata-na-toplofikaciia-sofiia-shte-nadhvyrliat-1-mlrd-leva-prez-2024-g-313794/

 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6963 Неутрално

  Преди години не беше ли прехвърлена ТЕЦ-София на държавата. Като поеха дълговете, пак обратно. Освен това ТЕЦ-София произвежда една от най-скъпите ел. енергии и тя влиза в микса. Така се намалява цената на парното за софиянци. Време е всеки да си плаща.

 44. 44 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4141 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Хоризонтални.
  До щранга - с дрон на доставчика ;)

  В крак с времето...
  Корупция в нужда се познава

  "Заради дълговете за газ енергийният холдинг може да влезе
  в "Топлофикация София""

  До коментар [#34] от "КМЕТ В СЯНКА":
  До коментар [#27] от "uq":

  С какви щрангове е сградната- вертикални или хоризонтални?

 45. 45 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 370 Неутрално

  на снимката този баничар прави опит да мисли или позира пред фотографа ?, жалко е че тази калинка е на такъв пост...

 46. 46 Профил на jzd32671451
  jzd32671451
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#41] от "Darulio":

  Е значи чрез тебе водя задочен дебат с Тасев.
  Значи трябва него да намеря директно :)

  Няма лошо де, аз го уважавам, защото е може би един от най-добрите енергийни експерти в България. За политическите му пристрастия обаче, не съм съвсем сигурен какви са.

 47. 47 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Тя дължи 760 млн. лв. на холдинга, които през годините бяха изкупени от холдинга."

  Ако съм разбрал правилно, топлофикация София дължи 760 млн. лева на БЕХ, които БЕХ е изкупил. От кого БЕХ е изкупил вземанията? От себе си?

  Вярно е, че мутрата и шайката превърнаха абсурда в норма, ама това звучи много ненормално.

  И друго: когато БЕХ стане собственик на Топлофикация София какво ще прави с топлофикацията? Ще я продаде, ще увеличи цените на топлото, ще я затвори и ще продаде каквото може....?

 48. 48 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  До коментар [#15] от "ikar_01":

  Глупости говориш и ти давам пример. Отоплявам 90 квадрата тухла и плащам макс 150 лв. в зимните месеци и около 40 лв за ток. Брат ми отоплява 110 квадрата тухла с 4 климатика и плаща 300 лв за ток. Аз имам константна топлина равномерно в цялото жилище, топла вода - когато пожелая. Брат ми има топъл въздух и бойлер.

  Ясно е че има значение и разположението на жилището и тн., но приблизително 30% процента разлика в сметките ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 49. 49 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "3biri":Защо да са идиоти, след като отоплението с парно струва повече от два пъти по-скъпо, отколкото това с климатик. Всеки гледа своята изгода. А Топлофикация ти е до гроб - няма отказване от нея.
  —цитат от коментар 15 на ikar_01


  Първо не калкулирате в сметката разходите за профилактика и амортизация на климатика и второ дори и така не е два пъти по евтино, още повече, че към климатика трябва да сложите и бойлера и трето, цените на електричеството тепърва ще летят нагоре.

 50. 50 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#6] от "Green Day":

  Можеш, но като те чета какви ги пишеш, смятай че не можеш...

 51. 51 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#7] от "Darulio":

  Да де, но няма да може злед това да има касичка топлофикация...

 52. 52 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "vassilun":

  Частен собственик или поне концесия...

 53. 53 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "Green Day":

  Не съм чул да може ьа минеш без абонатна станция. За старите сгради проблемът е, че си нямате и идея как да живеете съвместно. За това топлофикация, вик и международното положение не могат да ви помогнат...

 54. 54 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "jzd32671451":

  Реално погледнато по пряк от действащият механизъм за дотация няма. Комисия определя ценат на ел. енергия, топлоенергия, природен газ на всеки от пазарите на които действат топлофикациите. Слагат ги висока изкупна цена на ел. Енергията произведена от топлофикация София и имеш директна субсидия...

 55. 55 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "jzd32671451":

  Всъщност напълно се смесват, продажната цена на топлофикация за ел и топлоенергия се определя на база необходими приходи за покриване на разходите плюс възвращаемост. Грубо мога да определя цена 10 за ел и 25 за топлоенергия или 75 за ел и 15 за топлоенергия, зотацията идва във вторият случай при който за ел.енергията не плащат клиентите на топлофикация.

 56. 56 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 8 Весело

  Да преди време това упражнение фониграха пак, дългове за газ, собственост срещу гези дългове и след това държавата прехвърли на софия собствеността. Сега ще направят пореден кръг от същото, като дълговете ще изчезнат магически за сметка на бюджета...

 57. 57 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 217 Любопитно

  UNITED EU UNION............... през ежегодните наливания на пари в капитала на дружеството от Столична община...........
  —цитат от коментар 40 на dnevnikar


  Я пак повтори?
  Това може да го каже или много лъжлив или финансово напълно неграмотен човек.
  А най-вероятно и двете!


За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK