Асен Василев пред "Дневник": "Лукойл" започва да плаща данъци (допълнена)

Асен Василев пред "Дневник": "Лукойл" започва да плаща данъци (допълнена)

© Надежда Чипева, КапиталЛукойл Нефтохим Бургас" започва да плаща данък печалба. Това съобщи в интервю за "Дневник" (вижте го във видео в края на текста) финансовият министър Асен Василев. Това е възможно след като компанията е решила, че със задна дата, от 1 януари 2021 г., работи "образно казано на ишлеме" и така да излиза на печалба и да внася данъци в бюджета.


Това се вижда и от финансовия отчет на дружеството за 2020 г. В него е записано, че с решение от края на декември има подписан "договор за процесинг" с регистрираната в Нидерландия компания "Лукойл Бенелукс". Договорът предвижда с нея рафинерията в Бургас да преработва нефт за производство на горива и масла. Срещу това ще ес получава възнаграждение, което ще зависи от себестойността и включена добавка. Така, според написаното в отчета, ще се осигури "стабилен и постоянен положителен финансов резултат".


Министърът обяви, че след съгласие от страна на компанията, която винаги е на загуба, поради което не плаща данъци в България, най-сетне са разсекретени ревизионните актове на дружеството от 2016 г. и 2017 г. след като през 2018 г. "Да, България" спечели дело за това. Тъй като данните в тях представляват данъчна тайна, досега не бе изнасяна информация. Василев посочи, че сега вече всеки може да види, че държавният интерес при тези ревизии е защитен. Установени са дължими 535 млн. лв. данъци, които обаче няма да бъдат внесени в бюджета, защото ще бъдат приспаднати от декларираните загуби досега.
По проверката за т. нар. трансферно ценообразуване, започната по искане на Василев, за да се установи дали благодарение на него "Лукойл Нефтохим Бургас" винаги излиза на загуба, той посочи, че се очакват резултати след няколко седмици, тъй като в нея се ползва помощ от Холандия и Франция.


Все пак това не е най-простата проверка на земята.


Асен Василев,

министър на финансите


Дали данните от нея ще бъдат оповестени публично е отново въпрос на данъчна тайна, гарантирана от закона. Министърът допусна, че на закрито заседание на парламентарна комисия това може да се оповести, а също и ако се приемат законодателни промени, които да разрешат оповестяване на някои данни.


Правителството подготвя актуализация на бюджета


и предстои да я внесе в Народното събрание, което започва да работи от 21 юли. Актуализацията е с 1.5 млрд. лв., които както вече обяви финансовият министър се очаква да са приходите, които ще се съберат над записаните в закона за бюджета за 2021 г.


Предвижда се от 1 октомври пенсионерите да започнат на взимат преизчислени пенсии, но как ще се променят те спрямо настоящото им равнище още не е известно. По това изчисление работят Министерството на социалната политика и НОИ. Министърът вече е казвал, че е възможно пенсиите да бъдат вдигнати без проблем с 15-16%. В актуализацията е предвидено до октомври да остане помощта от 50 лв. на месец за всички пенсионери, която започна да се отпуска от август миналата година заради пандемията.


След като приключи работата по актуализация екипът на Министерството на финансите ще започне активна работа по проектобюджета за 2022 г. като според министъра той също трябва да бъде с дефицит, но намален спрямо този за 2021 г. от 4.9 млрд. лв. "Не мисля, че ще бъде възможно да се направи абсолютно балансиран бюджет, освен ако не приемем розов сценарий, че пандемията свършва", подчерта той. Допълни, че и ЕС е удължил срока, в който разрешава на страните членки да имат прекомерни дефицити. "Евентуално от 2024 г. можем да говорим за неща като балансиран бюджет и затягане на фискалните редици", прогнозира той.


Василев обяви, че не би се доверил нито той, нито медиите на резултат от проверка, която би извършил служител на НАП от звено "Контрол" за фирмата на Румен Спецов. Затова проверката дали назначеният от Василев изп. директор на агенцията е дължал големи суми на бюджета, когато е продал фирмата си на малоимотен гражданин, е била поверена на прокуратурата. Министърът увери за пореден път, че няма никакви съмнения по този случай.


Съобщи, че продължава ускореното темпо, при което всяка седмица приходната администрация успява да събере 5-10 млн. лв. несъбрани досега данъци. Потвърди, че НАП е съдействала на МВР при проверката, която е установила, че големи касови наличности на фирми се използват за купуване на гласове.


След като по-рано днес представители на "Има такъв народ" казаха по негов адрес, че се е показал като противник на влизането на България в еврозоната сега, пред "Дневник" Василев не даде категоричен отговор.


"Аз мисля, че трябва да си продължим техническата подготовка, така че към 1 януари 2024 г. (когато се очаква България да приеме еврото - бел. а.) да имаме готовност за влизане в еврозоната. Не е работа на служебното правителство да прави политика, но смятам, че един редовен кабинет трябва да проведе широк обществен дебат, за да разберат хората какво означава, да потвърдим избора си, да няма страхове и притеснения и обществото да вземе информирано решение".


Служебният министър на финансите коментира и различията, заради които не е приел да бъде в първото обявено от Слави Трифонов правителство на "Има такъв народ". Той каза, че са се разминали дали борбата с мръсните пари трябва да е големият фокус. Василев оценява и, че данъците в момента са добре балансирани и не бива да се пипат.


Целия разговор вижте във видеото.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (193)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Разстроено

  ".............Установени са дължими 535 млн. лв. данъци, които обаче няма да бъдат внесени в бюджета, защото ще бъдат приспаднати от декларираните загуби досега................."

  Само от този абзац става ясно за каква яка данъчна далавера става дума!Българската хазна е загубила стотици милиони левове всяка година поне едно десетилетие назад!

 2. 2 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  да видим дали ще стане...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 3. 3 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  О, чудо! Доживяхме!

  Браво Асене!

 4. 4 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  много губеща компания, работи само заради българосавецката дружба :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 5. 5 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  До коментар [#3] от "chevyvolt":

  като го видим ще повярваме...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  " Установени са дължими 535 млн. лв. данъци, които обаче няма да бъдат внесени в бюджета, защото ще бъдат приспаднати от декларираните загуби досега."

  А някой ще проверява ли как са формирани въпросните " декларирани загуби" от Лукойл ? Също как търговец като Лукойл дължи само половин милиард данък печалба към фиска ?
  Защо ни правите на глупаци ?

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  Твърдя го от години. Както и много други хора в този форум.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  И отново някой яко си е затваря очите!
  Ама пък чекмеджето е били отворено...

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#4] от "Apophenia":

  Щом е за финансовото благо на Кремъл - МОЖЕ! казал вожда!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  Ся, така е от 2003 г! НХК винаги е работило на ишлеме от 1987 г!!! Харварда отново представя пожеланията за резултат! Работата на процесинг осигурява високи заплати за персонала, редовно платени всички данъци и осигуровки.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 11. 11 Профил на krantare
  krantare
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Най-найкрая някой с топки да се хване да се хване за трансферното ценообразуване, тази терра инкогнита за НАП ....

  honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tributere
 12. 12 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Неутрално

  До коментар [#2] от "Apophenia":

  Най-вероятно ще бъде измислена някоя друга схема и само чрез силен държавен натиск може ситуацията да се нормализира!Няма как една такава рафинерия да работи нон-стоп на загуба- това са счетоводни трикове!

 13. 13 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Докато не видя официален документ, че пари от Лукойл са влезли в хазната, не вярвам. На колко обещания се наслушахме...

 14. 14 Профил на phfire
  phfire
  Рейтинг: 47 Неутрално

  В страната на парадоксите може да се окаже че най - доброто правителство е служебното

 15. 15 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  +++++++++++++++++++++++++++++
  Всичко започна от продажбата на "Нефтохим" на безценица от Иван Костов!Следващите правителства си затваряха яко очите и в крайна сметка България е загубила милиарди от укрити данъци през последните две десетилетия откакто руснаците правят каквото си поискат край Бургас!

 16. 16 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Неутрално

  До коментар [#10] от "chichka":

  Това е само на хартия!Истината е , че държавата е загубила милиарди последните десетилетия от преки фирмени данъци от "Лук-ойл"!И всичко това се укрива активно със съдействието на корумпираните държавни институции!

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  Значи можело!!

  Както неведнъж съм казвал, това правителство трябва да остане поне до Коледа, ако не и до напролет.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Aladin Babylonov
  Aladin Babylonov
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#14] от "phfire":

  не се притеснявай, скоро ще го махнат и всичко ще тръгне по старому. хората са свикнали на порции.

  Ако Иисус не може да отговори как е превърнал водата във вино, попитайте магарето, което е яздил.
 19. 19 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Компанията решила да излезе на (малка) печалба.... Компанията се съгласила да си покаже ревизионните актове.....
  Моментите в които си задавам въпроса "Аз ли съм луд или всички останали?"

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#12] от "bat_plamen":

  Да им сложат контролни уреди и всичко ще лъсне.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Те па големите данъци - 10%

  Не знам защо не държат да ги плащат тук. На други места явно са по-ниски ставките.

  Важното е да си плаща акцизите и ДДС-то.

 22. 22 Профил на Нанко Русев
  Нанко Русев
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Ревизия 10 години назад и всичко нужно да го вкарат. Няколко милярда ще са. А загуби няма да има щото ще са за предишен период дето вече е минала давност.

  Само 10 на фона на 30 години, не могат да се оплачат. Ако се - национализация.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Дааа, не е лошо да остане, въпреки че има доста трески за дялане, а и какво ли още ни предстои да научим...

 25. 25 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4368 Неутрално

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  За това се иска НЕ корумпирана администрация!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  винаги е на загуба, поради което не плаща данъци в България, най-сетне са разсекретени ревизионните актове на дружеството от 2016 г. и 2017 г. след като през 2018 г. "Да, България" спечели дело за това. Тъй като данните в тях представляват данъчна тайна, досега не бе изнасяна информация. Василев посочи, че сега вече всеки може да види, че държавният интерес при тези ревизии е защитен. Установени са дължими 535 млн. лв. данъци
  ▪️▪️▪️▪️

  Правилно ли разбрах, че до днес, никой не каза БЛАГОДАРЯ на „Да България“⁉️ М ?!

  "Чуждестранен агент"
 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  Е затова трябваше да стане еко министър.....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Еее па язе го твърда още от Иван Костово време ма кой да ма прочете

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4384 Неутрално

  Василев, докато не хванете ремонтите, основни, текущи, аварийни, аварийни, които са всекидневни, дори по няколко на ден, трудно ще се изясни "картинката", само ТЕЦ "Лукойл Нефтохим" за 2019 г. са с ремонти за над 23 млн., и естествено е на загуба 9,1 млн., и 22,4 млн. за 2018 г. И това е пак повтарям, само ТЕЦ-а.
  Пак добре, че плащат осигуровки върху реални заплати, та благодарение на това, хиляди пенсионери взимат максималната пенсия, и то още от 54-55-години, плюс допълнителни заплати.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Помниш ли когато Ваньо Танов поиска да им сложи измервателни уреди какъв вой нададохте

 32. 32 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Браво! А сега Сарая дали ще може да го пази пак Българо-Саветската колония повече, щото май му е подарак от Лукойл. А бе, да питам и за Бургас, кога ще се платят че ни обгазяват?

 33. 33 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1153 Весело

  много губеща компания, работи само заради българосавецката дружба :)
  —цитат от коментар 4 на Apophenia


  Казват- единственият, успял да фалира казино (даже няколко)- бил Тръмп, и единствената губеща рафинерия в света- била Лукойл.

  Ма лъжат.

  Единият е фалирал казината формално, направил го с друга идея. А като гледам, че Лукойл щели да плащат данъци- със стара дата- явно не са били на загуба.

  Та- лъжат, още няма губеща рафинерия в света. 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 34. 34 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":+++++++++++++++++++++++++++++Всичко започна от продажбата на "Нефтохим" на безценица от Иван Костов!Следващите правителства си затваряха яко очите и в крайна сметка България е загубила милиарди от укрити данъци през последните две десетилетия откакто руснаците правят каквото си поискат край Бургас!
  —цитат от коментар 15 на bat_plamen


  Това с "безценицата" ми е оюбима тема. Общата сума от продажбата (тук се включва както кеша така и задълженията към бюджета) е около 600 мен деноминирани лв. С какво да сравним за да видим много ли са или малко? Със стойността на друг НХК например в Холандия? Бихме могли но ще бъде сложно защото ще трябва да прекараме сравнението през брой население, потребление, перспективи, рейтинг на държавните финанси и икономика. Трудно ще е. Сравнение с други предприятия? За съжаление в България имаше само един завод за преработка на нефтопродукти, може би и Плама. Тогава предлагам да сравним на база бюджет, на база БВП. Към нея година бюджета на България е малко над 5млрд.лв деноминирани. А БВП е 13.6млрд$. Можеш да изчислиш съотношението на продажбата и към бюджета и към БВП. И за да разбереш към днешна дата колко пари са това. Ще ти подскажа БВП към днешна дата е 68млрд. А бюджета е 50млрд.лв.
  А да, правителството на ОДС не продаде 100% от капитала на нефтохим Бургас и запази златна акция.

 35. 35 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Кой малоумник е решил да приспада дължими данъци от декларирани загуби?

  Това е евфемизъм на кой ял - ял, кой ..ал, ..ал.

 36. 36 Профил на duc121065313
  duc121065313
  Рейтинг: 36 Неутрално

  .............Установени са дължими 535 млн. лв. данъци, които обаче няма да бъдат внесени в бюджета, защото ще бъдат приспаднати от декларираните загуби досега................."


  не съм икономист, защо няма да бъдат внесени в бюджета?

 37. 37 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  .............Установени са дължими 535 млн. лв. данъци, които обаче няма да бъдат внесени в бюджета, защото ще бъдат приспаднати от декларираните загуби досега................."не съм икономист, защо няма да бъдат внесени в бюджета?
  —цитат от коментар 36 на duc121065313


  За да му турят пепел.

  Правителството старателно заобикаля всички територии, където случайно може да настъпи руско мазолче.

 38. 38 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  Кой малоумник е решил да приспада дължими данъци от декларирани загуби?Това е евфемизъм на кой ял - ял, кой ..ал, ..ал.
  —цитат от коментар 35 на До руските мекерета


  Те, ако го карат така, могат да им изкарат отрицателни данъците, това не е евфемизъм, а безумие.

 39. 39 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Радват се здравите сили, кефлийско им е...
  Айде да не бързате толкова, нека да стане, пък тогава и аз ще се радвам заедно с вас.

 40. 40 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  днес преди обед слушах радио - Дарик или Европа, не съм сигурен, в което неколцина икономисти приказваха
  и един от тях рече, че само акцизите на тютюна са повече от събирания корпоративен данък, което изказване бе одобрено от останалите в студиото

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 41. 41 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  До коментар [#35] от "До руските мекерета":

  законодателят

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 42. 42 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  До коментар [#35] от "До руските мекерета":

  Първо си направи например "Чесънойл", после му докарай друг нефт и тогава.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 43. 43 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Значи можело!!Както неведнъж съм казвал, това правителство трябва да остане поне до Коледа, ако не и до напролет.
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz


  Мая, ти ли си?

 44. 44 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Василев посочи, че сега вече всеки може да види, че държавният интерес при тези ревизии е защитен. Установени са дължими 535 млн. лв. данъци, които обаче няма да бъдат внесени в бюджета, защото ще бъдат приспаднати от декларираните загуби досега.
  АЛО, Опуленият министър за балами ли ни смята??? Рафинерия, дето 20 и кусур години работела на загуба и снабдявала 70% от пазара на горива в БГ??? И накрая - никакви данъци, приспаднали ги били заради ЗАГУБИТЕ! Смях, жалкари-фатмаци...

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  Слави, ако има мозък, ще покани служебното правителство, с малки изключения, като земеделие и енергетика и няма да се бърка в нищо. Да си гледа телевизията и шоуто.

 46. 46 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2233 Любопитно

  И защо една фирма да плаща данъци, ако не реализира печалби, ами ги реинвестира? Забранено ли е? Що за глупава дъвка е това? Ами и немските търговски картели не плащат, но не съм чул ДеБъ-тата да квичат. Само холандската фирма Лукойл им е в главата.
  —цитат от коментар 26 на phn59649568


  +++++ Парите вместо в данъци отидоха за СКА-2, ХОБ, ХО-5, ГС-4, ВД-1, ККр, КПТО...... ама трябва малко образованост за да се видят нещата. По-лесно е да се грачи и оплюва!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 47. 47 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  За три месеца тези мъже направиха повече от всички
  други правителства за тридесет и кусур години "преход".

 48. 48 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Оказва се, че Нефтохим и като държавна и като частна компания работи на загуба. А дано ама надали.

 49. 49 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Слави, ако има мозък, ще покани служебното правителство, с малки изключения, като земеделие и енергетика и няма да се бърка в нищо. Да си гледа телевизията и шоуто.
  —цитат от коментар 45 на Роси

  Роске, ма ти четеш ли бе, миличка, та Слави нали вече покани тримца от тех, но го отсвириха.
  Тази новина не стигна ли до тебе, срамота!

 50. 50 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  До коментар [#35] от "До руските мекерета":законодателят
  —цитат от коментар 41 на Николай Теллалов


  Вярно?

  Къде по-точно, ако не е тайна?

 51. 51 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 3151 Любопитно

  Финансовият министър явно вярва, че има дядо Коледа и той ще му направи финансов подарък?

  Лукойл работа по схемата, по която големите фирми плащат данъци където им е най-изгодно!

  Всички имат филиали в офшорни данъчни зони, нефтът се купува от тяхно фирма на ниска цена, после същият нефт се продава на Лукойл България на много завишена цена, която покрива само разноските по крекинга и дистрибуция, ведно със всички останали разходи!

  Печалбата остава в офшорката, а там където тя е регистрирана се плащат почти никакви данъци!

  Така правят Мерцедес, БМВ, ФауВе и сите останали концерни!

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#31] от "сидер":

  А ти помниш ли какво му се случи?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  До коментар [#35] от "До руските мекерета":Първо си направи например "Чесънойл", после му докарай друг нефт и тогава.
  —цитат от коментар 42 на petrow1973


  Да питат румънските си колеги.

  Там бързо-бързо се научиха.

 54. 54 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2005 Весело

  Мориц от "Макс и Мориц" е мноо як министър!

 55. 55 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 3151 Весело

  Василев посочи, че сега вече всеки може да види, че държавният интерес при тези ревизии е защитен. Установени са дължими 535 млн. лв. данъци, които обаче няма да бъдат внесени в бюджета, защото ще бъдат приспаднати от декларираните загуби досега. АЛО, Опуленият министър за балами ли ни смята??? Рафинерия, дето 20 и кусур години работела на загуба и снабдявала 70% от пазара на горива в БГ??? И накрая - никакви данъци, приспаднали ги били заради ЗАГУБИТЕ! Смях, жалкари-фатмаци...
  —цитат от коментар 44 на David Moyseev


  Василев ги разбира нещата, но се прави на лисица!

  Трябва всеки ден да се доставят "успехи" на медиите!

 56. 56 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 3151 Неутрално

  Те па големите данъци - 10%Не знам защо не държат да ги плащат тук. На други места явно са по-ниски ставките.Важното е да си плаща акцизите и ДДС-то.
  —цитат от коментар 21 на realguru


  Точно, печалба те нямат, поради описаната от мен схема!

 57. 57 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#12] от "bat_plamen":Да им сложат контролни уреди и всичко ще лъсне.
  —цитат от коментар 20 на КМЕТ В СЯНКА


  Не е въпроса в контролните уреди. Нищо особмено няма да лъсне. Проблемът е в т. н. трансферно ценообразуне

  https://www.mediapool.bg/lukoil-neftohim-otchete-polovin-miliard-zaguba-i-obeshta-veche-da-pecheli-news324229.html

  Сам съм, други няма...
 58. 58 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Те па големите данъци - 10%Не знам защо не държат да ги плащат тук. На други места явно са по-ниски ставките.Важното е да си плаща акцизите и ДДС-то.
  —цитат от коментар 21 на realguru


  ахахаха. не бил знаел.
  ти да не си гешев, че се праиш на луд, ама не колкото шефа?

  може би за да се реализира печалбата от друга фирма, на конкретни други хора?
  те руснаците не крадЪт само от нашия бюджет. те приватизират печалбите на фирмата, която управляват.

 59. 59 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Слави и сие едва ли някога ще разберат какъв специалист в лицето на А.Василев изпускат за формиране на успешен министерски екип. И нека сценариите на Т.Йорданов за разговори с Василев си останат в аналите на времето.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 60. 60 Профил на Калина Попова
  Калина Попова
  Рейтинг: 93 Неутрално

  ЗАЩО МНОГО МАЛКО ХОРА ВИЖДАТ РАБОТАТА НА МИНИСТЪР КОМИТОВА? МАЛКО ЛИ МРЪСОТИЯ ПОКАЗА И ТЯ? А КОЛКО НЕРВИ ИЗХАБИ С БЕЛИЧЕВ, НЕ ИСКАШЕ ДА НАПУСНЕ ЧОВЕКА И ТОВА Е , ИМАЛ МНОГО НЕЩА ЗА ДОВЪРШВАНЕ

 61. 61 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Един прост човек умира, трима се раждат и заменят Тулупа с Трифонов, а виновен винаги е...

  „... Иван Костов!”
  До [#15] от "bat_plamen":

  Той с какво пречи на следващите правителства да си събират данъците, и КЗК да налага глоби, така както в съседна Румъния?

 62. 62 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Веднъж през 80 -те години в Сопот един умен човек ми каза - това тука нешето и вашият Нефтохим хранят България. За първата част от хранилките ( в Сопот ) не знам как се разви икономическият и политически преход, но за НХК имам някои наблюдения. През 1995 година отново БСП завзе властта. Тогава за да спре току що започналият процес на приватизация и особенно след 1996 г. ( финансовата криза), печалбата на комбината започна да се източва основно от държавата за да покрива загубите на всички неприватизирани, губещи държавни дружества ( заводи фабрики и т.н. ) и дори да осигурява стоки за основно потребление на населението. Това естествено доведе най - голямата наша фирма до натрупване на огромни задължения и до пректически фалит. Това е и една от причините НХК да бъде продадено по-късно за 100 млн. долара заедно с дълговете.
  Там имаше и една уж златна акция, но изглежда само името и е златно и стойноста и едва ли е по голяма, както казва Бисмарк за договорите с руснаците от стойността на хартията върху които са написани.

 63. 63 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Кой продаде Нефтохим за 150млн ? ДЕНМ !!!

 64. 64 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":Помниш ли когато Ваньо Танов поиска да им сложи измервателни уреди какъв вой нададохте
  —цитат от коментар 31 на сидер


  Помнят, но се правят на аптали. Воят беше не само за уреди в Лукойл, а и в бензиностанции, в складове с горива на земеделцците; преди това за касови апарати, после за свързаност с НАП. Всеки път вой, вой, вой и същите накрая реват, че щели били да "възстановяват държавността". Шменти камели на шмекери.

 65. 65 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  А за немските вериги с 5 млрд. оборот кога? ДБ дума няма да обелят.

  Любовта ще спаси света!!!
 66. 66 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  А за немските вериги с 5 млрд. оборот кога? ДБ дума няма да обелят.
  —цитат от коментар 65 на hope


  Немските вериги си плащат всичко до стотинка. Дори да имат 10 млд. оборот това ще е добре за гражданите на България.

 67. 67 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#61] от "Ще върнем България в Европа":

  На феновете на тулупите и чалгарите умствените възможности стигат колкото да пазят равновесие и да повтарят като папагали опорките на вождовете си.
  Материала,материала.

 68. 68 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#61] от "Ще върнем България в Европа":

  На феновете на тулупите и чалгарите умствените възможности стигат колкото да пазят равновесие и да повтарят като папагали опорките на вождовете си.
  Материала,материала.

 69. 69 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Значи можело!!Както неведнъж съм казвал, това правителство трябва да остане поне до Коледа, ако не и до напролет.
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz  ++++++
  Абсолютно същото си мисля и аз !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 70. 70 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Няма ли начин да гласуваме за служебния кабинет? Другите за съжаление се оказват класи под тях... Мисля че Белгия по едно време някъде около 2 години се урапвляваше само от служебен кабинет и си бяха супер.

 71. 71 Профил на Зоро
  Зоро
  Рейтинг: 51 Разстроено

  До коментар [#60] от "Калина Попова":

  Напълно сте права, но в милата татковина трудът на жените винаги се омаловажава, а такива като ББ сменяха жените в правителството като салфетки. Винаги съм се чудел, как изобщо му се връзват на този бидон да работят с него.

 72. 72 Профил на Зоро
  Зоро
  Рейтинг: 51 Разстроено

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Подкрепям, по-добро няма да има в близко бъдеще.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на НеНаСтраха Решетников Вирусов
  НеНаСтраха Решетников Вирусов
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#45] от "Роси":

  Аа що? Той без мозък те па хептен? Не благодаря. Ще пропусна...
  Следващите... от Харвард де...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 75. 75 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Ами няма го Путиновия пудел начело на държавата и няма кой да им пуска фандък

 76. 76 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  До коментар [#50] от "До руските мекерета":

  какво "къде"?

  питаш кой е дал данъчни привилегии на едрите фирми, отговарям ти: законодателят;
  и понеже става дума за България, законодателят е българското НС

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  Веднъж през 80 -те години в Сопот един умен човек ми каза - това тука нешето и вашият Нефтохим хранят България. За първата част от хранилките ( в Сопот ) не знам как се разви икономическият и политически преход, но за НХК имам някои наблюдения. През 1995 година отново БСП завзе властта. Тогава за да спре току що започналият процес на приватизация и особенно след 1996 г. ( финансовата криза), печалбата на комбината започна да се източва основно от държавата за да покрива загубите на всички неприватизирани, губещи държавни дружества ( заводи фабрики и т.н. ) и дори да осигурява стоки за основно потребление на населението. Това естествено доведе най - голямата наша фирма до натрупване на огромни задължения и до пректически фалит. Това е и една от причините НХК да бъде продадено по-късно за 100 млн. долара заедно с дълговете. Там имаше и една уж златна акция, но изглежда само името и е златно и стойноста и едва ли е по голяма, както казва Бисмарк за договорите с руснаците от стойността на хартията върху които са написани.
  —цитат от коментар 62 на dorn


  Златната акция беше супер инструмент . До толкова, че тази златна акция можеше да контролира дори продажните цени. И не само това, златната акция даваше право за отстраняване на управлението на дружеството.
  Само, че златната акция беше подарена на лукойл от тройна коалиция или баце (за мен баце е продължение на тройната коалиция)

 79. 79 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1132 Весело

  До коментар [#1] от "bat_plamen":Ся, така е от 2003 г! НХК винаги е работило на ишлеме от 1987 г!!! Харварда отново представя пожеланията за резултат! Работата на процесинг осигурява високи заплати за персонала, редовно платени всички данъци и осигуровки.
  —цитат от коментар 10 на chichka


  Василев говори за Лукойл България, не за Лукойл Нефтохим. Някой от двама ви не знае за какво говори

 80. 80 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1604 Любопитно

  До коментар [#50] от "До руските мекерета":какво "къде"?питаш кой е дал данъчни привилегии на едрите фирми, отговарям ти: законодателят;и понеже става дума за България, законодателят е българското НС
  —цитат от коментар 76 на Николай Теллалов


  Питам те къде законодателят е уредил прихващането на установени дължими данъци с декларирани загуби?

  Коя е нормата, ако пак не ти се иска да разбереш?

 81. 81 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Е добрутро. Че тя всяка голяма интернационална корпорация работи с "ценообразуващи трансфери" и не плаща данъци. Гугъл защо според вас са регистрирани на Кайманите, или пък Амазон - беше до тази година на данъчна загуба, сега плащат към дали има и половин милион годишни данъци в Щатите. Те това е "глобализация". Той и Тръмп беше платил милиони, после има да взема обратно едни милиони, и накрая ефективно на година плаща $750 за административната услуга да му приемат хартиите.

 82. 82 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4384 Весело

  До коментар [#34] от "stanislavdi":

  Цената, платена от „Лукойл“ е 101 милиона долара, от които обаче в държавната хазна влизат само 81 милиона, тъй като 20 милиона остават на разпореждане на купувача в специална доверителна сметка – с тях трябва да се покрият скрити задължения на „Нефтохим“, ако бъдат открити такива, както и загуби по време на самата приватизационна процедура. Договорът предполага инвестиции в размер на 268 милиона долара за модернизиране на производството, и поне 140 милиона под формата на апортна вноска – нефтено находище в Западен Сибир с годишен добив от 700 хиляди тона нефт. Купувачът поема и дълговете към държавата: 30,5 милиона долара стар дълг към „Държавния фонд за реконструкция и развитие“[10] и 420 милиона лв. за неплатени данъци и мита. Държавата от своя страна ОТПИСВА задължения по ЗУНК, които според Захари Желязков - изпълнителен директор на АП, са в размер на 172 милиона долара.
  А за сравнение, литовската нефтена рафинерия „Мазейкиу Нафта“, е продадена на полската компания „Орлен“ за 2 343 828 000 долара...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#69] от "niksan1":Ми вие всичките тъпанари го искате това.
  —цитат от коментар 73 на hitcher  Напротив - тъпанарите от Шайката НЕ ГО ИСКАТ, за разлика от българите, които го поискаха и на 04.04. и на 11-ти юли !
  Плувай из блатото и не се опитвай да обиждаш !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#50] от "До руските мекерета":какво "къде"?питаш кой е дал данъчни привилегии на едрите фирми, отговарям ти: законодателят;и понеже става дума за България, законодателят е българското НС
  —цитат от коментар 76 на Николай Теллалов  Законодателят ли нареди да се раздават милиарди на няколко близки до Мутрата фирми и личности под формата на държавни поръчки, авансово и без оферти ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  До коментар [#80] от "До руските мекерета":

  ами питай така, че да се разбира!
  например "къде е написано, че..."

  не мога да ти кажа "къде", данъчните закони не са една-две страници

  ако смяташ, че министърът нарушава скъпоценното данъчно законодателство ли, по-добре сам потърси кой параграф и алинея не е спазил

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 87. 87 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  [quote#53:"До руските мекерета"][/quote]


  « Да питат румънските си колеги .
  Там бързо-бързо се научиха . «


  И те нямаше да се научат, но ги НАУЧИ първо Моника Маковей, а след нея и Лаура Кьовеши !

  Моника Маковей :

  « Изчистете правосъдната система, тя ще изчисти всички останали «

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 88 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 489 Неутрално

  "Установени са дължими 535 млн. лв. данъци, които обаче няма да бъдат внесени в бюджета, защото ще бъдат приспаднати от декларираните загуби досега."!? Типично за дилетант Асен Василев - първо голямо изхвърляне на приказки, после се оказват бошлаф... въобще като всеки екземпляр от хунтата на фюрера. Разбира се другите дилетанти, баламурниците, ръкопляскат и така до като им влезе два ката... Няма нищо по-лошо от подвеждането, но тълпата винаги го разбира когато изгуби всичко.

 89. 89 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  До коментар [#85] от "niksan1":

  законодателят утвърди въпросният на власт

  но ако искаш да изкараш законодателите свети жертвички ненапити - не те спирам

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 90. 90 Профил на taj201056287
  taj201056287
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Как да работи на загуба тази рафинерия преработва и отпадъкът от други рафинерии вече няколко години. До коментар [#12] от "bat_plamen":

 91. 91 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  За три месеца тези мъже направиха повече от всички други правителства за тридесет и кусур години "преход".
  —цитат от коментар 47 на yavooor  ++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 92 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  [quote#46:"chichka"][/quote]  След като си наясно за паричния поток, да те попитам :
  А каква част от тях, отиде в чекмеджето ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 93. 93 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  смешното е това, че постоянно търсите "беззакония", без да си давате сметка, че самите закони уреждат дивни безобразия

  вярата ви в полезността на законите е трогателна

  решихте, че щом някоя едра фирма не плаща данъци, значи е незаконно
  ами вместо да питате МЕН "къде" - намерете го това нарушение! досега защо никой не го е намирал? нали все експерти, с юристи за съветници!

  трудно ви е да повярвате, че проблемът е в самите закони?

  честито

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 94. 94 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Съд в Румъния запорира активи на „Лукойл“ за $2 млрд., съобщава местни медии.

  Действията на съда са предизвикани по разследване срещу руската компания за пране на пари и укриване на данъци. Под запор се намират активи, които са собственост на Lukoil Europe Holdings Bvatrium Holland.

  Властите смятат, че от незаконната дейност на руската компания са причинени вреди на държавата и бюджета от 1 млрд. леи (€230 млн).
  https://fakti.bg/biznes/149149-sad-v-rumania-zaporira-aktivi-na-lukoil-za-2-mlrd

 95. 95 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1307 Неутрално


  Румъния съди шестима мениджъри от Lukoil

  4 август 2015

  Румънската прокуратура предяви обвинения за пране на пари срещу шестима управители на Petrotel, румънската дъщерна компания на Lukoil, както и на Lukoil Europe, съобщава Bloomberg.

  Румъния оценява щетите, нанесени на страната от незаконната дейност в размер на 1.77 млрд. евро.

  Шестимата мениджъри са изпълнителният директор на Petrotel Андрей Богданов, двамата му заместници Алексей Войнтсев и Олга Кузина.

  Обвинени са и молдовецът Андрей Рац, член на борда на директорите на Petrotel, зам. главният изпълнителен директор на компанията Дан Данулески и главният счетоводител Дорел Дюти.
  https://www.pariteni.bg/novini/novini/rumynija-sydi-shestima-menidzhyri-ot-lukoil-188081

 96. 96 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  До коментар [#80] от "До руските мекерета":ами питай така, че да се разбира!например "къде е написано, че..."не мога да ти кажа "къде", данъчните закони не са една-две странициако смяташ, че министърът нарушава скъпоценното данъчно законодателство ли, по-добре сам потърси кой параграф и алинея не е спазил
  —цитат от коментар 86 на Николай Теллалов


  Вярно, не съобразих, че законодателят се отличава с предимно географски характеристики. Както и да е.

  Сега по същество - не знаеш къде се съдържа нормата, но знаеш, че я има. Аргументът с министъра е убийствен.

  Всъщност няма подобна норма. Запомни го.

 97. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Василев, докато не хванете ремонтите, основни, текущи, аварийни, аварийни, които са всекидневни, дори по няколко на ден, трудно ще се изясни "картинката", само ТЕЦ "Лукойл Нефтохим" за 2019 г. са с ремонти за над 23 млн., и естествено е на загуба 9,1 млн., и 22,4 млн. за 2018 г. И това е пак повтарям, само ТЕЦ-а. Пак добре, че плащат осигуровки върху реални заплати, та благодарение на това, хиляди пенсионери взимат максималната пенсия, и то още от 54-55-години, плюс допълнителни заплати.
  —цитат от коментар 30 на hamiltonf  От коментарът ти става ясно, че работници и служители на « Лукойл « са преблагодарни за високите заплати и пенсии ...
  Как е възможно това от « губеща « фирма и губеща дотолкова, че да не си плаща данъците ?
  Да знаеш нещо по въпроса ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 98 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  [quote#66:"dorn"][/quote]

  Глупости, корпоративен данък плащат символично. Всичко заминава в Германия с фиктивни разходи за обучение или други подобни.
  Защо поляците им сложиха Данък оборот?!?

  Любовта ще спаси света!!!
 99. 99 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  До коментар [#96] от "До руските мекерета":

  добре, няма

  твоето обяснение за приспадането на данъците какво е?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 100. 100 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  "'''Асен Василев пред "Дневник": "Лукойл България" започва да плаща данъци""""....
  Абе ненормалник смешен , още първият ден, като те изплющяха като министърче им стана ясно на хората ква куха чутура си. ...... Аз вика назначих пълна проверка на ЛукОйл......"пълна" оуууу , щот съм голяма чутора цълкю.......Абе ненормалник .....и направиха ли тия тая "пълна" проверка нищожество.....и кво ти казаха а?........ши ва в смешниците.......за "Оскар" сте оуууууу иначе мозък 0

  .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK