"Еврохолд" официално придоби ЧЕЗ

Асен Христов

© Юлия Лазарова

Асен ХристовЕврохолд България" АД официално финализира придобиването на седем дъщерни дружества на чешката енергийна компания "ЧЕЗ груп" в България, съобщи компанията. Сделката е на стойност 335 млн. евро и се осъществява чрез Eastern European Electric Company (EEEC), която е 100% собственост на "Еврохолд".


Излизането на CEZ от България беше съпътствано с политическа намеса, като първоначалният купувач - "Инерком" на Гинка Върбакова, беше отхвърлен от Комисията за защита на конкуренцията през 2018 г. с абсурдни аргументи, а впоследствие и сделката с "Еврохолд" от 2019 г. беше блокирана.


В резултат на транзакцията, която вече беше одобрена от всички компетентни местни регулатори, холдингът ще придобие 67% от най-големия дистрибутор на електроенергия в България - "ЧЕЗ Разпределение България" (с 40% пазарен дял) и най-големия доставчик на електроенергия - "ЧЕЗ Електро България", както и 100% от капитала на най-големия лицензиран търговец на електроенергия - "ЧЕЗ Трейд България".

Холдингът също така придобива компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България, фотоволтаичния парк "Фри енерджи проджект Орешец", дружеството за производство на електричество от биомаса - "Бара груп", както и ЧЕЗ България, която координира и управлява дейността на всички дружества на ЧЕЗ в България.

С придобиването и интегрирането на активите на "ЧЕЗ груп", "Еврохолд" ще доставя услуги на повече от 7 милиона потребители и ще има над 6 хил. служители в 11 държави в Централна, Източна и Югоизточна Европа, както и от бившия СССР. Дъщерните дружества на "ЧЕЗ груп" в България имат над 3000 служители и обслужват близо 3 млн. потребители, включително в най-населената югозападна част на страната и столицата София, допълват от холдинга. Преди сделката "Еврохолд" имаше повече от 3000 служители и предоставяше услуги на около 4 млн. клиенти в 11 страни в ЦИЮИЕ и бившия СССР, основно чрез застрахователния си подхолдинг "Евроинс иншурънс груп" АД (ЕИГ).
До края на 2021 г. и с консолидацията на резултатите на подразделенията на "ЧЕЗ груп", общите активи и годишни приходи на застрахователно-енергийния холдинг се очаква да надхвърлят 1.5 млрд. евро, а неговата оперативна печалба за годината ще достигне около 120 млн. евро. Според стратегията за развитие до 2025 г. "Еврохолд" предвижда да генерира приходи от близо 2 млрд. евро годишно и оперативна печалба (EBITDA) от почти 200 млн. евро.


"Придобиването на активите на "ЧЕЗ груп" в България ще осигури на нашите клиенти и инвеститори по-голяма стабилност и предвидимост във всички аспекти, като също така ще създаде потенциални синергии и допълнителни благоприятни възможности. Отвъд корпоративното тази сделка гарантира приток от над 500 млн. евро в българската икономика, ако пресметнем общата стойност на транзакцията, в това число цената, предстоящото задължително търгово предложение към миноритарните акционери в две от придобитите компании и инвестиционната програма на ЧЕЗ в България. Това придобиване е изключително важно не само за нашата компания, но и за бизнеса в България като цяло, тъй като ще докаже, че ние успешно можем да ръководим голяма и разрастваща се на регионално ниво корпорация, която е със седалище в София", коментира, цитиран от компанията Асен Христов, председател на надзорния съвет.


"Еврохолд" ще запази голяма част от мениджърския екип на "ЧЕЗ България", за да съхрани натрупания опит през годините, но в същото време ще покани в борда и външни експерти, всеки от които има над 25 години опит в сектора на водещи позиции в енергийни компании от Източна Европа.


По-рано този месец "Еврохолд" набра над 157 млн. лева (80.5 млн. евро) собствени средства чрез увеличение на капитала и предлагане на нови акции на Българската фондова борса, което беше подкрепено от международни и местни инвеститори, които записаха и платиха около 63 млн. нови акции. След увеличението на капитала, мажоритарният акционер в "Еврохолд" - "Старком холдинг" АД, запази контрол в компанията с над 50% дял.


Сделката, чрез подразделението Евро-Финанс АД", е финансирана освен чрез набраните през борсата средства, но и чрез комплексно външно финансиране, включващо стратегическа инвестиция и синдикиран заем с участието на търговски банки и международни финансови институции. Стратегическата инвестиция е на Metric Capital Partners и в нея инвестиционната банка J.P. Morgan AG участва като ексклузивен финансов консултант и ексклузивен мениджър и посредник. В синдикирания заем J.P. Morgan AG участва като водещ и ексклузивен мениджър, поемател и организатор. Останалите участници в синдиката са: Bank of China Luxembourg, "Райфайзенбанк интернешънъл", Райфайзенбанк България и Уникредит Булбанк - поематели и упълномощени водещи мениджъри; Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), банка ДСК, Европейската банка за възстановяване и развитие (EБВР) и банка ОТП - упълномощени водещи мениджъри; Юробанк България, Международната инвестиционна банка (МИБ) и Обединена българска банка - водещи мениджъри.

Ключови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Колко спокойно можело да мине всичко, ако няма нагнетяващи напрежение журналисти.

 2. 2 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 69 Любопитно

  Барем да си оправят обслужването сега

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2391 Любопитно

  ""Еврохолд" ще доставя услуги на повече от 7 милиона потребители и ще има над 6 хил. служители в 11 държави" - дано да има ползи и за България. ЧЕЗ го правеше за Чехия и наложи стил, от който за българите трябва да останат само добронамерените действия. Нещо като нови пазарни отношения в БГ изкривен пазар!?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Тези не бяха ли дето не уважаваха Бацко и той даваше заръки по телефона, как да ги намачкат ... държавните институции? :) Интересно каква "глоба" са му платили?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 5. 5 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Тези не бяха ли дето не уважаваха Бацко и той даваше заръки по телефона, как да ги намачкат ... държавните институции? :) Интересно каква "глоба" са му платили?
  —цитат от коментар 4 на ь

  Най-вероятно вече той е собственика на фирмата.

 6. 6 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  [quote#5:"Локомотив"][/quote]
  И това се позволява ей така?!?
  Къде спят Рашков, Янев...?

 7. 7 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Цари пълна, корупционна тишина.....

 8. 8 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  [quote#5:"Локомотив"][/quote]

  "....Тези не бяха ли дето не уважаваха Бацко и той даваше заръки по телефона, как да ги намачкат ... държавните институции? :) Интересно каква "глоба" са му платили?
  —цитат от коментар 4 на ь"

  "Най-вероятно вече той е собственика на фирмата"

  Какво ще си играе с някаква фирма ! Той има цял остров в Гърция !

 9. 9 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Ей тоя е с размазаната физиономия

  No Pain No Gain
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4159 Неутрално

  Ситуацията с ЧЕЗ и най-вече случилото се с ТЕЦ "Варна" е изключително лош сигнал за международните инвеститори у нас!

 12. 12 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Любопитно

  Една стара статия...... Която донесе много неприятности на Прокопиев https://www.capital.bg/biznes/finansi/2015/02/06/2467553_opleteni_v_nevidimi_vruzki/

 13. 13 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  ясно

  пак ще поскъпне токът

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#11] от "bat_plamen":

  Що бе ? Специално тия Еврохолд , с водеща при покупката банка ДжПи Морган са си опекли работа. Сигурно са някви бандити, не ги знам, но
  с ДПМ зад гърба са бетон.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 16. 16 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4159 Неутрално

  До коментар [#15] от "schwimmwagen":

  Защото много шум се вдигна и в чешкият парламент за ТЕЦ "Варна" и как държавата спъва инвестиционните намерения на чехите!Като резултат компанията реши в крайна сметка да се оттегли от нашия пазар!

 17. 17 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Значи Еврохолд може да придобие ЧЕЗ, а Гинка не може.

 18. 18 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 308 Неутрално

  "Излизането на CEZ от България беше съпътствано с политическа намеса, като първоначалният купувач - "Инерком" на Гинка Върбакова, беше отхвърлен от Комисията за защита на конкуренцията през 2018 г. с абсурдни аргументи"

  Голяма наглост от ваша страна. след като не спряхте да плюете по Гинка и Инерком.

 19. 19 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Весело

  Към то коментар [#12] от "MPetr":

  А сега дали ще има смелостта да я допълни и отново да я публикува, май "НЕ".......омекнаха му китките ....... https://www.capital.bg/biznes/finansi/2015/02/06/2467575_kude_sa_vruzkite/

 20. 20 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Групировките зад ИТН и ДБ........ тепърва ще имат сблъсък ....... ДБ няма да получат никакъв властови ресурс.....

 21. 21 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Не е ясно, кой стои зад Еврохолд! Фактът, че оперира в бившите соц страни подсказва, че собствениците също са свързани с бившите соц страни. Сега само трябва да се запитаме, кои са тези от бившите соц, разполагащи с огромни средства? Свива ли ви се корема вече? Би трябвало! След някоя друга година ще си мечтаем за ЧЕЗ!

 22. 22 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Значи Еврохолд може да придобие ЧЕЗ, а Гинка не може.
  —цитат от коментар 17 на kzj35678888


  Зад Еврохолд и зад Гинка стоят едни и същи хора.

 23. 23 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  "Доверие" впрочем вече са единствените, които демонстрират доверие към "Соларпро холдинг". ....... облигационерите от "Доверие" имат опит с корпоративния дълг, издаван от компании на Прокопиев и надеждата му Прокопиев относно "зеленият транш" може и да не се осъществи..... И Атанасов и Иванов може и да се разминат след два три месеца с очакваното от тях

 24. 24 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2446 Неутрално


  Гинка ст остана с жилетката ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#12] от "MPetr":

  Да си чул партиите на морала и протеста да споменават "отбора"?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Браво! Най-сетне българска компания да стигне до високите етажи на паричното преразпределение!

  Любовта ще спаси света!!!
 27. 27 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Чехите се отърваха. Повече няма да видите чешки инвестиции тук

 28. 28 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3313 Весело

  [quote#27:"rincewind"]Чехите се отърваха. Повече няма да видите чешки инвестиции тук[/quote

  А ние пък няма да си купуваме повече чешка бира!

  Любовта ще спаси света!!!
 29. 29 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Взет е един голям заем (отделно комисионните - легални - на консултантите)
  Познайте сега кой ще плати заемите + печалбата (обикновено се иска изплащане на “инвестицията” за под 5 години) + комисионните?
  Капитализъм и приватизация на обществени услуги бате.
  Да се ги смятат потребителите.
  И така с всяка пре-продажба.

  Покупките на фирми с заеми са грабеж и в този си смисъл трябва да са незаконни, особено за обществени услуги.
  Сметката и всички рискове ги носят потребителите (никакъв риск не носят собствениците, никой няма да остави тока да спре), а печалбата и лихвите - частни.

 30. 30 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Браво! Най-сетне българска компания да стигне до високите етажи на паричното преразпределение!
  —цитат от коментар 26 на hope

  Че те Шиши и Доган да не са кхмери?

 31. 31 Профил на today
  today
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Тия от КЗК трябва да бъдат уволнени и разследвани.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 32. 32 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Еврохолд предвижда след 4 години да има 200 млн годишна печалба, което с 80 млн повече от настоящата. А в момента цената на тока на борсите и за бита е един от най-скъпите въобще в историята ни. При положение, че за 4 години няма как да произведем 67% повече електроенергия и очевидно не се очаква чак такъв индустриален растеж, който да наложи нужда от такова количество електроенергия, откъде ще дойдат тези 80 млн печалба?

  Единственият начин, с който може да се осъществи този план, е постоянно вдигане на цените - както за индустрията, така и за бита. С оглед и на приемането на еврото през 2025 г, което ще предизвика ръст на цените и спекулации, очаква ни страшно дране. В АЕЦа 5ти и 6ти блок наближават своя край. А все още няма и помен от митичната борса за електричество за бита.

  Не знам дали ИТн ще успеят да направят правителство, но след година или две ще има същите проблеми, както правителството Борисов 1 през онази студена зима.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 33. 33 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  [quote#14:"Toshko Afrikanski"][/quote]

  Няма какво да се разбираме. Сделката бе одобрена още в края на гербавото правителство, а днес е финализирана. Та за да я одобрят видно не са му размазали физиономията, но ме гложди, че е олекнал с доста милиони. Боцко приема са неуважение само ... когато някой не му се отчита подобаващо :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 34. 34 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Цари пълна, корупционна тишина.....
  —цитат от коментар 7 на Stoyan Kostov


  Държавно дружество отива в частни ръце!

  Добра новина!

 35. 35 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Ситуацията с ЧЕЗ и най-вече случилото се с ТЕЦ "Варна" е изключително лош сигнал за международните инвеститори у нас!
  —цитат от коментар 11 на bat_plamen


  Държавните активи отиват в частни ръце, ще се подобри обслужването за потребителя - какво му е лошото на сигнала?

 36. 36 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#25] от "дерибеев":

  Познай кой ще е разочарования след 2-3 месеца и какъв вой ще е...... като разберат че никой не ги ебава за слива....... ??????

 37. 37 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Весело

  До коментар [#25] от "дерибеев": с кой Славчо лапа стриди през ден, ДБ-ейците май не си дават сметка.........

 38. 38 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Блазе ни - ще ни дерат освен чрез застраховките и чрез тока. Не знам какъв е делът на Евроинс (Еврохолд) в автомобилното застраховане например, но през миналата година застрахователите ни събраха от ГО общо над 1 милиард лева, а изплатиха обезщетения - под една пета от тази сума. Че и ни готвят чрез парламентарното си лоби невиждан в ЕС бонус-малус - 25% бонус - 400% малус. За сравнение, в Румъния където Евроинс е сред най силните, съотношението бонус-малус е 50 на 80%. И друга подробност - познайте пак в полза на кого - при определяне на малуса ще се вземат предвид всички нарушения, а не само тези, от които са последвали застрахователни щети, доказани чрез присъда или признание на причинителя. Пак добре, че печалбата от ЧЕЗ ще остава у нас.

 39. 39 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#33] от "ь":

  Прав си.
  Май ще последвам светлият Албански пример и ще си купя генератор.
  Тия ще ни ощавят яко.
  Чехите направиха доста неща в положителна посока но не вярвам тези да не ги разбишкат.
  Ще им излезе наяве Кой стои зад тях.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 40. 40 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  1.5 милярда евро ще бъде зачислено на електроразпределителното дружество да си ги връща на банките. Ако минат само с тези пари ще са добре, че на Виваком са му зачислили 4.7 миляра лева.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 41. 41 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Весело

  Прокопи си прави сметката че "Соларпро холдинг" и дъщерни ще намажат каймака от "трансформа" на "Мариците" поне милиард ....... по зелената сделка.... но едва ли ще са те, други ще са !!!! много по големи! ....... Имат интереси в Македония със "соларите" и смятат да го пазарят по "евро линия" подкрепа ! ..... ама и тва няма как да стане....... Атанасов Иванов пак няма хайверче черно да хапнат, ама май още не го знаят....

 42. 42 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#38] от "Petio Petkov":
  И какво като остават у нас? Спомних за соца, как всички ядяли свинско със зеле. Еднияте зелено, другите свинското.

 43. 43 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#22] от "Локомотив":


  Защо тогава червеният вой беше само по адрес на Гинка?!?!

 44. 44 Профил на faro
  faro
  Рейтинг: 130 Неутрално

  До коментар [#39] от "Танас":

  Виж...един приятел от едно забутано село на турско-българската граница заеба всичко и сега се занимава само с екоземеделие...та той като му ходих на гости току що бе отрязал тръбите на вик-ато...........беше готов и с инсталациите за ел.енергия (обясняваше ми, че интернета му ще е по-бавен в началото, но имал идеи как да го подобри..)...
  Та се сещам за едни стари приятели от Франция (двама братя, единият беше журналист в ТВ 1 във Франция, а другият в националното радио на Франция..). бяха разпродали всичко...всякакви техни и наследствени имоти, къщи....и си бяха направили свинеферма с независимо водоснабдяване и електрификацавтоматизирана с 4 човека персонал...къщата им беше на 3км от свинефермата...ноблюдаваха всичко което се случва във фермата на монитори...и това беше преди 25 ГОДИНИ....!
  Та....Чез...доган.....тец-варна...ние (вие в бг) все така продължаваме (те) да се борите с вятърни мелници...и ручаме(те) жабета....И докога така..а..????
  Не е ли време с едни големи сапове (колове, дървета..) всичката измет политическа и "индустриална"......зад врата...
  Май като една народност дето "преклонена главица сабя не е сече"....всичко все ще си е така....тъпо, тъжно, тегаво....
  Поздрави от Ещорил на всички готини българи...)))

 45. 45 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Еврохолд предвижда след 4 години да има 200 млн годишна печалба, което с 80 млн повече от настоящата. А в момента цената на тока на борсите и за бита е един от най-скъпите въобще в историята ни. При положение, че за 4 години няма как да произведем 67% повече електроенергия и очевидно не се очаква чак такъв индустриален растеж, който да наложи нужда от такова количество електроенергия, откъде ще дойдат тези 80 млн печалба? Единственият начин, с който може да се осъществи този план, е постоянно вдигане на цените - както за индустрията, така и за бита. С оглед и на приемането на еврото през 2025 г, което ще предизвика ръст на цените и спекулации, очаква ни страшно дране. В АЕЦа 5ти и 6ти блок наближават своя край. А все още няма и помен от митичната борса за електричество за бита. Не знам дали ИТн ще успеят да направят правителство, но след година или две ще има същите проблеми, както правителството Борисов 1 през онази студена зима.
  —цитат от коментар 32 на Lou


  Еврото няма да вдигне цените! Доказан факт във вече над 25 страни приели валутата! Интересното е, че някои от тях дори не са в ЕС, приели са еврото, защото са осъзнали ползите! Еврото е трън в очите само на рублофилите!

 46. 46 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  До коментар [#33] от "ь":

  Ъ, ко речи?

 47. 47 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Е сега всичките про-руски патрЕоте дето реваха срещу "чуждестранните монополисти" вече ще са спокойно - чисто български мутро-милиционер-олигарси (най-вероятно Баце) щ е им смуче кръвта със сметките за тока.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 48. 48 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#45] от "Гражданин":

  Май не си чувал какво беше при въвеждане на € в Италия с цените.
  Цени в лири и цени в евро за пица. В единия джоб лири, в другия евро, в третия калкулатор. Ей тогава имаше дране на потребители.

 49. 49 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Е сега всичките ..
  —цитат от коментар 47 на mastikata


  Сега всичките умнокрасивци, дето говореха против държавните фирми ще почерпят яко ..
  Идва частна фирма!

 50. 50 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Прокуратурата пак спинка. Застрахователна компания собственост на ДС разведка, на която бившия премиер министър Николай Василев пере парите, си купува компания в която трябват различни компетенции от застраховането, а прокурора мълчи.

 51. 51 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Ай ся, дупе да ни е яко!

 52. 52 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Тези не бяха ли дето не уважаваха Бацко и той даваше заръки по телефона, как да ги намачкат ... държавните институции? :) Интересно каква "глоба" са му платили?
  —цитат от коментар 4 на ь


  Същите са май.. Ама сега Бацко ще плаща глобите...

  Сам съм, други няма...
 53. 53 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#45] от "Гражданин":Май не си чувал какво беше при въвеждане на € в Италия с цените.Цени в лири и цени в евро за пица. В единия джоб лири, в другия евро, в третия калкулатор. Ей тогава имаше дране на потребители.
  —цитат от коментар 48 на enter_k


  Е, при нас е по-лесно: 2 към 1. Няма нужда
  ( от калкулатор.

  Сам съм, други няма...
 54. 54 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  Кака Гинка имаше инвестиционни намерения ама.... така е в скромната ни колония! Който плаща повече той поръчва музиката, регулаторите и мисирките,калинките и т.н.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 55. 55 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Тази новина по-скоро не ме кара да изпадна във възторг.

 56. 56 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  [quote#30:"Toshko Afrikanski"][/quote]

  ЧЕЗ е съвсем друга работа.

  Любовта ще спаси света!!!
 57. 57 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Е сега всичките про-руски патрЕоте дето реваха срещу "чуждестранните монополисти" вече ще са спокойно - чисто български мутро-милиционер-олигарси (най-вероятно Баце) щ е им смуче кръвта със сметките за тока.
  —цитат от коментар 47 на mastikata


  —-
  Ако, някой ще @смуче” по-добре да е българин, отколкото чех!
  Баси българомразците сте..

  Любовта ще спаси света!!!
 58. 58 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4486 Неутрално

  секи 4ти км

  ток за фейсбука!
  Де ток за фейсбука!?

  Соларна панела дайте ми тука ;)

  До коментар [#4] от "ь":

  Тези не бяха ли дето не уважаваха Бацко и той даваше заръки по телефона,
  как да ги намачкат ... държавните институции? :)
  Интересно каква "глоба" са му платили?

 59. 59 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Тази новина по-скоро не ме кара да изпадна във възторг.
  —цитат от коментар 55 на star bastun


  Щот си комуне ..

  Държавното си отива- идва частното ..

 60. 60 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4486 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Теменужна Гинка, да подчертаем.
  Теменужка: баджанак на дружка Гинка.
  Енергетичен министър.

  пп
  В царството на СССР време липсваха въобще проблеми

  До коментар [#54] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Кака Гинка имаше инвестиционни намерения
  ама.... така е в скромната ни колония!

 61. 61 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4486 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Знаем го ДжиПи...
  Морган пирата.

  Не беше ли враг на нашего брата?

  До коментар [#15] от "schwimmwagen":
  До коментар [#11] от "bat_plamen":

  Що бе ? Специално тия Еврохолд , с водеща при покупката банка ДжПи Морган
  са си опекли работа. Сигурно са някви бандити, не ги знам,
  но с ДПМ зад гърба са бетон.

 62. 62 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 110 Неутрално

  за тези, които не знаят - мога да ви информирам, че за съжаление огромно се очертава, ние, обикновените български граждани да изплатим още десетки милиони, минум на Чез ! учудва ме, че в този материал липсва каквато и да е информацийка за надвисналия над България арбитраж - тоест Чез съди държавата и ше я осъди. Данъкоплатеца ще плати тези милиони, а на никой не му пука за това, засега, ни на Еврохолд, ни на дуржавните органи, които трябваше да пазят интереса ни !...

 63. 63 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  След Чакайте електричество забавено сега Еврох.й ,пардон Еврохолд ще ви смъква кожите.

 64. 64 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4486 Любопитно

  UNITED EU UNION

  Като стана реч за чрез ЧЕЗ... Европрогрес,
  Германски Европрогрес днес:

  Жилищна сграда принтирана с 3D принтер!

  Революция, която ще постави в изоставено положение класически далавери
  като строителства на милиарди магистрали, милиарди ремонти на ремонти
  и др.

  В Германия... пак.

  През 15 век AD,
  в отговор на пишмански нашествия в Християнската цивилизация,
  Гутенберг в Германия изобретил печатна машина,
  с която станало възможно да се мултиплициращо отпечат ("тираж")
  практически безброй Библии и пр. писмена просвета.

  В случая, революцита е по-скоро материалистическа.

  Всеки май ще може с принтер
  да печата си среда
  в която, "обиколна":
  кол и център на света?

  # различно от call center

  https://www.mediapool.bg/parvata-kashta-otpechatana-s-3d-printer-be-pusnata-v-eksploatatsiya-v-germaniya-video-news324604.html

 65. 65 Профил на Тодор Панаров
  Тодор Панаров
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Не можеше да се краде при чехите и бяха притиснати да продават на някое дружество което е склонно на корупционни практики. Най-голямо крадене пада в енергийния сектор където са смесени българо-руски компании. Руснаците са навити на всяко крадене, българите и те алчни и се получава идеално за крадене. Тава вероятно е схемата и с Еврохолд. Никой в България не иска смесено Западноевропейски-български или американо-български компании, дружества, финансови институции и т.н. , защо при тях корупцията практически е сведена до "Нула".

 66. 66 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#21] от "Гражданин":

  Бивол изкара документ за пари на Атанас Тилев(агент Румянцев), които през Експат(фирмата на Николай Василев) са отишли в Еврохолд. За съжаление останаха само с анонса, че ще публикуват пълно разследване за парите на първо управление на ДС и как те опитват да водят държавата от Симеон насам.

 67. 67 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Не е ясно, кой стои зад Еврохолд! Фактът, че оперира в бившите соц страни подсказва, че собствениците също са свързани с бившите соц страни. Сега само трябва да се запитаме, кои са тези от бившите соц, разполагащи с огромни средства? Свива ли ви се корема вече? Би трябвало! След някоя друга година ще си мечтаем за ЧЕЗ!
  —цитат от коментар 21 на Гражданин


  Mиии...."кои са тези съд средствата"..
  Сега вместо чехи собствениците ще са чекисти...

 68. 68 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Не е ясно, кой стои зад Еврохолд! Фактът, че оперира в бившите соц страни подсказва, че собствениците също са свързани с бившите соц страни. Сега само трябва да се запитаме, кои са тези от бившите соц, разполагащи с огромни средства? Свива ли ви се корема вече? Би трябвало! След някоя друга година ще си мечтаем за ЧЕЗ!
  —цитат от коментар 21 на Гражданин


  Mиии...."кои са тези съд средствата"..
  Сега вместо чехи собствениците ще са чекисти...

 69. 69 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#45] от "Гражданин":

  лъжеш съзнателно или не, но лъжеш. в германия всички цени на дребно бяха закръглени нагоре.

 70. 70 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  #КОЙ купи ЧЕЗ, всъщност?
  https://bivol.bg/vassilev-tilev-evrohold.html
  ВРЪЗКАТА НА “ЕВРОХОЛД” С АГЕНТ РУМЯНЦЕВ НА ДС И РУСКАТА ВТБ
  Ще разследва ли ДАНС генезиса на продажбата

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK