Председателят на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй" е подала оставка

Председателят на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй" е подала оставка

© Юлия ЛазароваПредседателят на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй" Ива Едуард Николова е подала оставка пред "Българския енергиен холдинг" (БЕХ), е съобщил пред "Медиапул" изпълнителният директор на БЕХ Валентин Николов. По искане на енергийния холдинг Агенцията за публичните предприятия и контрол е обявила във вторник конкурс за избор на независим член на управата на ядрената централа.


Паралелно се провеждат още два конкурса за попълване на управите на други две дъщерни дружества на холдинга - Мини "Марица-изток" и "Електроенергийния системен оператор" (ЕСО).


Мини "Марица-изток" остана без изпълнителен директор, след като в края на юни Андон Андонов подаде оставка, но реално, както отбелязва "Капитал", той все още не е сменен. Той заемаше поста в продължение на седем години, участваше също в управата на БЕХ. Той бе избран и в новия борд след проведен от предишното управление на ГЕРБ конкурс за представители на държавата във въгледобивното предприятие.


ЕСО остана с недоокомплектован състав на надзорния съвет от квотата на независимите представители в управите на държавните дружества, след като се оказа, че предишният член на надзора не е освободен от поста и на негово място не може да бъде вписан друг.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK