Всички пътни фирми в страната готвят протест за сряда

Браншова камара "Пътища" организира протест и на 10 септември.

© ВЕЛКО АНГЕЛОВ

Браншова камара "Пътища" организира протест и на 10 септември.Всички 83 фирми, членуващи в Браншова камара "Пътища", ще организират национален протест в сряда (29 септември), ако във вторник на срещата на работна група за намиране на решение на проблемите в сектора не се вземе задоволяващо ги решение. Това съобщиха от камарата днес. Мнението на членовете на камара е, че към момента работната група не работи достатъчно интензивно.От там определят отношението на държавата към фирмите в пътния бранш като абсурдно. От пет месеца не се извършва никакво разплащане на изпълнителите от пътния бранш от страна на държавата, което спира възможността да се извършват ремонтни дейности по вече възложени от Агенция "Пътна инфраструктура" задания, отбелязват от камарата.


Посочва се също, че от също толкова време не се извършва никакво текущо възлагане на дейности, няма и възлагане на планове за зимно поддържане на пътищата. "Ако до 01.10.2021 г., не се осигурят средства на фирмите, ще стане технологично невъзможно да се осъществи адекватна подготовка за зимата", отбелязват протестиращите.

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Аз бих пробвал наемане на външни изпълнители от съседни държави, за няколко проекта, ако тяхното качество е по-добро, няма смисъл да наемаме местни. Ако не те бива в това което правиш, може би не е за теб и трябва да потърсиш друго.

  Тия хора са ги пратили да протестират, пак ще си вземат надника, само щото някой отгоре се е притеснил, че няма да може да си покрие вноската по яхтата.

 2. 2 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 808 Весело

  Свършиха лесните пари ...

 3. 3 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  Не "всички пътни фирми в страната", а само тези, които са папкали от Борисов.
  Другите, които не са взели и лев, те за какво да протестират ?

  кратък
 4. 4 Профил на Бони и Клайд
  Бони и Клайд
  Рейтинг: 328 Неутрално

  ОФ-то съсипват държавата под ръководството на резидента!

 5. 5 Профил на didco
  didco
  Рейтинг: 460 Гневно

  Зиматя ням да е Виденова. Радева ще е!

 6. 6 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Мините на Тиквата започнаха да гърмят. Най-добре е хората от тези фирми да отидат в Банкя и да си поискат парите от чекмеджето.

 7. 7 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 569 Неутрално

  ами правилно.
  Пътищата са трагични. Поддържане реално няма.

  И аз не бих им плащал.

  Свърши се с кражбите на Боко и аверите му се чудят как да направят проблем, че са им спрели хранилката.

 8. 8 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Получените огромни аванси върнаха ли ги? Никакви излишни пари за "усвояване" няма, Бойко да им плаща от шкафчето, както и вероятно прави за да има протести.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 9. 9 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Не "всички пътни фирми в страната", а само тези, които са папкали от Борисов.Другите, които не са взели и лев, те за какво да протестират ?
  —цитат от коментар 3 на Мариана Кълвачева


  Ми то няма такива, щото пътните фирми разчитат на държавата иобщините. Частните обекти едва ли са повече от 5% от оборота.

 10. 10 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Интересно, когато служители на фирма за детски играчки отидоха на протест, им пратиха всички възможни институции на проверка. Сега всички институции са на проверка в тези фирми и те затова протестират...

 11. 11 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Зиматя ням да е Виденова. Радева ще е!
  —цитат от коментар 5 на didco


  Какво е виновен Радев, че народните избранници не можаха да сформират правителство?

 12. 12 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 725 Весело

  Нагли хора. Държавата не им възлагала. Свърши с ин-хауса и ревнаха. Като си се хванал на хорото с мафията ще го играеш до края. Искайте си парите от касиерите на Борисов. Само, че те вече са изпрани в офшорни сметки. Сега фалити и съд, а работниците няма да останат без работа. Строителни фирми и работа бол.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 13. 13 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Като зает в пътна фирма да хвърля малко светлина. Основната дейност по пътищата се извършва от т.нар. пътни поддържания, които са били поделения на АПИ по окръзи. След приватизацията те са приватизирани. Всяко такова пътно поддържане си поддържа пътищата в окръга. Там са хората, машините и т.н. По времето на царя и тройната коалиция започнаха да се привиждат европейските средства. Де що има мутра и свързан с ДС бизнесмен направи фирма за пътища. На някои места старите фирми бидоха преоборудвани. На други бизнесът им бе иззет от близки до властта. Като цяло всички точеха зъби и нокти за големите пари от предприсъединителните и в последствие еврофондовете. Хоп, появи се Боко и ГЕРБ. Мигом орязоха де що има пара за текуща поддръжка на пътищата и я пренасочиха към строителството на магистрали. Щото това беше тяхната гордост. По това време Боко заяви на останалите, че този бизнес е негов и е време да се разкарат. Черепът кешира каквото можа и се разкара. Останалите се разбраха с Боко и започнаха да му се отчитат. Еврофондовете потъваха, по места се нароиха фирми на близки на Боко футболисти и всякакви други спортисти. Старите пътни поддържания западнаха, някои фалираха, а други едвам кретат. Боко естествено се оля. Всички големи поръчки отиваха за неговите и на Шиши фирми. Накрая беше изпаднал до там, че човек на Шиши колеше и бесеше в АПИ и казваше на кого, какво да се даде. Естествено опукаха всички мангизи, но това не стигна и сключиха договори за години напред, с които държавата поема ангажименти да плаща за строителството на магистрали и пътища.

  През всичкото това време обаче парите за текущи ремонти, рязане на храсти, чистена на канавки и оттоци и т.н. биваха намалявани. Намаляваха се и парите за зимно почистване на пътищата. Тръгнете по който и да било път и ще установете, че от двете му страни е стена от растителност. Дори на места, където е завой, но изпреварването е разрешено. Защо? Ами защото когато храстите са орязани има видимост и може да се изпреварва. Маркировката си седи по проект, но наоколо стена от многогодишни растения. Нищо не се вижда и хората си се трепят...

  В момента има голям проблем, наследство от Боко предимно. Раздадени са огромни аванси. Те са усвоени. Ако държавата прекрати договорите ще пие една студена вода за авансите, а път няма да има. Паралелно с това няма пари за текущ ремонт и поддръжка, защото бюджета на АПИ е офукан още пролетта. Парламент няма и няма кой да реши въпроса.

 14. 14 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Ами това е превантивна защитна реакция от страна на участниците в корупционната схема на ББ.

  Я си представете сега, че след изборите някой се сети да направи ревизия на възложените договори , на качеството на тяхното изпълнение , дали отговаря на получените средства и т.н.

  Колко задници ще лъснат тогава и колко пари ще трябва да се връщат. Ами ако някой влезе и в затвора….?

  Та , затова , дайте сега да протестираме. Протестирайте бе, ваше право е. Но отидете пред офисите на шефовете ви , защото те взеха парите и казаха да почакате малко….

 15. 15 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  Това са новите футболни агитки, безработни, държани на копанката, за да ги пращат да всяват безредици. Ако имах по-голяма кола, не бих спрял пред тяхната блокада.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 16. 16 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Никога до сега в новата ни история, не е имало протести срещу служебно правителство. В това отношение хунтата на резидента е уникална.Страната е залята от протестна вълна, протестират медици, ресторантьори, шофьори, строители......През това време инфлацията галопира, а България поставя европейски рекорд по смъртност от Ковида. ОСТАВКА, хунто, ОСТАВКА фигурант!!!!

 17. 17 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Никога до сега в новата ни история, не е имало протести срещу служебно правителство. В това отношение хунтата на резидента е уникална.Страната е залята от протестна вълна, протестират медици, ресторантьори, шофьори, строители......През това време инфлацията галопира, а България поставя европейски рекорд по смъртност от Ковида. ОСТАВКА, хунто, ОСТАВКА фигурант!!!!
  —цитат от коментар 16 на uvtest


  Смешнико, единствените които протестират са ОПГ шайката и прокситата им. Полека-лека им секват кранчетата и воя от това е голям. По оценките на експерти "усвояването" е било по 10 милиарда лева на година. На 6,5 милиона население, по около 1'500 лева на човек годишно. За 10 години, по 15'000 лева на човек, от 4-ри членно семейство, 60'000 лева "усвоени". Ще ги пазят с всички сили и на всякаква цена, ясно е. Ама най-тъжното е, че материала е толкова "интелигентен", че не може да схване нещо толкова просто като мащабите на "усвояването". Още по-жалки са тролчетата за жълти стотинки.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 18. 18 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Бели шапки "ДПС" ще им раздават ли ?

 19. 19 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Обезвредена мина на Бойко.
  83 имена на фирми на държавната трапеза. Не става!

 20. 20 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#17] от "rumen_s":

  И сега като няма усвоявания къде са 5-тте милиарда.
  И значи според теб болшевико пътищата не трябва да се ремонтират.
  Вие сте болни нещастници бе хора.

 21. 21 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 590 Неутрално

  [quote#9:"Doge"][/quote]

  Макар и в законите да има понятие като 'частен път' , ти за колко такива се сещаш и по-колко КМ ползваш такива?

  'progressives' is the politically correct word for communists
 22. 22 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Мините на Тиквата започнаха да гърмят. Най-добре е хората от тези фирми да отидат в Банкя и да си поискат парите от чекмеджето.
  —цитат от коментар 6 на Trayan


  Най добре в съда, което много фирми вече направиха.
  Парите за неустойки , лихви, разноски .. от бюджета.⁸

 23. 23 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5640 Неутрално

  В сряда не трябва да се пътува по междуградските пътища на страната, ще е претоварено

 24. 24 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Ами това е превантивна защитна реакция от страна на участниците в корупционната схема на ББ.Я си представете сега, че след изборите някой се сети да направи ревизия на възложените договори , на качеството на тяхното изпълнение , дали отговаря на получените средства и т.н.Колко задници ще лъснат тогава и колко пари ще трябва да се връщат. Ами ако някой влезе и в затвора….?Та , затова , дайте сега да протестираме. Протестирайте бе, ваше право е. Но отидете пред офисите на шефовете ви , защото те взеха парите и казаха да почакате малко….
  —цитат от коментар 14 на strymski


  Лично аз съм твърдо ПРОТИВ ПРОТЕСТИТЕ.

  Съд - и парите с лихвите!

  Иначе КАК ТАКА КАЧЕСТВОТО НЕ СЕ СЛЕДИ постоянно?

  Нали в договора е описано какви и колко проби и тестове да се извършват?

  Как не се следят КОЛИЧЕСТВОТО
  Това министерство кво прави цял ден?

 25. 25 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Трейс преди 2-3 правиха пътя Микре-Ловеч, който за областта е важен. Е, вече има пропадания на места, а на повече места асфалтът е сцепен в средата заради по-леко пропадане. Макрировката по осевата линия все още крие цепнатината, която зимата ще зейне като замръзне пътя.
  Примери такива има много.

 26. 26 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Гешев ще си причини ли проблем с този протест или ще предпочете да си подаде оставката?
  Кражбите са осветени. И да иска Гешев, няма как да ги прикрие. Точно сега е моментът за оставка. Не вярвам Гешев да пропусне този шанс

 27. 27 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Чакам скоро и протест на работещите в сивата икономика или синдиката на милионерите в БГ :-))

 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  Да отиват да протестират в Банкя, пред къщата на онзи фарфарон.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  "Посочва се също, че от също толкова време не се извършва никакво текущо възлагане на дейности, няма и възлагане на планове за зимно поддържане на пътищата. "
  Ами да идат да питат Борисов, къде са парите и защо ги няма в бюджета. Ако досега всичко е било незаконно, вече няма да е така.

 30. 30 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Трейс преди 2-3 правиха пътя Микре-Ловеч, който за областта е важен. Е, вече има пропадания на места, а на повече места асфалтът е сцепен в средата заради по-леко пропадане. Макрировката по осевата линия все още крие цепнатината, която зимата ще зейне като замръзне пътя.Примери такива има много.
  —цитат от коментар 25 на alabalko


  Решението , е простичко - да се спрат всички пътно-строителни дейности..

 31. 31 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Гешев ще си причини ли проблем с този протест или ще предпочете да си подаде оставката?Кражбите са осветени. И да иска Гешев, няма как да ги прикрие. Точно сега е моментът за оставка. Не вярвам Гешев да пропусне този шанс
  —цитат от коментар 26 на mara71


  Споко , както вече поне 10 казах , съд и всеки да се оправя..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK