Шефът на "Булгаргаз" не очаква да се стигне до спиране на парното в София

Шефът на "Булгаргаз" не очаква да се стигне до спиране на парното в София

© Надежда Чипева, КапиталИзпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов обяви, че не вярва да се стигне до спиране на парното в София заради дълга на столичната топлофикация към газовото дружество, който към момента е около 130 млн. лв. Пред Би Ти Ви все пак той посочи, че заради това, че топлофикацията не плаща редовно сметките си за газ държавният доставчик всеки месец се лишава от 30% от приходите си.


Обясни, че в Европа всеки предплаща заявения газ или предоставя банкова гаранция и ако не го направи, не получава доставка. Не вярвам да се стигне до спиране на парното в София, защото "Булгаргаз" има и индустриални клиенти с 24-часов непрекъсваем цикъл, които си плащат съвсем навреме газа и не можем да рискуваме техните доставки, посочи той. Но подчерта, че дългът на "Топлофикация София", който обичайно нараства до 200 млн. лв. в края на годината, е голям проблем за дружеството.


Не се ангажира да прогнозира с колко ще се вдигнат сметките на домакинствата, които са газифицирани, ако енергийният регулатор одобри предложението от 1 ноември газът да поскъпне с 30% след като от началото на октомври повишението е с 36%. Посочи, че все пак окончателното предложение за цената през ноември ще бъде внесено в първия ден от месеца. Допълни, че актуалната пазарна цена на газа вече почти е достигнала предложението на "Булгаргаз" за ноември.


В отговор на въпрос призна, че има потребители, които ползват напоследък повече от заявените в аванс количества иса получили предупреждение от "Булгаргаз" да не го правят. Напомни, че доставките на газ се планират в аванс от около година.

Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Гневно

  Много поздрави от североизток!
  Много поздрави от "братята ви"!
  Много поздрави от "газпром"!!!

 2. 2 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 861 Неутрално

  12 години Боко ни диверсифицира доставките на газ, хъб построи, газопроводи също, станахме разпределителен център на Балканите... Не разбирам какви са тия драми сега. А и какви са тия задължения на Топлофикация София? Нали гербавите управляват града от 16 години?

 3. 3 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Топлофикация София да си плаща сметките и да си събира парите от клиентите. Пак се търси начин живеещите из цяла България да финансират топлото на софиянци. Като ще е така следва да се подпомогнат и другите топлофикации в страната, както и отопляващите се на ток, дърва, брикети и т.н. На практика на всички ще е по-скъпо, а пак се мисли само за подпомагане на София, където доходите са все пак най-високи.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 4. 4 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2356 Весело

  До коментар [#3] от "rumen_s":

  Е недейте така, сега ще поискате даже и да го плащаме това парно, после ще поискате и градския транспорт да си плащаме а накрая и детските градини. Че това живот ли е, София е меката на умните и красивите, ние сме цвета на нацията и всички трябва да ни плащат щото само ние знаме праведния път. И ще поведем нацията по него.

 5. 5 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  "В отговор на въпрос призна, че има потребители, които ползват напоследък повече от заявените в аванс количества иса получили предупреждение от "Булгаргаз" да не го правят. Напомни, че доставките на газ се планират в аванс от около година."

  Цялата схема с търговията с газ е сбъркана. Как може да се предвиди 1 година напред каква ще е консумацията примерно на теца на доган - газова цнтрала, след като даже и цената не е изветсна?

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  Въобще не каза такова нещо човека.Каза,че Топлофикация София или някой друг трябва да платят 131 милиона до 25 октомври.

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  "Не се ангажира да прогнозира с колко ще се вдигнат сметките на домакинствата, които са газифицирани, ако енергийният регулатор одобри предложението от 1 ноември газът да поскъпне с 30% след като от началото на октомври повишението е с 36%. Посочи, че все пак окончателното предложение за цената през ноември ще бъде внесено в първия ден от месеца. Допълни, че актуалната пазарна цена на газа вече почти е достигнала предложението на "Булгаргаз" за ноември."


  Колко ли им пука на калинките на държавна хранилка каква точно ще бъде новата, по - висока сума, която столичани ще плащат за да им е топло през зимата ! Те се къпят в милиони, изобщо не зависят от това дали ще има увеличение на сметките и с колко.....

 8. 8 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 880 Неутрално

  ве ти на тецовете го спираи.глеи да го не спреш на мен дека сам на овъргаз че тогава става лошо

 9. 9 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Ми то още от Мутрата Топлофикация е осрана с дългове, но се мълчеше, заради мутренската стабилност. Сега Мутрите, заедно с техните калинки постоянно нагнетяват обстановката и прехвърлят топката на сегашните.

 10. 10 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 659 Неутрално

  А Топлофикация защо не си събира дълговете ефективно? В предишно жилище имах съсед, който не си беше плащал от години и беше натрупал над 6 хил. лева задължения. И нищо - останалите му изплащаме сметките. И съм убеден, че това не е изолиран случай.

 11. 11 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Гневно

  ГЕРБ - капия .Цялата фирма е бъкана с ГЕРБ мисирки , които са с фантастични заплати ....Основен виновник за скъпата газ в България

 12. 12 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  много самодоволна муцуна

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 13. 13 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Не очаква някой да разтури дългогодишната обирджийска схема - така кажете !

 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  И защо ТЕЦ София не си плаща сметките, както нас, които се топлим с газ и всеки месец, до десето число трябва да сме платили, иначе ни врътват кранчето. Този господин да ни каже, къде е евтиния азерски газ, защо не го вземаме, а отива за Италия.

 15. 15 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Това не зависи от шефа на Булгаргаз а от сценаристите на предизборната кампания. Една партия, която си отива "клати" прочутата стабилност за да покаже, че без нея не може. Отворила е умишлено огромни дупки и сега ги активира една по една - строители, Топлофикация... Ако сценаристите са решили, че 2-3 седмици на студено ще подействат гласуващо за стабилността на жителите на София, нямайте съмнения, че ще се случи

 16. 16 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#3] от "rumen_s":

  Ае стига троли с тая мантра, че храните и топлите София. Хората си плащат.

 17. 17 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#8] от "uej03527584":

  Хе хе, ако спре на тецовете, ще издънка и енергото и не София а цялата страна ще стане като дискотека. Тука некви льольовци си мислят, нека им на тия с теца в София ние сме си добре. МисУиш УИ?

 18. 18 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Що така шефе?Аз и хилядите като мен абонати на газрзпределителните дружества,ако не си платим,ще стоим на студено!Икаме и ние така,да ползваме и да не плащаме,така е справеливо!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 19. 19 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#18] от "АмброзСП":

  Именно, замисляш ли се, защо не си поиска парите и не заплаши със спиране лятото, когато също се е държала огромна сума, или още миналото лято, а точно сега две седмици преди изборите ?
  Булгаргаз се оглавява от хора на ГЕРБ, Топлофикация София е общинска с кмет от ГЕРБ ...има ли нещо неясно?

 20. 20 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#17] от "uq":

  ми аз топла и охлаждам 600 квадрата резепе с чилър система на даикин последната фактура ми беше над 1800.ако не плата три такива ми пускат покана за доброволно изпълнение.плащам кат поп пхахахахаааааааааа

 21. 21 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#16] от "uq":

  Към днешна дата плащат 1/4 от реалната цена на топлоенергията. В ТС влиза газ на 120лв/мвтч и излиза топлина на 47лв.

 22. 22 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Преди да фалира, да и дадем шанс на ТС като започне да продава на реалните цени - не 47лв, а около 200лв/мвт.ч. от ноември. Днес цяла Европа плаща високи сметки за енергия, няма причина само за столицата ни те да са социални. Освен това, трябва да се преразгледат всякакви социални придобивки, раздут щат, завишени заплати в дружеството, които също са в сметката на парното. Не на последно място - граждански контрол върху всички разходи на Топлофикация, тя е на столична община, кражбите ще си ги плащат столичани - да се разберат помежду си а не да прехвърлят сметката на данъкоплатците!

 23. 23 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  До коментар [#22] от "acarid":

  И тях ще окрадат а и при 200лв/мвч няма да има клиенти освен държавни и общински сгради които така и не плащат.

 24. 24 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  Идеята за "предупреждението" за спиране на подаването на прир.газ е вид натиск....Още от лятото се знаеше че суровината започва да поскъпва осезаемо....Това е същото като днешната "профилактика" на ЧЕС....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 25. 25 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1873 Разстроено

  Въобще не каза такова нещо човека.Каза,че Топлофикация София или някой друг трябва да платят 131 милиона до 25 октомври.
  —цитат от коментар 6 на chicago514


  Залагам на "някой друг". По-точно, на българския данъкоплатец. Той е свикнал да плаща чуждите сметки!

 26. 26 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#23] от "telqk":

  Значи шансът ще се пропусне. И София на студено...

 27. 27 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  До коментар [#3] от "rumen_s":Ае стига троли с тая мантра, че храните и топлите София. Хората си плащат.
  —цитат от коментар 16 на uq


  Ако хората си плащаха колкото струва, сега ТС нямаше да търси кой да й подари 131 млн. лева. Накрая ще ги платим всички ние за кефа и топлото на софиянци, които не си плащат реалната цена.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 28. 28 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  До коментар [#26] от "acarid":

  Не е шанс а рекет. Понеже знаят че ако спрат топлофикация, както спряха топлофикациите в доста градове след 1990 ще станат бунтове а сме в предизборна ситуация. Самия факт че частните топлофикации няма проблем със задължения към Булгаргаз. Самия факт, че от четирите централи две са само ОЦ т.е. горят газ и топлят вода без никаква когенераця показва нивото на управление да дружеството от герберастийте. Все пак 15 годин кмет на София е БХ!

 29. 29 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#18] от "АмброзСП":Именно, замисляш ли се, защо не си поиска парите и не заплаши със спиране лятото, когато също се е държала огромна сума, или още миналото лято, а точно сега две седмици преди изборите ?Булгаргаз се оглавява от хора на ГЕРБ, Топлофикация София е общинска с кмет от ГЕРБ ...има ли нещо неясно?
  —цитат от коментар 19 на uq


  Тези които се топлят никой не знае на кой са симпатизанти,проблема е социален,не е политически!Писал съм го - Да се фалира и започне на чисто!Ако трябва да се продаде,но на чисто,белки някой се излъже да го вземе.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 30. 30 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 439 Весело

  Еех, да можех и аз да пазарувам бяла и черна техника на ред, а после шефът на Технополис да ми каже, че не вярва да ми пратят ЧСИ ако не си платя сметките...

 31. 31 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 992 Любопитно

  Шефът на "Булгаргаз" да каже къде отиват над 700 млн. куб. м два пъти по-евтин от руския, азерски газ, които България е договорила да внася на година от Азърбайджан, а "Булгаргаз" е внесъл само малко над 200 млн. куб. м?

 32. 32 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#21] от "acarid":

  Тези дългове не са натрупани с днешна дата

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK