Пеевски продължи да продава имоти на ММА треньор

Пеевски продължи да продава имоти на ММА треньор

© Юлия ЛазароваСанкционираната от САЩ по закона "Магнитски" фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски "Интръст" е продължила да продава имоти на компанията "Стройко 2011", в която от началото на декември 2021 г. е собственик ММА треньорът Севастиян Костов, съобщава "Капитал". След като в края на 2021 г. изданието описа продажби в цялата страна за близо 5 млн. лв., в дните около празниците те са продължили с имоти в София и околностите.


Пакетът включва големи имения в покрайнините, апартаменти в града, незастроени парцели, магазини и офиси, както и почивна станция. Справка само за част от най-големите от тях показва материален интерес над 15 млн. лв., което представлява или цената по сделката, или данъчната оценка на имотите. А целият пакет заедно с вече прехвърлените в страната вероятно надхвърля 30 млн. лв., изчислява изданието.


Прехвърлена е собствеността на имение с басейн в Симеоново и съседен парцел с постройка, използвана сега като гараж за лимузини, триетажна къща в Горна баня, чийто вход от към улицата е запречен с бариера, къща в Бояна и бившият почивен дом на Полиграфическия комбинат на Витоша, няколко апартамента в Бояна, кв. "Изгрев" и "Манастирски ливади".


Въпросите, които сделките между "Интръст" и "Стройко 2011" предизвикват, са на първо място по линията на американските санкции срещу Пеевски, доколкото повечето банки автоматично слагат санкционираните лица в черен списък и спират да ги обслужват, припомня "Капитал". Неясно е и финансирането на придобиванията. Според изданието няма следа да са сключени ипотеки върху придобитите имоти, а Костов няма други фирмени участия освен клуба си за бойни изкуства.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK