Концесионерът на "Летище София" обяви, че развива директни полети на далечни разстояния

Концесионерът на "Летище София" обяви, че развива директни полети на далечни разстояния

© Министерството на туризмаКонцесионерът на летището в София работи по развиването на директни полети от града, сред които и презокеански, както и такива до наричаните екзотични дестинации като Сейшелите и Малдивите. За тези по-далечни полети с авиокомпаниите, с които се преговаря, се предлага 99% намаление на летищните такси.


Това е обявил на среща с министъра на туризма Христо Проданов представителят на концесионера Хесус Кабайеро, изп. директор на "Соф Кънект", която оперира летището. Посочил още, че друга цел е да се превърне София в място, от което с едно прекачване да са достъпни всички големи летищни хъбове.


С представители на бранша министърът на туризма е обсъдил и проблемите в сектора, съобщава Министерството на туризма. Сред приоритетите си Проданов е посочил преодоляване на проблемите с нелегалните екскурзоводи в страната, проблемите с недостатъчната подкрепата от страна на държавата към сектора и финансирането му, както и визовия режим.
Според него е възможно да се направи програма съвместно с Министерството на образованието за изпълнение на услуги от страна на екскурзоводите, като по този начин се помогне с финансирането в кратки срокове. Идеята предстои да се обсъди.


Министърът е обявил, че със здравните власти са се договорили да отпадне задължението за ваксинация на децата от 12 до 17 години, които идват в България като туристи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK