Предозиране: Табло пред министерството на Нинова показва цените на храните

Предозиране: Табло пред министерството на Нинова показва цените на храните

© Министерство на икономикатаВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна преди години със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но българската политика продължава непрекъснато да подава нови сюжети. Днес в рубриката попада прессъобщение на Министерството на икономиката, вдъхновено от поскъпването на основни стоки


Министерството на икономиката и индустрията, в чийто ресор са стокови борси и тържища, от днес обявява на електронно табло пред сградата на министерството цените на едро на стоки от първа необходимост.


"Правим това, за да бъдат информирани хората за реалните цени на пазара. Знаем, че има обективни обстоятелства за техния ръст, но внимателно следим да няма злоупотреби и изкуствено завишаване", заяви министър Нинова на среща с ръководството на Държавната комисия по стокови борси и тържища.
"Нека хората да бъдат информирани и да не допускаме спекула. За нас в момента най-важният проблем е този с цените. Държавата ще направи всичко необходимо да помогне на гражданите", категоричен е министърът. "Ще разговаряме с кметове и областни управители, информационни табла да има и в други градове", уточни Нинова.


На срещата бяха обсъдени възможностите за облекчаване на достъпа на земеделски производители до тържищата, както и скъсяване на веригата производител-потребител.


"Множеството посредници оскъпяват стоките и притискат производителите, като изкупуват на ниски цени. И тук държавата трябва да влезе в ролята си и да създаде ясни правила с грижа както за земеделските стопани, така и за домакинствата", заяви Корнелия Нинова.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK