Железниците отчитат увеличение на приходите, започва вдигане на заплатите

Железниците отчитат увеличение на приходите, започва вдигане на заплатите

© Надежда Чипева, КапиталНационалният железопътен превозвач отчете увеличение на своите приходи за първото тримесечие на годината. В "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД увеличението на приходите е с 20%, което е в резултат на увеличения брой пътници, използващи жп транспортa. В "БДЖ - Товарни превози" ЕООД ръстът на приходите е с 10 %, което се дължи на повече изпълнени заявки за превоз на товари и предоговoрени тарифи с клиентите на дружеството, съобщиха от Министерството на транспорта. Посочва се, че са предприети стъпки за подобряване на предлаганата услуга, свързани с повишаване нивото на комфорт и обслужване от страна на персонала.


Паралелно с това, дружествата за пътнически и товарни превози са предприели мерки за оптимизация на разходите, като реалният ефект ще бъде отчетен още в края на този месец.


В резултат на по-добрите финансови резултати, ръководството на БДЖ предвижда поетапно повишение на заплатите на експлоатационния персонал. Възнагражденията ще се увеличават съобразно критерии, свързани с личния принос и ангажираност на служителите към работния процес, както и постигнатите резултати, свързани с по-добри условия за превоз на пътници и товари, завършва съобщението.


Подобряване на финансовото състояние на БДЖ и подобряване на качеството на услугата са сред основните цели на министъра на транспорта Николай Събев. В търсене на хората, които да реализират вижданията му той направи няколко смени в ръководството на холдинга, включително на хора, които сам е назначил и които изкараха броени дни на постовете си. На 12 април за нов изпълнителен директор на "Холдинг Български държавни железници" беше назначен Ангел Стоянов. Той спечели обявен от министерство на транспорта конкурс. "Той е един великолепен специалист и експерт, който, освен че разбира от железници, разбира и от цифри", каза Събев тогава.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK