Таксиметровият бранш обещава по-чисти коли и по-добри услуги

Таксиметровият бранш обещава по-чисти коли и по-добри услуги

© Велко АнгеловПредставители на таксиметровия бранш са обещали по-чисти коли и по-добри услуги по време на среща с министъра на транспорта Николай Събев, информират от Министерството на транспорта.


Събев е бил запознат с проблемите в сектора и са били дадени предложения за решаването им.


От бранша очевидно са поискали отлагане с до 6 месеца на срока за въвеждането на новите таксиметрови апарати, като от транспортното ведомство са им обещали да проучат законовите възможности за това. Същевременно страните са се разбрали, че ще работят за постепенна дигитализация на таксиметровите услуги.
Министерството на транспорта също така е поело ангажимент да намери ефективни механизми за разрешаването на проблема с нерегламентираните превози. На експертни срещи ще бъдат прегледани възможностите за създаването на единна методика за определяне на минимална и максимална цена.


"Ще направим необходимото да създадем условия за конкурентен пазар, на който всички да са равнопоставени. Таксиметровите превозвачи трябва да работят регламентирано, да си плащат данъците и да не нарушават закона", настоял е Събев.


От началото на 2022 г. минималната дневна тарифа на такситата в София се повиши рязко.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK