Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Шефът на банката за развитие: скоро действията ни ще разкрият кой не обслужва кредита за 150 млн.

Шефът на банката за развитие: скоро действията ни ще разкрият кой не обслужва кредита за 150 млн.

Виж видеото

Мотивите, които съобщи Корнелия Нинова за уволнението ми, нямат нищо общо с действителността. Нека да каже каква са истинските и мотиви, призова по Би Ти Ви отстраненият шеф на борда на ВМЗ-Сопот Никола Стоянов. Той поясни, че е избран с конкурс, започнал по времето на Кирил Петков и има мандат до април 2026 г. Сред обвиненията срещу старото ръководство са отказа да внесе в бюджета дивидента на държавата за миналата година, влошаване на финансовите резултати и обявена продажба на имущество, за което не са били уведомени нито Нинова, нито Държавната консолидационна компания.


"Ноември месец, когато постъпихме, заводът трудно събираше пари за заплати, тъй като последните години са били тежки за бизнеса. И със сериозната работа от този съвет успяхме само до 15 декември да подпишем договори за 102 милиона лева в доста тежка тогава ситуация", подчерта Стоянов.


Според него смяната на ръководството идва в момент, когато състоянието на ВМЗ-Сопот е най-доброто за последните 20 години. Той допълни, че предприятието е в цветущо финансово състояние, има и програма.
Твърденията са му доста сходни с тези на сменения шеф на "Кинтекс"


Какво в твърденията на Корнелия Нинова не е вярно според Стоянов вижте във видеото.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK