С 40% се повишава цената на парното и топлата вода в София (обновена)

С 40% се повишава цената на парното и топлата вода в София (обновена)

© Надежда Чипева, КапиталКомисията за енергийно и водно регулиране утвърди цените на природния газ за юли. Цената на топлинната енергия ще се увеличи средно с 29.73% за цялата страна, съобщи БНТ. В София цената на парното и топлата вода скача с 40%, в Пловдив и Варна - с по 38%, а най-ниско е увеличението за Бургас - 11%.


От днес токът за бита поскъпва с 3.4% средно за страната за новия регулаторен период от 1 юли 2022 г. до 30 юни 2023 г., реши окончателно енергийният регулатор (КЕВР).


За клиентите на "Електрохолд" (предишната ЧЕЗ) изменението на крайната цена е с 2.7%, за "ЕВН България Електроснабдяване" - с 3.47%, за клиентите на "ЕНЕРГО-ПРО Продажби" - с 4.45%. В тези цени са включени както цената на електроенергията, така и цените на мрежовите услуги.


Независимо, че енергопреносните предприятия заявиха значително повишаване на своите разходи за пренос, КЕВР намери резерви в системата, за да неутрализира това увеличение, се отбелязва в съобщението. Цените на електроенергията за битовите потребители в България остават най-ниските в цяла Европа, пише още в текста.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK