Договорите на телекомите и банките ще бъдат прегледани за клаузи в ущърб на потребителите

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4210 Неутрално

  Сетиха се. Пак няма да "намерят" нищо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на МЕСИ от Бояна
  МЕСИ от Бояна
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Телекомите - престъпен картел за грабене на населението!

  СЛАВА НА УКРАЙНА! МАЧКАЙ РУСНЯТА и ПУТНЯТА!
 3. 3 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  Сигурен съм, че двете комисии най-внимателно ще разгледат договорите и общите условия и няма да открият нищо нередно. ;)

  Бивш tww09306483.
 4. 4 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Имитация на дейност. Иначе на всички, имали някакъв сблъсък с телеком или банка, е пределно ясно, че договорите са изцяло в ущърб на потребителите и без възможност за коментари или корекции.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 5. 5 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 4542 Любопитно

  Да разгледат и как са оформени сметките - ако някой разбере съдържанието им, ще се радвам да го обясни. Особено тези сметки след преподписване на договора и преминаване/включване на нов план.

 6. 6 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3408 Неутрално

  Прекратяването на договори с банки и телекоми трябва да става чрез държавна услуга в пощата или в общината и да важат общи условия за прекратяване на договори, за да спре изнудването на гражданите. Особено в телекомите системно отказват прекратяване на договори и умишлено залагат капани от сорта на това, че договорът може да се прекрати само в точно опреден ден на годината. Нито ден по-рано, нито ден по-късно. Говорим за сериозни държавни протекции в тези бизнеси.

  Другият добър вариант е да се допуснат услуги на ниво ЕС така, че родните банки и телекоми да получат конкуренция от разработеният пазар в ЕС. Това много рязко ще повиши качеството на услугите.

 7. 7 Профил на Ранмакан от Манве
  Ранмакан от Манве
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И ще бъдат добавени нови такива, муахахахаха. Верваме ви.

 8. 8 Профил на Софи
  Софи
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Пак отчитат "дейност" в държавната администрация - тоест слагат кламери!

  И с "Лукойл" се заемаха, ама положението си е същото! Господстващото положение на "Лукойл" и деренето на кожата на народа си продължава!

 9. 9 Профил на git20545471
  git20545471
  Рейтинг: 72 Разстроено

  Т.е. излиза, че досега не са си вършили работата, щом тепърва ще започват да преглеждат.

 10. 10 Профил на pet fire
  pet fire
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  По-добре късно…………

 11. 11 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  От една седмица съм се заел с проучване на оферти за преподпиване с оператор..... няма такава наглост. Спорът ни е за т.н. ЗАЯВЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ. Аз не ги искам, от оператора ми отговарят, че трябва да ги заявя и после да се откажа от тях. Само че, ЗАЯВКА предполага, че аз ги искам... пък аз не ги искам. Намекнах, че това е изнудване, обвиниха ме в неразбиране.... и грешна интерпретация....
  Пред мен в офиса, на един от маалата, му включиха и телевизия преди да се усети. Лешояди!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 12. 12 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 4542 Гневно

  От една седмица съм се заел с проучване на оферти за преподпиване с оператор..... няма такава наглост. Спорът ни е за т.н. ЗАЯВЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ. Аз не ги искам, от оператора ми отговарят, че трябва да ги заявя и после да се откажа от тях. Само че, ЗАЯВКА предполага, че аз ги искам... пък аз не ги искам. Намекнах, че това е изнудване, обвиниха ме в неразбиране.... и грешна интерпретация....Пред мен в офиса, на един от маалата, му включиха и телевизия преди да се усети. Лешояди!
  —цитат от коментар 11 на the_flea


  Телевизията я пробутват на всички. Човек трябва да ходи с адвокат в телекомите и банките.

 13. 13 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Готово, прегледах ги. Няма такива клаузи!

 14. 14 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  До коментар [#11] от "the_flea":

  с изключение на а1, в магазините масово наемат грапави селяни по 18-20 години, които освен глупости и фатки друго нямат в главата. бях се хванал за главата лятото

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 15. 15 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Подозирам, че навсякъде пише как не можем да прочетем текста на споразумението преди да го подпишем. Също така стандартните им условия са за плащане на неустойка в размер на всички такси до края на периода на договора независимо, че не плащат данък печалба на база 100% от приходите. Освен това при прекратяване пише, че неустойката е спрямо стандартните им цени, а не промоционалните едва ли не ни продават на загуба. Няма лошо да дължим неустойка при предсрочно прекратяване прекратяване, но тя трябва да е до размера на реалната печалба. Тоест ако на 100 лева приход отчитат 15 лева печалба след амортизации, значи при месечна такса 20 лева за 24 месеца не бива да дъжлим над 20*24*0.15 = 72 лева неустойка и то ако прекратим още в първия месец

 16. 16 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 822 Неутрално

  телекоми ,банки ,бързи кредити и прочие винаги цакат простия народец, понеже си е прозт си чака спасители като боку...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 17. 17 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Целите тия купища ,които трябва да подпишеш за да имаш достъп до мобилна услуга са едностранчиви и то в полза на мобилните оператори.Няма никаква опция да не подпишеш клауза или дори точка от договора. От друга страна те МО могат да правят каквото си щат-да лъжат,да мамят и т.н. без да носят отговорност. За подарък пък държавата им вменява подаръци. Както да речем плащане на Синя зона,Касови апарати с ГПРС..и така нататък ,все хубави козуначета/не хапки/ ,а те продължават да дерат народа яко.От къде на къде ,ако просрочиш задължения те дават на колектори или ЧСИ,без дело и присъда.И то в нарушение на Конституцията.

 18. 18 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4200 Неутрално

  Дано да има някакъв положителен ефект това.

 19. 19 Профил на paшucm
  paшucm
  Рейтинг: 183 Неутрално

  Банките и телекомите от десетилетия извиват ръцете на клиентите, чак сега ли се сетихте?!

 20. 20 Профил на esl581109067
  esl581109067
  Рейтинг: 148 Неутрално

  Ами ей ви един ущърб, дето в сила от години за телекомите "Промоция за срока на договора, след това цена по 2". Аз примерно ползвам планове без договор от преди години и не могат ме мръднат от тях... Даже ми крещяха по телефона умниците.

 21. 21 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Сетиха се. Пак няма да "намерят" нищо.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Да? А язе точно у таз връзка имам вапрос с повишена труднос - а тей, дека ща ги преглеждат договорити - ща имат ли финансова заинтирисованос да намерат "клаузи в ущърб на путребителити", али ща имат финансова заинтирисованос да НЕ намерат, м-м?

  И начи апсилютно топов вапрос с нивазможно ниво на труднос: а какво да са прави при падаща норма на печалбата в системна криза на капитализъЪма, освенка да са ущърби измаксимално потребителя-тире-пролетарий, м-м?

  Разказах на децата за демокрацията като направих гласуване за това кой филм да гледаме и каква пица да поръчаме. После избрах филма и пицата, 'щот аз съм тоя с парите дето плаща.
 22. 22 Профил на Martin Todorov
  Martin Todorov
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Е идеята е да им се бутне нещо.

 23. 23 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Дотоворите се променят еднодтранно от банките.

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7414 Неутрално

  Сетила се Мара... Колко години гражданите протестират срещу високите такси на банките, но държавните институции си мълчат, а банките трупат печалби.

 25. 25 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Само в БГ банките има месечни такси. В белия свят няма такса месечно обслужване на сметка. Алчни бездарници.

 26. 26 Профил на roknor
  roknor
  Рейтинг: 748 Весело

  С банкери битка се печели само с огнестрелно оръжие! Тази комисия ще установи, че всичко е честно, законно и почтено! А десетките такси и таксички, огромните лихви, задължителните застраховки и правото на банката да променя еднолично условията по договора, когато и скимне, са съвсем нормални и естествени неща.

 27. 27 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 585 Гневно

  Крайно време беше този картел да бъде разбит и санкциониран!!!🤮

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK