Безработните се топят двуцифрено

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4604 Неутрално

  Една добра новина за нашата икономика.Остава и заплатите да станат по- сносни.

 2. 2 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2858 Неутрално

  Закономерно, все пак държавата плаща по 10 милиарда на година само за ток.
  Отделно бизнесите получават още маса други субсидии и помощи, намалени данъци итн.
  Не е особено пазарно, разбалансира пазара на труда и води до висока инфлация, отделно задлъжнява бюджета във времена на високи лихви.
  Но пък безработицата е ниска.

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7433 Неутрално

  Какви са тези висшисти, дето са без работа. Или ги мързи, или има кой да ги издържа.

 4. 4 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2858 Неутрално

  Какви са тези висшисти, дето са без работа. Или ги мързи, или има кой да ги издържа.
  —цитат от коментар 3 на Роси


  ...или са следвали нещо което не е особено смислено 😉

 5. 5 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 1452 Любопитно

  Редакцията, при все, че редовно обявявате, как рашките са във фалит, още откак' съм ви читател, защо да ви доверявам относно данните за безработицата. м?!

  " the IMF now predicts that the Russian economy, after contracting by 2.2 percent last year, will start growing again in 2023, expanding by 0.3 percent, and then 2.1 percent in 2024."

  https://www.grid.news/story/global/2023/02/01/russias-economy-is-now-forecast-to-grow-faster-than-germanys-and-britains-in-2023-how-is-that-possible/

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 6. 6 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  Какви са тези висшисти, дето са без работа. Или ги мързи, или има кой да ги издържа.
  —цитат от коментар 3 на Роси


  Има професии, в които е по-добре да си незаета, отколкото на по-ниска позиция, защото след това никой няма да те иска на по-висока.

  Звучи нелепо, но такава е логиката, която се налага от изперкалите ХР-и с техните психо простотии.

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНХА
  КМЕТ В СЯНХА
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ!!!

  РУСИЯ Е ВСИЧКО ЗА МЕН ! МЕЧТАТА МИ Е ДА СЕ ДЪРЖИМ ЗА РЪКА С ВОЛОДЯ!
 8. 8 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  За да привлекат работна ръка родните “ работодатели” е нужно да увеличат заплащането и да спрат порочната практика с плащане в плик на трудово възнаграждение , което не се облага— тоест , черна каса.

  Иначе , видно е , че след бития шут на онзи от Банкя от властта , нещата полека вървят към подобрение. Остава да се разкара и каскета и току- виж станем малко по- добро място за живеене!

 9. 9 Профил на Гошо
  Гошо
  Рейтинг: 967 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":

  Как какви психолози, социолози връзки с обществеността ,регионално развитие и политика

  ГоШо
 10. 10 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4604 Неутрално

  До коментар [#6] от "пРезидента!":

  ++++++++++++++++++

 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2787 Неутрално

  Какво показва това, че броят на намалелите безработни не съвпада с броя на увеличените заети? Точно така. Българите продължават да заминават да работят в Западна Европа. Нашите работодатели и управляващи се пляскат по кълките и обясняват, че 1000 лева нето било невероятна заплата при положение, че за последната година храните скочиха на 100 процента. Да продължават да се пляскат... След още 10-15 години ще сме 5 милиона, от които 2.5 милиона цигани. Гласувайте за ГЕРБ и ДПС.

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Да, но работещите за нищо пари са наистина много, а това е проблем.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 13. 13 Профил на Прокопсало Парвеню
  Прокопсало Парвеню
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  Безработните се топят двуцифрено


  Естествено

  След като двата парапетни калъфа се ракараха от управлението

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . . . . . . . . .... 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. ......................................................................... 20-03-22 - Бойко Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван.............................. 21-03-23 - Кирил Петков: За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да не направи досъдебно производство заради изнесеното от Васил Божков...........................................................
 14. 14 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":

  И аз много съм се чудела, даже сред завършилите право го има. Но си имат друга пътека - чакат да се освободи държавна капия. Може да чакат с години. И като се освободи, влизат, почват с чиракуване, ядат гадост, но може би има надежда да се окопаят и да са непомръдваеми.

  Не знам що за хора са, в частния сектор за тия години ще си доста по-напред. Е, има и бърнаут и не си толкова незаменим, но пак това мислене да чакаш за точната позиция и да те издържат още родителите ми е супер странно...

 15. 15 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Време е Костадинов да направи митинг в Сопот и да иска затваряне на военните заводи. Не може да сме толкова добре. Не бива. Трябваше да е студена и тъмна зима. Каква е мислеше копейкин, каква стана...

 16. 16 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  До коментар [#6] от "пРезидента!":

  Да не говорим, че една част от обявите са фалшиви и просто събират имейлите и почват със спам. Лично аз бойкотирам фирми, които са се отнесли непрофесионално към мен на интервю, например- обещали са ми обратна връзка, напр. и си е останало във въздуха.

 17. 17 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  До коментар [#5] от "trial_jezz":

  Те се топят, щото се изнасят хората. Нали имаше изследване колко се гласят да напсунат страната.

 18. 18 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Намалява по чисто демографски причини. НЕМА хора. А в работоспособна възраст и желаещи наистина да работят още по-малко. А тук още работодателите търсят до 40 годишни с 20 г стаж. А такива над 55 ако не са с някаква супер квалификация и на висш пост стават само за чистачки и охрана. И в България ЕР стюардеси над 30 няма.

 19. 19 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#3] от "Роси":

  Завършили, икономика, туризъм, бизнес комуникации и тнн.. :)))

  А даскалите икономисти, ако бяха добри икономисти нямаше са даскали :))) Щяха си джиткат на яхтата с милионите.. Тоест няма какво да ти предадат,което да не можеш да научиш сам, информацията вече е широко достъпна..

  Правилото за университетите е, че ако можеш да научиш нещо за без пари, не давай пари за него... Тоест специалностите, където си струва да отидеш в университет са... Инженерство, химия, медицина.. Все специалности, където се искат повече усилия от това да слушаш треторазрядни икономисти да прехрачват нещо за 3 часа, което можеш да научиш за 5 минути сам, щот все някак трябва да запълнят лекцията..

  А дипломата не води до успех в живота, нещо хорат са се объркали, просто в миналото само умни и упорити хора са могли да влязат в университет, дипломата е просто символ на техните качества :))) Ся дипломата се раздава кат снакс слънчо на всеки с 2 крака 2 ръце и 1 глава..

 20. 20 Профил на k.i.p.
  k.i.p.
  Рейтинг: 174 Неутрално

  земеделието, горското и рибното стопанство - 192.6 хил. (6%) - Това предполагам, включва и добивната промишленост като цяло?

 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3196 Весело

  Тъй е като счупихте държавата МУ.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 22. 22 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":Завършили, икономика, туризъм, бизнес комуникации и тнн.. :)))А даскалите икономисти, ако бяха добри икономисти нямаше са даскали :))) Щяха си джиткат на яхтата с милионите.. Тоест няма какво да ти предадат,което да не можеш да научиш сам, информацията вече е широко достъпна..Правилото за университетите е, че ако можеш да научиш нещо за без пари, не давай пари за него... Тоест специалностите, където си струва да отидеш в университет са... Инженерство, химия, медицина.. Все специалности, където се искат повече усилия от това да слушаш треторазрядни икономисти да прехрачват нещо за 3 часа, което можеш да научиш за 5 минути сам, щот все някак трябва да запълнят лекцията..А дипломата не води до успех в живота, нещо хорат са се объркали, просто в миналото само умни и упорити хора са могли да влязат в университет, дипломата е просто символ на техните качества :))) Ся дипломата се раздава кат снакс слънчо на всеки с 2 крака 2 ръце и 1 глава..
  —цитат от коментар 19 на Ramon Asvalda


  Много генерализираш. Да, голяма част от визионерите и успелите хора не са завършили университет, но много са. Примерно, Елон Мъск е с две висши: Физика и бизнес администрация. А Гейтс и Цукербърг са били в престижни ВУЗ-ове, когато създават продуктите си. Та не всеки е Ричард Брансън, който пък също е назначил хора с дипломи, за да управляват компаниите му.

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2466 Весело

  Кой ще ви работи за без парииииии?

 24. 24 Профил на Артър Дент
  Артър Дент
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#13] от "Парапетизация чрез Презкуролация":
  Гербаджийски тъпак! Как не те пребиха вашите, че не завърши прогимназия?

 25. 25 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  До коментар [#11] от "Petleshev":
  До коментар [#12] от "mnogosamkrasiva":

  👍🏻

 26. 26 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":

  Меринджеи.

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 27. 27 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#8] от "strymski":

  Войната взриви икономиката.
  Бойко и Киро са с ниска степен на зарачение в случая.

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 28. 28 Профил на mkebg
  mkebg
  Рейтинг: 951 Неутрално

  журналистика на прессъобщенията....

 29. 29 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#11] от "Petleshev":

  що плещиш глупости... За една година са създадени около 140 000 нови работни места , нормално е да не съвпадат процентитите защото не са равни числа , едните са БЛИЗО 3.2 милиона , другите са 120-130 000 , ако безработните намалеят с 10-12 000 , е 10 процента, но тези 10 -12 хиляди ако си започнат работа ще увилчат заетите само 0.3 процента. Общият брой на заетите лица е 3.197 млн, а миналаната година по това време са бил 3.068 милиона.... Не е зле , е не колкото 2019 колкото при Бойко близо 3.4 милиона , но времената на Бойко скоро нема да се върнат , ако някога се върнат въобще , но вас тази работа не ви интересува , важното е Бойко да го няма пък какво значение има колко ще е зле ...

 30. 30 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Какви са тези висшисти, дето са без работа. Или ги мързи, или има кой да ги издържа.
  —цитат от коментар 3 на Роси


  Превърнали са е дела дория стар слоган от социализма "учи тате за да не работиш"

  Моралът не е порок!
 31. 31 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Какво показва това, че броят на намалелите безработни не съвпада с броя на увеличените заети? Точно така. Българите продължават да заминават да работят в Западна Европа. Нашите работодатели и управляващи се пляскат по кълките и обясняват, че 1000 лева нето било невероятна заплата при положение, че за последната година храните скочиха на 100 процента. Да продължават да се пляскат... След още 10-15 години ще сме 5 милиона, от които 2.5 милиона цигани. Гласувайте за ГЕРБ и ДПС.
  —цитат от коментар 11 на Petleshev


  Повече хора се пенсионират,отколкото навлизат на пазара на труда. Естествено има и емиграция,но и демографския срив оказва огромно влияние.

 32. 32 Профил на john trivolta
  john trivolta
  Рейтинг: 760 Любопитно

  Не ми казвайте колко процента от безработните са висшисти, а кажете колко процента от висшистите са безработни!

 33. 33 Профил на Петър Георгиев
  Петър Георгиев
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Не ми казвайте колко процента от безработните са висшисти, а кажете колко процента от висшистите са безработни!
  —цитат от коментар 32 на john trivolta


  Вече броят на завършилите гимназисти е почти равен на броя висшисти. Нормално е да расте процента на безработните висшисти.

 34. 34 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 5002 Любопитно

  Една добра новина за нашата икономика.Остава и заплатите да станат по- сносни.
  —цитат от коментар 1 на bat_plamen


  Ама нали според радев и герб имало криза?

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 35. 35 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1212 Весело

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  Тая ''новина'' беше поредената опорка за #БГсЕВРО 2024, ман не мина.
  Ше опитата пак.

 36. 36 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 5002 Неутрално

  Какво показва това, че броят на намалелите безработни не съвпада с броя на увеличените заети? Точно така. Българите продължават да заминават да работят в Западна Европа. Нашите работодатели и управляващи се пляскат по кълките и обясняват, че 1000 лева нето било невероятна заплата при положение, че за последната година храните скочиха на 100 процента. Да продължават да се пляскат... След още 10-15 години ще сме 5 милиона, от които 2.5 милиона цигани. Гласувайте за ГЕРБ и ДПС.
  —цитат от коментар 11 на Petleshev


  Ако държавата не се отърве от мафия + рашисти в управлене и институции, предвиждам много серозно обезлюдаване, до степен накрая да останат само мутри и рашисти плюс циганорите за цвят. Ако това стане, ще си пържат кротко в собвената си гняс, но няма да има България, а някакво гето на ЕС.

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 37. 37 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1212 Весело

  До коментар [#3] от "Роси":

  Със ''специалност'' жендърни нАуки и пр. :)

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK