Министърът на енергетиката: Няма да е лесно да предоговорим плана за възстановяване

Министърът на енергетиката: Няма да е лесно да предоговорим плана за възстановяване

© Министерство на енергетикаКакто беше очаквано, срещнахме твърдо становище, че няма да е лесно да предоговорим Плана за възстановяване и устойчивост. Най-важната причина е категоричността, с която предишното редовно правителство е подписало документа, без да направи необходимите анализи и да приеме ангажименти, които са изпълними", каза министърът на енергетиката Росен Христов пред журналисти в Брюксел, след заседание на Съвета по енергетика на ЕС.


"Повечето доводи, които сега изтъкваме, че не можем да изпълним тези цели, са съществували и тогава, затова сега е трудно да убедим Комисията защо искаме промяна, след като планът е подписан от редовно правителство. Това, което се хареса, е концепцията ни да интегрираме проектите по плана, новата програма RepowerEU и териториалните планове в общата цел за зелен преход. Разбира се, искат се конкретни изпълнения и мерки", каза Христов. По думите му след 3 седмици е насрочена следваща среща, на която да се посочат и ясни стъпки.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK