Застраховките на дома: непрекъснато в промоция, но без успех

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Разстроено

  Липсва култура на застраховането!
  Огромна част от съотечественицитне биха дали пари за пърцуца и фалшив тютюн, скапана “храна“, но никога за застраховка,
  но след бедствие/да не дава Бог/ започва пищенето :
  "Държавата да ме обезщети"!!!
  И защо точно???

 2. 2 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Не съм съгласен. Хората нямат доверие на застрахователите- от девет кладенеца вода вадят, за де не ти платят. И накрая плащат процент от обещаното и подписаното. Коя от институциите работи в тази държава, че и застрахователите да са коректни? Нито има органи към когото да се обърнеш, делата се точат с години, ако тръгнеш да си търсиш правата срещу някой застраховател.

 3. 3 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Българина е ок да дава за дарак дето струва 5000 лв каско, ама за къщата дето струва 50 000 е абсурд да плаща.

 4. 4 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Весело

  Да си допълня пост 2. Застрахователите отказват масово да застраховат домове, в които не живееш постоянно, което изключва около милион и половина българи, емигрирали навън. Живея в чужбина и беше голям зор да си застраховам апартамента- трябваше да доказвам, че има постоянно присъствие, някой да наглежда дома, че има контролиран вход, охрана. Иначе не ти застраховат нищо или не ти плащат нищо, ако стане беля. Така че вината е двупосочна.

 5. 5 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Българина по начало мисли бавно...и погрешно!Има по 2-3 барутарника "нов внос" пред панелката но не и застраховка!Да не говорим че му липсва всякъква култура по отношение на застраховането на дома....
  преди 4 години съсед три етажа над мен преряза тръба на парното и водата стигна до мен...Застрахователя ми изплати след 10 дни 840 лв за намокрената стена и таван.....Аз боядисах с тези пари целият апартамент....След 3 месеца същият съсед отново "пусна" вода....Намокри само една стена .Застрахователя отново изплати 214 лв,за нанесената щета.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 6. 6 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Ганьо е на принципа след дъжд качулка...

 7. 7 Профил на Атанас Сабахтянов
  Атанас Сабахтянов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Направих си застраховка живот. Когато се прибрах , започнах да чета "Общите условия" /с ситни букви/.Застраховка не се изплаща : когато починеш от заболяване , за което си знаел , но не си съобщил на застрахователя. Когато починеш вследствие на катастрофа с мотоциклет/мотопед , при смърт при водни спортове , водни ски , управление на моторница и т.н. Когато е настъпил инцидент , вследствие на употреба на алкохол и така мога да изброявам 1 час. Накрая взех да се чудя закакво ми беше тази застраховка.

 8. 8 Профил на Илиян Славчев
  Илиян Славчев
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Трябва да има с какво да ги плащаш!

 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  До коментар [#4] от "Хюго Босов":

  Естествено. Където има риск, застрахователите нямат интерес. Вълнува ги с минимален риск да събират премии на калпак. И все някой им е виновен, че бил с ниска застрахователна култура. Да бе...!

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#7] от "Атанас Сабахтянов":

  Същото е и При Застраховка на Дом ако е Първоначално ниво.
  Малкият Щрифт ти казва Пара няма да видиш.
  При Война
  Пари Терористичен Акт
  Пири Непредвидима Природна сила и т.н ит.н

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 11. 11 Профил на fury_21
  fury_21
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Да си допълня пост 2. Застрахователите отказват масово да застраховат домове, в които не живееш постоянно, което изключва около милион и половина българи, емигрирали навън. Живея в чужбина и беше голям зор да си застраховам апартамента- трябваше да доказвам, че има постоянно присъствие, някой да наглежда дома, че има контролиран вход, охрана. Иначе не ти застраховат нищо или не ти плащат нищо, ако стане беля. Така че вината е двупосочна.
  —цитат от коментар 4 на Хюго Босов


  Не зная за какво говориш? Стандартната застраховка от 55 лв. покрива щети до 100 000 лв. и се заявява онлайн и ти идва на хартия след 3 дни с куриер. Никой не те пита твой ли е, има ли някой там. Дава се само име с ЕГН и адрес на имота. Правя е от години. Аз не съм съгласен да покриваме с нашите данъци имоти на хора, които ги мързи да влязат в интернет и да платят 55 лв. После реват "държавата да помогне". Помогни си сам, а държавата ще оправя улиците и каналите!

 12. 12 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  "рискът от вандализъм, от което няма нужда, ако е на 8 етаж."

  - Да бе, нямало. На един от апартаментите ми, който е на 15-ти етаж, му счупиха прозорец с фойерверк.
  Докато не ги забранят напълно тия глупости, риск от вандализъм има и на покрива на небостъргач.

  Обратните обратно в учебниците по психиатрия! Не на ЛГБТИК+ цензурата!
 13. 13 Профил на alx061154739
  alx061154739
  Рейтинг: 132 Неутрално

  В Германия мисля им въведоха задължително застраховане на дома. Особено след наводненията преди няколко години. Но пък там застрахователите отказваха да застраховат имоти, които са в зони с висок риск от наводнение. Строежи в зони подобно на нашите незаконни строежи в дерета. Там се знае, че може реката да прелее и залее, но им позволяват строителството - обаче застраховка "йок". То ако имаше премията щеше да е толкова висока, че никой няма да я плати.
  Иначе, всякакви етажни собствености са застраховани и понеже е групова застраховка е по-евтина. Като протече при някого, идват майстори и работят, после пращат сметката на застрахователя. Ако са използвали уреди, които консумират много електричество (в случай на наводнение върви седмица-две влагоуловител) си слагат електромер на уреда и после се праща уведомление на продавача на ток да фактурира тока на застрахователя и да не го фактурира на собственика.

 14. 14 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#11] от "fury_21":

  В интерес на истината, в договорите изрично пише, че имотът трябва да се обитава постоянно, дори и да е сключена застраховката по сателитен телефон от Еверест. Ако настъпи щета и не бъде установена своевременно (напр. защото никой не обитава имота), като нищо ще ти откажат плащане.

  Обратните обратно в учебниците по психиатрия! Не на ЛГБТИК+ цензурата!
 15. 15 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#11] от "fury_21":

  Не си разбрал поста ми. Говоря за имоти, които не се обитават по една или друга причина, които застрахователите отказват да застраховат. И това са имоти на над милион българи. Застрахователите нямат проблем да застраховат имот, който е обитаем постоянно и е точно така както си го описал. Преди години имаше точно такъв проблем и беше по телевизиите с имоти на село- просто отказват да ги застраховат, ако не живее никой в тях.

 16. 16 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Ганьо не обича да се застрахова. Ганьо обича да реве когато го тресне наводнение или други природно бедствие.

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 17. 17 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#16] от "danvan":

  Много обичал да говориш за Ганьо, ама от теб по- голям Ганя няма тук. Ганьо е баща ти, че не те е възпитал като човек.

 18. 18 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":Направих си застраховка живот. Когато се прибрах , започнах да чета "Общите условия" /с ситни букви/.Застраховка не се изплаща : когато починеш от заболяване , за което си знаел , но не си съобщил на застрахователя. Когато починеш вследствие на катастрофа с мотоциклет/мотопед , при смърт при водни спортове , водни ски , управление на моторница и т.н. Когато е настъпил инцидент , вследствие на употреба на алкохол и така мога да изброявам 1 час. Накрая взех да се чудя закакво ми беше тази застраховка.
  —цитат от коментар 7 на Атанас Сабахтянов


  Тези неща най-вероятно ще ги видите и при много от застраховките на Запад.

  Първо, нормално е да е изключат съществуващи заболявания.

  Второ, при екстремните спортове обикновено трябва допълнителна застраховка. Макар, че не е ясно какво се разбира под "водни спортове".

  Въпросът е дали плащат съвестно при нормални смъртни случаи

 19. 19 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 735 Неутрално

  ЗК ОЛИМПИК МНОГО ХАРЕСВА ТОВА

 20. 20 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#14] от "keen":

  Точно така. Както писах, има над милион българи в чужбина, много са без роднини в България- ние сме така, всички напуснахме. При нас имаме приятели, на които сме оставили ключове, които редовно посещават апартаментите ни да проверят, дали всичко е наред. Но имах трудности в застраховането- клекнаха, като показах доказателство, че блокът ни има видеонаблюдение, контролиран достъп, фирма която се грижи за блока. Но не при всички е така. Много имоти не се обитават и не могат да бъдат застраховани и това дърпа надолу процента на застраховани имоти много. Но отново повтарям, че много хора нямат доверие на застрахователите- не веднъж се е говорило по тв точно за такива проблеми- отказват да плащат или плащат минимума.

 21. 21 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1368 Весело

  До коментар [#18] от "Николов":

  От Каското напоследък изключват и кражба на таблото, понеже било лесно демонтируемо. Айде, за радио, особено ако не е фабрично, ги разбирам, ама това!?! Та в тия държави, дето е по-висок процентът на застрахованите имоти, обикновено има доста законодателни ограничение върху творчеството на общи условия и съответно далеч по-високо доверие в подобни продукти.

  Не ме търсете преди обяд
 22. 22 Профил на maik0500
  maik0500
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#4] от "Хюго Босов":

  Много неточна информация споделяш. Просто си смени застрахователя, има коректни застрахователи, които не правят проблем за това, че си в чужбина. Истината е, че у българите липсва застрахователна култура и освен колата, не застрахова нищо друго. В белите страни още от раждането се прави спестовна застраховка живот, половината от населението има застраховка на жилището и след това идва автомобила.

 23. 23 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#22] от "maik0500":

  Би ли споделил застраховател? Аз се застраховах при брокер, бях се консултирал при два- трима преди това и всички бяха единодушни относно имот, който не се обитава постоянно.

 24. 24 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#22] от "maik0500":

  Забравих да напиша: аз също го застраховах, не мога да упрекна застрахователя, че не е коректен, но имаше допълнителни условия, които други в моето положение може и да не могат да изпълнят. А тскива условие няма за постоянно обитаващите имотите си.

 25. 25 Профил на nickkal
  nickkal
  Рейтинг: 229 Гневно

  Аз пък се застраховам, апартамент във Варна, сътветно застрахователната сума и премия не са малки, НО спукана мека връзка в кухнята. Резултат според вещото лице - компрометирана подова настилка в две стаи + компрометирано стенно покритие на стените в кухнята. Обезщетение 480 лв. Честито!!!!

 26. 26 Профил на plamenss
  plamenss
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  В Испания няма дом, кола, ..всичко се застрахова. Наложи ли се да се плаща нещо, плащат винаги. При една буря падна тентата в патиото. Дълга е около 4м и широка почти толкова. Беше се напълнила с вода и от тежестта падна. След 2-3 дни дойдоха снимаха и след още толкова дойде фирмата и сложи нова без нито един въпрос.

 27. 27 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  В белите страни още от раждането се прави спестовна застраховка живот, половината от населението има застраховка на жилището и след това идва автомобила.
  —цитат от коментар 22 на maik0500

  - Виж сега, не всичко в белите страни е толкова бяло. Така в САЩ всичко живееше на ипотеки, ама 2007-2008 тоя балон така силно гръмна, че ни оцапа и нас, дето първо сме спестявали пари и после сме купували.

  Иначе, за застрахователната култура - първото е, да се направят по-опростени и разбираеми договори и общи условия, защото това е голям препъни камък. Хората не четат и не разбират тия договори, съответно после са разочаровани. А като резултат, битува мнението, че "няма смисъл", защото... И в немалко случаи това мнение е основателно.

  Обратните обратно в учебниците по психиатрия! Не на ЛГБТИК+ цензурата!
 28. 28 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Аз например искам да си застраховам апартамента. Но питах една позната, която работи в тази сфера дали няма да е проблем, че някога-преди още да го купя терасата е усвоена. Оказа се, че наистина ще ми откажат плащане.
  Значи, ако ме наводни съседа в банята има вариана да ме отрежат, защото имало допълнително преустройство през две стаи от там. За това и се отказах.

 29. 29 Профил на alx061154739
  alx061154739
  Рейтинг: 132 Неутрално


  Иначе, за застрахователната култура - първото е, да се направят по-опростени и разбираеми договори и общи условия, защото това е голям препъни камък. Хората не четат и не разбират тия договори, съответно после са разочаровани. А като резултат, битува мнението, че "няма смисъл", защото... И в немалко случаи това мнение е основателно.
  —цитат от коментар 27 на keen


  1. Общите условия не се правят за да ги разбира обикновения човек, а за да издържат в съда, ако атакуваш застрахователя
  2. Всякакви договори се пишат по начин, по който да защитят страната, която е съставила договора. Да не обяснявам какви B2B договори съм виждал - не говорим за 2-3 страници, а за десетки, с всякакви клаузи.
  3. Нивото на образованието (сигурно ще получа минуси за това мнение) е ниско. Децата завършващи 12-ти клас често не могат да разберат обикновен текст. Неграмното поколение как да разбере ОУ? Емоджита ли да сложат вместо думи?

 30. 30 Профил на ni1111
  ni1111
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Застрахователите не плащат нищо, но искат ти да им плащаш.
  След първото застрахователно събитие при което установих верността на горното изречение, прекратих всички застраховки.
  А застраховката живот е чудесна покана близките да ти светят маслото заради пари. Не благодаря.

 31. 31 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 939 Любопитно

  Нещо ми намирисва - с години застраховането на жилища не е на високо ниво, ама точно в момента са се разревали нещо.
  Иначе с този пример за 55 лв - чшшш алоооу - има хора, на които това им е 10% от дохода.
  Хептен в села в Карловско...
  Или викате - като не могат да плащат - да продават.
  Или пак се премества погледа от държавата, която е позволила сеч там и така стана сакатлъка.

 32. 32 Профил на Армеец
  Армеец
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Това, което се предлага като "застраховка" всъщност не е нищо друго освен най-обикновен пладнешки обир. Въпросните силоваци предрешени като застрахователи ти покриват до 20К € в най-добрия случай. А ако настъпи застрахователно събитие като в Турция ще вдигнат рамене. За какво са ни тогава застраховки? Работа на държавата е да регулира тези неща, включително и да задължи собствениците да се застраховат и съответно компаниите да изплащат всичко в пълен размер, което в България естествено е невъзможно поради безброй причини...

 33. 33 Профил на alx061154739
  alx061154739
  Рейтинг: 132 Неутрално

  До коментар [#4] от "Хюго Босов":Много неточна информация споделяш. Просто си смени застрахователя, има коректни застрахователи, които не правят проблем за това, че си в чужбина. Истината е, че у българите липсва застрахователна култура и освен колата, не застрахова нищо друго. В белите страни още от раждането се прави спестовна застраховка живот, половината от населението има застраховка на жилището и след това идва автомобила.
  —цитат от коментар 22 на maik0500


  Спестовната застраховка живот си я спести. Това е начин да дадеш много пари на застрахователя и да имаш малка сума за рискова застраховка. По-добре си намери инвестиционен фонд, пак е без данъци, или внасяй в ДПФ, поне ще видиш доходността, но си сключи рискова застраховка живот, поне да знаеш за какво слагаш. И вече решаваш дали животът ти струва 50, 100, 200 хиляди лева или пък повече и дали искаш да застраховаш при инвалидност по-ниска от 100%. Ранно започване (заради по-ниската вноска) и дълъг период. И гледаш дали имат специални клаузи - смърт при ПТП двойна сума и т.н. Колкото по-рано, толкова по-малко искат прегледи и след това не те подлагат на преглед, не искат кръвни изследвания и т.н.

 34. 34 Профил на trifon_zahariev
  trifon_zahariev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само като се разтърсих за мнения за застраховките за имоти и прочетох опита, който хората споделят и ми става ясно защо статистиката е такава и някрая при бедствия и пдообни застрахованите са единици.

  Ето и горчивия опит, на който попданах:
  https://toshkov.com/sdi-bulstrad/

 35. 35 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1597 Весело

  в България по-скоро липсва културата на плащане по застрахователни полици от страна на наследниците на мутрите от 90-те - днешните застрахователи.

  застраховката в България е много повече данък, отколкото застраховка.

 36. 36 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  До коментар [#7] от "Атанас Сабахтянов":

  Ми когато не си дебил - за тия случаи изплащат.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 37. 37 Профил на beyond_the_frame
  beyond_the_frame
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Всъщност, освен собственото ти имущество, застраховките покриват и щети, нанесени на съседните имоти. Ако (не дай боже) у вас възникне пожар или се случи наводнение, би могло да има и поражения върху съседните жилища. В такъв случай съседите може и да те съдят.

 38. 38 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Кви застраховки бе, помияри, тва е рекет! Никога няма да се застраховам доброволно при тия рекетьори!

 39. 39 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#36] от "bludniq_sin":

  Защо си груб и обиждаш? Говорим си тук, разцъкваме тема спокойно с кафенце и идваш с груб език и обиди? Така ли говориш на децата си, родителите си? А не мога да разбера някои съфорумци- от гората ли идвате, никога ли не сте общували с човек, че така не можете да проведете нормална, вежлива комуникация.

 40. 40 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#37] от "beyond_the_frame":

  Аз включих в моята точно клауза за засегнати трети страни- наводня съседи и случай, който си описал.

 41. 41 Профил на Атанас Сабахтянов
  Атанас Сабахтянов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "bludniq_sin":
  Благодаря за комплимента! Аз съм застанал с истинското си име и с лицето си , така , че не се обиждам от анонимници.

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6787 Неутрално

  Ами не се застраховат, защото като стане нещо, хукват да търсят държавата, т.е. ние всички да плащаме щетите.

 43. 43 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Българите знаят много добре че застраховките са най-голямата измама!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 44. 44 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#42] от "Роси":

  Пълни глупости и клишета, както винаги! Мисловна дейност: тип бот.

 45. 45 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1218 Гневно

  До коментар [#1] от "selqnin":

  След като имаш некоректни застрахователи как да се застраховаш при тях !!!!
  Винаги са форсмажорни обстоятелства, а в общетение, което ми платиха за колата 1 яас работа в сервиз беше оценен на 4 лв!?!?!

 46. 46 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#7] от "Атанас Сабахтянов":

  Познат със здравна застраховка отива на пазар с колело. Пада и си чупи крак. Отказано му е плащане защото "застраховката не покрива практикуване на екстремни спортове"

 47. 47 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":


  До коментар [#3] от "maddrum":


  До коментар [#5] от "Willy Messerschmitt":

  Вие един и същи трол ли сте? Жилището ви застраховано ли е, или "е по-изгодно да се живее под наем"? А застраховка живот имате ли?

 48. 48 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Ама как така нали строителите искат вече и по 2000 евро на квадрат за апартаменти, а застрахователите обедняват, че 800-1000 лева на квадрат са достатъчни, за да си възстановим имота ;) Това на страна, но ключовото тук беше, че хората не вярват. Тоест вместо промоции застрахователите просто трябва да показват при какви застрахователни полици колко щети са изплатили както беше посочено. Полица 55 лева и човекът е получил 40000 лева обезщетение. Съответно нека да са така добри да посочат и при кои случаи не са изплатили обезщетение.

 49. 49 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#37] от "beyond_the_frame":

  Коя е застрахователна компания предлагаща и "гражданска отговорност"? Стана ми интересно.

 50. 50 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#18] от "Николов":

  На Запад можете и успешно да осъдите застраховател, за разлика от България. Истината е, че най- масовите рискове се покриват с включено самоучастие ( примерно при земетресение). И се получава така, че ако ти се напукана стена или прозорец от земетръс най-вероятно няма нищо да платят
  Отделен въпрос е огромната разлика между цената на квадратен метър за застрахователя и пазарните цени на имотите.
  Да, за дребни щети са точни - за останалите работата е на кантар. Затова препоръчвам на всички да ползват услугите на застрахователни брокери, които би трябвало да защитят Вашият интерес при спор за обезщетението.
  В застраховането има и нещо наречено обезщетяване "ex Gracia". На практика тогава Ви плащат някаква сума по щетата, дори и сте попаднали в изключение, но се прави за редовни/ценни клиенти. Това може да ви го издейства брокерска фирма, особено ако е от по-големите

 51. 51 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#26] от "plamenss":

  Навремето работих в една застрахователна агенция. Първия ден на работа - шефа донесе и остави на бюрото ми една папка. Питам - за какво са ми тези протоколи за ПТП? " Това е за доказателство, че КАТ може да издаде протокол, че щетата е по вина на пътя. Пазя си ги, когато започнат да спорят с мен, че не е възможно да бъде издаден такъв".
  В последствие разбрах , че по страната е масово кметовете веднага след избирането им да ходят в местния КАТ и да говорят за това за какво могат да се пишат протоколи. От тогава ( преди 16 години) май малко се промениха нещата, проблема е , че застрахователите работят с документи и има случаи, когато проблемът е в държавната власт, а не в тях, за да не платят или да редуцират обезщетението.

 52. 52 Профил на monterey
  monterey
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Застраховането е много интересна измама. Буквално най-сладкия бизнес на света - не произвеждаш нито продукт, нито услуга, само пълниш кесията и от време на време връщаш по някой медник. Не съм сигурен дали да се възмущавам или да си отворя собствена застрахователна компания.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK