Министърът на икономиката обсъди с Гергов как да се съживи Пловдивският панаир

Министър Богданов в залите на панаира.

© Министерство на икономиката и индустрията

Министър Богданов в залите на панаира.След откриването днес на 77-то издание на Пловдивския панаир министърът на икономиката Богдан Богданов е разговарял с мажоритарния собственик Георги Гергов, съобщи БТА. Министърът е получил уверение, че ще обсъдят стратегията за развитие на панаира, която разработва ведомството, и е готов за сътрудничество и дискусия.


"Пловдивският панаир замира, компаниите стават все по-малко, приходите също и ако искаме да постигнем успех и да му върнем славата, трябва да положим усилия и това е работа на всички акционери", каза Богданов, който води дела срещу дружеството "Пълдин туринвест", чрез което Гергов контролира панаира. Целта на делата е държавата да си върне акционерното участие в международния панаир.


Пловдивският сайт "Под тепето" уточнява, че срещата на министъра с Гергов е станала след откриването, на което бизнесменът не присъствал. "Аз нямам ограничение да говоря с всеки един от акционерите и за мен е изключително важно да имаме диалог. Казусът със собствеността е ключов но там, където е възможно акционерите трябва да си сътрудничат за ефективното управление на панаира, за да идват тук все повече изложители и посетители", заяви министърът, цитиран от "Под тепето".


В тазгодишното издание участват 210 компании от 18 държави. На откриването Богданов отбеляза два ключови български иновативни проекта. Единият е за развитие на система от наносателити, които ще предоставят платформа за развитие на бъдещи иновации, насочени към превенции от бедствия и аварии,
мониторинг от гледна точка сигурност и охрана, на трафик. Другият е първата в Европа българска компания, която получи официално одобрение за автономни карго полети, които ще започнат от тази година от Гърция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK