Германската Villeroy & Boch купи компанията Ideal Standard

Германската Villeroy & Boch купи компанията Ideal Standard


Германската група "Вилерой унд Бох" (Villeroy & Boch) придобива компанията Ideal Standard, с което се нарежда в класацията на най-големите производители на продукти за баня в Европа, съобщиха от Ideal Standard, която е собственик заводите за санитарна керамика и санитарна арматура "Идеал Стандарт - Видима" в Севлиево.


През март 2018 г. собственик на Ideal Standard стана американският фонд Anchorage Capital, а за преговорите с Villeroy & Boch съобщи седмичникът "Капитал" преди три години и половина.


Двете страни са подписали днес обвързващо споразумение за придобиване на производствените компании на Ideal Standard Group. Очаква се сделката да бъде завършена в началото на 2024 г. след обичаен преглед и одобряване от регулаторите.
Купувачът ще финансира транзакцията с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг в размер на приблизително 250 милиона евро. Ще бъде проведено и обратно изкупуване на облигационната емисия от 325 милиона евро, емитирана от базираната в Белгия Ideal Standard International S.A. Но в съобщението се уточнява, че "за разлика от обичайните пенсионни и други задължения на оперативния бизнес, облигационната емисия и различни финансови задължения не са част от сделката".


"Съществуващите заеми на продавача също не са част от обхвата на сделката и няма да бъдат поети от
Villeroy & Boch при приключването", обяснява Маркус Ворнке, финансов директор на Villeroy & Boch.


Сливането ще създаде мощна комбинация от допълваща се брандова и търговска стратегия, допълват от Ideal Standard с уточнение, че купувачът е фокусиран върху клиенти от високия клас, а продавачът е с опит предимно в публичния сектор, здравеопазване, жилищни, хотелски и търговски обекти. Обяснението е, че Villeroy & Boch "има силни позиции в Централна и Северна Европа, както и в Азия, докато Ideal Standard се радва на отлична репутация с портфолиото си от марки във Великобритания, Италия, Близкия изток и Северна Африка".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK