Ян Вавера: очакваме одиторския доклад на ДКЕВР до края на седмицата

Ян Вавера: очакваме одиторския доклад на ДКЕВР до края на седмицата

© Надежда ЧипеваДо края на седмицата ще разполагаме с одиторския доклад на ДКЕВР за дейността ни, каза Ян Вавера, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, на откриването на обновената електроразпределителна станция "Метро" в квартал "Люлин". Проектът е част от инвестиционната програма на ЧЕЗ в столицата и струва близо 2 млн. лв.


Не сме получавали предварителен неофициален доклад, каза още Вавера. Комисията за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) направи проверки на ЧЕЗ още през декември миналата година, но енергийните дружества все още не са получили докладите си.


Обновлението на "Метро" ще подобри услугата за 14 хил. домакинства и ще съкрати значително времето, нужно за отстраняване на аварии, каза още Вавера. На събитието присъстваха още зам. кметът на София Минко Герджиков и Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР.


От началото на годината до сега ЧЕЗ е инвестирала в региона на Западна България 27 млн. лева, 17 млн. от които на територията на София. Инвестиционният план на дружеството обаче предвижда до края на годината в региона да бъдат инвестирани общо 71 млн. лв. Вавера изрази увереност, че ще могат да усвоят останалите 44 млн. лв., тъй като много обекти в момента се изграждат.

Още от Корпоративни новини

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK