Особен поглед

Люба Кулезич

Най-важното е конфликтът да не се изроди в махленска интрига, да не се омаловажи като междуличностен конфликт на една неуспяла дружба - колегиална или каквато и да е там, женска. Защото след радиото, след много големите съмнения, публични изказвания към творците на днешната преса, след това, което се случи в телевизията, вече имаме всички белези за сериозна криза в цялото ни медийно пространство. Очевидно това уволнение на Светла Петрова е допълнителен симптом, че ние не се разбираме. Вижда ми се безкрайно старомодно в една толкова артистична, многообразна и многолика медиа като телевизията да няма възможност за професионална дискусия.


Явор Дачков

Това е поредното глупаво решение. Когато в радиото има криза, когато предстоят избори, това е важна длъжност в една медиа. По-лошото е, че няма солидна аргументация за това. Нарушена комуникация означава, че комуникацията е нарушена и от двете страни. Не може да се търси само от едната страна защо е нарушена комуникацията и това е толкова общо казано, че даже и не може да се коментира. Когато един генерален директор спуска някакво решение или няма механизъм да се вземат някакви колективни решения, тогава естествено, че не може да има комуникация. Мисля, че в случая лошата комуникация със сигурност не е в Светла Петрова. Така че причините би трябвало да бъдат търсени другаде.

До голяма степен програмата зависи от самата Лиляна Попова. И ако тя не харесва програмата, би трябвало да се сърди на себе си. Когато се правят смени, има друг начин за обяснение, дори и да не си харесваш програмата. Програмата до голяма степен зависи и от генералния директор и неговите решения са най-важни в случая. Не е адекватно решението за неин заместник. Аз бих одобрил смяна, ако човекът, който застава на мястото на предишния, поне е два пъти по-добър, доказано е, че е такъв, безспорна фигура е. Фактът, че се слага Невена Андонова, която не е от най-организираните хора, които познавам, показва, че тази смяна е абсолютно самоцелна.

Програмата на практика няма да се промени с нищо. Така че от всеки погледнат ъгъл, това е изключително глупаво решение. Лиляна Попова пропиля възможността да събере силен екип и с това прекратяване на договора на Светла доказа, че в края на краищата тя не може да прави екип, а това е страшно важно за една телевизия. Проява на изключително кофти характер е да изгониш човек, който е напускал два пъти заради теб преди това. Това е признак на много проблематичен характер, който трябва да управлява медиа, която е призвана да излъчва енергия и да общува, да е масова комуникация. Това нещо мен страхотно ме притесни, не се прави така. Дори тя да предложи на Светла да се върне, това не оправя нещата. Тук има проблем.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK