Белгия приветства дизеловите двигатели

Поради това, че лекият автомобил е основно средство за придвижване, е нужно усъвършенстване на неговия двигател. В тази връзка Белгийската автомобилна федерация огласи статистически данни. Новите автомобили, закупени през 2000 г. от граждани, харчат средно по 6,6 литра на 100 км. пробег срещу 7,5 през 1995 г. Новите двигатели изхвърлят 167 г/км вредни газове, а през1995 г. нивото им е било 186. В голяма степен това обяснява старата любов на белгийците, а и на други европейци, към дизеловите двигатели, които се оказват икономични и екологично чисти колкото бензиновите.

Напоследък купувачите отделят голямо внимание на комфорта и безопасността, които съществуват най-вече в големия клас автомобили. Широкото използване на успешната система за директно впръскване в дизеловите двигатели позволява повишаване на мощността и намаляване на вредната емисия отработени газове. Производството в Белгия въведе данъчни облекчения при вноса на бензини с понижено съдържание на сяра /безоловни бензини/. Международната федерация на прозводителите на автомобили подкрепя този ход, като обеща, че ще създава още по-икономични и екологично чисти двигатели.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK