Хомеопатичните лекарства все повече изместват традиционната медицина у нас

"Хомеопатията все повече измества традиционната медицина, тъй като спектърът от болести, които са предмет на лечение на съвременната медицина, усилено се разширява в полза на хомеопатичното лечение", каза д-р Мариян Иванов, председател на Българската медицинска хомеопатична организация.

"Резултатите, направени след цикъл на лечение с хомеопатични медикаменти сочат, че тези лекарства водят до подобряване на здравословното състояние на болните, без да развиват някакъв вид непоносимост. Пациентите не се поддават на привикване, а приеманите от тях хомеопатични лекарства не оставят странични ефекти", обясни д-р Иванов. Те са подходящи за употреба както за деца, така и за възрастни.

Хомеопатията лекува много успешно различни видове алергични болести, възпаления на червата и стомаха, хемороиди и др. Все още техният ефект е ограничен при заболявания като диабет, инфаркт и рак. Хомеопатичното лечение срува от 2 до 3 пъти по-евтино в сравнение с традиционните медикаменти.

Във Великобритания, Франция, Германия, Италия и САЩ здравните каси плащат 100% хомеопатичното лечение, съобщи д-р Иванов. В Медицинска академия - София вече се провеждат курсове за дипломирани лекари, които след двегодишно обучение ще получат допълнителна специализация в тази област.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK