"Черноморски солници" очаква обществената поръчка за зимата

"Черноморски солници" АД кандидатства за основен доставчик на сол за националната пътна мрежа, съобщиха за "Дневник" източници от бургаското дружество. Предприятието е собственост на корпорация MG, наследник на Мултигруп. То бе приватизирано за втори път през май миналата година от специално създадената за целта компания "Булсол", в която основен дял държи "MG корпорация".

Единственото в страната солодобивно предприятие е подало документи за участие в конкурса за обществена поръчка, обявен наскоро от Изпълнителна агенция "Пътища". Доставчикът ще получи правото да осигури 16 500 тона техническа сол за нуждите на агенцията, която ще се използва за техническо поддържане на републиканската пътна мрежа през зимата.

Според специалистите в предприятието "Черноморски солници" има много добра възможност да спечели конкурса за обществена поръчка, защото е единственият производител в страната. В момента на вътрешния пазар се предлага сол от Румъния и Йордания, която в повечето случаи не отговаряла на необходимите изисквания за качество.

Точно преди месец Главно управление "Държавен резерв и военновременни запаси" загуби дело срещу "Черноморски солници" за 186 000 лв. Резервът претендираше, че в предприятието има липси от съхранявана сол от запасите на държавата, но Бургаският окръжен съд отхвърли иска като неоснователен. Според компанията солта на резерва била стопена от дъждовете, а "Черноморски солници" нямала практика да застрахова подобно имущество.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK