Слаб интерес към "Горубсо” - Рудозем

Една от двете компании, които закупиха тръжна документация за продажбата на "Горубсо" - Рудозем, "Родопи холдинг БГ" АД, е управлявана от тримата директори на обявеното в ликвидация "Горубсо" - Мадан. Това съобщи за "Дневник" Митко Младенов, управител на "Рудметал" - Рудозем, която също е кандидат за закупуването на бившия клон на "Горубсо" в Рудозем. Крайният срок за подаване на оферти в Министерството на икономиката изтече вчера. За продажба са обявени рудниците "Димов дол" и "Рибница", обособени части от рудоземското "Горубсо". От икономическото ведомство обясниха, че днес ще огласят кандидатите, подали оферти.

"Родопи холдинг БГ" закупи документация за продажбата на обособения рудодобив, но не подаде оферта, защото за съживяването на рудника са необходими огромни инвестиции", заяви Иван Нанев, член на съвета на директорите на "Горубсо" - Мадан. Според него няма нищо нередно, че дружеството е закупило документация.

Тримата директори на "Родопи инвестмънт" - собственик на "Горубсо" - Мадан, фигурират и в съвета на директорите на "Родопи холдинг БГ" АД, показа проверката на "Дневник" в Кърджалийския окръжен съд. Това са Юри Николов, Ивайло Кантарджиев и Иван Нанев. Освен това тримата са и в съвета на директорите на "Горубсо РОФ", която също е собственост на "Родопи инвестмънт".


Акциите на "Горубсо" - Мадан, бяха придобити от "Родопи инвестмънт", което при регистрацията си по Търговския закон беше преименувано на "Родопи холдинг", обясни Нанев.

Преди седмица предприятието в Мадан беше обявено в несъстоятелност.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK