Столичното летище си върна паркинга

Столичното летище си върна фактическото владение на паркинга, след като спечели делото в Софийския градски съд срещу Александър Сталийски-младши, син на бившия военен министър от правителството на Филип Димитров, съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта и съобщенията. От ескплоатацията на съоръжението аеропортът си гарантира месечни приходи от 30 хиляди марки. Александър Сталийски стопанисваше паркинга от 1995 г., като събираше такса от два лева на час, което е една от най-високите тарифи в столицата. Оттогава досега са отклонени минимум 1 милион марки, смятат експерти. Фирма на Александър Сталийски-младши преди време поставяше и скобите на неправилно паркираните автомобили в столицата. Впоследствие договорът беше прекратен от кмета Стефан Софиянски.

През ноември Арбитражният съд на БТТП издаде удостоверение, че решението за връщането на паркинга на летището не подлежи на обжалване. Месец по-късно дружеството подаде молба до Софийския градски съд, който на 21 декември издаде изпълнителен лист.

Александър Сталийски-младши е поканен да присъства при въвода във владение на аерогарата. Той е представил болничен лист и е изразил желание да се отложат всякакви действия, но съгласно закона личното му присъствие не е било необходимо и в четвъртък в 11.00 часа фирмата му е напуснала паркинга. Това е последната собственост, която летището имаше да си връща, обясниха от транспортното министерство.

Със заповед на изпълнителния директор на "Летище София" чейнджбюрата на аеропорта държат фиксиран курс купува от 2 лева за долар и евро, за да не мамят клиентите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK